İntiharın eşiğindeyim,çok çaresizim

Dayanamıyorum artık. Bir insanı hayatta hiç kimse sevmez mi? Annemle babam bile zorunluluktan seviyorlar,evlatları olduğum için. Beni arayacak,merak edecek bir tane arkadaşım yok. Bir kahve içmeye çıkabilecek,derdimi anlatınca beni anlayacak kimsem yok :KK61:İlkokuldan beridir hiç arkadaşım olmadı,ben var zannettim ama onlar benimle para için arkadaşlık ediyormuş. Varlıklı bir ailenin kızıyım. Arkadaşlarımda olmayan yiyecek,içecekler,kalemler,defterler bende olurdu bende arkadaşlarım istiyor kırmayayım diye hep dağıtırdım. Büyüdüm yine aynı, birini sevdim evlendim ailemin parası için yanımda durduğunu anlayıp ailemin desteğini reddettiğim an dava açtı,boşandık. Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış öyle söylediler. Dayanamıyorum artık olmayan özgüvenimi iyice kaybettim. Arkadaşım olsun,sevgilim olsun mutlu olayım istiyorum ama olmuyor. Kendimden nefret ediyorum iyice. Okulumu bitirip işe girdim maddi olarak kendimi idare ediyorum ama yine kimsem yok. Aile bireylerimde aile evinde sığıntısın,kimseyi de bulamıyorsun diyorlar. Arkadaşlarım her ay bir sevgili değiştiriyor benim yıllardır konuştuğum kimse bile yok. Sosyal medyadan istek gelmez, çevremde olmayınca kimseyi bulamıyorum tabi😔Lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Nasıl kurtulurum bu çıkmazlardan psikolojik olarak çökmüş durumdayım:cry: Son çare buraya yazdım😔😔
Etraftan ziyade bence seni ailenin yargılamaları yormuş ekonomik olarak özgürsen ailenden ayrı yaşa bence onlarla kalma zamanla kendi sosyal çevren oluşur o ev iyice eziyo gibi seni

Bir sosyal medyada gerçek ismini kulannama ama tamamen kendin ol ..yalnızca bir farkla param olduğunu asla hissettirme ..hatta biraz fakir olduğunu düşünsunler ...kendi hobilerini düşüncelerini paylaş aynı hobide olan kişilerle konuşmaya başlarsın daha sonra belki aranızda elektriklenme olur ama iyice araştır mutlaka ilerlerse e devletine bak evlimi değil mi emin ol...birde istihareye yat Allah'a Daniş olumluya devam et..yani pandemi olmasa bunun internetsiz olanını tavsiye ederdim

İnsan önce kendini sevmeli..
sağlıklıysanız ve gayette çalışıyorsanız kimseye ihtiyacınızda yok
Değişim içten başlar acaba siz farkında olmadığınız için çevrenize bunu yansıtıyor olabilir misiniz ?

Kocasi serefsiz cikan para icin beraber olan tek kadin siz degilsiniz adamin serefsiz olmasi da sizin sucunuz diil. Aileniz bunu sizin yetersizliginiz gibi yansitiyor bizim paramiz olmasa sana kimse bakmaz filan ne bicim laflar ya ne munasebet sizin ozelinizi millete anlatmak. Aileniz saygisiz ve manipulatif yalanci insanlar bence. Inanmayin onlarin dediklerine. Onlara sormadan terapiye gidin. Sonra da ayri eve cikmaya calisin. Herkesin karsisina cikarci insanlar cikabilir. Siz sevilmek icin ugrastikca bundan faydalanmak isteyenler daha cok cikar tabi ama asilmayacak bir sey degil. Aileye kulaklari tikasaniz gerisi gelecek.

Özgüven insanın birileri tarafından sevilmesiyle edinilen bir özellik değil.

İnsanların sizi paranız için seviyor olduğu düşüncesi ailenizin dayatması artık kaç kere söyledilerse siz de inanmışsınız
Siz çalışan bir kadınsınız paraya ihtiyacınız yok kimseye söylemeden terapiye gidebilirsiniz gitmelisiniz
Keşke ayrı eve çıkabilseydiniz
Eminim atlatırsınız
Evet öyle malesef😒 keşke ayrı ev şansım olsa😒

Arkadaş çevresi evliliği para için şeklinde ifade etmek burada seçimlerinizden sizin sorumlu olduğunuzu gösteriyor. Temelde bir sorun var ve sizin iyi bir terapiste ihtiyacınız var. Cümlelerinizden bunu kendi başınıza aşabileceğinizi mümkün göremedim . Yani maddi gücünüz var diye herkes çıkar için yaklaşıyorsa , bu ayrımı yapamıyor ve doğru insanları hayatınıza dahil edemiyorsanız sorun sizden kaynaklanıyor . Bu hayatta herkes çıkarcı değil . Benimde ailem ekonomik anlamda çok iyiydi hiç böyle şeyler hissetmedim . Bende boşandım yine öyle düşünmedim . Hele şu dönemde çok zor geçinen insanlarla çok sağlam dostluklarım var. Kimsede benden para istemiyor. Destek olmak gerekirse olurum o ayrı mesele ama ayırt edebiliyorum insanların niyetlerini . Aileniz Türk filmlerindeki zengin kız gibi davrandığı için bu haldesiniz bence. Bir başlangıç yapın , intihar düşüncesinin zayıflık olduğunu farkedin ve işe önce kendinize yardım etmekten başlayın . Bol bol dua etmek , Allah’a sığınmak ilk adım olursa işiniz çok kolay olacaktır .
Doğru insanları ayırt edemiyorum evet😔 Terapiden başka çarem de yok çünkü kimse destek olmuyor haklısınız😔

öncelikle bence siz kendinize saygı göstermiyorsunuz bu yüzden öz güveniniz yok. örneğin ikinci bir üniversite okuma konusunu, terapiye gitme konusunu artık ailenize söylemek zorunda değilsiniz. belirli bir yaş olgunluğundasınız. aileniz size sürekli baskı kurarak kuklası gibi yetiştirmiş. ben şu an terapi almak istesem, bunun için aile rızası aramam. sizde yanlış olan bir şeyler var. şu an bir yerde çalışıyormuşsunuz, aslında insanlara beni severler mi, beni sevsinler tavrıyla yaklaşmazsanız iş yerinden çevre edinebilirsiniz, sonrası zaten gelir. ben evliyim, maddi durumumuz şu an çevredeki arkadaşlarımdan daha iyi, aile evindeyken de iyiydi. ama bunlar benim arkadaş edinmemde hiç etken olmadı, olmuyor da. çevremle oturup maddi durum konuşmuyorum genelde, ya da elimdeki telefona, cebimdeki paraya bakıp benimle ona göre arkadaşlık yapmıyor hiç kimse. siz kendinize bir bakın, huylarınıza, yapınıza. nerede yanlış olduğunu görün. atıyorum çekingenseniz daha aktif olun bunları bir terapist eşliğinde düzeltin. kendinizi sayın ve sevin emin olun çokta güzel çevre yaparsınız. ama ailenizin düşüncelerini kafanızdan atın, onların her söylediği şey doğru değildir. intihar etmek yerine daha çok uğraşıp çözülecek sorunlarınız var
Çok fazla bastırıldım küçüklüğümde. Şimdi de öyle kaldı. Ailem,çevrem sorunlarımı fark etsin, bana yardımcı olsun, yaptıklarıma da onay versin istiyorum fazlaca😔 Terapiden başka bir yolu da yok anladım😔

Mm kuzum paran cok ve sen kuvete doldurup icinde yuzmedin oyle mi?azicik fantazi ya lutfen :KK45:

saka saka simdi olumlu tarafini gorelim birincisi kimseye muhtac degilsin bu cok onemli ikincisi kismetin sana gelir merak etme zamani vardir ucuncusu kimsenin yaninda siginti degilsin ki cok sacma bir yaklasimdir bence , olmadi evliligin ve ailenin yanindasin bunda ne var?diger dusunceleri at kafandan cunku sacma dorduncusu sagliklisin ki en onemlisi bu ayrica surekli sevgili degistirmek? bu mu ozendigin hayat?ne buyuk hayal kirikligi ne yipranmisliklar oluyor biliyormusun?

sana tavsiyem arkadas edindiginde ki illaki edinirsin gereksiz simartma kimseyi sonra basina bela olmasinlar
Aslında sevgili değiştirmelerine özenmiyorum. Çevreleri var yani buluşacak,konuşacak birilerini rahatlıkla bulabiliyorlar. Hayatlarına almak istedikleri kişileri seçebiliyorlar benim öyle bir durumum olmuyor. Kim gelirse kabul etmek durumunda kalıyorum😔

Kocasi serefsiz cikan para icin beraber olan tek kadin siz degilsiniz adamin serefsiz olmasi da sizin sucunuz diil. Aileniz bunu sizin yetersizliginiz gibi yansitiyor bizim paramiz olmasa sana kimse bakmaz filan ne bicim laflar ya ne munasebet sizin ozelinizi millete anlatmak. Aileniz saygisiz ve manipulatif yalanci insanlar bence. Inanmayin onlarin dediklerine. Onlara sormadan terapiye gidin. Sonra da ayri eve cikmaya calisin. Herkesin karsisina cikarci insanlar cikabilir. Siz sevilmek icin ugrastikca bundan faydalanmak isteyenler daha cok cikar tabi ama asilmayacak bir sey degil. Aileye kulaklari tikasaniz gerisi gelecek.
Tam olarak anlatmaya çalıştıklarım bunlardı ancak yanlış ifade etmişim sanırım kendimi. Her şeyde yetersiz görüyorum kendimi onlar sayesinde. Böyle olunca da iyice içime kapandım. İçime kapandıkça bana yaklaşan herkesi iyi niyetli zannettim onlar da bundan faydalanmaya kalktı.

Etraftan ziyade bence seni ailenin yargılamaları yormuş ekonomik olarak özgürsen ailenden ayrı yaşa bence onlarla kalma zamanla kendi sosyal çevren oluşur o ev iyice eziyo gibi seni
Kesinlikle öyle. Eş,dost akrabayı umursamayacağım aslında ama en yakınlarım böyle olunca diğerleri de kendinde hak görüyor

Bir sosyal medyada gerçek ismini kulannama ama tamamen kendin ol ..yalnızca bir farkla param olduğunu asla hissettirme ..hatta biraz fakir olduğunu düşünsunler ...kendi hobilerini düşüncelerini paylaş aynı hobide olan kişilerle konuşmaya başlarsın daha sonra belki aranızda elektriklenme olur ama iyice araştır mutlaka ilerlerse e devletine bak evlimi değil mi emin ol...birde istihareye yat Allah'a Daniş olumluya devam et..yani pandemi olmasa bunun internetsiz olanını tavsiye ederdim
Deneyeceğim teşekkür ederim🙏🏻

İnsan önce kendini sevmeli..
sağlıklıysanız ve gayette çalışıyorsanız kimseye ihtiyacınızda yok
Değişim içten başlar acaba siz farkında olmadığınız için çevrenize bunu yansıtıyor olabilir misiniz ?
Belki de😔 İçime işlemiş sen eziksin,yalnızsın vs vs. Bunu dışarıya yansıtıyor olabilirim

Aileniz niye zorunluluktan sevsin. O duygudan çıkın. Ama ben de sizin gibi ver elliydim. Şu an kimsem yok. Yapayalnızım zamanında arabamla gezip tozanlar zahmet edip iyi misin diye bile telefon açmıyorlar. Ben aradığımda hiç sessin çıkmıyor diyorlar. Neymiş kalplerimiz birmiş. Hadi ordan demedim tabi. Ama artık aramıyorum sormuyorum. Kimse için fedakarlık yapmayacağım diye söz verdim artık kendime. Maalesef herkes çıkarcı. Sizle ilgisi yok kişileştirmeyin. Bu devir böyle maalesef. Bunun için inteharı düşünmek ise saçmalık. Durumu kişiselleştirmeyin. Artık bu devirde herkes kendi dünyasında. Kullanabildikleri ölçüde sizle birlikteler.

Kendine denk insanlarla arkadaşlık yap cok zenginsen zenginlerle takıl kimse parana göz dikmez o zaman. Ben de benzer şeyler yaşadım üniversitedeyken cunku cok farklı hayatlar yaşıyorduk arkadaslarımla. Okul bitti kimseyle görüşmüyorum. Arkadasım olsun diye alakasız insanlarla da görüşmem yani artık eskiden yapardım da seni merdiven gibi kullanmaya çalışıyorlar

Belki de😔 İçime işlemiş sen eziksin,yalnızsın vs vs. Bunu dışarıya yansıtıyor olabilirim
İnanın bana herkesin burada çocukluk bir travması vardır. Mesela benm kendi öz ailem abimi hep önde tuttular evde bir bireymişim gibi sayıp hiç kimse fikrimi sormadı vs vs. Bi nevi ezik hissediyorsun kendini bu durumda da. Ama hiç bir zaman karamsarlığa kapılmadım hep pozitif dusundum kendi ayaklarımın ustunde durdum kimseye bu derdim var demedim kendi kendime hallettim ben .. Kimse hiç bir şeyi hak etmiyor ve bir tek siz hak ediyorsunuz önce bunu aşılayın kendinize.. Bi kere asla dram konulu seyleri bu dönemde çıkarın hayatınızdan . bol bol kişisel gelişim kitapları okuyun. Hareketli muzık dinleyin.. Hem ders çalışmak sizi şimdi sıkıntıya sokuyor ama bu ileri de sizi bu durumdan çıkaracak tek yol bunu da unutmayın . . .

Maddi durumunuz yerindeymiş destek aldığınızı kimse bilmek zorunda değil. Hatta gitmenize bile gerek yok online görüşmeler yapılıyor. Aileden başlayan değersizlik hissinin üstüne eş de eklenince zor bir durumda olduğunuzu anlayabiliyorum. Lütfen destek alın, ben 1,5 yıldır terapi görüyorum, konularımız farklı belki ama bana çok faydası olduğunu düşünüyorum. Kendinizi sevmeli ve gerektiği yerde çizginizi çizmelisiniz. Kimsenin bu yaştan sonra sizi sözleriyle, imalarıyla dahi olsa ezme hakkı yoktur. Ama bunlar bir anda olacak şeyler değil tabi, o yüzden illaki uzman desteği alın.

Terapi almanızı öneririm bir de Beyhan Budak'ın Kendine İyi Davran Güzel İnsan kitabını okursanız size hitap eden birçok yerler okursunuz yalnızlık kötü birşey değil ki zamanı gelince de karşınıza elbet biri çıkar çıkmazsa da bu dünyanın sonu değil kendinizle kaliteli zamanlar gayet tabii geçirebilirsiniz klişe olacak ama sahte dostluklar olmasındansa kaliteli yalnızlık daha güzeldir.

Back
X