İnsanların sayesinde yaşımdan utanıyorum :(

O kadar negatifimki benm hayatimda artik hiçbirşey olmaz gibi berbat bi haldeyim diyebilirm
Kıyamam ya ben de öyleyim ama yapacak bir şey yok sabret ve dua et. Ben çok insanla tanıştım Allah nasip etmeyince olmuyor bu kimsenin suçu ya da ayıbı değil. Benim neler düşündüğümü bilsen:) bence sen bile benim kadar olamazsın

Kendimden örnek vereyim.
23 yaşında evlendim, şuan 26 yaşımdayım ve boşanıyorum. bir daha evlilik düşünür müyüm bilmiyorum,şuanki kararıma bakarsam asla bir daha evlenmem. Eğer evlenecek olursam da sizin şimdiki yaşınızdan bile geç olur sanırım bu..
Size o kadar söyleyeyim, ve bence milletin boş konuşmalarını hiç mi hiç takmayın..
Hadi ya puf ya boşanmanıza üzüldüm haklısınız evet takmamak lazim ama öyle ağır konuşmalarki insan ister istemez pskolojisi bozuluyor

Kıyamam ya ben de öyleyim ama yapacak bir şey yok sabret ve dua et. Ben çok insanla tanıştım Allah nasip etmeyince olmuyor bu kimsenin suçu ya da ayıbı değil. Benim neler düşündüğümü bilsen:) bence sen bile benim kadar olamazsın
Sabretmek işte artık o kadar zorki ah ah Umarim sizde çok çok mutlu olun burda hiç tanımadığım insanlar beni okadar mutlu ettiki anlatamam çok sağolun

doktorlar bile mi??? 31 yaşı 60 yaş gibi anlatmışsınız lütfen abartmayın annem 38 yaşında çocuk doğurdu.
30 yaş sendromunu atlatırsınız umarım

31 yaşta ne var ben anlayamadım 😮 çok ilginç geldi bu durum.? Annem 35 yaşında doğurdu 😂😂 30 dan küçük olup doğuran nadir insan var çevremde..herkes 30 dan sonra başlıyor hayata

Yaşınız 2019 senesi için gayet normal..
siz küçük bir şehirde misiniz bilemiyorum ama büyük şehirlerde evlilik yaş ortalaması otuzu geçeli çok oldu.
Eski zamanlar gibi , oğlan anneleri uygun gördükleri kızları gelin olarak alamıyor ya da birbirine denk aileler dünürlük hayalleri kuramıyor.. bu devirde, gençler birbirini okulda işte buluyor.. dolayısıyla evlilik yaşları büyüdü, erkek ve kadın arasındaki yaş farkı da azaldı...
Siz boş yere canınızı sıkıyorsunuz, olumsuz konuşanlara kulak tıkayın, evlenmiyorsun diyene , ben de çok istiyorum siz münasip birisini bulursanız bana haber verin deyin, daha fazlasını söyleyin ağızlarının payını alsınlar çok bilmişler .
Not; bugün 13.evlilik Senem doldu ve 23 yaşında evlendim. Mutsuz değilim ama çok samimi söylüyorum , o erken yaşımda evlendiğime Kesinlikle çok çok pişmanım. Şimdiki aklım olsa kesinlikle 30 dan önce evlenmezdim , kendi kızımın da büyüyüp o kadar erken evlenmesini istemem.
bekar kardeşlerimize de tavsiye etmiyorum otuzdan evvel evlenmeyi.
Bir kere 28- 30 dan sonra hayata bakış açısı değişiyor insanın ve olgunlaşıyor . Bu da evlilik açısından, daha doğru seçimler yapabilmek için çok çok gerekli bence.

31 ne ki .40larda bekarlar var..Iyi uygun biriyle evlenir omur boyu mutlu olursun dilerim

Gerçekten bizim toplumumuzda konu komşu, akraba, uzak yakın alakalı alakasız her kafadan bir ses çıkıyor evlilik olaylarında .

Ben 14 yaşında babamı kaybettim , çok net hatırlıyorum. Daha liseyi bitirmemiştim ; salak konu komşular anneme ,
kız çocuğu aman evlendir diye akıl vermeye kalktılar.
akraba denen o tuhaf yaratıklar ; okumuyorsa okuldan al , bir kuaföre çırak ver deme cüretini kendilerinde gördüler .
Bunlar Gibi nice salak saçma yorumlar yapanlar oldu ki ; ben de okuluna gidip gelen, çok başarılı bir öğrenciydim.

Eğer annemi küçük yaşta , erkek arkadaş mevzuları yüzünden üzüyor falan olsam bir nebze de olsa anlayabilecektim söylenilenleri.

Neyse ki annem beni okuttu ama yine 23 yaşında onun baskılarıyla evlendim. Bana kalsa o yaşta evlenmeye hiç niyetim yoktu

Bakıyorum. yabancı kültürde insanlar gençliklerinde gününü gün ediyor , erkek arkadaşlarını iyice ölçüp biçiyor , onlar için günah namus kavramları devreye girmiyor , onların çevresinde pis dedikoducu komşular akrabalar da yok. İnsanlar olgun yaşlarda, denkleriyle, kendi seçebildildikleriyle yuvalarını kurup, evlat sahibi oluyorlar.. üstelik bizdeki gibi 10 yaş büyüğüyle evlenen de pek yok.

Maalesef bizi de din adı altında, hem baskılamış, utanmadan üzerine bir de eleştirmişler...

Ama ben Yeni nesilden Ümitliyim. onlar daha özgür günler yaşayacaklar umarım

Son düzenleme:
O kadar ağladım ki gece gece 31 yaşındayım ve doktor yaşimi sorsa söylemek istemiyorum o derece biriyle tanışsam veya taniştirilsam insanlar yaşimi duyunca oha diyo .Biliyorum herşeye geç kaldım ama ben bilerek yaptiğim birşey değildiki seçici olmadım detaycı yani veya insanları beğenmemezlik etmedim ama olmadı işte anne olmak istiyorum çocukları git gide daha çok seviyorum bana o kadar iyi geliyorlarki ama bana artık imkansız gibi geliyor doktorlar bile geç kalmişsin diyebiliyor erkekler de genç eşleri olsun istiyorlar ya ben çok güzel bi anne olurdum ama :KK43: gözyaşlari içinde yazıyorum o kadar duygusallaştimki sanki ben hiçbirşeyi haketmiyorum gibi neden bòyle acımasız insanlar yada bana denk gelir bilmiyorum:KK43:
Saçmalığın daniskası!!! Lütfen ağlamayı bırak ve gül geç. Benim bi tanıdığım 44.yaşında anne olmuş. Bu ne saçma söylemler böyle?!!! Bunlara takılarak taviz verme o kişilere, kıskançlıktan yada egoistliklerinden böyle demişlerdir.

31 yaşında evlendım 32 de dogurudum çok şükür
yaş geldi 43 ben halaa dogurma peşindeyim
neyin geç kalmışlıgı bu ,

salak salak konuşmasınlar

Çok alakası bir şey söyleyeceğim ama, bu sabah çayımı çok açık içiyorum diye insanlardan biri laf etti mesela, e hamileyim çünkü nasıl içeyim başka😂 Yani söylemek istediğim insanlar her zaman her yerde konuşur durur, elimizden geldiği kadar uzak durup dinlemememiz lazım ki akıl sağlığımızı koruyabilelim. Yoksa yeri gelir çat çat lafını da vermek gerekir haddini aşanların ama çok sık olursa bu sefer yine biz suçlu oluruz, agresiflikle geçimsizlikle suçlamalar başlar. O yüzden mümkün olduğu kadar sallayın gitsin boş insanları.

Çayı açık içince ne oluyormuş? Meraktan soruyorum :KK45:
Bana da şekerli içiyorum diye laf ediyorlar.
İnsanların hep söyleyecek bir lafı var...

Kuzu doktorun tam olarak sana ne dedigini bilmiyorum ama 24 yaslarimdayken gittiğim kadın doğum doktoru da muayeneden sonra bana "evlenmeyi dusunmuyor musunuz?" şeklinde birşeyler sormustu.Diyalog kurduğun kişi ister doktor olsun ,isterse psikolog profesyonellikten kopup kendi değer yargıları ve düşünceleri ile seninle iletişim kurabilir. Adamın kafa bir milyon diyip gülmek varken bu diyalog seni bu kadar uzup incitiyorsa senin zihninde de bu tür düşünceler geziniyordur diye düşünüyorum.

Ohoo 24 yaş ne ki
Ben 17 yaşındaydım, KBB ye gitmiştim üstelik kadın doğum da değil.
Doktor sordu napmak istiyorsun ileride diye.
Ben de Psikoloji bölümüne girmek, psikolog olmak istiyorum dedim.
"Napacaksın ki psikolog olup, ben kızım olsa evde otursun, eğlensin, makyaj yapsın falan isterim. Kariyer yapacağım diye yıpransın istemem bence yorma kendini" dedi aynen
Ben tabi: :D :D :D :D :D
Herkesin söyleyecek bir fikri var ya utanmıyor da kendi okumuş etmiş, oldu kızlar okumasınmış evde makyaj yapsınmış zihniyete bak

Çayı açık içince ne oluyormuş? Meraktan soruyorum :KK45:
Bana da şekerli içiyorum diye laf ediyorlar.
İnsanların hep söyleyecek bir lafı var...
Valla bilmiyorum ki çaydanlığı kaldıramamıştım sabah, hiç de tanımadığım bir arkadaş koydu çayımı, yeterli dedim açık içiyorum çünkü, hiç koydurmasaydınız keşke dedi😂 Şeker mevzusu daha karanlık, milletin korkusundan yeni yeni bıraktım ben de şekerli içmeyi🙈 Benim bedenim benim kararım dedim anlatamadım, ben böyle tercih ediyorum dedim olmadı, en sonunda ben pes ettim konuşmaya üşeniyorum artık

Back
X