İntihara teşebbüs ettim

Ah canim ya.. guclu olmaya calis insallah bu gunler de gecer. Bundan sonra toparlanmaya calis. Hayat bircogumuz icin zor, herkesin dertleri var. Kimininki cok agir, kimininki daha hafif. Allah'a sigin bol bol dua et.

Canım kardeşim intihar edecek olsam inan hayatta yemedigim kazık ,görmediğim nankörlük ,çekmediğim dert kalmadı desem yeri ,ama her sıkıntıda bakarım bizden daha kotu durumdaki insanlara aç kalan ülkelere ,hasta olan insanlara halime sukrederim ,açmi kaldın git komsuya ,muhtacmi kaldın muhtara ,belediyeye vb heryere başvur ,işsiz mı kaldın ara bir şekilde bulunur ,herşey birgün çözülür .en değerli olan sensin bunu unutma ..Sevgiyle kal ,mutlu kal ..

3 aylık işinden oldun, evlenmek üzeresin nişanlın bebek konusunda net değil.. Bunlar bildiklerimiz peki ya bilmediklerimiz içinde neler oluyor? Şuna karşıyım, insanların ne dersi var bla bla dertler var ama kişinin kaldırma durumu farklı intiharı onaylamıyorum asla ama yani bu da dwrt mi o da dertmi denmesini anlamsız buluyorum. Bir destek almakta yarar var konu sahibi

İntahar zayıf insanların seçimidir diyorlar ama bu yalan, asıl güçlü insan seçimidir çünki ölümden bile korkmayacak duruma gelmişsin bu çok zor, acil tedaviye başla, çevrende şahsiyetsiz kişiler varsa görüşmeyi kes onlar yüzünden başımıza gelmeyen kalmıyor...

İnanın şu hayatta yasadiklarimi alt alta yazsam ağzın açık kalır ama hep bir bahaneye sigindim ve güzel günler geldi.. Siz de sabredin Bugün olmazsa yarın muhakkak gülecek bir nedeniniz olacak.Bu dünya sınav dünyası unutmayın! Kimse sizden kıymetli değil.. En büyük intihar yaşamak için verilen savaştır...

İnanın şu hayatta yasadiklarimi alt alta yazsam ağzın açık kalır ama hep bir bahaneye sigindim ve güzel günler geldi.. Siz de sabredin Bugün olmazsa yarın muhakkak gülecek bir nedeniniz olacak.Bu dünya sınav dünyası unutmayın! Kimse sizden kıymetli değil.. En büyük intihar yaşamak için verilen savaştır...

İntihara teşvik yada yol göstermek değil amacım ama hapla intihar öyle filmlerdeki gibi hemen götürmüyor insanı. İçilen ilaçların vücutta kalma ve çözünülürlük süresine göre vücuda yüklenen kimyasal vücutta farklı reaksiyonlara sebep oluyor.

"Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?” Şems-i Tebrizi

Bazen hayat o kadar zor olur ki o kadar çekilmez olur ki yeter artık dersin bazen pes edersin. Sen de tam o anda pes etmek istemissin. Ama olmamış. Bak demek ki bu hikaye böyle bitmemeliymis. Demek ki daha devamı varmış. Hikayenin kahramanı sensin yön verecek olan da sensin. Lütfen pes etme. Devam et. Dayan. Guzellikleri görmeye çalış, buna kendini yor. İllaki vardır hayatında güzel şeyler. Lütfen ama lütfen. Ayağa kalk. Artık bir adım at. Adım attikca koşmaya baslayacaksin zaten. Hayal kur. Buna kendini yor. Haybeye atmıyorum ben de zor zamanlardan geçiyorum. Ama devam etmeliyiz. Bir şekilde düştüğümüz yerden kalkmaliyiz. Bir süre zorla kendini güzel seyleri görmeye, zaten devamı gelecek. Ve lütfen ama lütfen tedavini ol

Maddi sıkıntı demişsin..Bak maddi sıkıntıya bi örnek vereyim sana..Çok yakın bi arkadaşım,çok zenginken iflas ettiler kocasının yüzünden ve iflasın hemen ertesinde kocası 2 çocuğuyla boşadı kadını,babalık namına hiç bi katkısı yok ne çocuklarına ne arkadaşıma.kadına 500 bin liradan fazla borç kaldı.kadın kasiyerliğe başladı aylık kazancı 2000 liraydı. +500 bin borç diyorum bak.son 5 senesi mahkemelerde geçti ,hala da geçiyo.ve o kadın dimdik ayakta, o haliyle biri üniversitede iki çocuk okutmaya çalışıyo tek başına,sorulduğunda aklından intiharı bir kere bile geçirmediğini söyledi..
Psikolojik sorunlarım demişsin..5 ay önce gencecik görümcemi kanserden 3 ay içinde toprağa verdik.Çektiği acıları bir Allah bi annesi bi kendisi biliyodu.Şu an toprağın altında o kızcağız,eşim kızkardeşini bebekken kollarında sallarmış uyutmak için,ve sadece eşim kendi elleriyle mezarın içine koydu kardeşini..ailenin kalan 5 üyesi darmadağın.Bu kızın annesi yani benim kayınvalidem 1,5 sene içinde 2 abisini kaybetti kanserden.Duygu sömürüsü için anlatmıyorum bunu,psikolojik sorun dedin ya ondan diyorum bunları..
Sorunlarınızı bilmiyorum.Şu anda şu saniyede dünya üzerinde insanlar ne acılar yaşıyolar,yaşama tutunmak için nelere göğüs geriyolar.Hayatta kalmaları denizin ortasında savrulan bi şişme bota bağlı olan insanlar var,kulağının dibinden mermi geçen ,başının üstünde bomba patlayan insanlar.Biraz empati yapın lütfen.Bu kadar bencil olmayın.Bu kadar hafife almayın,yaşamak ciddi bir iştir.. İyi günler..

Bi daha yapmayın para dediğiniz şey yeniden kazanılır ama hayata bi daha geri dönemezsiniz

Seni anlıyorum aynı durumlardan geçmiş biri olarak ama saçma aslında ilerde anlarsın

Aynen katılıyorum.bence birinin gerçekten kendini öldürmesi belki hayattaki en zor kararlardan biri.o yüzden intihar eden biri zayıf bir insan değil.o aşamaya gelene kadar herşeyi çekmiş biri.

Arkadaşlar destek vermesini bilmiyorsanız illa yorum yazmak zorunda değilsiniz.
Dünyanın bir yerinde bizden daha fazla acı çeken, kulağının dibinde bomba patlayan insanlar var diye üzülmeye, acı çekmeye hakkımız yokmuş gibi davranamazsınız.

Öteki dünya içinse derdiniz, gidecek olan konu sahibi. Sizi bağlayan bir şey de yok. Başkalarının güçlü olmasını kıyaslayarak hatasını yüzüne vurmak olumlu bir sonuç vermeyecektir. Herkesin kapasitesi farklı.

@Ponki12 Ne kadar dipte de görsen kendini hayat hala güzel şeyler yaşamak için dönüyor, her zaman bir umut her zaman bir ikinci yol vardır. Böyle önünü görmeyi reddederek gelecek güzel günlerine engel oluyorsun. Paranın da çaresi var, kocanın da. Önemli olan sağlık. Geçmişte yaşadığın kürtajdan ve psikolojik sorunlarından dolayı çocuk meselesini kafaya takmış gibisin. Bir uzmanla görüş, yapamıyorsan internetten destek grubu bul. Geçmişin için kendini affedersen geleceğin güzel olur.

Üç Üç beş günlük ömürde mutsuzsunuz diye ebedi ahiret kaybedilir mi? Yine Allah size merhamet etmiş. Bu durumu tövbe ederek iyi değerlendirin bence. Allah sıkıntılarınızdan selamete çıkarsın hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…