- 28 Ocak 2016
- 4.066
- 2.780
- 83
- Konu Sahibi aksamustugelen
-
ay canm merk etme . yenvem iki cocugunu 4 kilo dogurdu. kesiği genelde risk olmaması için atıyorlar.sorun olmasın da artık çok yoruldum vallahi düşünmekten kafayı yicem..
Neden vakumla almak zorunda kaldılar? Ikınmanıza rağmen çıkmadı mı yoksa iri miydi? Merak ettim deCanım kesi olsa ne olucak? Benim oglumda dogumum cok trajik gecti,vakumla almak zorunda kaldılar vakum boydan boya yırttı. Ama hic bir sorun yok suanda. Ne iz kalıyo ne baska bısey. Bol bol emzırırsen rahim daha kolay toparlanıyo. Hayırlı dogumlar.
20 sine kadar sancı gelmezse sezaryen ile mi alacakmış?Canim sanirim ayni haftalardayiz ve benimde oglum 3400..iri bebek falan demedi doktor 3800e dayanir doguma kadar 20sine kadar sancin olmazsa gel dedi..
ayrica hamileligimde toplam 14 kilo aldim oncesindede zayif degildim.seker problemimde yok.Herhangi bi sorun yok bence.
3,065 dogdu,ben nefes alamadım bebege oksıjen gıtmedı kalp atısları yavasladı hemen cıkartılması gerekıyodu,kafasını cıkarttılar vakumla gerısı cıktı zaten. 2 kezde kordon dolanmıstı boynuna. Bılmıyorum nasıl yapcam ne yapcam bunda. Herkese hayırlı dogumlar :)Neden vakumla almak zorunda kaldılar? Ikınmanıza rağmen çıkmadı mı yoksa iri miydi? Merak ettim de
Ay neden nefes alamadınız heyecandan mı? Ben de hazırlıklı olayım. Bilmiyorum da riskleri.3,065 dogdu,ben nefes alamadım bebege oksıjen gıtmedı kalp atısları yavasladı hemen cıkartılması gerekıyodu,kafasını cıkarttılar vakumla gerısı cıktı zaten. 2 kezde kordon dolanmıstı boynuna. Bılmıyorum nasıl yapcam ne yapcam bunda. Herkese hayırlı dogumlar :)
Pazartesi 35+4 idim kilosuda 3 kg civarıydı. Çok ta kilolu sayılmaz. İlk oğlumu 40+3 de 3.800 doğurdum. Normal istiyordum, fakat açılma sancı vs olunca sezeryan oldum. Doğum Zaman'ı gelince Doktorunla doğru kararı verirsin. Şimdide n çok stres yapma. Hayırlısı olsun. Şuana kadarda 12 kilo aldımKızlar selamlar,
36+1 'deyiz... Bebeğimiz 3250 gram şuan.. Boyumuz (babamızın boyu 205 cm) babadan dolayı zaten fazla.. Doktorum normal doğumun çok zor olacağını söyledi.. Ben fazla kilo aldığım için mi bebişim böyle iri oldu sizce? Kendimi çok suçlu hissediyorum..var mıdır çok kesisi olmadan iri bebiş doğuranlar?
4 kg üzeri iri bebek oluyor sanırım.. benim de daha doğuma var ve 3250 gram, normal bebeklerden 2-3 cm uzun kızım babasına çekmiş babamız 205 cm :)Iyıde cok bı ırı degıl normal bence benım kardesım bes kılo dogdu tosuncuktu maşallah
Teşekkürler canım, inşallah benim de 4 ün altında olur kilosu bakalım süreç nasıl olacak..Pazartesi 35+4 idim kilosuda 3 kg civarıydı. Çok ta kilolu sayılmaz. İlk oğlumu 40+3 de 3.800 doğurdum. Normal istiyordum, fakat açılma sancı vs olunca sezeryan oldum. Doğum Zaman'ı gelince Doktorunla doğru kararı verirsin. Şimdide n çok stres yapma. Hayırlısı olsun. Şuana kadarda 12 kilo aldım
evet iyi örnekler olduğu gibi böylesi korkunç gerçekler de var.. belki bunu söylemem birilerini rahatsız edebilir ama ben yalnızca bebeğimin sağlığını değil (tabii ki önceliğim bebeğm) estetiğimi ve cinsel hayatımı da önemsiyorum. Sanırım tüm bunları düşünüp sezeryan ameliyatı tercih edeceğimCanım konunu okudum, yazmayım dedim ama dayanamadım yine.
Benim annem kardeşimi 4,5 kilo doğurdu normal şekilde. Ama hayatımda aldığım en yanlış kararmış diyip her zaman pişmanlığını dile getirir. Bunu seni korkutmak için söylemiyorum, aksine arkadaşlarda güzel örneklerde vermişler ama yinede riske atmaman için yazıyorum.
Annem doğum yapmadan en son 1 ay önce kontrole gitmiş, 2,800-3000 gram arasındaymş kardeşm. 1 ayda 4,5 kiloya çıkmış. Gelmeye niyeti olmadığı için, riske atmamak adına suni sancıyla doğurmak istemiş. Ama bebek iri, kemikli ve baş çevreside geniş olduğu için kanalda takılıp kalıyor, yarım saatten fazla çıkmayınca başka doktorlar geliyor, hemşireler odadan ağlayarak çıkıyorlar, annemin nefesi kesiliyor artık ıkınamıyor, doktorlar ya anne yada bebeğe bişey olacak diyorlar, en son çare vakumla çekmeyi deniyorlar, bir, iki en sonunda üçüncüde geliyor ama annemin yarılmayan ve kesilmeyen bi yanı kalmıyor, kardeşim çıktığında nefes almıyormş, suuni teneffüs ve kalp massjı ile hayats dönüyor. Anneminde şuan bacaklarına kadar olan dikişleri, idrar torbası sarkması nedeniyle tekrar ameliyat oluyor. Çok şükür ki kardeşimde annemde sağlıklı bunlar dışında. Çoook büyük bi risk yani iri bebeği dünyaya getirmek. ALLAHIM gönlündekini nasip eder inşallah. Benimde iri gidiyor eğer 3,5 kiloyu geçerse hiç riske atmam bile. Onun canından daha değerli olamaz hiç bişey.
Ay maşallah bebeginize allah nazarlardan korusun. Benim annem kardeşlerini 5 kilo 6 kilo doğurmuş hep hem de normal doğum tabi baya zorluklar çekmiş.ne yerinde yaradi boyle bebise.bizim anne baba olarak 1.76 ve 1.78 boylar bizim kizimizda çok iri olmayacak galiba bende zayif doğar diye korkuyorum. Muhtemelen sezeryan olursun canim bebek daha fazla irilesmesi. Diye 38. Haftada alabilir doktorunKızlar selamlar,
36+1 'deyiz... Bebeğimiz 3250 gram şuan.. Boyumuz (babamızın boyu 205 cm) babadan dolayı zaten fazla.. Doktorum normal doğumun çok zor olacağını söyledi.. Ben fazla kilo aldığım için mi bebişim böyle iri oldu sizce? Kendimi çok suçlu hissediyorum..var mıdır çok kesisi olmadan iri bebiş doğuranlar?
canım valla yeme bozukluğum var işte.. diyeti bırakınca sağlıksız besledik kendimizi de bebişi de... tospirik oldu işte.. iyi bir şey değil yani hiç özenmeAy maşallah bebeginize allah nazarlardan korusun. Benim annem kardeşlerini 5 kilo 6 kilo doğurmuş hep hem de normal doğum tabi baya zorluklar çekmiş.ne yerinde yaradi boyle bebise.bizim anne baba olarak 1.76 ve 1.78 boylar bizim kizimizda çok iri olmayacak galiba bende zayif doğar diye korkuyorum. Muhtemelen sezeryan olursun canim bebek daha fazla irilesmesi. Diye 38. Haftada alabilir doktorun
Valla bende çok kilo aldim 15 kilo belki daha fazladir tartiya cikmaya korkuyorum öyle çokta yemiyorum ama geliyor kilolar bana yariyor yediklerim.bebek normal :) valla bende acab 3 kiloyu geçer mi diye evham yapiyorum. Çok minik doğru diye korkuyorum :) bebegin ve sen saglikliysan gerisi önemli değil canim herşey hallolur doğumdan sonra kilolarida verirsin. Bebiside güzelce dogurursun. Korkma sezeryandanda normal doğumdan dacanım valla yeme bozukluğum var işte.. diyeti bırakınca sağlıksız besledik kendimizi de bebişi de... tospirik oldu işte.. iyi bir şey değil yani hiç özenmebiz eşimle baya uygun çiftleşmeyiz ahahah ben kısayım 155 cm eşim 205 cm ben de uzun olsam heralde benim kız içerde kımıldayamazdı ahahah dikkat ederek de tospirik bebişiniz olabilir, ben baya kilo aldım umarım sağlıklı olur tüm bebişlerimiz 38+3 ü falan görmek istiyorum dedi doktorum.. 1 haftada 500 gram almışım, bebiş 400 gram almış.. böyle giderse piyuuuu diyet yapmaya çalışıyorum ama açlıktan ölcek gibi oluyorum dayanamıyorum
anladım canım, kilo aldırmak için ne olur bilemiyorum hiç.. bir tek muz dikkatimi çekti.. maymun gibi deli gibi muz yerim benValla bende çok kilo aldim 15 kilo belki daha fazladir tartiya cikmaya korkuyorum öyle çokta yemiyorum ama geliyor kilolar bana yariyor yediklerim.bebek normal :) valla bende acab 3 kiloyu geçer mi diye evham yapiyorum. Çok minik doğru diye korkuyorum :) bebegin ve sen saglikliysan gerisi önemli değil canim herşey hallolur doğumdan sonra kilolarida verirsin. Bebiside güzelce dogurursun. Korkma sezeryandanda normal doğumdan da
Balik yagi felan kullanmadim vermedi doktor ama vitamin kan ilaclari demir ilaçlar magnezyum çok kullaniyorum.muz çok etkiliymis ve ben hic tuketmiyorum kabizlik probleminden dolayi genelde elma mandalina portakal ve ayva bol yiyorum zaten tropik meyvelere hic bir zaman sempati duymadim bende denicem M herkes muzun bebeğe kilo aldirdigini söylüyor.bol bol yoğurt ve pekmez yiyorum bir kaç tane ceviz yemeye calisiyorum öyle yani bakalim doktora gittiğimizde ne diyecek :)anladım canım, kilo aldırmak için ne olur bilemiyorum hiç.. bir tek muz dikkatimi çekti.. maymun gibi deli gibi muz yerim benbir acaba mı dedirtti bana.. bir de ilaçları tamamen uyarak kullanıyorum.. multivitamin ve alg yağı ekstra destek olarak fayda etmiştir belki..
Bu arada bebeğinizin. Hareketleri nazil ben bir kaç gündür çok hissetmiyordum döndüğünü felan hissediyorum minik mink hareketlerini hissediyorum ama gecen haftalardaki gibi guclu hissetmiyorum.sizde nazil?anladım canım, kilo aldırmak için ne olur bilemiyorum hiç.. bir tek muz dikkatimi çekti.. maymun gibi deli gibi muz yerim benbir acaba mı dedirtti bana.. bir de ilaçları tamamen uyarak kullanıyorum.. multivitamin ve alg yağı ekstra destek olarak fayda etmiştir belki..
hadi ya benim kesin muz da etkili olmuştur.. zaten diyette de istemez diyetisyenler muzu pek.. pekmez olarak da keçiboynuzu pekmezi tükettim, süt yapma konusunda baya iyiymiş kendileri :)Balik yagi felan kullanmadim vermedi doktor ama vitamin kan ilaclari demir ilaçlar magnezyum çok kullaniyorum.muz çok etkiliymis ve ben hic tuketmiyorum kabizlik probleminden dolayi genelde elma mandalina portakal ve ayva bol yiyorum zaten tropik meyvelere hic bir zaman sempati duymadim bende denicem M herkes muzun bebeğe kilo aldirdigini söylüyor.bol bol yoğurt ve pekmez yiyorum bir kaç tane ceviz yemeye calisiyorum öyle yani bakalim doktora gittiğimizde ne diyecek :)
evet benim de baya azaldı hareketler ama mutlaka günde 1-2 kere de olsa seslenip hissetmeye çalışıyorum.. yemekten sonra ya da düz yatınca bir hareketlenme oluyor, sevdiği pozisyonlar :) ama baya azaldı ve yer kalmadı baya sert göbüşüm..Bu arada bebeğinizin. Hareketleri nazil ben bir kaç gündür çok hissetmiyordum döndüğünü felan hissediyorum minik mink hareketlerini hissediyorum ama gecen haftalardaki gibi guclu hissetmiyorum.sizde nazil?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?