tamam işte dediklerinizi düşünerek yazdım bende..canınızı yakmış derken anlamıştım..bu yaşadıklarınıza benzerini daha fazlasını yaşayan var..yalnız değilsiniz..bakın kimin mutlu olup olmayacağını Allah biliyor zaten biliyorsunuz o haketmiyor demeyin ne biliyorsunuzki?size onları yaşattı diye Allah onu yaşatıyor güllük gülistanlık size bunlarla bırakoyor değildir..yani biz bilemeyiz kim hakketti haketmedi diye..bu sadece yaşadığınızdan yediremeyip böle düşünmenizden kaynaklanıyor..bu geçmezde hep öle düşünürsünüz yaşadığınız kötü çok çünkü..ama atlatmak sizin elinizde..beddua etmek kötü die demek istemiştim yoksa her insan farklı düşünür bu konuda..umarım en kısa zamanda en ufak iz kalmıcak şekilde atlatırsınızda içinizde nefret bile kalmıcak kadar küçük olur şahıs..ama sadece beddua etmenin faydası yok daha kin kapmanıza neden olur die demek istemiştim yoksa karışmak bişe demek haddime değil yanlış anlamayn..
Seni cok iyi anliyrm canim, bende askerdi, okuldu diye bekledim, ailelerin haberleri bile vardi, ne kadar ciddi gozukseydi bile sonuc aldatma ile sona erdi. BEn gayet hanimefendi, sayili, guler yuzlu, dininde olmaya calisan bir insanim, oysa gitti acik sacik kendisini guzellik uzmani sanan biri ile aldatti. Ben hak etmedim bunu. Kendimi teselli ettim, nasil mi, Allaha sigindim, Hep hayirlisini istedim ve belki boylesi daha hayirli diye dusundum. Diger taraftan ise, bu bizim icin bir sinavdir. Sabir etmek, Allahin yolundan ayrilmamak. Beni aldatan kisi de insallah hatasini anlar..
kusura bakmayında bu dediğinize tepki alabilirsiniz çok ilk ben mesela..siz kapalı olabilirsiniz Allah kabul etsin belki namazında niyazındasınız beş vakit ama ben öleyim gitti açık saçık birini buldu ne demek hanımefendi?bu açıklık kapalılıkla ne ilgisi var??ne yani din iman bi kapalıda varda açıklar erkeklere maşamı oluyorda onları öle örneklendirmişiniz????bende açık biriyim ve bu dediğinize anlam veremedim..sevgiliniz yine kapalı bulsa bişey olmucakmıydı yani??kusura bakmayında sizin sevgilinizin niyeti bu şekildeyse inanların dış görünümüyle yargılamayın bu konuyu lütfen..burada kimsenin açıklık kapalılıkla bi şeklde öfkesini sunmaya hakkı yok yani..dediğinizi düzeltmenizi rica ediyorum..yanlış anladıysam ben özürdilerim ama dediğiniz yutulur bişe değil..
15 yılını bir insana harcarsan onca emek verirsin okulunu beklersin askerliğini beklersin ondan sonra tam nişan olmak üzereyken aldatıldığını öğrenirsen ve seni yarı yolda bırakıp da giderse o yüreğinin acısıyla elinde olmadan haykırıyorsun kolay değil bunlar ben böyle mutsuzken o o mutluluğu hak etmiyor kesinlikle hak etmiyor zoruma gidiyor ilahi adalet elbetteki tecelli edecektir zaten beni ayakta tutan da ilahi adalete olan inancım
15 yıl mı? dile kolay çok zordur senin için bir an düşündümde hayatının büyük bir kısmı ve gençliğiniz var...bende nişandan ayrıldım nerdeyse 2 seneye yakın nişanlı kaldım o kadar sözler verdi bekletti,ailesi askerliği şart koştu sonra araya sorunlar girdi küçük bir tartışmamızda hemen ayırdılar ...
ilk önceleri bende çok beddua ettim beni yarı yolda bırakıp gittiği için ben onun için kariyerimden vazgeçtim ona verdiğim sözü tuttum askerden gelene kadar bekledim ama o naptı ailesinin ağzına baktı yarı yolda bıraktı gitti erkek milleti işte gözünün yaşına bile bakmıyor ...acımı yaşadım çok ağladım aklıma geldikçe hala ağlarım ama en güzeli Allaha havale etmek onun sonsuz adaletine sığınmak ....rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşl...
Çok teşekkür ederim umarım en kısa zamanda atlatırım ama atlatırken de benden çok şey götürecek
Kizlar hayat zor kolay degil,biliyoruz hepimiz....
ben suan diyorum ki Allahim sen esime ve ailesinin vicdanlarini sizlat,pismanlik duygusu ver.
Durumumu bilenler ne anlamda ettigimi biliyor bu duayi.
Birde biz insanoglu cogumuz nankörüz,zor durumdayken Allahi hatirlayip yardim istiyoruz dua veya beddualarla.
peki ya iyi günlerimizde niye cogu zaman unutuyoruz yukardakini?
Esim bana gecen gün diyor ki,Allaha sordum niye yuvam böyle oldu,ben o kadar kötü birimiyim ama cevap vermedi-hani sucunu pek göremiyorya-
bende kendi kendime düsündüm ki cünkü haksizlik yapiyorsun bana...o yüzden Allah sana cevabini vermiyor veya veriyordurda kimbilir.
yok siz beni yanlis anladiniz, yada ben yeterince ifade edemediysem kusuruma bakmayin. Acik sacik derken yanlis ettim sanirim, ama o sozleri soylerken sadece basi acik birini kast etmedim. SOyle diyeyim dekolete sifir, etek desem dizlerden baya bir ustun, icki icen biri demek istedim. Yoksa tabiki benim kapali veya acik kadinlara sozum yok. Oyle kapali olmayan kadinlar varki ornek alinacak. "kimsenin açıklık kapalılıkla bi şeklde öfkesini sunmaya hakkı yok yani" sozunuze katiliyorum elbette. tabiki insanlarin dis gorunusune gore onyargi yapmak hata ama ben dediklerimi eksik soyledim
Hata yaptigimi soylediginiz icin tesekkur edrim yoksa yanlis anlasilacaktim
anlayışınız için teşekkür ederim..tabiki dediğiniz tiptei kadınları koruyacak değilim..ama yanlış anlamayında sakın ben çok türbanlı kadın gördüm ama sadece kafa bağlı ama erkeklerin yanında falan yapmadıkları konuşmadıkları kalmıyor yada dediğiniz tipte oluyor ama kapalı die kimse yakıştıramıyor bilsede..bu yüzden açıklık kapalılıkla ne alaka demiştim..yoksa yorumunuza burnumu sokacak değilim..ama dedim ya açıktada var kapalıdada o tipler..halk arasında isimde konmuşta susmam lazım:)neyse işte saolun..
15 yıl mı? dile kolay çok zordur senin için bir an düşündümde hayatının büyük bir kısmı ve gençliğiniz var...bende nişandan ayrıldım nerdeyse 2 seneye yakın nişanlı kaldım o kadar sözler verdi bekletti,ailesi askerliği şart koştu sonra araya sorunlar girdi küçük bir tartışmamızda hemen ayırdılar ...
ilk önceleri bende çok beddua ettim beni yarı yolda bırakıp gittiği için ben onun için kariyerimden vazgeçtim ona verdiğim sözü tuttum askerden gelene kadar bekledim ama o naptı ailesinin ağzına baktı yarı yolda bıraktı gitti erkek milleti işte gözünün yaşına bile bakmıyor ...acımı yaşadım çok ağladım aklıma geldikçe hala ağlarım ama en güzeli Allaha havale etmek onun sonsuz adaletine sığınmak ....rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşl...
ben de bir beddua ettim birinin sınavı insallah kötü geçer dedim cünkü sınavla ilgili bir durumda benim kalbimi cok kırdı.. ve günlerce çalıştığı sınavdan 45 aldı.. hoca yanına çağırmış herseyi bildiğin halde nasıl olur böyle bir kağıt ben hayatımda görmedim demiş. ama hesaplamaları yanlıs yapmıs.. ilahi adalet işte.. ki sen beddua etmesen bile allah cezasını verir ona diye düşünüyorum
Evet canım gençliğim gitti yoksa ben asla beddua edecek biri değilim beni bekle bekle dedi durdu bekledim yaş oldu 31 ondan sonra da güle güle bu vicdansızlıktır üstelik artık hayatıma başkasını da alamıyorum çünkü yıllarca onunla hayaller kurdum ne olacağım ben... ALLAHIM senin de yardımcın olsun sen de kötü günler geçirmişsin işte biz vefalı olduğumuz için kaybettik değermiydi yazık İNŞALLAH bundan sonra mutlu olursun canım benim.
Esim bana gecen gün diyor ki,Allaha sordum niye yuvam böyle oldu,ben o kadar kötü birimiyim ama cevap vermedi-hani sucunu pek göremiyorya-
bende kendi kendime düsündüm ki cünkü haksizlik yapiyorsun bana...o yüzden Allah sana cevabini vermiyor veya veriyordurda kimbilir.
senin istemenle olduğundan deil arkadaşım son dediğine katılarak diyorum Allah istedi die oldu o..yani beddua için olsaydı herşey ohooo bende beddua ederdim şu şöle olsun bu böle olsun die..çoğu kişi beddua ile oldu sanıyor böle ama bence öle değil..sadece denk gelmiştir öle..herşeyin zamanı var sonuçta ama o da beddualarla değil işte..kalbin kırılınca yapma bunu..şimdi düşük aldıysa toparlama şansı var bu kez napcan??
senin istemenle olduğundan deil arkadaşım son dediğine katılarak diyorum Allah istedi die oldu o..yani beddua için olsaydı herşey ohooo bende beddua ederdim şu şöle olsun bu böle olsun die..çoğu kişi beddua ile oldu sanıyor böle ama bence öle değil..sadece denk gelmiştir öle..herşeyin zamanı var sonuçta ama o da beddualarla değil işte..kalbin kırılınca yapma bunu..şimdi düşük aldıysa toparlama şansı var bu kez napcan??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?