- 24 Ocak 2016
- 5.473
- 39.913
- 468
- Konu Sahibi aksamustugelen
-
Sen onları düşünme, Sadece bebeği düşün. Anlıyorum seni ama böyle daha çok stres olursun.evet ben de buna inanıyorum, bazısı 5 kg doğurabilirken bazısı 2 kg doğuramıyor.. daha önce hiç doğurmamış birinin bunu anlaması da imkansızbu yüzden bir aksilik olması ihtimali beni deli ediyor.. kimisinde bebek takılmış, kimisi kesilerden dolayı rahatsız.. kimisi sezeryandan tiksinmiş.. kimisi de ohh doğurdum bitti demiş sonra gece 3 ben hala uyuyamıyorum
amin canım allah hepimize yardım etsin..
vallahi memnuniyetle yazacağım.. hatta açtığım her korku, depresyon ve mutsuzluk konularına tek tek girip diyeceğim ki böyle oldu böyle oldu.. bir gün biri okur da fayda sağlar belki.. ben hep burdan okudum paylaştım her şeyi.. :) Teşekkürler destek için, az kaldı geçecek, Eylül Deniz kızım gelecek..Sen onları düşünme, Sadece bebeği düşün. Anlıyorum seni ama böyle daha çok stres olursun.
Herşey kendiliğinden gelişecek zaten
Bebeği eline verdikleri anda bütün yaşamış olduğun endişeler, korkular ve acılar silinip gidicek aklından. Mutluluk göz yaşları dökeceksin.
Minicik bir agız , fındık kadar bir burun, tüylü bir kafa ve ne kadar anlatılırsa anlatılsın, tarifsiz bir bebek kokusu....
Az kalmış doguma, hayırlısıyla al kucagına.
Doğum hikayeni siteye yazdıgınd beni de etiketle. Okumak isterim.
36. Haftada 3600 baya irice bir rakam maşallah:) 40 ı tamamlasa doktorun dediği gibi 5000 i geçermiş:)Yeğenim için doktor ooo çok iri ooo çok uzun 6 kg doğcak bu çocuk kendinizi hazırlayın demişti 36. Haftada. 3.600 doğdu. Biz böyle yüzü gözü gözükmeyen küçük sumocu bekliyorduk bi baktık ince uzun bir bebek. Çok korkma bence. Dayımda 200 cm boyu ama öyle korkunç uzun bi bebek doğmadı
Kızlar selamlar,
36+1 'deyiz... Bebeğimiz 3250 gram şuan.. Boyumuz (babamızın boyu 205 cm) babadan dolayı zaten fazla.. Doktorum normal doğumun çok zor olacağını söyledi.. Ben fazla kilo aldığım için mi bebişim böyle iri oldu sizce? Kendimi çok suçlu hissediyorum..var mıdır çok kesisi olmadan iri bebiş doğuranlar?
Şeker yğzünden fazla:)))ay evet, yırtılsa da falan demişsiniz ya ondan demişim öyleçok görüyorum yurt dışında sezeryan yapmadıklarını.. bence yazık ya kadınlara yani kolay doğuran tamam doğursun da, diğer türlüsü çok ürkütücü geliyor bana
evet suyum fazla.. göbek çevresi de kalın diyor her seferinde aynı şeyleri söyleyip korkutup yolluyorpeki cahilce gelebilir ama bebeğin suyunun çok olması içtiğimiz su miktarı ile ilgili midir? yani damacanalar yetmiyor bana günde 3 litre içiyorum..
Kendini strese sokma ama. Normal doğum mu düşünüyordun normalde?evet fakat tam tersi de mümkün.. yani bebeğim 3250 değil belki 3500.. belki 3800 gram diyecek, 4500 doğacak.. sonuç olarak ultrason dediğimiz şeyin doğruluk payı nedir ki? makine yani.. iki noktaya tıklıyor başka da bişey yaptığı yok..
çok teşekkürler :) gitgide sezeryana yaklaşıyoruz zaten.. ben aynı kilodayım, bebiş 3 günde 250 gram daha almışSelamlar, öncelikle sezeryan bir doğum şeklidir hiç korkma, 3 yıl doğumhane, 4 yıl ameliyathanede çalıştım, kimi arkadaşlar 5 kiloyu biz nefeste doğurmuş, kimisi 3 kiloyu avaz avaz ıkınmış paramparça olmuş, hocalar bunu sadece tahmin edebilir, çatı dar yada geniş, rahim az dar yada geniş diye vs., fakat muayenede çatın geniştir genede zor doğum yaparsın, neden, ağrı eşiğin düşüktür, sen bi başkasına göre o ağrıyı 3 katı hissedersinde, ağrı eşiği yüksek olana vız gelir tırıs gider, yani demem oki bunun cevabını masada öğrenebilirsin, tabiki öncesinde durum değerlendirmesi yapman ve araştırman kadar güzeli ve doğalı yok arkadaşım :) Ben hiç düşünmeden sezeryan olacağım, tabiki normal doğum yaradılışımıza ve doğaya göre olması gereken ama bende o cesaret yok mesela :) dediğin gibi benim görüntü ve cinsel hayatım, idrar kaçırma durumlarımda önemli benim için, ben suan bile aferdesin hamile kaldığımdan beri öksürünce hapşırınca idrar kaçırıyorum, normal doğursam nolucak kimbilir :) he sezeryanın negatif yanı yokmu tabiki var ama benim normal doğurmaya cesaretim yok :) çok konuştum galiba :) velasılı kelam sezeryan bahseldiği kadar kötü değildir korkma, Allah gönlüne göre versin, hayırlı doğumlar canım :)
Benim kardeşim var 6 yaşında 4 kilo doğdu normal doğum oldu.Korkutmak istemem canım ama bebişin ufakta olsa bizim doktorlar nedense hemen bi kesi atıyolar. Kesisiz hiç duymadım. Iri bebiş doğuran arkadaşım var öyle bi şikayetini duymadım. Bide olayın şu yönü var görümcemin bebeklerine iri bebek iri bebek dediler doğuramazsın şişmiş bebek dediler biri 3500 biri 3000 gr doğdu :) akışına bırak korkma bence ben sezeryan oldum ama çok kesiği olup normal doğum yapanlar doğumdan sonra dışarı hava almaya çıktılar yürüyerek. Biraz karışık yazmış olabilirim telden yazdım
valla bugün de baktı değerlere.. her gittiğimde resmen tablo götürüyorum anlık şeker tablosu.. şeker de normal ben de kilo almadım ama beniş 3500 olmş.. inanmamak değil.. beyin yapısı olarak sayısal bir beyne sahibim allaha şükürŞej
Şeker yğzünden fazla:)))
Göbek çevresi haftaana göre çok olmalu,nırmalde haftanla aynı olmalı yani 37 cm olmalu,dr a kızma bütün belirtiler sekeri gösteriyor,ultrason da görğntü de bulanıkdr.
dr olmqkda zor dmekki bisey diyon inanmiyolar:))))))
valla korksam da istiyordum, hala mümkün olursa istiyorum ama yine büyümüş kızımızKendini strese sokma ama. Normal doğum mu düşünüyordun normalde?
maşallah :) inşallah biz de minimum hasarla normal doğarız :)Benim kardeşim var 6 yaşında 4 kilo doğdu normal doğum oldu.
Doğar inşallah canım dualarım seninle :)maşallah :) inşallah biz de minimum hasarla normal doğarız :)
çok teşekkürler :) gitgide sezeryana yaklaşıyoruz zaten.. ben aynı kilodayım, bebiş 3 günde 250 gram daha almışkızımın büyümesine engel olamıyoruz tutamıyoruz yavruyu 3500 olmuş.. 36+3 deyiz.. alttan muayene etti açılma falan yok ama büyük olduğundan tüm gece bel ağrısından ölüyorum normal doğuramazsın bu bebek burdan çıkmaz demiyor, aynen dediğiniz gibi son anda karar vereceğiz bakalım süreç nasıl ilerleyecek ama öngörüsü normal doğuramayacağım yönünde
aynen bugün biraz daha rahatım.. baktım olmuyor bende suç yok yani.. kilo almıyorum diyet yapıyorum spor yapıyorum uğraşıyorum yine alıyor yine alıyor.. babasının yiğenleri 4800 ve 4200 doğdular.. ay artık yeter içim çıktı günlerdir doğuramazsam doğuramam yani keserler alırlar ayol of haykırdımMaşallah o cimcimeye :) Olsada sıkıştırasım geldi he tontiş tontiş :) babasıda iriymiş olur okadar :) aynen zamana bırak kasma kendini, iki doğum şeklinede sıcak ol, ikisinide başarabilirim de, ve o an ne gerekiyorsa sağlık açınızdan hayırlısı ile o olsun inşallah :) Bel ağrısıda sana tontişinin hediyesi, benimkide 5 buçuk aydır bulantı hediye ediyor bana sağolsun :)
Anladım kuzum. Hayırlısı olsun hakkında. :)valla korksam da istiyordum, hala mümkün olursa istiyorum ama yine büyümüş kızımızsanırım olmayacak.. artık zorlamıyorum, doktor ne diyorsa patron o :)
aynen bugün biraz daha rahatım.. baktım olmuyor bende suç yok yani.. kilo almıyorum diyet yapıyorum spor yapıyorum uğraşıyorum yine alıyor yine alıyor.. babasının yiğenleri 4800 ve 4200 doğdular.. ay artık yeter içim çıktı günlerdir doğuramazsam doğuramam yani keserler alırlar ayol of haykırdımevet zaten nasıl bir tospirik olacaksa herkes ısıracak ona eminim teyzesi sağlıkla kucağınıza alın siz de inşallah..
38+5.. bugün de doğmadım anne :)
3580 gram (aşağıya indiği için tam ölçüm yok kilosu düşmüş gibi gözüküyor) veee tam da beklendiği gibi babasının kızı 55 cm. Doktor hala bekliyor, alttan muayene rahat dediği için sanırım.. Ben de pilates topunda debelenip duruyorum.. O kadsr ağrıya rağmen açılma sıfır.. Kan yok, su yok, sancılar da bugün hiç yoktu..Pilates dışında açılma için önerisi olan var mıdır?
Sağol kuzum ben de dizlerim elverdiği sürece yürüyüş yapıyorum evde dört dönüyorum, zaten şuan göbeğimi rahat ettiremiyorum sürekli kalkmak zorunda kalıyorumYürüyüşte iyi geliyor diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?