İrademe hakim olamıyorum!

kisama

Ruh halini yaşadıkların değil,kendin belirlersin~
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
74
45
18
Merhaba.. Benim yaşım 15.. Bu siteye ablamda üye. Ondan görüp bende üye oldum.

Ben eskiden beridir kilo vermeye çalışıyorum. Bundan 2-3 yıl önce neredeyse 90 kiloya varmış ve şu anki boyumdan birkaç santim kısaydım. Bir gün karar verip azimle diyet yaptım. Nasıl yaptım bende bilmiyorum 63 e kadar inmiştim 2 ay öncesine kadar ve şuan boyum 1.78... Hem annemin zorlamaları hem de benim iradesizliğim sonucu 68-69 a kadar çıktım. Ablam zayıfladın diyor ama zayıflamadım okul pantolonum bile daraldı. Ve en önemlisi irademe sahip olamıyorum!.. Çok fazla şeker-çikolata tüketiyorum ve duramıyorum.. Haftada bir gün antrenmana gidiyorum evde 10 dakika kendi çapımda spor yapıyorum ama yediklerim yüzünden hiç faydası olmuyor. Ne olur ablalarım bana önerilerde bulunun nasıl zayıflayabilirim nasıl irademe sahip çıkabilirim.. Hızlı kilo vermek istemem hemen geri alacağımı biliyorum ama şekeri bırakırsam da hemen kilo vereceğimi de biliyorum. Size ihtiyacım var lütfen yardım edin.. :kk77::KK20:

Her şeyden önce sağlığını düşünmelisin. Bu kilolar ve abur cubur beslenme Şekli sağlığına ciddi zarar veriyor. Üstelik ergenlik dönemindesin ve dış görünüş senin için önemli olmalı. Bir diyetisyenle görüşebilirsin.

tatlım benim bu yaşta kilon cok fazla üstelik gelişim cagındasın agır bi diyet yap diyemem saglıklı beslenmek zorundasın onun için bi diyetisyene git bide sırf kadınlar için olan bi spor okulu var bfit diye burayı araştır bi ben faydasını gördüm ve fiyatları gercekten uygun aklınada cikolata geldikce bitki cayı iç yogurt ye

Her şeyden önce sağlığını düşünmelisin. Bu kilolar ve abur cubur beslenme Şekli sağlığına ciddi zarar veriyor. Üstelik ergenlik dönemindesin ve dış görünüş senin için önemli olmalı. Bir diyetisyenle görüşebilirsin.

Küçük bir yerde yaşıyorum bulunduğum yerin devlet hastanesinde diyetisyen yok. Maddi olarak da şuan özele gitmeye imkanımız yok. Biliyorum süreklide düşünüyorum yerken ''yapmamalısın bırakabilirsin'' diyorum fakat olmuyor. Ben dış görünüşüme fazla önem vermem benim hayalim zayıflayıp türlü türlü hareketler yapabilmek hoplamak zıplamak vs.. fakat şuan bunu yapamıyor hemen yoruluyorum. Zaten istesem güzelde görünüyorum onda problemim yok tek sorun hayalim.. Çabuk yorulduğum için olumsuzluklarla doluyorum ve tüm ümidim kesiliyor.. Ama şekere dur diyemiyorum. Mesela akşama kadar hakim olsam ondan sonrası fıss..

tatlım benim bu yaşta kilon cok fazla üstelik gelişim cagındasın agır bi diyet yap diyemem saglıklı beslenmek zorundasın onun için bi diyetisyene git bide sırf kadınlar için olan bi spor okulu var bfit diye burayı araştır bi ben faydasını gördüm ve fiyatları gercekten uygun aklınada cikolata geldikce bitki cayı iç yogurt ye

Fazla olduğunu bende biliyorum beni en çok üzende bu :110: Sağlıklı beslenmek zorundayım onuda biliyorum ve kendime kızıyorum ama bizim evden tatlılar çıkmadan ben bunu başaramam... Bu arada çok teşekkür ederim fiyatına da araştırıp o spora bakarım ^^

Ağır birdiyet yapmana gerekyok bence. Çok fazla kilon yok. Şekeri hayatından tamamen çıkar. Çayı kahveyi şekersiz içmeye çalış. Hazır keklerden, bisküvilerden, cipsten, gazlı içeceklerden ve hazır meyve sularından uzak dur. Dengeli beslenmeye çalış. Ve bol bol hareket et. Okula yürüyerek git, asansör kullanma, bisikletin varsa bolca bin. Bunlar yeterli. Arada çikolatanı ye, dondurma ye. Tatlı yemek istediğinde bunları ya da hurma falan ye.

Madem bu kadar seker seviyorsun ,bence ye , ama az mikatrda. Mesela gunde bir tane cikolata ye, buna ne dersin ?

İşin aslı 2 ay önce çok az yerdim.. Ama annem zorladıkça bende dur diyemedim.. Ve günde bir tane yediğim zamanlarda oluyor ama evdeki şekerler çıkmadan kendimi durduramam bunu biliyorum.. İradem çok zayıfladı maalesef ama bi ben zayıflayamadım :KK42:

Merhaba.. Benim yaşım 15.. Bu siteye ablamda üye. Ondan görüp bende üye oldum.

Ben eskiden beridir kilo vermeye çalışıyorum. Bundan 2-3 yıl önce neredeyse 90 kiloya varmış ve şu anki boyumdan birkaç santim kısaydım. Bir gün karar verip azimle diyet yaptım. Nasıl yaptım bende bilmiyorum 63 e kadar inmiştim 2 ay öncesine kadar ve şuan boyum 1.78... Hem annemin zorlamaları hem de benim iradesizliğim sonucu 68-69 a kadar çıktım. Ablam zayıfladın diyor ama zayıflamadım okul pantolonum bile daraldı. Ve en önemlisi irademe sahip olamıyorum!.. Çok fazla şeker-çikolata tüketiyorum ve duramıyorum.. Haftada bir gün antrenmana gidiyorum evde 10 dakika kendi çapımda spor yapıyorum ama yediklerim yüzünden hiç faydası olmuyor. Ne olur ablalarım bana önerilerde bulunun nasıl zayıflayabilirim nasıl irademe sahip çıkabilirim.. Hızlı kilo vermek istemem hemen geri alacağımı biliyorum ama şekeri bırakırsam da hemen kilo vereceğimi de biliyorum. Size ihtiyacım var lütfen yardım edin.. :kk77::KK20:
yaşından dolayi fazla acikman, istahli olman normal.. vucut calisiyor yani.. simdi cok degiskenli olur, alirsin verirsin.. sagligini bozacak seyler yememeni oneririm.. onun disinda da cok skma kendini, moralini bozma.. bi de yine yaşının etkisiyle kendini cirkin ve kilolu gormen de normal, dogru olmasa da ;)

Ağır birdiyet yapmana gerekyok bence. Çok fazla kilon yok. Şekeri hayatından tamamen çıkar. Çayı kahveyi şekersiz içmeye çalış. Hazır keklerden, bisküvilerden, cipsten, gazlı içeceklerden ve hazır meyve sularından uzak dur. Dengeli beslenmeye çalış. Ve bol bol hareket et. Okula yürüyerek git, asansör kullanma, bisikletin varsa bolca bin. Bunlar yeterli. Arada çikolatanı ye, dondurma ye. Tatlı yemek istediğinde bunları ya da hurma falan ye.

Cips yemem. Okula yürüyerek giderim ama işte demesi kolay.. Laf var icraat yok bende. Hareket ediyorum zaten şekeri bıraksaydım 10 kilo garanti vermiştim.

Bak canim seni korkutmak istemem, ama bunu mecburum yazmaya, gelecekte kanser olmak istemiyorsan sekeri kes. Sekerin yerine, yani canin tatli istediginde hurmayla findik ye mesela yani suni seyleri birak daha cok saglikli yiyeceklerle beslenmene bak. O asitli icecekleri tamamen kes, yani yemegin yanina Cola, Fanta gibi seyleri kes, onun yerine sadece su ic.
Ve bol hareket, yani okula yürüyerek git ve elinden geldigi kadar hareketle yediklerin kalorileri dengelemeye calis.
Basaracagindan eminim cünkü düsünüp birseyleri degistirmek istedigin belli oluyor. sevgiler :KK68:

yaşından dolayi fazla acikman, istahli olman normal.. vucut calisiyor yani.. simdi cok degiskenli olur, alirsin verirsin.. sagligini bozacak seyler yememeni oneririm.. onun disinda da cok skma kendini, moralini bozma.. bi de yine yaşının etkisiyle kendini cirkin ve kilolu gormen de normal, dogru olmasa da :KK66:

kilolu gördüğüm gerçek olsada çirkin görmüyorum. Hatta kilo versem daha da güzel olucam onu da biliyorum. Dediğim gibi çok iradesizim. Fakat sizin yorumlarınızla gaza gelmeye ve olumlu düşünmeye başladım hepinize teşekkürler. ^-^

kilolu gördüğüm gerçek olsada çirkin görmüyorum. Hatta kilo versem daha da güzel olucam onu da biliyorum. Dediğim gibi çok iradesizim. Fakat sizin yorumlarınızla gaza gelmeye ve olumlu düşünmeye başladım hepinize teşekkürler. ^-^

Bir de seker istiyorsan ille de abur cubur, market isi seyler yemek zorunda degilsin, onlar cok sagliksiz. Ev yapimi cikolatali kek mesela ? Ya da baska tatlilar, ev yapimi tatli ye , haftada 3 kere mesela. Marketten abur cubur alma, islenmis gida yeme.

Hic seker yememek bence bildigin iskence, ben yemezsem 1 haftada depresyona giriyorum :) Hic karbonhidrat icermeyen diyetler de sagliksiz zaten. Ben sekeri hayattan tamamen cikarmayi da sagliksiz ve utopik buluyorum. Asiri seker tuketimi diyabet ve yuksek tansiyona yol acip, kansere, diyabete vb. hastaliklara goturebiliyor ama insanca tukettigin surece seker kansere yol acar diyemeyiz, zira bu konuda yapilan arastirmalarda tam net sonuclar yok. Sekerin kanser hucrelerinin buyumesine yardim ettigi de tamamen bir mit. Sekeri tamamen hayatindan cikart mantikli & saglikli bir yaklasim degil. Sen buyume cagindasin, vucudunun glikoza ihtiyaci var. Karbonhidrati zaten kesmemelisin, sadece saglikli miktarda yemelisin.

Son düzenleme:
Bak canim seni korkutmak istemem, ama bunu mecburum yazmaya, gelecekte kanser olmak istemiyorsan sekeri kes. Sekerin yerine, yani canin tatli istediginde hurmayla findik ye mesela yani suni seyleri birak daha cok saglikli yiyeceklerle beslenmene bak. O asitli icecekleri tamamen kes, yani yemegin yanina Cola, Fanta gibi seyleri kes, onun yerine sadece su ic.
Ve bol hareket, yani okula yürüyerek git ve elinden geldigi kadar hareketle yediklerin kalorileri dengelemeye calis.
Basaracagindan eminim cünkü düsünüp birseyleri degistirmek istedigin belli oluyor. sevgiler :KK68:

Emin olun dedikleriniz hepsini çok iyi biliyorum. Her türlü zararlarını kanser riskimin yüksek olduğunu yaşlanınca bana döneceğini. Ama nefis işte yanlış desekde dur durak bilmiyor. Ama dediğiniz gibi kararlıyım. Sizin sayenizde daha da kararlandım kesinliğe doğru yol alıyorum teşekkürler ^^

Cips yemem. Okula yürüyerek giderim ama işte demesi kolay.. Laf var icraat yok bende. Hareket ediyorum zaten şekeri bıraksaydım 10 kilo garanti vermiştim.
Şekeri yediğinden içtiğinden kesersen günde birkaç kez şeker ya da çikolata yiyebilirsin. Ben mesela tatlıyı çok severim, krize girerim aklıma tatlı bişey düştümü. Yemeden rahat edemem. Ama canımın istediği şey dışında abur cubur yemem içmem. Tatlılarımı kendim yapmaya çalışırım. Mesela hazır puding yemek yerine muhallebi yaparım. Çayakahveye şeker koymam. Kola içmem. Meyve suyumu kendim yaparım. Çikolata ve dondurma evden eksik olmaz ama haftalık limit belirlerim onu aşmam. Yürüyebileceğim her yere yürüyerek gitmeye çalışıyorum. Yazın haftada 3-4 gün bisiklete binerim, kışın kondisyon bisikletiyle idare ederim. Bir dönem kilo aşmaya başlamıştım, yaşam şeklini değiştirince veriyorsun.

kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi. şu an bu yazıyı yazarken börek ve tatlı yiyorum. ama bigün zayıflıcam.(inşallah)

Back
X