İnsanlardaki para hırsı

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.093
6.829
108
Slm kızlar bu insanlardaki para hırsı beni irrite etmeye başladı gerçekten insanlardan tiksinmeye başlıyorum artık ve durumu iyi olanlarda daha da var,Mesela yaş almışlar eyt de gelmiş gelmese bile emeklilik hakkı artık olmuş ama emekli olmuyorlar okuyan çocuk yok evler arabalar arsalar var ha diyeceksiniz ki çalışmayı seviyorlardır o da değil zorla geliyorlar işyerine bana ona yük oluyorlar kaytarmak için her yolu deniyorlar,Ciddi sağlık sorunları yaşayanlar var yine de emekli olayım sağlığımla ilgileneyim yok maaş farkı 5 bin falan olacak dediğğm gibi çocuklar iyi yerlerde mesleklerini eline almış hasta ve yaşlılar yine de ısrarla olmuyorlar,durumu iyi olanlar bunu daha çok yapıyor mesela şeye çok şaşırmıştım devletin ilk kez ev alacaklara vereceği toki evlerini ne yaparız nasıl yaparız da adımızı yazdırırız diye düşünüyorlardı bu hırs ne ya senin 2..3 evin var bi git yani psikolojide bunun bi adı var mı normali bu mu ben şu an kendi açımdan düşündüğümde evim arabam varsa az bi nakitim varsa okuyan çocuğum yoksa,emekli olup kendime vakit ayırır,gitmek istemediğim yaşlılıktan hastalıktan yapamadığım işte başkalarına yük olmazdım yani ben mi anormal düşünüyorum

Belli yaş üstünün denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Lisede konuşmaya erinen bir coğrafya öğretmenim vardı. Hatta yazarken aklıma geldi ki, biyoloji ve matematik öğretmenim de 55 üstüydü. Enerji yok, enerji eksikliğinden kaynaklı sağlıklı bilgi aktarımı yok. Üç kuruş için sağlıklı bilgi almamızı engellediler.

Farklı bir kurumda işim olmadığı için denk gelmedim ancak para hırsı insanlar da hep var. Para, para, daha çok para..

O konuda devlet emeklilerin çalışmasını yasaklasa ( ciddi anlamda ) gençlerin önüde açılır. Ancak kendilerine bırakırsan özellikle bu ekonomide asla bırakmazlar. Benim çok eleştirdiğim ancak yaşanan pahalılığa bakıldığında ise normal karşıladığım bir durum. Ben sadece özellikle öğretmen olarak atanacak genç nesillere üzülüyorum bu konuda ve bunun gibi birçok kurumda çalışmak isteyenlerin işini zorlaştırıyorlar. Ha birde durdukları gibi kendilerini geliştirmek içinde uğraşmıyorlar yeniliğe açıkta değiller öğretmenler özellikle eski bilgilerle ilerliyor.

Slm kızlar bu insanlardaki para hırsı beni irrite etmeye başladı gerçekten insanlardan tiksinmeye başlıyorum artık ve durumu iyi olanlarda daha da var,Mesela yaş almışlar eyt de gelmiş gelmese bile emeklilik hakkı artık olmuş ama emekli olmuyorlar okuyan çocuk yok evler arabalar arsalar var ha diyeceksiniz ki çalışmayı seviyorlardır o da değil zorla geliyorlar işyerine bana ona yük oluyorlar kaytarmak için her yolu deniyorlar,Ciddi sağlık sorunları yaşayanlar var yine de emekli olayım sağlığımla ilgileneyim yok maaş farkı 5 bin falan olacak dediğğm gibi çocuklar iyi yerlerde mesleklerini eline almış hasta ve yaşlılar yine de ısrarla olmuyorlar,durumu iyi olanlar bunu daha çok yapıyor mesela şeye çok şaşırmıştım devletin ilk kez ev alacaklara vereceği toki evlerini ne yaparız nasıl yaparız da adımızı yazdırırız diye düşünüyorlardı bu hırs ne ya senin 2..3 evin var bi git yani psikolojide bunun bi adı var mı normali bu mu ben şu an kendi açımdan düşündüğümde evim arabam varsa az bi nakitim varsa okuyan çocuğum yoksa,emekli olup kendime vakit ayırır,gitmek istemediğim yaşlılıktan hastalıktan yapamadığım işte başkalarına yük olmazdım yani ben mi anormal düşünüyorum
Ben daha beterini de gördüm.Mal hırsı.Her insanın bir zaafı var ama çok takmayın derim.

Ülke insanlarımızın çalışmak dışında bir hayat motivasyonu, kendisini oyalayabilme, kendisine yetebilme, zaman geçirme kapasitesi yok o yüzden ihtiyaçları olmasa bile mutsuz halde çalışmaya devam ediyorlar.

Çalışkan olmanın sabah git akşam gel tarzı bir işle ilgili olmadığını da kafaları almıyor maalesef.

daha yaşlandıklarında daha iyi hastanele gidebilmek kimseye muhtaç olmamak için .
adamın 10 tane bile evi olsa şuan kiraya zam yapamıyor .emekli olunca maaşının çok az bir kısmı bağlanıyor. Gayet normal davranışlar , türkiye gibi sosyal devlet olanaklarının çok iyi olmadığı ülkelerde birikim yapmak hatta bu birikimi bir sonraki nesle bırakmak için çabalamak gayet normal .

Bu durumda olan ailelerin sayısı çok az
Çalışma haddini doldurup devam eden insanların bir çok gerekçesi var
En başta emekli olunca bağlanan maaş düşük, aylık bağlanma oranlarının düşmesi ile birlikte özellikle eyt lilerin maaşları kuş kadar kaldı. 45-55 yaş aralığında olanların bir çoğunun daha okuyan çocukları var , aldıkları evin arabanın kredileri var, evlilik yaşı 30 lar ve üzerine çıktı çünkü, çalışmayı bıraksa masraflarına yetişemeyecek. Bende eyt liyim çoluğum çocuğum yok bu ay sonu iş hayatımı bitiriyorum ama yaşıtım arkadaşlarımın hiç biri bırakmadı çalışmayı çünkü emekli olurlarsa masraflarını karşılama durumları yok. Her çalışanın üç beş tane kira geliri yok, bu bahsettikleriniz çok küçük bir yüzdelik. Bunların yanısıra insanlar çocuklarına mülk bırakmakta istiyor, çünkü sonraki nesilin şu an alabilme şansı yok böyle giderse olmayacakta. Sosyal devlet düzeninin, hakkaniyetli kazançların sağlanmamasının, insanların 63-65 yaşında emekli olmasının yasalaştırılması bu insanların suçu değil.

Etin kilosu 300 lirayı geçmiş. Devlet hastanesinde randevuyu aylar sonrasına buluyorsun. Benzin olmuş bilmem ne kadar. Emekli maaşıyla insan nasıl gecinsin. Okuyan çocuk olmayışı bir kriter değil artık. Kaç memurun iki üç evi var ki gerçekten? Çocuk evlendirmek falan var hem. Eşyası, bilmem neyi oyu buyu. Hayat artık çok zor. İnsanlar emekli olmamakta hadi emekli oldu çalışmakta cok haklı. Kirli çıkı olanlar da tabii var ama çoğunluk geçim derdinde.

Emekli olunca neden cekilsin ki calisma imkani varsa calisir. Ulkemizde emeklilerin aldigi maas belli 3 kurusa ne yapacak insanlar, rahatca tatil yapip, kafa dinleyecek kadar refah seviyeleri yukselmiyor.

öncelikle 65 yaşına kadar çalışmak bir hak. insanları yasal haklarını kullandıkları için eleştirmek yersiz. yaş almışlar eyt gelmiş dediğiz insanlar ancak 50 yaşında olabilirler . yani orta yaş üstü.ayrica çalışmak ne gezmeye tozmaya ne kendine vakit ayırmaya o kadarda engel değil. kendini geliştirmiyorlar derseniz onu anlarım . asgari ücretin 8500 tl olduğu bir ülkede karı koca çalışanlar için 5000 lira farkediyor dediniz durum ayda 10 bin yapar ki fena bir rakam değil.anladığım kadarıy genç bir kişisiniz sunu unutmayın sizin emeklillik yaşınız en erken 58 veya uzeri olacak eleştirdiniz durumu belki mecburen yada imkanlar sebebiyle yaşayacaksınız. bu arada bende kısmen geç bir çalışanım insanların meslektaşlarını yaşı ileri diye yargılamasını hiç anlamıyorum

Babam emekli 7.500 maaş alıyor. 3 bin kira 10 binle ne etsin... çalışsam mı diyordu. Zorlanıyor. Ekmek alsam parasını vermeye kalkıyor. Coluk çocuk evlensin de faydaları olmuyor. İstemiyor bazısı. Hersey pahallı. Gezmeyi sever Babam ama Bi yere gidemiyor...

Eyt ile emekli olsa gezecek mi...neye yetecek.

Eşim ve ben eyt olsa emekli olurduk... gezemez evde kalır kısa sürede boşanirdik. Ben kafayı yerdim galiba

Maalesef bu ülkede emekli olsan da geçinmek çok zor. Emekli olup ta çalışmak zorunda olan o kadar çok insan var ki geçinemiyor insanlar bu çok üzücü bir gerçek. 😢Fakat parası çok olup ta emekli olmuş çalışanlarıda çok görüyorum şaşırıyorum onlara bakınca bu kadar paranın içinde niye çalışıyor bu insanlar diyorum. Parası çok olup ta emekli olunca insan çalışır mı ya 😁 Ben olsam çalışmam 😁 Hatta hayallerimin içinde zengin bir emekli olup sabah yazlığımda kahvaltı yapıp kahve eşliğinde günün haberlerine bakıp sonrada bu ay seyahate nereye gitsem diye düşünmek istiyorum 🙏Çok mu şey istiyorum ben ya 🤷‍♀️

Bu durumda olan ailelerin sayısı çok az
Çalışma haddini doldurup devam eden insanların bir çok gerekçesi var
En başta emekli olunca bağlanan maaş düşük, aylık bağlanma oranlarının düşmesi ile birlikte özellikle eyt lilerin maaşları kuş kadar kaldı. 45-55 yaş aralığında olanların bir çoğunun daha okuyan çocukları var , aldıkları evin arabanın kredileri var, evlilik yaşı 30 lar ve üzerine çıktı çünkü, çalışmayı bıraksa masraflarına yetişemeyecek. Bende eyt liyim çoluğum çocuğum yok bu ay sonu iş hayatımı bitiriyorum ama yaşıtım arkadaşlarımın hiç biri bırakmadı çalışmayı çünkü emekli olurlarsa masraflarını karşılama durumları yok. Her çalışanın üç beş tane kira geliri yok, bu bahsettikleriniz çok küçük bir yüzdelik. Bunların yanısıra insanlar çocuklarına mülk bırakmakta istiyor, çünkü sonraki nesilin şu an alabilme şansı yok böyle giderse olmayacakta. Sosyal devlet düzeninin, hakkaniyetli kazançların sağlanmamasının, insanların 63-65 yaşında emekli olmasının yasalaştırılması bu insanların suçu değil.
benim bulunduğum ortamdakiler bahsettiğiniz durumda değil o yüzden belirttim okuyan çocuk yok 2 çocuğu doktor belim ağrıyor diye dolanıyor ayrılmıyor pasif gelirleri var ev araba zaten var bir diğeri hiç evlenmemiş çocuk yok bi sorumluluk yok kanser teşhisi konulmuş artık bi bırakayım yok vb. örneklerim bu şekil yoksa çocuğu olan henüz okuyana benim de diyecek sözüm yok

Bizim bi müdürümüz vardı. Bu durumda. Sonsuz parası vardı artık adamın yerinde yatırımlarını yapmış torununa kadar rahat ettirir en güzel okullarda okutur. Ama yok kanser teşhisi aldı 75 yaşında hala istifa etmiyordu. Gider artık diye beklendik tedavisini oldu geri başladık En sonunda kibarca gönderdiler. Mesela bu adamın muhtemelen hayatta en keyif aldığı aktivite çalışmaktı. Eve geçince de depresyona girmiş olabilir.
Ben rahat bir yaşlılık geçireceğime emin olana kadar çalışmak isterim. Fazlasında gözüm yok çok şükür.

Bizim insanımızın bir uğraşı yok. O yüzden tek hayatı çalışmak olan insanlar emekli olunca yapacak bir şey olmadığından hasta oluyorlar
Benim babamın kendi işi, adam pazarları bile evde durmuyor, sıkılıyor görüşmelerini yapıyor. Emeklilik çağı çoktan geldi ama emekli de olsa, aylık fazladan yirmi bin bir yerden ona kira geliri de gelse babam yine sabah çıkar ise gider
Çünkü hayatında başka bir şey yok. Tatil sevmez , köy sevmez, maç sevmez, yürüyüş sevmez, piknik sevmez, deniz sevmez... Hayatı ev ve iş ve çekirdek ailesi
Benim dedem emekli olduktan sonra depresyona girmiş. o da devlette bir büroda müdürmüş. Saygın bir iş, insanlarin 'onlari da görür belki' diye etrafında dolaşması, bey diye hitaplar, kapisinin açılması... Derken bir anda artık hiç bir şey oluyor. Adının yanındaki bey sıfatı gidiyor. Adamcagiz epey boşluğa düşmüş. Hic bilmediği alanda çocuklarına iş açmış, bilmedikleri için batmislar falan filan, sonra bakmışlar boyle olmayacak zorla köye göndermişler. Köyde ev yapmak, bahçeyi adam etmek, zamanla ekinlerinin olması falan, zaman içinde toparlamis.
Emeklilik de zor - kendisini işi üzerinden tanımlayan insanlar için.
Keşke ben emekli olsam:) iş yok, akan para var. İnsan daha ne ister

benim bulunduğum ortamdakiler bahsettiğiniz durumda değil o yüzden belirttim okuyan çocuk yok 2 çocuğu doktor belim ağrıyor diye dolanıyor ayrılmıyor pasif gelirleri var ev araba zaten var bir diğeri hiç evlenmemiş çocuk yok bi sorumluluk yok kanser teşhisi konulmuş artık bi bırakayım yok vb. örneklerim bu şekil yoksa çocuğu olan henüz okuyana benim de diyecek sözüm yok
Kimsenin aile icini ve gelirini net olarak bilemezsiniz, ne kadar net konuşuyorsunuz. Osu var, busu var. Ilginc gercekten nereden biliyorsunuz, size durumlari hakkinda cizelge mi cikariyorlar aylik ? Herkesin alismis oldugu hayat standarti var, 2 evi 2 arabayi cok görmeyin. Zenginlik bu degil. Kanser teshisi konmus kisiye, isi motive oluyor kim bilir, calismaktan zevk aliyor. Onun bunun malini ya da hastaligini dert edene kadar, kendi hayatinizla ilgilenmek, sizin icin daha hayırlı olur.

Back
X