Merhaba hanımlar, uzun oldu ama özellikle çalışan kadınların fikrine çok ihtiyacım var.
Genelde hep eşimin iş arkadaşı diye buraya konu açılır. Benim şansıma böyle konu açmak varmış. Önce durumu özetleyim. Birlikte aynı ofiste çalıştığım 2 çocuk babası iş arkadaşım var. Bu iş arkadaşımla aynı işi yapıyoruz, bir karar alırken ikimiz sorumluluk alarak evrakların altına imza atıyoruz. Dolayısıyla her konudan birbirimizi haberdar etmek, her konuya birlikte kafa yormak zorundayız. Aslında pek de severek çalışmıyorum, her an arkadan iş çevirebilecek, üstlere yalaka bi tip. Gelelim soruna, biz şehir dışındaki toplantılara bazen tek tek bazen de ikimiz birden katılmak zorunda kalıyoruz. Oteli de çalıştığımız kurum ayarladığı için aynı otelde kalıyoruz. Toplantı sonrası, konuşulanların analizini yapmak vs için birlikte yemek yiyoruz. Bütün bunlardan benim eşimin haberi var. Ama iş arkadaşım karısı kıskanç olduğu için söylememiş. Bunun dışında çok nadir de olsa önemli bişey olursa birbirimizi arar haber veririz. Geç bir saatse mesaj atarız birbirimize. Meğer karısı bunu kafaya takıyormuş. Benim arabamla işe gidip geliyoruz, yakıtı paylaşıyoruz. Benim için de iyi oluyor. Meğer karısına iş yerinin arabası demiş. Vs vs bunun gibi şeyler. Ve benim hiçbir şeyden haberim yok işime gücüme bakıyorum. Neyse, çalıştığımız yerdeki çaycı abla, nasıl anlatmış kadına bilmiyorum şehir dışında aynı otelde kalıyorlar, birlikte yemeklere çıkıyorlar, araba da şirketin değil, kahve molalarında birlikte sigara içmeye çılıyorlar diye.... kadın da bunu kafasında kurgulamış, iş arkadaşım günlerdir işe kan çanağı gibi gözlerle geliyor, hiçbir şeye odaklanamıyor. Bu sabah, Hastaysanız bir doktora gidin isterseniz dedim. Yok durum bundan bundan ibaret eşimle her gün kavga ediyorum dedi. Allah yardımcınız olsun dedim. Akşam saat 7 gibi beni aradı, ağlıyor. Eşi evi terk edecekmiş. Neden? Çünkü benim saç telim adamın gömleğindeymiş. (Kızıl ve uzun saçlarım var.) Ben şok oldum. Ve bu doğru olabilir çünkü saçlarım acayip dökülüyor. Saç kremi badem yağı falan kullanıyorum. Ve bizim ofisin sandalyeleri plastik falan değil, bilirsiniz aslında kadife kumaş gibi bir yapısı var ne denir ona bilmiyorum. Benim aklıma sandalyedendir diye geliyor ama gel de kadına anlat. Kızlar bir aile saçma sapan bir yüzden huzursuz. Ben eşime durumu anlattım. Senin bir suçun yok, senlik bir durum da yok karışma dedi. Karısı ev hanımı ve hayatında hiç çalışmamış. O yüzden durumu anlaması çok güç. Çaycı abla da kadını doldurmuş. Şimdi size danışmak istediğim nokta, kadının bana bişey sorduğu yok ama bir açıklama yapmak gerekir mi? Aslına bakarsanız ikisini de çok umursamıyorum bana ne ama 2 küçük çocuk içimi sızlatıyor. Ve çaycı ablaya ne yapmalıyım? Onlar nasıl tanıştı onu da bilmiyorum bu arada