İnsanların sayesinde yaşımdan utanıyorum :(

30 yasindaydim evlendigimde. 34 yasinda anne oldum. Oglum suan 13 yasinda. 41 yasinda bosandim. Su an 47 yasindayim. Evlilik cok da matah birsey degil. Aglamaya degecek birsey hic degil evlenmek. Onemli olan mutlu olman.
Evet işte mesele o mutlu bir evlilik yapmak istiyorum inanin evlenmek için olsa o kadar çok söyleyen olduki ama uyum çok başka işte ya aslinda evlilikten ziyade insan sevip sevilmeyi o kadar çok istiyorki ben bunu çok hissediyorum

new york california'dan 3 saat ileride ancak bu california'yı yavaş yapmaz.
kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler.
kimi 25 yaşında ceo olup 50 yaşında ölürken kimi 50 yaşında ceo olur 90'ı görür.
kimi evlenirken kimi bekar kalır.
obama 55 yaşında emekli oldu trump 70 yaşında görevine başladı.
bu dünyadaki herkes "kendi zamanına" göre yaşar.
etraftaki bazı insanlar senden bir adım ileride gözükebilir, bazıları ise senin yerinde gözükebilir.
ancak herkes kendi yarışında, kendi zamanında.
onlara kıskançlık da besleme taklit de etme.
onlar kendi zamanında sen kendi zamanında yaşayacaksın.
hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektir.
yani sakin ol.
geç kalmadın.
erken de değil.
Teşekkür ederim çok haklısınız ama böyle yaşlarda sevip sevilmek çok başka herşey zamaninda güzel değilmi sizcede ama işte benim elimde değil çokta sevdim ama iştekavuşamadim nasip :(

Kırsal kesim insanları olunca çevrenizde, böyle nadan ifadelerle karşılaşmanız normal. Bakış açısı vizyon bu kadar olur çünkü normal. Kuzenlerim hep otuzlarında evlendikleri için 31 bence büyük değil yani. Karşınıza çıkar inşallah tez zamanda...
İnsallahh :)) çok sağolun

Belki moral olur sana. Bir arkadasim 45 inden sonra evlendi. Baska bjr arkadasim da 38 yasinda anne oldu.
Bana bu yaşlarda evlenmek hep şey gibi gelir sanki artik insanlar mecbur kalmişta artik bu son gibi ya bide herşey zamaninda daha güzel değilmi

Simdi sizin su enteresan konunuz bana dokunabilirdi cunku sizden tam 4 yas buyugum. Siz gec kaldiginizi dusunuyorsaniz, ben hayli hayli gec kaldim o zaman diye dusunebilirdim ama bu dusuncenin kiyisindan bile gecmiyorum. Neden sizce?

Is sizde ve cevrenizde bitiyor. Cevrenizde is yok, sizin de vizyonunuz sikintili.

Bu islerin sans, kismet isi oldugunu cevrenizdekiler bilmiyor mu? Siz bilmiyor musunuz? Biliyorsunuz. Daha neyin tantanasi o zaman?

Yok cok istedim de, yok guzel bir anne olurdum da edebiyatini birakip kendinize gelin. Ben de yapayalnizim, ben de yoldasimin olmasini cok istiyorum ama boyle kendimi arabeske baglayarak degil.

Akisina birakmadikca guzel seyler olmayacak, bunu bilin.
Çok anlamlı güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim inşallah sizinde yakın zamanda karşınıza istediğiniz gibi birisi çıkar

İstediğim gibi oldu. İçime sindi yani. Arkadaşlar sağolsun onlar tanıştırdı . İçime sinmeseydi evlenmezdim. Şu halde bile sorunlar olurken mantıken evlendiğim biriyle evlilik yürümezdi. O hataya ben düşmedim şükür, sakın ha siz de düşmeyin.
Ben aşka sevgiye işte çok önem veriyorum o kadar çok söyleyen olduki ama hayir içime sinmedi ha kendi sevdiğim oldumu evet oldu ama sonu gelmedi işte

Bence her şeyin bir zamanı var. Kaderindeki kişi karşına çıkınca her şey bir anda gerçekleşir. 31 yaş bence her şey için geç bir yaş değil. Bende 24 yaşındayım ama çevremde o yaş grubunda olup bekar olan 32 33 gibi yaşlarda evlenen çok kişi var. Artık hayatta evlilik yaşı 18 20 değil ki. Hayat zor ve iş güç derken ister istemez 30 lu yaşlara geliyoruz. Bence hiç üzülme. Sen sporunu yap kendine iyi bak hissettiğin yaşta ol :)
Çok teşekkür ederim çok tatlısınız:)

Bende 31 yaşında bekarım
Sorular asla bitmiyor ama ben umursamıyorum
Kısmet olsaydı zaten evlenirdik
Mutsuz bir evlilik olcağına geç olmasını tercih ederim
Bekarlığın güzel yanlarını yaşamaya bak
Herkesin bir zamanı var
O zamana kadar böyle gençliğini tüketme
Haklısınız teşekkür ederim allahım sizede güzel bir evlilik nasip etsin inşallah

Teşekkür ederim çok haklısınız ama böyle yaşlarda sevip sevilmek çok başka herşey zamaninda güzel değilmi sizcede ama işte benim elimde değil çokta sevdim ama iştekavuşamadim nasip :KK43:
ben geç evlenenlere nazaran erken evlenenler de daha büyük problemler görüyorum. eşleri iyi dahi olsa kadının evliliğe hazır olması gerekiyor bu süreç herkeste farklıdır. ben de daha yeni nişanlandım ama erken bile bence. ne gerek var erkenden kaynana derdi elti görümce derdi

O kadar ağladım ki gece gece 31 yaşındayım ve doktor yaşimi sorsa söylemek istemiyorum o derece biriyle tanışsam veya taniştirilsam insanlar yaşimi duyunca oha diyo .Biliyorum herşeye geç kaldım ama ben bilerek yaptiğim birşey değildiki seçici olmadım detaycı yani veya insanları beğenmemezlik etmedim ama olmadı işte anne olmak istiyorum çocukları git gide daha çok seviyorum bana o kadar iyi geliyorlarki ama bana artık imkansız gibi geliyor doktorlar bile geç kalmişsin diyebiliyor erkekler de genç eşleri olsun istiyorlar ya ben çok güzel bi anne olurdum ama :KK43: gözyaşlari içinde yazıyorum o kadar duygusallaştimki sanki ben hiçbirşeyi haketmiyorum gibi neden bòyle acımasız insanlar yada bana denk gelir bilmiyorum:KK43:
o kadar ayni durumdayiz ki:( 31 indeyim. insanlar icinde yasimi soylemekten utanir oldum. sevmedigim nefret ettigim basit insanlar beni bununla bekarligim ve yasimla vuruyor. ben kafami dagitmaya calisiyorum takmamaya calisiyorum artik. insallah nasibimiz vardir bir yerlerde:(

Elalemin boş lafları.. Hiç takılma hayat sana bunu getirmiş sende bu şekilde mutlu yaşamaya bak. Hem yaşın hiç büyük değil hiçbir şey için geç değil. Sakın o laflara kanıp kendini boşlama. Umudunu kaybetme çevremde senin yaşından daha büyük yaşta evlenen çocuk sahibi olan insanlar var. 🙄

Evet işte mesele o mutlu bir evlilik yapmak istiyorum inanin evlenmek için olsa o kadar çok söyleyen olduki ama uyum çok başka işte ya aslinda evlilikten ziyade insan sevip sevilmeyi o kadar çok istiyorki ben bunu çok hissediyorum
Inan evlilik filmlerdeki gibi ya da masallardaki gibi birsey degil. En fazla 3-4 ay ruya gibi oluyor ve sonsuza kadar oyle olunacak zannediliyor. Ama ciftler mutlu olsa da hep bir sorun mutlaka oluyor. Kimisi gorumcesiyle, kimisi kayinvalidesiyle, kimisi maddiyatla, kimisi evladiyla hep sinava tabi tutuluyor. O evlilikte hep bir golge oluyor. Hayat bu zaten. Mutlak mutluluk diye birsey yok. Yuzde yuz kimse mutlu degil. Herkesin bir uzuntusu oluyor hep. Hep bir sorun omuyor. Problemlerin biri bitiyor biri baskiyor. Onemli olan "an"daki huzuru yasamak. Suan en buyuk problemin evlenmemen. Saniyorsun ki evlenince tum sorunlarin bitecek ve cok mutlu olacaksin. Hayir kesinlikle oyle olmayacak. O sorununu belki cozmus olacaksin ama bu seferde baska bir sorun cikacak. Hayat hep boyle. Boyle boyle omur tuketiyoruz. Onemli olan bu gun sana hayat ne sundu ise onun keyfini cikarmak. Ve hep hayirlisini iste. Senin icin evlilik hayirli ise olsun. Hayirli biriyle olsun.
30 yasinda evlendim. Sandim ki sonsuza kadar surecek. Ve cok asiktim. Onun icin herseyden vazgectim. Doktora egitimimi yarida biraktim. Ingiltereye doktoraya kabul edildim gitmedim. Aradigim mutluluk bu dedim gerisini elimin tersiyle biraktim. Ne oldu? Hic mutlu olmadim. Yine de kor kutuk asiktim. Hep duzelecek dedim . Herseyimiz vardi. Cok mutlu olabilirdik ama ona fazla geldi evlilik belki de. Beni flort ederken goklere cikaran o adam gitti yerine huzursuz, psikolojik siddet uygulayan, hakaret eden, kufreden biri geldi. Giderek daha kotu oldu ve bitti. Uzulme. Hele evlenemedim diye sakin aglama. Ye ic keyfine bak, su hayatin keyfini cikar. Bekarligin da tafina bak. Ozgurlugunu doya doya yasa. Olursa hayirlisi olsun. Olmazsa da aglayamaya degecek birsey olmadigini unutma. Mutlu ol. Mutlu olmak evlilikte degil inan. Cok opuyorum seni. Sevgiyle kal...

Ay tesadüfün böylesi bana da bugün bir davetiye geldi babamların komşusu hanımefendi 39 yaşında evleniyormuş bizi de davet etmiş en mutlu gününe. (Ilk evliliği beyefendininde ilk evliliği 42 yaşında)
Telefonda konuştuk akşam üzeri çokda mutlu. Iyi ki bekledim Rabbimin bana takdir ettiğine minnettarım diyor.

Herneyse demek istediğim daha çook gençsiniz. Yaşınız daha 31 artık insanlar bu yaşlarda hayata atılıyor 35 lerinde çocuk sahibi oluyor. Tıp her geçen gün daha da ilerliyor. Lütfen güzel kalbinizi yormayın. Gözyaşlarınızı silip pozitif bir şekilde sabaha uyanın. Vardır Rabbimin bir hikmeti belki de çok mutlu olacaksınız sabır ve şükür çok güzel anahtarlar. Sabredin.... Sizin için dua edicem. Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Rabbim sizin içinize ferahlık hayırlı bir hayat arkadaşı nasip etsin. Amin.

Bana bu yaşlarda evlenmek hep şey gibi gelir sanki artik insanlar mecbur kalmişta artik bu son gibi ya bide herşey zamaninda daha güzel değilmi
38 yasinda anne olan arkadasim uykusuzluktan sikayetci suan en cok. Hepimiz anne oldugumuzda ayni seylerden sikayetciydik. Bunun yas ile pek alakasi yok bence. O simdi o doneme ait sorunlari yasiyor.
45 inde evlenen arkadasimda pek mecbur kaldigi icin evlenmis gibi degil. Sosyal medyada bol bol kocisim de kocisim, askim, sevgilim diye mutluluk pozlari veriyor. Icini bilemem ama iki arkadas da her insanin yasadigi o doneme ait seyleri yasiyor gibi.
Boyle dusunme. Daha dogrusu bunlari dusunme. Yasadigin her ani doya doya yasa. Mesela bak hepimiz cocuklugumuzu yasadik. Bir daha geri gelmeyecek o gunler. Onemli olan o donemi mutlu gecirmekti. Simdi de gencligini yasiyorsun, bekarligini. Kendine bekarligimi doya doya yasadim diyebiliyor musun, onemli olan o. Yoksa guzelim bekarligimi evlenemedim diye aglayarak gecirdim mi diyorsun? Belki de evlenince ulan bunun icin mi agladim diyeceksin, bilemezsin. Gecmisine baktiginda guzel yasadim cocuklugumda gencligimde guzel gecti diyebilmelisin. Icinde birsey kalmamali. Merak etme kismetimiz biz dogmadan yazilmis. Bir zamani var, zamanini bekliyor. Bunun icin guzelim vaktini aglayarak gecirme. Keyfini cikar.

O kadar ağladım ki gece gece 31 yaşındayım ve doktor yaşimi sorsa söylemek istemiyorum o derece biriyle tanışsam veya taniştirilsam insanlar yaşimi duyunca oha diyo .Biliyorum herşeye geç kaldım ama ben bilerek yaptiğim birşey değildiki seçici olmadım detaycı yani veya insanları beğenmemezlik etmedim ama olmadı işte anne olmak istiyorum çocukları git gide daha çok seviyorum bana o kadar iyi geliyorlarki ama bana artık imkansız gibi geliyor doktorlar bile geç kalmişsin diyebiliyor erkekler de genç eşleri olsun istiyorlar ya ben çok güzel bi anne olurdum ama :KK43: gözyaşlari içinde yazıyorum o kadar duygusallaştimki sanki ben hiçbirşeyi haketmiyorum gibi neden bòyle acımasız insanlar yada bana denk gelir bilmiyorum:KK43:
Sana bişey diyimmi insanlar hep konuşur susturamazsın bırak konuşsunlar eminim okadar güzelsinki herşeyede layıksın hiç ağlayıp kendini üzme herşeyin bi vakti var daha çok gençsin canım rabbim istesin yeter herşey olur şimdi kulaklarını kapat herkese ve dua et herşeye benimde hakkım var diyerek inan hepimizin sorunları var ve bu dediklerin sorun bile dğl insan isteyince herşeyi elde eder seninde olucak inşallah hadi gül şimdi 🙏😊sevgiyle kalll

İyi de 31 yaş ileri bir yaş değil ki.
Yapmayın lütfen yaşınız çok çok çok normal.
Size böyle hissettiren insanlardan uzak durun bence.

Geç kalmamışsın ki. Onlar kendilerini bilmiyor! Sen bakma onlara, canını sıkanlardan uzak dur. Cahilliğin mesleği, yaşı, cinsiyeti yok. Nasibinde olanı Rabbim çabuk karşına çıkarsın ve o bu dünyaki en mükemmel erkeklerden biri olsun. Tabi ki çok güzel, sağlıklı yavruların da olsun. ;) düşünme sen dengesizlerin sözlerini...

Gayet normal bir yas niye bu kadar takiyorsunuz ki. Daha çok yolunuz var anne olmak için. Ki bu zaman da önce herkes kariyer yapıyor daha sonra evleniyor keşke bende öyle yapsaydım 28 yaşında iki çocuk annesiyim kimse madalya takmadi bana :işsiz:

Back
X