- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Bende memurum.Aynı şeyleri yaşıyoruz emin olun.Devlet dairesi olduğu için herkeste maaşını benim vergilerimle alıyorsun tavrı var.Sanki biz vergi vermiyoruz. Eğer işleri olursa sıkıntı yok ama olmaz dediğim anda benden kötüsü olmuyor. Devlet benmişim gibi bütün sinirlerini benden çıkartıyorlar. Sanki bu kuralları ben koyuyorum.Ama yine de bazen güzel insanlarda geliyor
5 sayfa felsefelere gark olarak yazabilirim kuzum sana.
Öfkeyi "Boşvererek" aşarsın. Boşvermek için de gülmeyi bilmek lazım.
Bu gerçekten ciddi bir konu ve haklısın ama hakkını, sadece kendini haklı zanneden insanlardan alamazsın. Bu yüzden kendi moralini yüksek tutmak için, hepsini içinde tiye al. Daha güler yüzlü olursun üstelik, sen güldükçe "Yüzünüz gülmüyor" da diyemezler. (Zoraki)Gülme sebebin kibarlık olmasın bunlar karşısında, (gerçek) gülme sebebin onların acizliği olsun.
"Vermezsen verme, ne bu havalar?" mı dedi; benim aklıma lisede ilk aşkıyla seksi bi şeyler yaşayamamış bi doktor geldi.
Lise aşkından ona bi şarkı yolla, içinden:
Ve kırılma, gül.
İnsanların derdi, her zaman insan olarak kalacak farkındalıkta olamamak.
gerçekten sabırlıymışsınız, sabırlı kalmaya devam edin :) ben asla bankacı olamazmışım çünkü modum hemen düşer ve toparlayamammaşallah size..
o kötü insanları düşünüp kendinizi üzmek yerine, size iyi davranan müşterilerinizi düşünüp mutlu olun..
ben de bir okulda muhasebede çalışıyorumGünaydın arkadaşlar, bankacıyım ben şubeciyim yani. Elimden geldiğince herkesi memnun etmeye, güleryüzlü davranmaya, hızlı iş yapmaya, memnun etmeye çalışıyorum ama artık son zamanlarda sabrım taşıyor malum peygamber değiliz. Bankanın dayatmaları politikaları ayrı müşterinin isteği apayrı. Herkes istiyor ki her istediğim olsun. Kredi mi istiyorum hem en ucuzu, en hızlısı olsun, tüm bankalarda gecikmem olsun düzensiz ödemem olsun ama hemen kredim onaylansın. Mevduatım mı var en yüksek faiz, artı saatlerce personeli rehin alayım, sadece benimle ilgilensin, telefonu zarıl zarıl çalarken bile bakmasın malum bir tek ben onun müşterisiyim. Bir şey mümkün değilse, bankanın kurallarına uygun değilse mümkün olduğunca kibar anlatmaya çalışıyorum, direkt olmuyor çıkmıyor kredi diye kestirip atmıyorum. Sebeplerini açıklıyorum, ama yok her seferinde hakarete maruz kalıyorum. Özellikle gençler ve doktorlar (özür dilerim bana denk gelmiş olabilir ama bu ara o kadar çok doktordan hakaret işittim ki), "vermezsen verme ne bu havalar", "istediğim bankadan alırım ben", "tüm hesaplarımı kapatıcam gör sen", "seni şikayet edicem"...Bunlar en kibarları.
Az önce bir bayan geldi, istediği şey mümkün değil, kibarca anlatıyorum, bir kaç kere tekrarlattı bana, sonrası aynen şu: "ben salak değilim doktorum, nöroloji uzmanıyım, anlayacak kapasitedeyim, sabah sabah sinirimi bozma, zaten alır giderim paramı (ufak bir birikimi var diyelim), insanlara böyle davranamazsınız, güleryüzlü ol" bağıra çağıra gitti. Arkadaşlar ben müdürüm tarafından bile sürekli güleryüzlü olarak addedilen bir insanım, yani kibarlıktan kırılacağım artık neredeyse, ama anlamıyorum bana mı denk geliyor bunlar? Nedir bu istediği olmayınca karşısındakini aşağılama çabası? İlla onun dediği olacak, ama burası da bakkal dükkanı değil resmi bir kurum ve kuralları var. Üstelik yaptığım tüm işlemlerim sorumluluğu bende ve hapis ve para cezasına kadar uzanan yolları var.
Nedir bu insanların derdi? Kapıdan içeri girince bana hakaret etme hakkını nerden buluyor bu insanlar?
Kusura bakmayın biraz gerildim, işini düzgün yapmak için elinden geleni yapıp bir de üstüne hakaret işitmek gerçekten sinir bozucu.
Ahahaha süpersiniz ya çok teşekkür ederim.Bu taktiği uygulayacağım. Ben sanırım insanları çok ciddiye alıp önem veriyorum. Hatam burda.
İnsanlarda genel bi mutsuzluk ve bencillik var.
Geçen gün Kargoda işim vardı ben de saçma sapan görevli tarafından saat doldu gidin diye tabiri caizse kovuldumama başkaları da sırada var işlemler devam ediyor.Bana mı özeldi bilemedim.Sonra diğer görevlilere söyledim de işimi hallettim
Eşime anlattım.Hepimiz anlayışsız olduk kimsenin işi görülmesin istiyor insanlar,Allah belamızı verecek galiba yakında dedi :/ Sanki haklı
ben de bir okulda muhasebede çalışıyorum
ve olabildiğince hem velilerime hem öğrencilerime hem hocalarıma kibar ve güleryüzlü davranırım
ama hem velilerimle hem de hocalarımla en çok sıkıntı yaşayan benimdir birimimde
ne laflar işitiyorum bir bilseniz herkes kendini okulun merkezinde sanıyor
zannediyor ki bir tek o var ve bir tek onun işi acil
olabildiğince prosedürleri anlatmaya, elimden geleni yaptığıma ikna etmeye ve süreçleri benim değil üst yönetimin belirlediğini anlatmaya çalışıyorum ama nafile
daha geçen hafta bir veli yüzünden hüngür hüngür ağladım 35 yaşında kadınım çocuk gibi azarlandım çünkü hem de hiç bir kabahatim yokken
ama aynı birimde benimle çalışan başka bir kadın arkadaş var suratsız çalışan biri
her geleni tersleyerek karşılar
oflaya puflaya iş yapar
öğrenciler şakayla karışık abla senden korkuyorum ben der
ama kimse bana davrandığı gibi ona davranamaz
sanıyorum ki böyle davranmak gerekiyor
derdinize derman olamadım kusura bakmayın uzun uzun kendi derdimi anlattım ben de çok doluyum sanırım bu konuda
Bankacı eşiyim.evlenmeden önce de benzer bir işte kendim çalışıyordum.gerçekten insanları memnun etmek çok zor.çok sabır gereken bir iş.ben ki sabır taşı gibi insanım beni bile çileden çıkartan müşterilerim olmuştu.onun için eşim hep diyor bir eve bir bankacı yeter diye.özel bankada mısınız.Yani inanın kendimi çok zorluyorum güleryüzümü kaybetmemek için:) Beni yaşlılar çok sever, herkes eli kolu dolu gelir getirmeyin dediğim halde, bahçesinden meyveler, fındık şu bu, evde yaptığı dolma, sen benim kızımsın diyenler neler neler. Onlar olmasa inanın ben de o dediğiniz meslektaşlarım gibi olurdum. Çünkü hem yaptığımız iş çok zor ve stresli, hem insanlar çok anlayışsız.
Çoğu kişi işini severek yapmıyor zaten. Ben işimi seviyorum, ama insanlar gerçekten nefret ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar bazen.
Rica ederim, ama çok abartma gülmeni tutamazsın sonra. Karşımda bağıran patronumun suratına gülünce adam dövesolmuştu beni. Dövse, dava açar tazminatı da alırdım da, adalet sistemi tam işlemiyor, ondan ileri gitme yani.
Yani, doktorcuğumuza yeni bir hayat yazabiliriz.
Baksana, adam lise aşkına o kadar takılı kalmış ki; onun hırsıyla 10 sene okuyup doktor olmuş filan. Sonra her yerde bağırıyor bilinçaltı "Vermezsen vermeğğğ, bana başka banka mı yoookk" ashdaabgfhf
Doktor bayandı yalnız :)
Ama çok tatlısınız ya valla moralim düzeldi sayenizde:)
Sadece sabırlar diliyorum size ama böyle insanlar her yerde hatta bazıları başkalarının hayatlarına laf etmeyi bile kendinde hak görebiliyorlar. O insanı hiç tanımadıkları halde.işiniz gerçekten çok zor bankada çalışan bi tanıdığım ın kocası zorla işi bıraktırdı mesela.bende güne iyi başlamadım sınıf grubumuzda yaptığı çok basit bir çocukların bayıla bayıla yediği şeyin hazır olduğunu duyunca üzüldüm çok kibar bir şekilde belirttim evde yapmaya özen gösterelim diye yoksa birimize söylenir başka birisi yapabilir diye.topa tutuldum resmenGünaydın arkadaşlar, bankacıyım ben şubeciyim yani. Elimden geldiğince herkesi memnun etmeye, güleryüzlü davranmaya, hızlı iş yapmaya, memnun etmeye çalışıyorum ama artık son zamanlarda sabrım taşıyor malum peygamber değiliz. Bankanın dayatmaları politikaları ayrı müşterinin isteği apayrı. Herkes istiyor ki her istediğim olsun. Kredi mi istiyorum hem en ucuzu, en hızlısı olsun, tüm bankalarda gecikmem olsun düzensiz ödemem olsun ama hemen kredim onaylansın. Mevduatım mı var en yüksek faiz, artı saatlerce personeli rehin alayım, sadece benimle ilgilensin, telefonu zarıl zarıl çalarken bile bakmasın malum bir tek ben onun müşterisiyim. Bir şey mümkün değilse, bankanın kurallarına uygun değilse mümkün olduğunca kibar anlatmaya çalışıyorum, direkt olmuyor çıkmıyor kredi diye kestirip atmıyorum. Sebeplerini açıklıyorum, ama yok her seferinde hakarete maruz kalıyorum. Özellikle gençler ve doktorlar (özür dilerim bana denk gelmiş olabilir ama bu ara o kadar çok doktordan hakaret işittim ki), "vermezsen verme ne bu havalar", "istediğim bankadan alırım ben", "tüm hesaplarımı kapatıcam gör sen", "seni şikayet edicem"...Bunlar en kibarları.
Az önce bir bayan geldi, istediği şey mümkün değil, kibarca anlatıyorum, bir kaç kere tekrarlattı bana, sonrası aynen şu: "ben salak değilim doktorum, nöroloji uzmanıyım, anlayacak kapasitedeyim, sabah sabah sinirimi bozma, zaten alır giderim paramı (ufak bir birikimi var diyelim), insanlara böyle davranamazsınız, güleryüzlü ol" bağıra çağıra gitti. Arkadaşlar ben müdürüm tarafından bile sürekli güleryüzlü olarak addedilen bir insanım, yani kibarlıktan kırılacağım artık neredeyse, ama anlamıyorum bana mı denk geliyor bunlar? Nedir bu istediği olmayınca karşısındakini aşağılama çabası? İlla onun dediği olacak, ama burası da bakkal dükkanı değil resmi bir kurum ve kuralları var. Üstelik yaptığım tüm işlemlerim sorumluluğu bende ve hapis ve para cezasına kadar uzanan yolları var.
Nedir bu insanların derdi? Kapıdan içeri girince bana hakaret etme hakkını nerden buluyor bu insanlar?
Kusura bakmayın biraz gerildim, işini düzgün yapmak için elinden geleni yapıp bir de üstüne hakaret işitmek gerçekten sinir bozucu.
Bankacı eşiyim.evlenmeden önce de benzer bir işte kendim çalışıyordum.gerçekten insanları memnun etmek çok zor.çok sabır gereken bir iş.ben ki sabır taşı gibi insanım beni bile çileden çıkartan müşterilerim olmuştu.onun için eşim hep diyor bir eve bir bankacı yeter diye.özel bankada mısınız.
Est. düzelsin zaten o moral; güler yüzlü bankacı ne demek ya? Hazine hazinee, nadide bir çiçek; güler yüzlü bankacı görmeyeli seneler geçti sanırım.
Olabiler, kadın olsun. Ona ne yazalım; neyi çok istemiş de vermemişler?
Kesin o barbie bebeği çok istemiştir.
Sadece sabırlar diliyorum size ama böyle insanlar her yerde hatta bazıları başkalarının hayatlarına laf etmeyi bile kendinde hak görebiliyorlar. O insanı hiç tanımadıkları halde.işiniz gerçekten çok zor bankada çalışan bi tanıdığım ın kocası zorla işi bıraktırdı mesela.bende güne iyi başlamadım sınıf grubumuzda yaptığı çok basit bir çocukların bayıla bayıla yediği şeyin hazır olduğunu duyunca üzüldüm çok kibar bir şekilde belirttim evde yapmaya özen gösterelim diye yoksa birimize söylenir başka birisi yapabilir diye.topa tutuldum resmenben hepimizin çocuğunu düşünerekten yazdım oysa ama herkes yanlış anlamaya önyargılı olmaya o kadar müsait ki
Çok haklısın ! Keşke bunları müşterilere de söyleyebilsen.. meslek farkı olmadan ,bugün, hemen hemen herkes bu gövde gösterisini yapıyor. Ezilmene gerek yok ,hafif bir ses tonu değiştiğinde kaşını kaldırmayı bil ..Haklısınız, öyle yapmaya çalışıyorum. Bazen ben de doluyorum çünkü ben de insanım robot değilim. Onlar tüm sinirini, hıncını, kızgınlığını bizden çıkarmayı hak görüyorlar, olmadı hemen bir şikayet döşeriz içimizi rahatlatırız diyorlar.
İşini severek yapan insanı bile bu hale getiriyorlar. Yaşlılar yapsa neyse diyoruz ama gencecik üniversite öğrencileri, doktorlar, mühendisler yapınca şok geçiriyorum.
Ben doktorum tavrı nedir? Doktorsun evet ama dünyanın hakimi değilsin. Mühendissin süper ama ödeme ahlakın yok. Müdür olmuşsun ama konuşman çok saygısız. Hakimsen savcıysan bana bağırma aşağılama hakkın yok.
Aynen valla canım.müşterisinin biri eşim kredi vermediği için malum yapılanmadan diye bile şikayet etti.soruşturma geçirdi boşyere.akşama kadar konuşmaktan evde konuşacak hali kalmıyor.Aynen öyle, çoğu arkadaşım antidepresana başladı. Ben de bir dönem kullandım. Müşterisi ayrı, müdürü ayrı, genel müdürlüğü ayrı, çalışanları ayrı, sistemi ayrı...
Sistem demişken o sistem gerçekten çalışmıyor arkadaşlar duyurulur :) Ekşi de falan bankacılar sisteme suçu atar falan yazmışlar, cidden çalışmıyor takılıyor hele en yoğun günlerde çileden çıkartıyor
Bence gelen musteriye fazla tebessum etmeyin...iyilikten maraz dogar...kendinizi tuketirsiniz...hrm isi dogru yap hem guleryuzlu ol...baksaniza degmiyor da
Ben veliyim yalnız :) ama ne güzel söylediniz ❤En ufak şeyi hakaret olarak algılıyor insanlar. En basiti maaş bordrosu imzalı olmalı, allahım sanki fizandan getirin dedim, ne yapayım kural bu imzalı isteniyor. Bin dereden su getirmece, hakaret bilmem ne...
Oyyy öğretmenlere de Allah sabır versin, burda okuyorum yani şaka gibi veliler var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?