- 3 Mart 2013
- 2.798
- 3.069
- 373
- Konu Sahibi toscanatoscana
-
Anladım, her zamanki gibi çok renk vermemeye çalışıp işi öğrenmeye devam edin. Yani normalde nasılsanız yine öyle olun öbür türlü daha fazla dikkat çekersiniz. Sadece insanların her hareketine özellikle o adamın her hareketine daha çok dikkat edin. Siz arkanızı kollayın yani kısaca. Şunu da ekleyeyim herhangi bir haksızlığa uğradığınızda ya da en küçük bir şey de ses çıkarmayı bilin ki sizi ezemesinler. Yani pasif duracağım diye altta kalmayın. O zaman karşı taraf dişli bir çalışan olduğunuzun da bilincine varır, davranışları ona göre değişir. Hakkınızda hayırlısı olsun.fotoğraf çekicem en kısa zamanda.
henüz kendimi fazla ispatlama durumum olamadı maalesef sadece saygı çerçevesinde uysal davranarak işi öğrenmeye çalışıyorum.
sizin psikolojiniz bozmak için yapmasın?ben biri hakkında not tutsam herhalde bunu uluorta yapmam.sakin olun işinizi yapın tepkisel davranmayın.hiçbişi olmamış gibi davranın.Herkese merhaba,
Arkadaşlar çok şaşkın ve de üzgün durumdayım.bir tesadüf eseri işyerimdeki ekip arkadaşımın,adı fatih olsun, bir süredir benimle ilgili notlar tuttuğunu gördüm tahmin edersiniz ki çoğu olumsuz etki yaratacak durumlar.
Baştan anlatayım.1 senedir bir firmanın farklı bir projesinde çalışıyordum,yaklaşık 2 aydır da projenin evime uzaklığı sebebiyle işyerimde başka bir birime geçtim.müdürüm ekibim vs.değişti.sürekli farklı bir yerde olduğumdan merkezdeki insanların beni tanıma fırsatı olmadı.
Herneyse farklı birimdeyim.bugün bir eğitimimiz vardı,not tuttum.ama farklı bir bakış açısıdır diyerek ekipteki arkadaşımın defterine de bakayım neler yazmış dedim.Allahın işi,notları ararken defterin ileri sayfalarında adımın yazdığını görünce duraksadım.1,5 sayfa hakkımda alınmış notlar vardı.Nerdeyse 2 aydır benim işle ilgili sordugum soruları yanlarına kendi eleştirileriyle beraber yazmış.müşteriyle şu biçimde konuştu,ben moladan döndüğümde birim boştu bilmem kime haber vermemiş,pratik çözüm yok şöyle acil konuda ben şöyle yönlendirdim,şu cevabı dinlemeden yeni soru sordu, yok bilmem kime tersler tarzda şunu dedi (işle bağdaştırarak yapıyor bunu)vs vs vs vs... şok içinde okudum.arkadaşlar ben o birimde yeniyim ve o birim için daha önce bir tecrübem yok,kendileri bana gelip herşeyi mutlaka sor deyip duran insanlar.ben sigara içmedğim için gün içinde hiç molaya çıkmıyorum kendileri öbür kişiyle birlikte hep beraber molaya çıkıyorlar ben wc e gidince 2 dk boş kalıyor.birim boş kaldı oluyor.adam hep kendi yorum getirmiş kötü niyetli şekilde.neyse hepsini geçtim dün biriyle tartışma yaşadılar.ve deftere çerçeve içinde “ben gonca ile tartışırken gülümsüyordu” yazmış.bunu okuyunca kan beynime sıçradı.manyak mıdır nedir,öyle bişey yok ki?bunu ne amaçla defterine yazar bu yalanı nerde kullanacak bu insan müsveddesi?ben yapı olarak insanlarla sorun yaşadığımda çok etkilenen biri oldugumdan her zaman alttam alan sakin modda takılırım işyerinde ama bu nedir ya..
Biraz da fatihten bahsedeyim.kendisi 3 yıldır orda birimin en eskisi oldugundan kendini oranın sahibi sanıyor.hep baskın şekilde herşeyi ben bilirim ben anlarım modunda.hep kendi fikrini kabul ettirmeye çalışır.işle ilgili hata yaptığım brşeyde kendisi bana bir anısını anlatarak olur böylr şeyler sen yenisin tarzında konuşmuştu.ve evet,bunu da beni suçlar şekilde defterine not almış.bayağı hafiyelik yani.müdürün bundan haberi var mı,o mu böylr bişey istedi bilmiyorum.içim kıyılıyor me yapmam nasıl davranmam lazım ne olur akıl verin.bu arada birimde biri daha var paranoya yaptım o da not alıyor mu benle ilgili diye
o defteri oraya onun karıştırması için koymuş zaten.kızcağız da paranoya yapmış.ne kötü insanlar varArkadaşınızın defterini karıştırmanız hiç doğru değil. Bundan müdürünüze, arkadaşınıza ya da başka birine bahsederseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz.
sizin psikolojiniz bozmak için yapmasın?ben biri hakkında not tutsam herhalde bunu uluorta yapmam.sakin olun işinizi yapın tepkisel davranmayın.hiçbişi olmamış gibi davranın.
:=) öyle mi düşünüyorsun gerçekten.ben böyle notları bilgisayarımda gizli bir klasörde tutardım o zaman.neyse tamam ben yanlış düşünmüşüm.yok uluorta yapmıyor.sanırım onun defterine bakacağımı hiç düşünmedi.
benim sana söyleyebileceğim tek şey kaygılarını bir kenara bırak.bu adam patron değil bu bir.ikincisi çevrende olanları sadece mantığınla bir gözlemle.ölç tart.yok uluorta yapmıyor.sanırım onun defterine bakacağımı hiç düşünmedi.
Şöyle de yapabilirsiniz şirketinizin iç yapısı nasıldır bilmiyorum ama personelin iç işleriyle ve haklarıyla kim ilgileniyorsa
İk,personel birimi,müdürünüz her kimse.randevu talep edin ve kendiniz ile ilgili bir değerlendirme isteyin.
İş performansınız,kurallara uyumunuz,verimliliğiniz gibi.
Gerekirse yazılı cevap talep edin.
Neden bu talebi istediğinizle ilgili de kariyer hedefim için şirkete performansımın nasıl ve ne kadar yansıdığını öğrenip varsa eksiklerimi tamamlamak istiyorum dersiniz.
Olumlu rapor aldıktan sonra da bunun duyulmasını sağlayın.
Bakalım o zaman bu kişi gidip siz ona olumlu rapor verdiniz ama bu şöyle şöyle yapıyor alın kanıtı ben not tuttum diyecek mi?
Derse
İspiyoncu durumuna düşecek ve sizi yeni olumlu değerlendirenler onun lafıyla geri adım atmayacaklardır.
Demezse de boş boş not tutmaya devam edip kendi kendini tatmin edecektir.size zarar veremez.
:=) öyle mi düşünüyorsun gerçekten.ben böyle notları bilgisayarımda gizli bir klasörde tutardım o zaman.neyse tamam ben yanlış düşünmüşüm.
bunu yaparsan adamı haklı çıkaracaksın...daha iki ay olmuş ne performansı.işi bile öğrenmemişsindir tam olarak.gerçekten harika bi fikir, çok teşekkür ederim.
birimde daha yeniyim 2 ay oldu. belki 1 ay sonra böyle bir şey istemem daha doğru olacak gibi çünkü şimdi onların işlerine yardım ediyorum daha cok işi öğrenirken.doğru mu düşünüyorum? :)
bunu yaparsan adamı haklı çıkaracaksın...daha iki ay olmuş ne performansı.işi bile öğrenmemişsindir tam olarak.
Orasını Allah bilir. biraz iddialı yazmışsınız
yani o yönetim de tamamen o adamın lafıyla hareket edecekse kapatıp gitsinler bence orayı
sizi üzmek istemiş olabilir belki.telaşlanmanızı sağlamış olabilir.yani kendi masasında duran, iş için notlar aldıgı defterinden bahsediyorum. belki haklı olabilirsiniz ama neden görmemi istesin ki?eline ne geçecek?
bu adamın sana olan tavrını telaşlanarak değil işini çok iyi yaparak ve o adamla iletişimi iyi tutarak düzeltebilirsin.adama o defterden asla bahsetme ve hatta kimseye söyleme ya da tavırlarında bir değişiklik olmasın.bu sefer özel eşyalarımı karıştırdı derleröğrenemedim tabiki, bir de çekiniyorum biraz neden bilmiyorum heyecan yapıyorum bazen.hatalarım oluyor olmuyor değil ama böyle kalleşçe salakça notlar alınıp kendi yorumu ve abartılarıyla suçlanacak şekilde değil
Şirkette bir yılını doldurmuş yeni bir projede 2 aydır çalışıyor.doğru anladım değil mi?bunu yaparsan adamı haklı çıkaracaksın...daha iki ay olmuş ne performansı.işi bile öğrenmemişsindir tam olarak.
Şirkette bir yılını doldurmuş yeni bir projede 2 aydır çalışıyor.doğru anladım değil mi?
Zaten 2 ay deneme sürecidir ben şirketin bir yıllık personeli olduğunu anladım yazısından
evet öyleymiş, o zaman performansını ölçüyor anladım belki de yönetimden performans değerlemesi istemesi mantıklı olabilir.ben sanki eski bir personel sandım.yeni personelde bu gibi şeyleri sorarlar birilerine.o da notlar tutmuş unutmamak için.ya da bir rapor hazırlıcak belki bilmiyorum ama çözüm bulmak gerekli.anladığım kadarıyla o çalışan konu sahibine takmış durumda.Şirkette bir yılını doldurmuş yeni bir projede 2 aydır çalışıyor.doğru anladım değil mi?
Zaten 2 ay deneme sürecidir ben şirketin bir yıllık personeli olduğunu anladım yazısından
Evet ben de öyle anlamıştım.işyerimde 8 ay dolmak üzere. ilk 6 ay farklı bir yerdeki projesindeydim,şirket merkeziyle alakam yoktu.2 aydır şirket merkezine başka bir birime geçtim. merkezde ve o birimde yeniyim yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?