Sizinle aynı yaştayız. Biri sizinki ile yaşıt iki tane evladım var. Büyük konuşmak istemiyorum ama ne olursa olsun, ne yaşarsam yaşayayım bir gün mutsuz olsam bile evlatlarımı arkamda annesiz bırakmam. Mutsuz bir anne ile büyümesi daha mı iyi demek yerine, mutlu olabilmek için elimden ne geliyorsa yaparım.
Boş laf yapmıyorum. Zamanında çok şey yaşadım, mutsuzluğun dibini gördüm ama bir gün bile ölmek aklımın ucundan geçmedi.
Bir defa en basiti, mutluluk sebebim evladımın bir gülüşü olur. Sarılıp, kokusunu içime çektiğim zaman dünyanın en güçlü insanı ben olurum.
Çünkü, onları bu dünyaya getirme kararını ben verdiysem, her yaşadığım olumsuzlukta vazgeçme lüksünden de vazgeçmişim demektir.
Silkelenin ve kendinize gelin. Anne olduğunuzun, sorumluluklarınız olduğunun farkına varın. Şayet intihar ederseniz ardınızda mutsuz ve hayatı boyunca sizden nefret eden bir evlat bırakmış olacaksınız. Sizi zayıf ve aciz görecek. Onu hiç sevmediğinizi düşünerek büyüyecek -ki babası ve babasının ailesi de her zaman ona bunu aşılayacak. Annen öyleydi şöyleydi, seni sevseydi senden vazgeçmezdi diyecekler.
Mutlu olmak istiyorsanız önce kendinize dönün. Kendiniz için ufak bile olsa bir şeyler yapın.
Ben psikiyatristin yontulmaz dediği adamı yontmuş insanım. Siz de yaparsınız.