İnsanların "hasta mısın?" sorusundan gına geldi :(

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
Arkadaşlar merhaba;

Belki bi çoğunuz bunu anlamsız bulabilir ama buraya konu açıp yardım isteyecek kadar kafama taktım artık bu durumu
Ben beyaz tenliyim ama bayaa beyaz tenliyim.
Yüzüm bembeyaz, vücudum..
Doktora gittim kansızlık falan da yok!
Ve insanlar sürekli benim beyzlığımla alakalı yorum yapıyorlar.

Yüzün bembeyaz olmuş hasta mısın?
Yüzün neden bu kadar beyaz kansız mısın?
Hiç güneşe çıkmıyor musun?

Solariuma giricem artık ama zararlı olduğunu bildiğim için bunu da yapmak istemiyorum.
Aynı şekilde pudra, allık ya da fondöten gibi şeylerde kullanmak istemiyorum
Off çok mutsuzum, yeter ama!!

benim bi kuzenim var ay bildiğin süt kazanına düşmüş gibi ona da hep aynısını diyolar ama yapacak bi şey yok hayatım makyaj yap bol bol özellikle göz makyajını eksik etme bosver solaryumu amaan bunu neden bu kadar taktın ki bence hoş bi şey vampirellacım tadını cıkar eminim yakısıyodur :))

Yok de yanı nıe. Takıntı yapıyorsun kı sende onlara de asıl sen hastamısın dıyeee:))))) sankı senın beyaz oldunu bılmıolarmı ama bı allık fılan sur bız kadınlar cok soluk gozukuyoruz makyajjsız

allık ve hafif renkli dudak nemlendiricisiyle hallediyorum ben. sürekli solaryuma mı gireceksin?

malesef bu sorudan kurtuluş yok. açık renk ten bu soruların tek sebebi....
ben gözkalemi sürüp rimel kullanıyorum onun haricinde hiç birşey kullanmasam bile bu soru sorulmuyor. sende dene derim

ne zaman rimel sürmesem hastamısın diyorlar hem açık tenden hemde iş hayatında az da olsa makyaj yoksa bu bakımsızlığın bir parçası olarak görülüyorsanırsam ondan.

kalem rimel allık yeterli zaten fondotene gerek yok bile

böyle şeyleri kafanıza takarsanız bununla imtihan edilebilirsiniz
o yüzden takmayın
Allah başka sıkıntı vermesin

allık ve hafif renkli dudak nemlendiricisiyle hallediyorum ben. sürekli solaryuma mı gireceksin?

işte sürekli solaryuma girmek istemiyorum sorun da bu zaten.
İnsanlardan sanki yaratıkmışım gibi sürekli aynı soruları duymaktan artık gına geldi.
İnsan ister istemez kafasına takıyor, sağlığımı düşünmesem derimi değiştiricem valla.

ya aslında hasta mısın diye sorarken dalga geçmek için yapmıyorlar bunu biliyorum.
Hakkaten yüzüm soluk ve insanlara bunu düşündürüyor demek ki!
Kızamıyorum bu yüzden insanlara..
Ama kendime olan güvenim eksiliyor.
Belki başına gelen ve baş edebilen birileri çıkar diye umuyorum.

canım benimle de dalga geçerlerdi lisede, ergendim tabi bronzlaştırıcı mendiller, havuç yağı falan neler neler düşündüm de yapmadım tabi ama çok üzülürdüm
sen kansız değilsin işte beyaz tenlisin, ne kadar güzel oysa. insanlar beyaz tenli olmak istiyor cilt beyazlatmak istiyor ama olmuyor,
hem yüzüne şeftali bir allık sür mis gibi olur
takma sakın

Cennet elması/hurması, havuç gibi kırmızı tonlu ve A vitamini bol gıdalar, bol tüketildiğinde yanaklara renk verir ve hastalıklı görünen aşırı beyaz tenli insanlar için bir nebze de olsa sağlıklı görünmeyi sağlar, hafif bronzluk verir.

ben
beyaz tenli, kızıl/ kırmızı saçlı/ cileri olan kadınları coook seksi buluyorum

Aaaa hiiiç öyle düşünme
Sana tavsiyem ;

Yanaklarına pembe allık sür hafif dudaklarına da hafif renk veren nemlendirici

bende beyaz tenliyim okadar aşırı olmasada beyazım işte ama malesef benım göz altlarım mor tam bi pandaya benzıyorum hele üşüyünce üzülünce ıyıce suratım bembeyaz gözlerım kapkara oluyo banada soruyolar sinir oluyorum hatta bıkerewsınde diş doktoruna gıttım korkudan gene ıyıce gözlerımmorardı doktor yardımcısına bıtane kek getir yada çikolatalı ekmek getir dedı nasıl dişçiyse artık herşey var bende şaştım bu ısteklere bide baktım bana kek vermezmi bembeyaz oldun azcık yede canlan bayılıp kalcan dedi dişçide kek yedim

Bende cok beyaz tenli olanlardanim ve örnegin akrabalarima gittigimde genelde nekadar güzel oldugumu söylerler ama bir gün göz altima kapatici sürmediysem ve bronz pudra kullanmadiysam vay halime ; ) Hastamisin, pekmez ye, niye bukadar kansizsin, birseyemi üzüldün, birseymi oldu vs vs vs sorularla karsi karsiya gelirim hemen.
Bronz pudra olarak sana Benefit´in Hoola´sini öneririm veya okadar para ödemek istemiyorum diyorsan Essence´in "Bronzer for Blondes" pudrasi var, acik tenlilere cok uygunlar ve ayni zamanda mat´lar, yani boyandigini kimse fark etmez.
Güzel bir fircayla ücgen seklinde (youtube´da bu konuda bir cok video bulabilirsin, "Contouring" yani yüze kontur verme diyorlar) sürersin ve bu yüzüne canlilik katar, hem fazlada makyaj kullanmamis olursun, sadece pudra sonucta.

Ve fiyati uygun olan ve beyaz tenlilere güzel giden göz alti kapaticisi Rossmann´da satilan Natural Touch Concealer 01 numera, tavsiye ederim, bazen onu tüm yüzüme fondöten gibide kullaniyorum hafifce, sivilcelerim vs olmadigi icin yeterli oluyor, güzel duruyor, galiba 3-4 milyon olsa gerek fiyati ; )

Son düzenleme:
Ben de çok beyaz tenliyim. Lisede hep hasta misin bembeyazsin der moralimi bozarlardi. Çok üzülür aglardim ama annem ve akrabalarim çok begenirlerdi.

Şimdi azcik makyajla bu beyazligi avantaja çeviriyorum, rimel, kalem ve allikla. Farkettim ki lise okuduğum yer guneydeydi ve insanları hep esmerdi. Bu yüzden ben onlara garip geliyordum. Oysa beyazlık güzelmiş.

senin de etrafındakiler esmerse beyazligin kıymetini bookshop tuhaf karşılıyor olabilirler.

Ben de beyaz tenliyim ve bunu korumak için herşeyi yapıyorum. Beyaz tenli olmak bir ayrıcalık artı kıskançlık nedenidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…