İri Bebiş..

Benimde baya sert gün içinde baya hissediyorum ama bir ara baya durgunlasiyor beni panik ediyor geceleri daha hareketli bizimki de. İçim rahatliyor sonrA

Kesinlikle bende sana katılıyorum fazlaca çünkü yaşayan bi örnek annem var karşımda bütün hayatı değişmiş kardeşm doğduktan sonra. Şahsen ben oramın param parça olmasındansa böyle bi durumda, karnımın yarılmasını yeğlerim. Çünkü göbek sürekli kullanılan bi yer değil ama orası sürekli. Pek açık konuştum kusura bakma canım ama ki idrar kaçırma vs de cabası. Bilmiyorum böyle bi durumda bende riske atmam Allahın izniyle. Allah hepimize hayırlı doğum nasip etsin. Ama şöyle güzel bi durum varki iri Bebek dhaa çabuk büyüyor :)

:) hayırlısı olsun hepimiz adına.. bakalım süreç neleri gösterecek..

merhaba canım benim 7 yaşında bir kızım 3 yaşında bir oğlum var ikiside 4 kiloyu gecik doğdu normal doğum yaptım yani

allah bağışlasın.. kesi durumunuz nedir peki özel değilse? bir de kolay mıydı doğumlarınız?
Canım ilk doğumumda kesi atılmaya vakit bile olmadı çünkü hastane ev arası uzaktı hastaneye tam gittik doğdu zaten oğlumda atıldı ama öyle abartı değil normal her doğum gibi...Bence sağlık yönünden bir sıkıntın yoksa normal doğum yap o kadarda büyük değil bebişin... doğumlarim o kadarda kolay olmadı ama 10 tane olsa yine normal doğum yapardım çevremde 3.5 kilo ile doğum yapmış bir suru arkadaşım var anlattıklarına göre benden daha çok zorlanmislar

evet tabi ki bir seçenek değil sezeryan bir ameliyat.. ama maalesef kişinin genetik yapısına göre de değişiyor herkesin hamileliği ve doğumu farklı oluyor.. yani siz belki 5 kg bir bebeği bile rahat doğururken bir başkası 2 kg bir bebeği doğurmakta zorlanıyor.. yani zaten sorun burda meydana geliyor.. şahsen mesela ben altta onlarca dikiş yerine, bikini bölgesinde bir bıçak izini tercih ederim vajinal sıkıntı yaşamak istemediğimden.. bazısı idrar tutamıyor.. bazısı cinsel ilişkiden tiksiniyor.. bazen de bebek sanıldığından büyük olabiliyormuş bunlar hep riskli geliyor şuan bana.. düşündükçe de moralim bozuluyor :) :) ne yapacağımı bilemedim ya..

aynen canım haklısın değişiyor benim suyumda çok fazlaydı birde 4 kilo bebis gören herkes aaa ikiz mi geliyor derdi :) tabii herkesin kendi görüşü ya ben sezeryandan cook korkuyorum oğlumda 40.haftada sancılar gelsin diye elimden geleni yapmıştım

ay ne güzel maşallah :) biz yeni yetme annelerde var bu kolaycılık zaten.. çok görüyoruz korkuyoruz bence sorun burda.. doktorların da yasal yaptırımlarından dolayı elleri bağlı birazcık.. hemencik sezeryan diyoruz.. kayınvalidem bile ay oh oh maşallah nolcak sezeryan olur canım diyor.. bu hiç iyi değil.. umarım normal doğum için her şey iyi gider.. ama en ufacık aksilikte vazgeçerim gibi geliyor.. hayırlısı..

Hayır canım ya vazgeçme sanırım 25 yaşındasın bende ilk doğumumu 25 yaşında yaptım birde dediğim gibi iriydi ve ilkti düşün ama hep yapicam başarıcam diye motive ettim kendimi zaten kadın bedeni bu doğum için proglanmis yaparsın emin ol o kadar büyük değil bebis he ters gelir doğum pozisyonunu almaz o zaman tabikii sezeryan...bakalım bende üçüncüyü istiyorum 20 si regli günüm onu bekliyorum:)

çok teşekkürler vallahi iyi şeyler duydukça bi cesaret geliyor :) inşallah gönlünüze göre olur üçüncü bebiş de :) ikinci bebişe karar veren annişlere bile yüce gönüllü madalyası verilmeli bence.. :)

Bebeğim 2700 doğdu, kesi de atıldı.
Ama iri bebek zor doğar diye bir şey yok çünkü baş çevresi önemli.
Baş çevresi iri ise doğum zorlaşabiliyor, bu sebeple epizyo var bende.
Şunu da belirteyim, doğumdan 2 gün önce bebeğimin kilosu usg de 3100 gram olarak görüldü.
Yani cihazlar zaten yaklaşık değer veriyor ki genelde fazla veriyor.
Benim doktorum 3700 ü geçtikten sonra seni normal doğuma zorlamam demişti,
Kesi olayı kötü bir şey ama bazısı hiç hissetmiyor.
Ben yazın doğum yaptığım için çok zorlandım terleme löşi derken kuru tutmak imkansızlaştı.
Öyle korkulacak bir şey asla değil.
1 ay sonra 'ay dikiş mi unuttum gitti' diyorsunuz.

hahaha valla herkes öyle diyor canım diyorum ben üçüncüyü istiyorum neee üçüncü mu diye kalıyorlar dediğin gibi artık ikinciyı bile yapamıyorlar...senin tahmini doğum tarihin ne zaman :)?

benim de 4 e yakın ve üstü için sezeryan dedi.. ama işte bir türlü içime sinmiyor.. şimdi mesela kolay olacağına nasıl emin olacağım ki.. hayatta o kadar şanssız biriyimdir ki.. karar veririm yukarıdaki kötü hikayeleri yaşarım ben kesin.. annem ablam çok kolay doğum yapmışlar.. ama hiçbiri iri değilmiş.. daha 36. haftadayız.. 3250 gram.. muhtemelen 4 e yakın doğacak

Canım son aylarda büyük bir fırlama olmaz ki en fazla 3500 3600 emin ol allah kolaylığını veriyor sonra iyi ki normal dogurmusum be! diyeceksin gör bak :))

hahaha valla herkes öyle diyor canım diyorum ben üçüncüyü istiyorum neee üçüncü mu diye kalıyorlar dediğin gibi artık ikinciyı bile yapamıyorlar...senin tahmini doğum tarihin ne zaman :)?
SAT'a göre 3 mart gözüküyor ama dün doğum sancım başladı, bugün sabah 8 e kadar ağrım vardı.. dün serum falan verdiler ağrım dinsin diye.. doktor 38+3 e kadar sabır diyor.. alttan muayene etti, yumuşama var dedi.. pazartesi tekrar NST ye gireceğim.. yani ben de tam bilmiyorum :) bir yandan erken gelirse normal doğururum diyorum

Canım son aylarda büyük bir fırlama olmaz ki en fazla 3500 3600 emin ol allah kolaylığını veriyor sonra iyi ki normal dogurmusum be! diyeceksin gör bak :))
son zamanlarda her hafta 300 gram alıyordu.. geçen haftadan bu haftaya 400 gram almış umarım daha artmaz valla dediğiniz gibi olur inşallah :) o zaman korkularım gidecek..

İçinizi rahatlatayım ben 37 de normal doğum yaptım.
Erkekler geç gelir derler ama öyle olmuyor, yerlerinde duramıyorlar.
Ben ki hayatım boyunca asla doğum yapmam derdim bir de üstüne normal doğum yaptım.
Epiduralim bile tutmadı, sunni sancı da aldım.
Yani başıma gelmeyen kalmadı ama inanın bu muymuş dedim.
Sadece doğum anı 1-2 dakikalık gerçekten çok ciddi bir acı hissediyorsunuz.
Ama dediğim gibi çok kısa süreli ve doğum olduğu an her şey bitiyor.
Kesiyi epidural tutmayınca hissettim ama sadece hissettim, acımadı bile.
Benim şansım rahat bir insanım ve doğumumda da çok rahattım.
Bir şekilde bebeğim çıkacak diye düşünüp, akışına bıraktım.
Benim için doğum değil, sonrası çok zordu.
Fazla dikişim vardı, oturamadım yatamadım da.
Dediğim gibi yaz ayı olunca pedlerden sürekli nemli kaldı dikişler ve batmaya başladı.
Bir de ev kalabalık, iş yapayım vs derken dinlenemediğim için iyileşme sürecim uzun sürdü.
Ha iyileşme derken de, beni gören insan doğum yaptığımı anlamazdı sadece oturmuyordum o kadar.
Dışarıda da avmde de geziyordum ama ayakta.
Zaten doğumhaneden de yürüyerek çıkmıştım, öyle söyleyeyim.
Her işimi kendim halledebilecek durumdaydım, normal doğumun şansı da bu.
Hiç mi hiç korkulacak bir şey yok, siz yeter ki rahat olun.
Sağlıkla bebeğinize kavuşun inşallah.

Aaaaa başladı mii sancılar kiiz ben bile heyecan yaptım seninki erken gelecek gibi hos 36 haftadan sonra erken denmezde ben hep 41 e yakın dogurdugum için bana öyle geliyor gelirse haber et aynen bak çok büyümeden normal dogurursun

Teşekkürler çok sağolun gerçekten.. umarım benim de kolay olur ama zaten anlık acılarla ilgili sıkıntım yok.. sonrasındaki bu iyileşme süreci beni yiyip bitiren.. yani doğumda acıması kesiyi hissetmek falan değil derdim.. tek istediğim artık rahat yürüyebilmek.. rahat oturabilmek.. rahat koşabilmek.. rahat dans edip zıplayabilmek vücudumu istila edilmiş gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…