İntiharın eşiğindeyim

Calısmayıp nasıl geciniyorsunuz?
Bosanmayı düsünüyor musunuz?
Yani adam nezman cıkacak belli mi?
Ben olsam calısırım,kvde tarafıyla da irtibatı keserim.

Yaşadıkların kolay şeyler değil ama bu zorluğu atlatırsanız bundan sonra hiç yıkılmazsınız. Evlilik zaten iyi günde kötü günde değil mi? Şuan kötü günler kısmını yaşıyorsunuz sadece.

Önce sakince bir düşün, intiharı falan çıkar aklından. Sen ölsen olacakları söyleyeyim, eşin biraz yasını tutar sonra ailesi kendi istedikleri gibi bir kızla onu evlendirir . Yani olan sana olur. Asıl hem eşinin ailesine hemde kendi ailene inat bu zorluğu aşmaya çalışmalısın.

6 ay yada 1 sene sürebilir demişsin eşinin cezaevinde kalma süresi , 9 sene bekleyip evlenmişsin de 1 sene mi zor gelecek sana. Kendine öncelikle güzel bir iş bul, markette kasiyerlik falan olabilir. Eğitim durumunu bilmiyorum, çağrı merkezine falan da başvurabilirsin. Sonra çalışınca kafan da dağılır biraz iyi hissedersin kendini. Eşin de hapisten çıkınca yeniden düzeninizi kurarsınız. Güçlü olman lazım, eşinin ailesiyle de kes irtibatını. Eşine de söyle hiçbir şey yapmıyorlar sildim onları kendimiz ayağa kalkacağız de, çıkınca onlara koşmasın sonra. Bu günler de geçer yeter ki umudunu kaybetme.

Çalışmak psikolojinize iyi gelecek. Kendi paranızı kazanınca rahatlayacaksınız. Eşinize geçmiş olsun. Ama yeni evli olduğunuz için eşinize pek laf söylemek istemiyorsunuz. Onunla ilgili güçlü duygularınız var çünkü. O yüzden ailesine yüklenmişsiniz. Eşiniz size karşı dürüst olmalı neden sigortalı bir işe girmek istemedi. Mesela onun gerçek nedenini açıklasın. Aile falan ikinci. Eşiniz size karşı sorumlu.
kendi aileniz neden arkanızda durmadı. Bu zamanda yanlarına gidebilseniz keşke. Eşinizin cezası bitene kadar. Tabi ayrıntıları bilemiyorum kimseyi suçlamıyorum. ama bazı aileler çocuklarına neden bunu yapıyorlar anlamıyorum.

Borçları ödememek için ise girmiyordur

9 yıllık ilişkide borç mevzularını falan bilmiyor muydunuz? Aileniz onay vermedi mi evlenmenize ki şu an sırt çevirdiler? Öncelikle eşinizi Allah kurtarsın tez zamanda. İçerde üzülmesini istemesiniz de ailesinin yaptıklarından genel de olsa bahsedin, bilsin. Oğulları içerideyken gelinlerine destek olmak insanlıktır. Olmuyorlarsa da akıl da vermesinler. Genel bir şekilde detaya girmeden çalış biz kiranı ödeyemeyiz dediler biraz sıkıntıdayım gibi belirtin. Yarın öbür gün yapmadıkları şeyleri yapmış gibi anlatabilirler önüne geçmiş olursun.

Yok tabiki girer de, haciz falan varsa devlet büyük miktarına el koyuyor alacaklıya vermek için. Maaş eksik alınmasın diye sigortasız çalışmaya razı oluyorlar diye biliyorum.

Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın ama evliliğinizin 3. Ayında Allah daha birşeyler olmadan bebek falan olmadan gözünüze bazı şeyleri göstermiş. Sen 9 sene o adama sadık kalmışsın ama eşinin ailesi 9 dk sana bakamamış. Maalesef kötü haberi vereyim aile borçları için içeri giren 3 aylık karısını daha en güzel aylarında çaresiz bırakan eşin var ya kuvvetle muhtemel çıkınca neden karımı aramadınız sormadınız diye ailesine rest çekmeyecek sen yaşadıklarınla kalacaksın eşinde çıkacak oh aferin iyi idare etmişsin diyecek. Allah bazen bazı şeyleri gözüne gözüne sokar ama insanoğlu hep ama o yapmaz o kahrolur o mahvolur diye düşünür. Hapise gireceği neredeyse yüksek ihtimal olan birisi girmeden seni düşünüp her şeyini ayarlar ki içerse kafası rahat yatsın. Gerekirse ailesine bile göz dağı verirdi. Gerçekten üzülmeni istemem ama şu an kalkıp tek başına Bi hayat kurman lazım çünkü hiç 2 kişi olmamışsınız

Ayağa kalk ve hayatın için savaş. Kimse seni sen kadar düşünmeyecektir. Pes edilecek durum yok ortada, aileler destek olmuyormuş. Olmasınlar destrk. Herkesin ailesi aile değil. Boşver ne halleri varsa görsünler. Kendini düşün.

Calisin kiranizi odeyin. Esinizle evliliginizi de bi gozden gecirin. Omur boyu borc odeyebilirsiniz

Size bakacakalar diye o şehre taşınmışsınız, sonunda ne olduğunu gördünüz. Hala daha kolay yollar peşindesiniz; intiharı düşünüyorsunuz. Bence oturup nerede yanlış yaptığınızı, neden ayaklarınızın üzerinde durmak yerine başkalarının eline baktığınızı düşünün ve bu durumdan kurtulun.
Kimse doğurduğu çocuk da olsa evlenip kendi evini kurduktan sonra bakmak zorunda değil. Evlenmek ya da başka eve çıkmak sorumluluk gerektirir, bu sorumluluğu taşıyamayacak olan da evlenmesin bir zahmet.

Ayaklarınızın üstünde durmaktan başka çareniz yok, nasıl geçiniyorsunuz bilmiyorum ama hazıra dağ dayanmaz.İş bulup çalışırsanız kafanız da dağılır.Allah yardımcınız olsun

Çalışmanız şart. Evde oturup ölüm düşünmek yerine.
Çalışın yorulun. Hayata tutunun. Kolay demiyorum ama herkes bir takım zorluklardan geçiyor unutmayın.

Bastan her seye eyvallah demissiniz,eminim sizde bu kadar bedel odeyeceginizi tahmin etmemissinizdir ama her seye eyvallah demenin bir bedeli oluyor.Size karsi sorumluluk hissetmiyorlar ve saygilari da yok eşinizin ailesinin.OLABİLİR gayet normal..Zaten sizde 3 ay oncesine kadar kendi kendinize yeten biriydiniz öyle degil mi?Sizi bu yasiniza getiren esinizin anasi danasi degildi sonucta.Kendi ailenizde muhtemelen biraz kendinizi sorgulamaniz icin kendi basiniza birakmak istemis olabilir yani gormenizi istedikleri bir seyler var gibi geldi bana.Büyük ihtimal sizinle daha yapici bir iletisime gececeklerdir biraz zaman gecince.Ama ne olursa olsun asıl iş sizde bitecek.Biran evvel toparlanip bir işe girip önünüzü gormeniz lazim.Sorununuz PARA ,ve gecici yalnizlik ,hastalik ölüm vs degil.Yani esim agir hasta deseydiniz inanin ne diyecegimi bilemezdim ama para borc yuzunden hapiste benimde elim ayagim baglandi dediginiz icin soylenecek cok sey var rahatca..Acilinden iş bulun toparlanmaya bakin insan calisirkende aglayip kahrolabiliyor acinizi calisirken de yasayabilirsiniz ,tek bir farki olur calismanizin , yeni sorunlar cikmasini engeller halihazirdaki sorunlarınızı da cozmenize yardimci olur.Intihar
düşüncesi caresizlik hissinden dogar fakat siz caresiz degilsiniz sadece buyuk bir maddi sıkıntınız var ve bu sıkıntıyı atlatabilmenin yoluda calismak.(Yalnizlik ve ozlem.konusunda bir sey diyemeyecegim her ikinizde kisa sureligine bunu yasayacaksiniz bu durumda.o nedenle farkli bir sehirdeymis gibi dusunun yada ulkedeymis gibi) Esinizde bu süreçte bir fikir uretebilir daha akilci cozumlerle donebilir ve her sey bambaska olabilir.Degisim uzerine yogunlasin toparlanin lutfen..

borcu odememek icin sigortali calismiyor sanirim arkadasin esi
e simdi evlenmisler sanirim hukuken bu borc esede dusuyor

Maaşa haciz gelir. Sanırım bu sebepten.

Calisirsan kafani dagitirsin ve para kazanirsin

esim hapiste diye eliniz ayaginiz neden baglaniyor anlamadim uzulmussunuzdur muhakkak onu anlarim ama insanlar evlat acisi yasiyorlarda 3 gun sonra kalkip tekrar ise gidecek gucu buluyorlarken sizi bukadar baglayan sey ne?
bana sorarsaniz çalismayip bana baksinlar modundasiniz bunun icin ortam bile degistirilmiş e sirtinizi yasladiklariniz ve yaslamayi dusundukleriniz arkanizdan cekilince intihar edecegim neden akliniza intihardan once bir is bulup hayatinizi surdurmeyi dusunmek gelmiyor
intihar farkli bir boyut buni cok iyo biliyorum ama sizin hikayenizde intihari dusundurecek kadar bir dram yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…