İnsanların sayesinde yaşımdan utanıyorum :(

Ohoo 24 yaş ne ki
Ben 17 yaşındaydım, KBB ye gitmiştim üstelik kadın doğum da değil.
Doktor sordu napmak istiyorsun ileride diye.
Ben de Psikoloji bölümüne girmek, psikolog olmak istiyorum dedim.
"Napacaksın ki psikolog olup, ben kızım olsa evde otursun, eğlensin, makyaj yapsın falan isterim. Kariyer yapacağım diye yıpransın istemem bence yorma kendini" dedi aynen
Ben tabi: :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Herkesin söyleyecek bir fikri var ya utanmıyor da kendi okumuş etmiş, oldu kızlar okumasınmış evde makyaj yapsınmış zihniyete bak
Vallaha benim babam KBB doktoru değildi mecbur okuduk 😂

Gerçekten bizim toplumumuzda konu komşu, akraba, uzak yakın alakalı alakasız her kafadan bir ses çıkıyor evlilik olaylarında .

Ben 14 yaşında babamı kaybettim , çok net hatırlıyorum. Daha liseyi bitirmemiştim ; salak konu komşular anneme ,
kız çocuğu aman evlendir diye akıl vermeye kalktılar.
akraba denen o tuhaf yaratıklar ; okumuyorsa okuldan al , bir kuaföre çırak ver deme cüretini kendilerinde gördüler .
Bunlar Gibi nice salak saçma yorumlar yapanlar oldu ki ; ben de okuluna gidip gelen, çok başarılı bir öğrenciydim.

Eğer annemi küçük yaşta , erkek arkadaş mevzuları yüzünden üzüyor falan olsam bir nebze de olsa anlayabilecektim söylenilenleri.

Neyse ki annem beni okuttu ama yine 23 yaşında onun baskılarıyla evlendim. Bana kalsa o yaşta evlenmeye hiç niyetim yoktu

Bakıyorum. yabancı kültürde insanlar gençliklerinde gününü gün ediyor , erkek arkadaşlarını iyice ölçüp biçiyor , onlar için günah namus kavramları devreye girmiyor , onların çevresinde pis dedikoducu komşular akrabalar da yok. İnsanlar olgun yaşlarda, denkleriyle, kendi seçebildildikleriyle yuvalarını kurup, evlat sahibi oluyorlar.. üstelik bizdeki gibi 10 yaş büyüğüyle evlenen de pek yok.

Maalesef bizi de din adı altında, hem baskılamış, utanmadan üzerine bir de eleştirmişler...

Ama ben Yeni nesilden Ümitliyim. onlar daha özgür günler yaşayacaklar umarım
Yeni nesil daha fena gibi bu konuda halbuki farkli düşünceler beklerdim hepsi küçük yaşta evlenme fikrinde

Yaşınız 2019 senesi için gayet normal..
siz küçük bir şehirde misiniz bilemiyorum ama büyük şehirlerde evlilik yaş ortalaması otuzu geçeli çok oldu.
Eski zamanlar gibi , oğlan anneleri uygun gördükleri kızları gelin olarak alamıyor ya da birbirine denk aileler dünürlük hayalleri kuramıyor.. bu devirde, gençler birbirini okulda işte buluyor.. dolayısıyla evlilik yaşları büyüdü, erkek ve kadın arasındaki yaş farkı da azaldı...
Siz boş yere canınızı sıkıyorsunuz, olumsuz konuşanlara kulak tıkayın, evlenmiyorsun diyene , ben de çok istiyorum siz münasip birisini bulursanız bana haber verin deyin, daha fazlasını söyleyin ağızlarının payını alsınlar çok bilmişler .
Not; bugün 13.evlilik Senem doldu ve 23 yaşında evlendim. Mutsuz değilim ama çok samimi söylüyorum , o erken yaşımda evlendiğime Kesinlikle çok çok pişmanım. Şimdiki aklım olsa kesinlikle 30 dan önce evlenmezdim , kendi kızımın da büyüyüp o kadar erken evlenmesini istemem.
bekar kardeşlerimize de tavsiye etmiyorum otuzdan evvel evlenmeyi.
Bir kere 28- 30 dan sonra hayata bakış açısı değişiyor insanın ve olgunlaşıyor . Bu da evlilik açısından, daha doğru seçimler yapabilmek için çok çok gerekli bence.
Teşekkür ederim yorumlarınıza çok çok mutlu oldum inanin bu düşünceleri bende hiç sevmiyorum yani bana söylenen şeyleri sadece zoruma gidiyor lüzumlu lüzumsuz herkes hakkkmda konuşma hakkina sahip gibi bazen insanlardan nefret ediyorum bu yüzden

Bunu diyen kim

Oğlumun bir sınıf dolusu arkadaşının annelerinden sadece birisi 20 li yaşlarında anne olmuş geri kalanı 30 ve üstü

Biz mi farklı ortamlarda yaşıyoruz 30 oldu öldüm bittim evlenemem çocuğum olmaz yazanlar mı

Görümcem 37 de evlendi bir çok tanıdığım var öyle evlenen hatta babamın akrabası bir kadın vardı 50 yaşından sonra evlendi geçenlerde ki ben çocukken o kız için evlenemez artık geçti derlerdi vs

Bu arada evlenmek vs önemli değil evlenmiş olmak için de evlenilmez hayatınızı Mutlu huzurlu yaşayın gerisi gelir arkadan

Aynisini yazacaktim, sen yazmissin,
37 yasindayim, kızım da 7 yaşında, 1. Sinif annesiyim yani ve sinifin en genc annelerinden biriyim, cogunluk 40 ve uzeri.

Aynisini yazacaktim, sen yazmissin,
37 yasindayim, kızım da 7 yaşında, 1. Sinif annesiyim yani ve sinifin en genc annelerinden biriyim, cogunluk 40 ve uzeri.

Hatta oğlumun arkadaşlarının anneleri hamile

Biri 38- biri 39 yaşında

Bir başka arkadaşı var onu annesi 39 yaşında doğurmuş

Bu insanlar mühendis öğretmen ve profesör

Biz bu sitede aman çocuğum olmaz evde kaldım yazan 25 yaşında yüksek lisans yapan kızları okuyoruz

Cidden bazen kendimi marslı gibi hissediyorum

37 yasinda sevdigim adamla evlendim. Daha once evlenmek isteseydim evlenirdim, ama evlenmis olmak icin. Oysa su anda istedigim bir evlilik icindeyim. Su anda 39 yasindayim ve 5 aylik hamileyim. Evet tup bebekle oldu, ama sen daha 31 yasindasin. Bana gore evlenmek icin en dogru yaslardasin. Ne gec kalmasi?

Benim 20'li yaslarda evlenen arkadasim yok gibi bir sey. Ama bunun cevreyle cok ilgisi var tabi ki. Calismiyorsan, evde oturup kismet bekliyorsan, bu sozleri duyman cok dogal. Mahalle teyzelerine gore tabi ki gec kalmissin. Ama dunya mahalle teyzelerinin bakis acisindan ibaret degil. Gerekirse cevreni degistir.

31 yaşındayım hamileyim.Doğal yolla hamile kaldım.Ve bir sürü arkadaşım var 30 dan 40 a kadar hamile kalan.Takma insanları bu kadar.En güzel yaşlarındasin kendine zehir etme.Hersey nasip.

Benim 20'li yaslarda evlenen arkadasim yok gibi bir sey. Ama bunun cevreyle cok ilgisi var tabi ki. Calismiyorsan, evde oturup kismet bekliyorsan, bu sozleri duyman cok dogal. Mahalle teyzelerine gore tabi ki gec kalmissin. Ama dunya mahalle teyzelerinin bakis acisindan ibaret degil. Gerekirse cevreni degistir.
Çevrenize hayran kaldım vallahi.23 yaşındayım arkadaşlarımın hepsi EVLİ

üzülme dicem ama olmuyor. 37 yaşındayım ve hiç evlenmedim. ve okadar çok ağır laflar duydumki seninle tanışıp sevdiğini söyleyip yaştan dolayı okadar çok ağır hitaplar gördümki kız anan sana bakıyordur evde kalmış muamelesi yapmıyorlarmı senin çocuğun olmaz aaa bu yaşa kadar beklemiş bu iyi ayak değil aklını gören gitmiş vs vs.. bu benim suçummu Allah böyle yazmış .. benim durumum daha vahim sanırım.. insanın canının yanması dengesi bozulması .. :cry:

31 yasindayim evli diilim cocugum yok cok da mutluyum. Oha diyenleri sallama kafayi yemisler.
Bunu nasıl başariyosunuz duygusal yalnızlık çok kötü ya nebileyim çiftleri görüyorum insanların amaci var sevgi çok başka hele çocuklar sevgisizlik beni her geçen gün adim adım öldürüyor resmen vehiçbirssey hiçbir aktivite doldurmuyor :(

üzülme dicem ama olmuyor. 37 yaşındayım ve hiç evlenmedim. ve okadar çok ağır laflar duydumki seninle tanışıp sevdiğini söyleyip yaştan dolayı okadar çok ağır hitaplar gördümki kız anan sana bakıyordur evde kalmış muamelesi yapmıyorlarmı senin çocuğun olmaz aaa bu yaşa kadar beklemiş bu iyi ayak değil aklını gören gitmiş vs vs.. bu benim suçummu Allah böyle yazmış .. benim durumum daha vahim sanırım.. insanın canının yanması dengesi bozulması .. :cry:
Üzülme desende üzülünüyor bilmiyorum ne günah işledikte sevgisizlikle imtihan ediliyoruz inanin bilmiyorum bu ara iyce kötüyüm skntimdan sanki ölecem

31 yasımda evlendim 33 yasımda anne oldum 39 yasında ikinci çoçuguma hamileyim :KK49:. Negatif söylenen hiçbirşeyi duyma:KK12:
Maşallah diyeyim
Benim karşıma çıkanların hep bi bahanesi oldu biri başka bişe der öbürü başka birsey bişekilde anlamsizca bitti demekki diyorum olmiycak asla iyce ümitsizliğin dibine battim inanin :(

Kuzwnim 40 yaşında evlendi. Yapmayın etmeyin. 45inde evlenmeyi yeni düşünen var. Saçma sapan insanlara kulak asmayın. Kırkından sonra anne olan da çok. Kendinizi kıymetsiz görürseniz ol ayacak birine evet dersiniz. Aman haa!!!

Back
X