İri Bebiş..

ben hamileyken 16 kg aldım fazla değildi bence azdı. ona rağmen 4300 doğdu bebeğim. kimisi 30 kg alıyor 2 kg bebek doğuruyor senin aldığın kiloyla alakası yoktur bence kendini suçlama.
kesi genelde oluyor diye biliyorum. beni sezeryana aldılar ve doğru karar vermişiz dediler. en kötü ihtimal öyle olur seninde..

Neden vakumla almak zorunda kaldılar? Ikınmanıza rağmen çıkmadı mı yoksa iri miydi? Merak ettim de

20 sine kadar sancı gelmezse sezaryen ile mi alacakmış?

Canım konunu okudum, yazmayım dedim ama dayanamadım yine.
Benim annem kardeşimi 4,5 kilo doğurdu normal şekilde. Ama hayatımda aldığım en yanlış kararmış diyip her zaman pişmanlığını dile getirir. Bunu seni korkutmak için söylemiyorum, aksine arkadaşlarda güzel örneklerde vermişler ama yinede riske atmaman için yazıyorum.
Annem doğum yapmadan en son 1 ay önce kontrole gitmiş, 2,800-3000 gram arasındaymş kardeşm. 1 ayda 4,5 kiloya çıkmış. Gelmeye niyeti olmadığı için, riske atmamak adına suni sancıyla doğurmak istemiş. Ama bebek iri, kemikli ve baş çevreside geniş olduğu için kanalda takılıp kalıyor, yarım saatten fazla çıkmayınca başka doktorlar geliyor, hemşireler odadan ağlayarak çıkıyorlar, annemin nefesi kesiliyor artık ıkınamıyor, doktorlar ya anne yada bebeğe bişey olacak diyorlar, en son çare vakumla çekmeyi deniyorlar, bir, iki en sonunda üçüncüde geliyor ama annemin yarılmayan ve kesilmeyen bi yanı kalmıyor, kardeşim çıktığında nefes almıyormş, suuni teneffüs ve kalp massjı ile hayats dönüyor. Anneminde şuan bacaklarına kadar olan dikişleri, idrar torbası sarkması nedeniyle tekrar ameliyat oluyor. Çok şükür ki kardeşimde annemde sağlıklı bunlar dışında. Çoook büyük bi risk yani iri bebeği dünyaya getirmek. ALLAHIM gönlündekini nasip eder inşallah. Benimde iri gidiyor eğer 3,5 kiloyu geçerse hiç riske atmam bile. Onun canından daha değerli olamaz hiç bişey.

Neden vakumla almak zorunda kaldılar? Ikınmanıza rağmen çıkmadı mı yoksa iri miydi? Merak ettim de
3,065 dogdu,ben nefes alamadım bebege oksıjen gıtmedı kalp atısları yavasladı hemen cıkartılması gerekıyodu,kafasını cıkarttılar vakumla gerısı cıktı zaten. 2 kezde kordon dolanmıstı boynuna. Bılmıyorum nasıl yapcam ne yapcam bunda. Herkese hayırlı dogumlar :)

Ay neden nefes alamadınız heyecandan mı? Ben de hazırlıklı olayım. Bilmiyorum da riskleri.

Pazartesi 35+4 idim kilosuda 3 kg civarıydı. Çok ta kilolu sayılmaz. İlk oğlumu 40+3 de 3.800 doğurdum. Normal istiyordum, fakat açılma sancı vs olunca sezeryan oldum. Doğum Zaman'ı gelince Doktorunla doğru kararı verirsin. Şimdide n çok stres yapma. Hayırlısı olsun. Şuana kadarda 12 kilo aldım

Teşekkürler canım, inşallah benim de 4 ün altında olur kilosu bakalım süreç nasıl olacak..

evet iyi örnekler olduğu gibi böylesi korkunç gerçekler de var.. belki bunu söylemem birilerini rahatsız edebilir ama ben yalnızca bebeğimin sağlığını değil (tabii ki önceliğim bebeğm) estetiğimi ve cinsel hayatımı da önemsiyorum. Sanırım tüm bunları düşünüp sezeryan ameliyatı tercih edeceğim çünkü bahsettiğin şeylerin olma ihtimali, bebeğin takılması vb. faktörleri düşününce 4 e yakın veya üzerinde bir bebişin normal doğması psikolojikman beni doğum esnasında öldürür zaten.. Anksiyete bozukluğum da var ben bunların ihtimalini düşünüp o masada ölürüm yani

Ay maşallah bebeginize allah nazarlardan korusun. Benim annem kardeşlerini 5 kilo 6 kilo doğurmuş hep hem de normal doğum tabi baya zorluklar çekmiş.ne yerinde yaradi boyle bebise.bizim anne baba olarak 1.76 ve 1.78 boylar bizim kizimizda çok iri olmayacak galiba bende zayif doğar diye korkuyorum. Muhtemelen sezeryan olursun canim bebek daha fazla irilesmesi. Diye 38. Haftada alabilir doktorun

canım valla yeme bozukluğum var işte.. diyeti bırakınca sağlıksız besledik kendimizi de bebişi de... tospirik oldu işte.. iyi bir şey değil yani hiç özenme biz eşimle baya uygun çiftleşmeyiz ahahah ben kısayım 155 cm eşim 205 cm ben de uzun olsam heralde benim kız içerde kımıldayamazdı ahahah dikkat ederek de tospirik bebişiniz olabilir, ben baya kilo aldım umarım sağlıklı olur tüm bebişlerimiz 38+3 ü falan görmek istiyorum dedi doktorum.. 1 haftada 500 gram almışım, bebiş 400 gram almış.. böyle giderse piyuuuu diyet yapmaya çalışıyorum ama açlıktan ölcek gibi oluyorum dayanamıyorum

Valla bende çok kilo aldim 15 kilo belki daha fazladir tartiya cikmaya korkuyorum öyle çokta yemiyorum ama geliyor kilolar bana yariyor yediklerim.bebek normal :) valla bende acab 3 kiloyu geçer mi diye evham yapiyorum. Çok minik doğru diye korkuyorum :) bebegin ve sen saglikliysan gerisi önemli değil canim herşey hallolur doğumdan sonra kilolarida verirsin. Bebiside güzelce dogurursun. Korkma sezeryandanda normal doğumdan da

anladım canım, kilo aldırmak için ne olur bilemiyorum hiç.. bir tek muz dikkatimi çekti.. maymun gibi deli gibi muz yerim ben bir acaba mı dedirtti bana.. bir de ilaçları tamamen uyarak kullanıyorum.. multivitamin ve alg yağı ekstra destek olarak fayda etmiştir belki..

Balik yagi felan kullanmadim vermedi doktor ama vitamin kan ilaclari demir ilaçlar magnezyum çok kullaniyorum.muz çok etkiliymis ve ben hic tuketmiyorum kabizlik probleminden dolayi genelde elma mandalina portakal ve ayva bol yiyorum zaten tropik meyvelere hic bir zaman sempati duymadim bende denicem M herkes muzun bebeğe kilo aldirdigini söylüyor.bol bol yoğurt ve pekmez yiyorum bir kaç tane ceviz yemeye calisiyorum öyle yani bakalim doktora gittiğimizde ne diyecek :)

Bu arada bebeğinizin. Hareketleri nazil ben bir kaç gündür çok hissetmiyordum döndüğünü felan hissediyorum minik mink hareketlerini hissediyorum ama gecen haftalardaki gibi guclu hissetmiyorum.sizde nazil?

hadi ya benim kesin muz da etkili olmuştur.. zaten diyette de istemez diyetisyenler muzu pek.. pekmez olarak da keçiboynuzu pekmezi tükettim, süt yapma konusunda baya iyiymiş kendileri :)

Bu arada bebeğinizin. Hareketleri nazil ben bir kaç gündür çok hissetmiyordum döndüğünü felan hissediyorum minik mink hareketlerini hissediyorum ama gecen haftalardaki gibi guclu hissetmiyorum.sizde nazil?
evet benim de baya azaldı hareketler ama mutlaka günde 1-2 kere de olsa seslenip hissetmeye çalışıyorum.. yemekten sonra ya da düz yatınca bir hareketlenme oluyor, sevdiği pozisyonlar :) ama baya azaldı ve yer kalmadı baya sert göbüşüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…