İntizar, beddua , ah etme hakkında fikirlerinizi öğrenenebılır mıyım ?

Çok teşekkür ederim umarım en kısa zamanda atlatırım ama atlatırken de benden çok şey götürecek

ALLAHLARINDAN bulsunlar biz bunları hak etmemiştik ama demekki bizim sınavımız da buymuş ve ben 5 yıl da almanya yolu beklemiştim okulu ve askerliği haricinde demekki çok vefalı olmamak gerekiyormuş

yok siz beni yanlis anladiniz, yada ben yeterince ifade edemediysem kusuruma bakmayin. Acik sacik derken yanlis ettim sanirim, ama o sozleri soylerken sadece basi acik birini kast etmedim. SOyle diyeyim dekolete sifir, etek desem dizlerden baya bir ustun, icki icen biri demek istedim. Yoksa tabiki benim kapali veya acik kadinlara sozum yok. Oyle kapali olmayan kadinlar varki ornek alinacak. "kimsenin açıklık kapalılıkla bi şeklde öfkesini sunmaya hakkı yok yani" sozunuze katiliyorum elbette. tabiki insanlarin dis gorunusune gore onyargi yapmak hata ama ben dediklerimi eksik soyledim
Hata yaptigimi soylediginiz icin tesekkur edrim yoksa yanlis anlasilacaktim

15 yıl mı? dile kolay çok zordur senin için bir an düşündümde hayatının büyük bir kısmı ve gençliğiniz var...bende nişandan ayrıldım nerdeyse 2 seneye yakın nişanlı kaldım o kadar sözler verdi bekletti,ailesi askerliği şart koştu sonra araya sorunlar girdi küçük bir tartışmamızda hemen ayırdılar ...
ilk önceleri bende çok beddua ettim beni yarı yolda bırakıp gittiği için ben onun için kariyerimden vazgeçtim ona verdiğim sözü tuttum askerden gelene kadar bekledim ama o naptı ailesinin ağzına baktı yarı yolda bıraktı gitti erkek milleti işte gözünün yaşına bile bakmıyor ...acımı yaşadım çok ağladım aklıma geldikçe hala ağlarım ama en güzeli Allaha havale etmek onun sonsuz adaletine sığınmak ....rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşl...

Kizlar hayat zor kolay degil,biliyoruz hepimiz....
ben suan diyorum ki Allahim sen esime ve ailesinin vicdanlarini sizlat,pismanlik duygusu ver.
Durumumu bilenler ne anlamda ettigimi biliyor bu duayi.

Birde biz insanoglu cogumuz nankörüz,zor durumdayken Allahi hatirlayip yardim istiyoruz dua veya beddualarla.
peki ya iyi günlerimizde niye cogu zaman unutuyoruz yukardakini?

Ustelik oyle ciddi oluyorlar ya ben ona sinir oluyorum. soz veriyorlar, heveslendiriyorlar ondan sonra gulegule.

Çok teşekkür ederim umarım en kısa zamanda atlatırım ama atlatırken de benden çok şey götürecek

tek yapman gereken kendin için hayırlı dua etmek ondan demek istemiştim beddua etme die..aminnn yani en kısa zamanda atlatman için

Son düzenleme:
Esim bana gecen gün diyor ki,Allaha sordum niye yuvam böyle oldu,ben o kadar kötü birimiyim ama cevap vermedi-hani sucunu pek göremiyorya-
bende kendi kendime düsündüm ki cünkü haksizlik yapiyorsun bana...o yüzden Allah sana cevabini vermiyor veya veriyordurda kimbilir.

ben de bir beddua ettim birinin sınavı insallah kötü geçer dedim cünkü sınavla ilgili bir durumda benim kalbimi cok kırdı.. ve günlerce çalıştığı sınavdan 45 aldı.. hoca yanına çağırmış herseyi bildiğin halde nasıl olur böyle bir kağıt ben hayatımda görmedim demiş. ama hesaplamaları yanlıs yapmıs.. ilahi adalet işte.. ki sen beddua etmesen bile allah cezasını verir ona diye düşünüyorum

Son düzenleme:

iyi gunlerimde hep sukur etmsem bile zor gunlerimde daha cok siginiyorum Allaha. Allah ise her zamana dair onu hatirlamamizi ister, bunu istedigi icin belki bize hep boyle imtihanlarda geciriyor. Yoksa hayat cok guzel olurdu ve ona siginmaya ihtiyac bile duymazdik (Allah korusun)

buda sabir........

anlayışınız için teşekkür ederim..tabiki dediğiniz tiptei kadınları koruyacak değilim..ama yanlış anlamayında sakın ben çok türbanlı kadın gördüm ama sadece kafa bağlı ama erkeklerin yanında falan yapmadıkları konuşmadıkları kalmıyor yada dediğiniz tipte oluyor ama kapalı die kimse yakıştıramıyor bilsede..bu yüzden açıklık kapalılıkla ne alaka demiştim..yoksa yorumunuza burnumu sokacak değilim..ama dedim ya açıktada var kapalıdada o tipler..halk arasında isimde konmuşta susmam lazım:)neyse işte saolun..

elbette, asil beni uyardiginiz icin sizsekkur ederim. Benimde tanidigim o kadar kapali insan var ki davranislari asil kapali olan insanlari rezil ediyorlar. Ve o kadar acik insan taniyorum ki ornek almam gerek.

Evet canım gençliğim gitti yoksa ben asla beddua edecek biri değilim beni bekle bekle dedi durdu bekledim yaş oldu 31 ondan sonra da güle güle bu vicdansızlıktır üstelik artık hayatıma başkasını da alamıyorum çünkü yıllarca onunla hayaller kurdum ne olacağım ben... ALLAHIM senin de yardımcın olsun sen de kötü günler geçirmişsin işte biz vefalı olduğumuz için kaybettik değermiydi yazık İNŞALLAH bundan sonra mutlu olursun canım benim.

senin istemenle olduğundan deil arkadaşım son dediğine katılarak diyorum Allah istedi die oldu o..yani beddua için olsaydı herşey ohooo bende beddua ederdim şu şöle olsun bu böle olsun die..çoğu kişi beddua ile oldu sanıyor böle ama bence öle değil..sadece denk gelmiştir öle..herşeyin zamanı var sonuçta ama o da beddualarla değil işte..kalbin kırılınca yapma bunu..şimdi düşük aldıysa toparlama şansı var bu kez napcan??

Son düzenleme:

hayir vefali oldugun icin kaybetmedi aksine kazandin. Sen durustugun ile kazandin, o ise ........ligi ile kaybetti vede ALCALDI !! kendi uzulsun kaybettigi icin. 31 yasa gelince nasil olur Allah bilir. Ben sadece 21'im. DAha gencim, benim ki 15 yasimdan beri bir sevmekti..

yaptıklarımızın cezasını elbet birgün çekiyoruz...
teyzemlerin başına gelen bir olayı anlatayım şimdi teyzem eve koltuk takımı alıcakmış eniştemde inat etmiş almamış buna sonra bir gün bunlara bir borç geliyor borçta eski sattıkları arabayla ilgili, satışını yapmadan yeni sahibi kaza yapmış o zamanda arabanın sahibi eniştemler gözüktüğü için borçta bunlara geliyor,adama gidiyor borcunu öde adam ödemiyor bütün borçlar enişteme kalıyormu,,,teyzemde diyor sen bana bir koltuğu almadın çok gördün ya Allahta sana kaç katını ödetiyor bak diye söyleniyordu kadıncağız

Evet, iste boyle yanlis dusuncelerin yuzunden insanlar yanlis yorum ediyorlar ve dogru yolda olmak isterken yanlis yolda bulunuyorlar.. halbuki kalbleri durust olan insanlar bunlar. Bilgisizligimiz bizi bilincsizlestiriyor ve hakki gormemizi engelliyor.

Bir sunu soylemek isterim, kendimizi mazlum gormeyelim cunku ne kadar haksizliga ugrasakta bizimde yaptigimiz hatalar vardir.

RABBİM kimin duasını kabul edeceğini bilir ben şimdi haksız yere birine beddua edeyim şöyle olsun böyle olsun diye o beddua gelir beni bulur ama eğer ortada gerçekten bir haksızlık, zulüm varsa ve eden kişi de mazlumsa duası yerini bulur. Mazlumun bedduasıyla ALLAH arasında perde yokmuş tabi ben de bedduaya karşıyım ben de haksızlığa çok uğradım beddua ettiğim kişi dışında ama yine de kimseye beddua etmedim sadece 1 kişiye ediyorum o da gerçekten haketti çünkü hayatımı mahvetti yaşama sevincimi elimden aldı 4 ay oldu ve benim hala kollarımdaki kemiklerim sızlıyor ne hakkı vardı bana bunu yaşatmaya

Insanoglu malesef dünyanin akimina kapilip Allahi unutuyor,tabi herkes degil ama iste hic düsünülmüyor ki hersey Allahin elinde,istese suan aglatir istese güldürür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…