İş arkadaşının amacı

Bende yeni işe basladim ve yanımda ki kişiyle o kadar fazla benzerlikleri varki.. deneme sürem dolmadan karar vermeye calısıyorum.. böyle patronun yalakası, iki yüzlü, herseyi ben bilirim kafasinda olan biriyle geçinebilir miyim onu düşünüyorum

fotoğraf çekicem en kısa zamanda.
henüz kendimi fazla ispatlama durumum olamadı maalesef sadece saygı çerçevesinde uysal davranarak işi öğrenmeye çalışıyorum.
Anladım, her zamanki gibi çok renk vermemeye çalışıp işi öğrenmeye devam edin. Yani normalde nasılsanız yine öyle olun öbür türlü daha fazla dikkat çekersiniz. Sadece insanların her hareketine özellikle o adamın her hareketine daha çok dikkat edin. Siz arkanızı kollayın yani kısaca. Şunu da ekleyeyim herhangi bir haksızlığa uğradığınızda ya da en küçük bir şey de ses çıkarmayı bilin ki sizi ezemesinler. Yani pasif duracağım diye altta kalmayın. O zaman karşı taraf dişli bir çalışan olduğunuzun da bilincine varır, davranışları ona göre değişir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Şöyle de yapabilirsiniz şirketinizin iç yapısı nasıldır bilmiyorum ama personelin iç işleriyle ve haklarıyla kim ilgileniyorsa
İk,personel birimi,müdürünüz her kimse.randevu talep edin ve kendiniz ile ilgili bir değerlendirme isteyin.
İş performansınız,kurallara uyumunuz,verimliliğiniz gibi.
Gerekirse yazılı cevap talep edin.
Neden bu talebi istediğinizle ilgili de kariyer hedefim için şirkete performansımın nasıl ve ne kadar yansıdığını öğrenip varsa eksiklerimi tamamlamak istiyorum dersiniz.
Olumlu rapor aldıktan sonra da bunun duyulmasını sağlayın.
Bakalım o zaman bu kişi gidip siz ona olumlu rapor verdiniz ama bu şöyle şöyle yapıyor alın kanıtı ben not tuttum diyecek mi?
Derse
İspiyoncu durumuna düşecek ve sizi yeni olumlu değerlendirenler onun lafıyla geri adım atmayacaklardır.
Demezse de boş boş not tutmaya devam edip kendi kendini tatmin edecektir.size zarar veremez.

sizin psikolojiniz bozmak için yapmasın?ben biri hakkında not tutsam herhalde bunu uluorta yapmam.sakin olun işinizi yapın tepkisel davranmayın.hiçbişi olmamış gibi davranın.

Arkadaşınızın defterini karıştırmanız hiç doğru değil. Bundan müdürünüze, arkadaşınıza ya da başka birine bahsederseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz.
o defteri oraya onun karıştırması için koymuş zaten.kızcağız da paranoya yapmış.ne kötü insanlar var

yok uluorta yapmıyor.sanırım onun defterine bakacağımı hiç düşünmedi.
benim sana söyleyebileceğim tek şey kaygılarını bir kenara bırak.bu adam patron değil bu bir.ikincisi çevrende olanları sadece mantığınla bir gözlemle.ölç tart.
ama en önemlisi işine asıl ve tepkisel davranma

gerçekten harika bi fikir, çok teşekkür ederim.
birimde daha yeniyim 2 ay oldu. belki 1 ay sonra böyle bir şey istemem daha doğru olacak gibi çünkü şimdi onların işlerine yardım ediyorum daha cok işi öğrenirken.doğru mu düşünüyorum? :)

:=) öyle mi düşünüyorsun gerçekten.ben böyle notları bilgisayarımda gizli bir klasörde tutardım o zaman.neyse tamam ben yanlış düşünmüşüm.

yani kendi masasında duran, iş için notlar aldıgı defterinden bahsediyorum. belki haklı olabilirsiniz ama neden görmemi istesin ki?eline ne geçecek?

bunu yaparsan adamı haklı çıkaracaksın...daha iki ay olmuş ne performansı.işi bile öğrenmemişsindir tam olarak.

bunu yaparsan adamı haklı çıkaracaksın...daha iki ay olmuş ne performansı.işi bile öğrenmemişsindir tam olarak.

öğrenemedim tabiki, bir de çekiniyorum biraz neden bilmiyorum heyecan yapıyorum bazen.hatalarım oluyor olmuyor değil ama böyle kalleşçe salakça notlar alınıp kendi yorumu ve abartılarıyla suçlanacak şekilde değil

yani kendi masasında duran, iş için notlar aldıgı defterinden bahsediyorum. belki haklı olabilirsiniz ama neden görmemi istesin ki?eline ne geçecek?
sizi üzmek istemiş olabilir belki.telaşlanmanızı sağlamış olabilir.
işe gireli 2 ay olduysa belki briilerine rapor veriyor olabilir.ayrıca raporunu versin, siz de işinizi daha iyi yapın.o adamla da iyi geçinin.telaşlanacak bir durum yok.elinizden gelenin en iyisini yapın ve Allaha tevekkül edin.
işyerinde belki bu işe çok ihtiyacınız olduğunu ve burada çok mutlu olduğunuzu ve daha da iyi olmak için çabaladığınızı söylersiniz laf arasında.
mesafeli ve ciddi olun.işinizi yapın

İş yerlerinde kendinize zimmetli bilgisayarınız yoksa( ki o bile gerekirse it birimi tarafından sorgusuz incelenebilir) kullandığınız bilgisayarı ya da ofis eşyasını bir diğeri kullanabilir.
İşe alımda imzaladığınız sözleşmeleri es geçmeyin okuyun mutlaka.
O yüzden özel şeyleri bilgisayar,not defterleri vs. Yazmayın başınıza dert olur.
Şirket içi mailleri özel işlerinizde bile kullanmayın.yeri gelir bunlar işten çıkarma sürecinde delildir.
Bir de konu sahibi müşterilerin gelip gittiği bir ofis ortamından bahsediyor hele böyle bir ofiste özel defter,özel bilgisayar diye bir şey olamaz müşteri gelir o anda sizin bilgisaysrınız bozulur,elinizin altında not defteriniz olmaz diğer arkadaşınızın kullandığına geçersiniz gibi.
İş hayatı kurtlar sofrası siz doğru oynayın ki açığınızı bulamasın bu yırtıcılar

bu adamın sana olan tavrını telaşlanarak değil işini çok iyi yaparak ve o adamla iletişimi iyi tutarak düzeltebilirsin.adama o defterden asla bahsetme ve hatta kimseye söyleme ya da tavırlarında bir değişiklik olmasın.bu sefer özel eşyalarımı karıştırdı derler

Şirkette bir yılını doldurmuş yeni bir projede 2 aydır çalışıyor.doğru anladım değil mi?
Zaten 2 ay deneme sürecidir ben şirketin bir yıllık personeli olduğunu anladım yazısından

Şirkette bir yılını doldurmuş yeni bir projede 2 aydır çalışıyor.doğru anladım değil mi?
Zaten 2 ay deneme sürecidir ben şirketin bir yıllık personeli olduğunu anladım yazısından

işyerimde 8 ay dolmak üzere. ilk 6 ay farklı bir yerdeki projesindeydim,şirket merkeziyle alakam yoktu.2 aydır şirket merkezine başka bir birime geçtim. merkezde ve o birimde yeniyim yani :)

evet öyleymiş, o zaman performansını ölçüyor anladım belki de yönetimden performans değerlemesi istemesi mantıklı olabilir.ben sanki eski bir personel sandım.yeni personelde bu gibi şeyleri sorarlar birilerine.o da notlar tutmuş unutmamak için.ya da bir rapor hazırlıcak belki bilmiyorum ama çözüm bulmak gerekli.anladığım kadarıyla o çalışan konu sahibine takmış durumda.
benim başıma 12,5 sene önce geldi.o kadar çalıştım ama birim sorumlusu genel müdüre eksikliklerimi bire bin katarak anlattı hem de benim yakınımda.o kadar üzüldüm ki üzüntüden ishal oldum vs. ama hiçbişi değilşmedi.çözüm bulayım dedim, eksikliklerim konusunda kursa yazıldım, müdürlerimle iletişim yolunu açık tuttum, herşey daha iyi olacak dedim. ama hiçbişi değişmedi.kadın beni kafasına göndermeyi yazmış.ukalanın tekiydi.deneme süresinde gönderildim.uzun süre acı çektim.şimdi orada devam etsem maaşım en az 5000+ yol+yemek parası+özel sağlık sigortam olacaktı.
şimdiki durumum 3400 maaş+yol yok+yemek yok+işyerimde içtiğim suyum parasını bile cebimden veriyorum.ara sıra aklıma geliyor da halen üzülüyorum ve aradan 12 sene geçti.

işyerimde 8 ay dolmak üzere. ilk 6 ay farklı bir yerdeki projesindeydim,şirket merkeziyle alakam yoktu.2 aydır şirket merkezine başka bir birime geçtim. merkezde ve o birimde yeniyim yani :)
Evet ben de öyle anlamıştım.
Sizin gibi ben de merkezden uzak projelerde çalıştım yıllarca.son yıllarda ise yönetici olarak. Şirket merkezine geçmeniz bir bakıma avantajlı olmuş .
Şirketin biraz iç yapısını bilsem daha net konuşurum.
Yani ekibinizin başında müdür var sanırım,onu es geçip başka birime sorun bildirmeniz yanlış olur.önce onunla konuşun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…