İntizar, beddua , ah etme hakkında fikirlerinizi öğrenenebılır mıyım ?

bundan 1 yıl once bırı bana ıftıra attı iş yerınde ... ve cogu arkadasım ( arkadasım sanıyordum ama degıllermıs ) ıftıra atan kısıye ınandılar ve onun yanında oldular ... işi bırakıp ıstıfa edıp kacmadım
ama canım cok yandı
gunlerce goz yası doktum agladım ve allaha havale ettım bır yıl ıcınde cogunun basına hıc olmadık seyler geldı
ben ınanıyorum ya ınsanın canı cok yanınca oluyor ...

ben beddua etmemeye çalışıyorum ilahi adalete çok inanırım ben Allah görüyor her şeyi öyle ya da böyle benim canımı yakan herkesin başıan birşey geldi şimdiye kadar ben ah etmesem de o yüzden hep Allaha bırakıyorum artık o görüyor cezasını veriyor zaten

evet ama bazan ınsanın canı o kadar cok yanıyor kı
ah etmesen bıle bır sekılde o kısının basına kotu bır sey gelıyor ...

Can yakanın canı yanar.
Kesinlikle başına bir iş gelir haksız yere birini üzen bir insanın.

Vaktinde terkettiğim bir insan bana çok kötü beddua etmişti.
Birkaç ay sonra benim için felaket diyebileceğim şeyler yaşadım.
Çok kötüydü. 2009 hayatımın en berbat yılı oldu.

canımmmm umarım bu yıl sana güzellikler getirir...

oysa ben hiç beddua etmezdim zaten hayatımda da sadece 1 kişiye beddua ediyorum ve o kişi de gerçekten zalim bedduaya müstehaktır ahlarım yerde kalmaz değil mi kızlar ne olur söyleyin yıllarımı benden götürdü

kimsenin ahınıda almam bulunmamda..belki haklısın düşüncende insan bazen sinir olunca bile karşısındakine sinirden demek geliyor bazı şeyler ama dediğim gibi ben etmem beddua asla..beddua etsem nolacak ki neden kötü düşünüp kendimede zarar vereyim..kim ne yaptıysa acısı çıkıyor sonunda yani kim ne ektiyse kesinlikle onu biçiyor..Allah'ın adaleti büyüktür..buna inandığım için asla beddua etmem ben..inşallah olmaz diyerek mesela ihanete uğradım dielim ben onda bile beddua etmem mesela yani oturup 'inşallah .. yaşarsın,bin beter olursun'' desem nolacak???o yüzden beddua bana uzak..

beddua etmeseniz keşke..tamam belki o kadar canınızı yaktı bi şeklde ama bu sizin istemenizle olmazki..siz beddua etmeseniz bile Allah sizin halinizi görüyor sonuçta ve yanına kar kalmaz onun zaten..o yüzden sinirden bile olsa bence demeyin arkasından bişe..Allah'a havale edin ektiğini biçer zaten..
sölenen kötü sözler ahlarda dahil döner sahibini bulurmuş hem haberiniz olsun..bence bırakın sizde hayatınızı yaşayın onu düşünmemeye çelışarak oda ne hali varsa görsün..

15 yılını bir insana harcarsan onca emek verirsin okulunu beklersin askerliğini beklersin ondan sonra tam nişan olmak üzereyken aldatıldığını öğrenirsen ve seni yarı yolda bırakıp da giderse o yüreğinin acısıyla elinde olmadan haykırıyorsun kolay değil bunlar ben böyle mutsuzken o o mutluluğu hak etmiyor kesinlikle hak etmiyor zoruma gidiyor ilahi adalet elbetteki tecelli edecektir zaten beni ayakta tutan da ilahi adalete olan inancım

Ben soyle dusunuyorum, birincisi ilahi adalete inaniyorum yani beddua etmesende o kisi canini yaktiysada Rabbim o kisinin hakkindan gelecektir er yada gec. Birde su var, beddua veya dua edildiginde eger o an Allahin dualarai kabul ettigi ansa, bedduan kabul edilir, Ama kim bilir ki o Allahin ne zmn dualarini kabul edecegini? Ben sahsen beddua etmem. Bir kisiye ettim, o kisinin basina kaza geldi ama bilemem ki basina gelen kaza benim beddua sorumlu.. Allah bilir..
Yine de beddua etmeyin, nasil olsa hak yerini buluyor er yada gec.

tamam işte dediklerinizi düşünerek yazdım bende..canınızı yakmış derken anlamıştım..bu yaşadıklarınıza benzerini daha fazlasını yaşayan var..yalnız değilsiniz..bakın kimin mutlu olup olmayacağını Allah biliyor zaten biliyorsunuz o haketmiyor demeyin ne biliyorsunuzki?size onları yaşattı diye Allah onu yaşatıyor güllük gülistanlık size bunlarla bırakoyor değildir..yani biz bilemeyiz kim hakketti haketmedi diye..bu sadece yaşadığınızdan yediremeyip böle düşünmenizden kaynaklanıyor..bu geçmezde hep öle düşünürsünüz yaşadığınız kötü çok çünkü..ama atlatmak sizin elinizde..beddua etmek kötü die demek istemiştim yoksa her insan farklı düşünür bu konuda..umarım en kısa zamanda en ufak iz kalmıcak şekilde atlatırsınızda içinizde nefret bile kalmıcak kadar küçük olur şahıs..ama sadece beddua etmenin faydası yok daha kin kapmanıza neden olur die demek istemiştim yoksa karışmak bişe demek haddime değil yanlış anlamayn..

Zamaninda Peygamberler de beddua ettiler veya lanet ettiler. gunah olsaydi onlar beddua'ya teseffus etmezlerdi

beddua etmeden etmeye fark var ama:) kalkıp Allah bildiği gibi yapsın onu vb vb.. gibilerle etmek var birde Allah .. versin..başına gelmeyen kalmasın gibiler var..ii yönde belki dediğiniz doğrudur fakat küfreder gibi kötülük isteyecekte bana saçma geldi..beddua edenede sıra gelir die düşünüyorum ne demişler parayla değil sırayla..

Seni cok iyi anliyrm canim, bende askerdi, okuldu diye bekledim, ailelerin haberleri bile vardi, ne kadar ciddi gozukseydi bile sonuc aldatma ile sona erdi. BEn gayet hanimefendi, sayili, guler yuzlu, dininde olmaya calisan bir insanim, oysa gitti acik sacik kendisini guzellik uzmani sanan biri ile aldatti. Ben hak etmedim bunu. Kendimi teselli ettim, nasil mi, Allaha sigindim, Hep hayirlisini istedim ve belki boylesi daha hayirli diye dusundum. Diger taraftan ise, bu bizim icin bir sinavdir. Sabir etmek, Allahin yolundan ayrilmamak. Beni aldatan kisi de insallah hatasini anlar..

Evet, ben hic kimsenin isterim olsun otulugunu isteyemem, ama yaptigi kotulugun de karsiliksiz kalmasini istemem ki Bunu Allah katindan bir gun gelecegine biliyrm. Allah bu dunyada zalimlere ve iyilere hem kotuluk hemde iyilik verir ki kim kim oldugu anlasilsin diye. Ama asil hesap Ahirette olacak.

Yakin arkadasim beni sirdimdan vurdu, benden ozur dilemedi ama bir sure sonra gittim onu affettigimi ve hakimi helal ettigimi soyledim ki oda belki oda bunun sayesinde dogru yolu gorur veya hayatina daha iyi devam edebilmesi icin. Simdi de farkediyorum de iyiki beddua etmemisim.

kusura bakmayında bu dediğinize tepki alabilirsiniz çok ilk ben mesela..siz kapalı olabilirsiniz Allah kabul etsin belki namazında niyazındasınız beş vakit ama ben öleyim gitti açık saçık birini buldu ne demek hanımefendi?bu açıklık kapalılıkla ne ilgisi var??ne yani din iman bi kapalıda varda açıklar erkeklere maşamı oluyorda onları öle örneklendirmişiniz????bende açık biriyim ve bu dediğinize anlam veremedim..sevgiliniz yine kapalı bulsa bişey olmucakmıydı yani??kusura bakmayında sizin sevgilinizin niyeti bu şekildeyse inanların dış görünümüyle yargılamayın bu konuyu lütfen..burada kimsenin açıklık kapalılıkla bi şeklde öfkesini sunmaya hakkı yok yani..dediğinizi düzeltmenizi rica ediyorum..yanlış anladıysam ben özürdilerim ama dediğiniz yutulur bişe değil..

Evet canim bende Allaha siginiyorum o görüyor herseyi,tabiki benimde hatalarim var,hepimizin var ama Allah sahiden bu sinavlara tabii tutuyor bizleri.

sormak istedigim birsey var belki gelebilir. Beddua ettikten sonra insan ettigi beddua icin pisman olsa ve "Allahim sen x'i islah et" desek, veya bedduami kabul etme Ya Rabbi desek o beddua olmama ihtimali varmi.. bu sorunun cevabini Allah bilir de, hem dusunmusumdur. Cunku o kisiye beddua ettigimde icim yaniyordu ve aldatildigim icin ofkeliydim ve oylece beddua ettim. Ama simdi pisman oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…