İnsanlarla yemek yiyemiyorum :(

Insanlar ekmegi agzina tabi ki eliyle sokacak baska ne yapacaklar ki? sapirdatma höpürdetme konusunda hakli olabilirsin ama haddinden fazla takiksin

Ben de oldukça zorlanıyorum bazen. Bazıları sanki özellikle yapar gibi ağızlarını şapırdatıyorlar. Mümkünse o ortamdan uzaklaşıyorum. Mümkün değilse o an ortamdan uzaklaşmam o kişiye bakmamaya çalışıyorum ama onun yaptığı her şeyi en ufak ayrıntısına kadar farkediyorum. Asabileşiyorum o esnada. Keşke hiç bu durumlardan rahatsız olmasaydım diğerleri gibi.
“Misophonia” deniyormuş bu rahatsızlığa. Acaba benim durumda olan birileri var mı diye internette araştırırken öğrenmiştim. Keşke herkes efendi efendi kimseyi rahatsız etmeden yese de biz de sıkıntıya girmesek. Bir de ağzını yaya yaya sakız çiğneyip üstüne patlatanlar yok mu!!! Bir kaşık suda boğasım geliyor onları...

Galiba ben de misofonyayım belirtilerin hepsi uyuyor sesli ortama gelemiyorum hele o ortamda çay kaşığı sesi çatal sesi elleri birbirine sürterken çıkan o ses yazarken bile kıl oldum bebek sesi çıldırtıyor beni

Pardon yanlış mı anladım?
Aile fertlerinden mi tiksiniyorsun? Ve bir yorumda da babandan utandığın için dışarıda yemek yiyemedigini söylemişsin!

Bizim oralarda yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmez derler.
Geleceğin hayırsız evlatları.. insan babasından,ailesinden utanır mı?
Gerçekten çok sinirlendim şuanda.
Evlatların da senden utanmasın ileride ne diyeyim..

Evet tepiyorlar normal bölüp yemiyorlar sanki hamsterlar
esimdede var bu tepistirme ve sapirdatma hopurdetme huyu ve ne yaparsam degismiyor cunku aileside boyle annesi ozellikle oyle yenmez oglum denmedigi icin aliskanlik olmus sanirim
ben 12 13 yasimdayken abim bana agzini sapirdatma demisti cok utanmistim agzimi acmadan nasil yiyecegim demistim ozaman gostermisti bir dahada yapmadim hicte unutmam

Bende kibarlık olsun diye kaşığı ağzına yarım yarım sokup yemeğin yarısını kaşıkta bırakanlara sinir oluyorum

Bundan söz ediyorsunuz sandım
Zaten yapmacık herşey iğreti durur,biraz özen göstermek yeterli.
Çocuklar da ailelerinde görerek aynı davranışları tekrarlasa topluma yazık,farkındalık geliştirse konu sahibi gibi "anan soğan,baban sarmısak,sen nereden çıktın gülbeşeker "eleştirileri alır.

İnsanlar kendini değiştirebilir

Teyzemin kocası ve kızı o kadar iğrenç şekilde yemek yerlerdiki yanlarında yemek yemek imkansızdı.Asla aynı masaya oturamazdım.Onlarla aynı evde kaldığımız zamanlarda aç dolaşırdım.Sizi çok iyi anlıyorum.

Bu bir hastalik.tedavisi de yok arastirdigim kadariyla.
Ayni dert bende de var
Yapman gereken sesten uzaklasmak veya kulaklikla müzik dinlemek vs.

Burda yorum yapanlar olmuş yok aileni niye begenmiyorsun filan diye onlara katilmiyorum.hem hastaliginiz nedeniyle sese duyarlisiniz hemde sofra adabı diye birşey var düzgünce yenir yemek o ne öyle ses çikartarak karsidaki insanin midesini bulandirmak igrenc

Size 19 yasindasin bir kaç yila geçer diyenler yaniliyorlar ben 37 yasindayim gecmek bir kenera artti hatta bende :/

Hastaligin adı misofonya isterseniz bi arastirip okuyun

Iyileşen tedavi olan birileri varsa bana da söylesin

Yemek yerken önünüze bakın milletim agzina bakmayin..ben de sevmem incelemem o yüzden..hizlica ye kalk

Bende de var bu takinti sizin yaslardayken daha fazlaydi zamanla biraz daha azaldi.
Bir arkadas daha demis yemek yerken kimseyle ilgilenm yuzlerine.bakna sadece yemegine odaklan ye kalk.ben eskiden cok inceliyordum suan onu yapmiyorum mesela.
Ailenden utaniyormusun fln demislerde ne alakasi var insan biraz daha kibar davranmaya calisabilir.sosyal hayatin geregi budur

Yani benimde yemek yerken eziyet çektiğim insanlar var ama. Sizin ki biraz hastalık gibi geldi.

Babalıktan abilikten reddettme zamanın gelmiş

Bu bir takıntı.
Çözümü yok.
Kendinizi sinir etmekten başka bir işe yaramıyor.
Bendede var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…