- 6 Mayıs 2010
- 1.357
- 2.165
- 333
- Konu Sahibi toscanatoscana
-
Milletin ruh hastasi gibi kizla ilgili not almasi dogru, baska birsey icin deftere bakan kizin o notlari gorunce okumasi mi dogru degil???Arkadaşınızın defterini karıştırmanız hiç doğru değil. Bundan müdürünüze, arkadaşınıza ya da başka birine bahsederseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz.
Ona çok masum açıklaması var zaten konu sahibinin eşime de sordum net olsun diye telefonla görüşürken müşteriyle not alacaktım sayfa açıktı adımı görünce okudum desin sorun olmaz dedi.milletin özel defterleri karıştırılmaz bence.haklı iken haksız duruma düşürür bu durum adamı.akıllı davranmak gerek
Ust birim tarafindan gorevlendirilmis gibi.
Eger oyleyce bu mobing.
Gunluk seklinde herseyi kaydetmesi onu gosteriyor.
Sindirilmis durmayin daha da ezilirsiniz. Gerektiginde hakkinizi arayin ama bagirmadan.
Is yerinde de arkadaslik olmaz. Merhaba merhaba deyin, isinizi yapip cikin. Kimseye ozelinizden bahsedip koz vermeyin.
Siz de ona sordugunuz sorulari, ondan aldiginiz cevaplari herseyi not alin. Adam etegine tas biriktiriyor. Ileride etegindeki taslari dokecek gibi ya da ust birime zaman zaman sizinle ilgili bilgi veriyor unutmamak icin yaziyor gibi. Kesinlikle iyi niyetli degil.
inanın bu sorunun cevabını nerdeyse hayatım pahasına merak ediyorum.üst yönetim mi görevlendirdi yoksa kendi işgüzarlığı mı...amacı ne neyin peşinde...
evet işyerinde arkadaşlık olmaz.ama ekip arkadaşlığı diye belli çerçevede bir saygı ve ahlak olmalı en azından. adama hiçbir zararım yokken kalkıp böyle notlar tutması beni şok etti.
asla özelimi anlatmam sosyal medyadan eklemem de hiçbirini.ama görüyorsunuz arıyorlar bir şeyler işte..
yarın kendime yepisyeni bir defter alıyorum( cep şeklinde) yanımda getirip götürüyorum.herşeyi de yazıcam
o adam kendini öyle savunacak.öyle ya da böyle ben kimsenin hiçbişiyine bakmam o yokken.
Iste bu tavrı da aleyhinize kullanır işi ben öğrettim.hicbir şey bilmiyordu diye.çok şaşırdım ama biliyor musunuz her zaman saygılı davrandım kendisine. diyorum ya sorun yaşamamak adına çoğu zaman pasifize ederim kendimi, bazen bildiğimi biliyorsam bile blmiyormuşum da ondan öğrenmişim gibi davranırım.yani demek istediğim hiç gıcık gitmedim.çok şaşkınım
Ayrica not tutmasi ajan vs oldugu icin degildir. Isle alakali degildir.
Kendisiyle sorunlari vardir. Baskalari hakkinda da not tutuyordur hatta.
Ilerde atilir zaten ordan...
Illa sacmaliklari patlak verir sonucta.
Manyak yahu.. hayır bir de yalan yani.. hadi diyelim ki gülümsemiş olayım belki telefonuma o an birşey geldi ona güldüm?ben senin salak tartışmana niye kulak kesileyim hasta mıdır nedir.. yok asla belli etmeyeceğim ama aklından neler geçiyor keşke bilseydim
Eger bu kisi sizinle olur da tartismaya girerse gizlice ses kaydi yapin ama kimse bilmesin kimseyle de paylasmayin. Sadece ilerde olur ya, tabi kimse olmasini istemez de, mobing davasi falan olursa onun icin. Yoksa biliyorsunuz ses kaydi aslinda yasak ama ispatlanamaz durumlarda mobing gibi seinanın bu sorunun cevabını nerdeyse hayatım pahasına merak ediyorum.üst yönetim mi görevlendirdi yoksa kendi işgüzarlığı mı...amacı ne neyin peşinde...
evet işyerinde arkadaşlık olmaz.ama ekip arkadaşlığı diye belli çerçevede bir saygı ve ahlak olmalı en azından. adama hiçbir zararım yokken kalkıp böyle notlar tutması beni şok etti.
asla özelimi anlatmam sosyal medyadan eklemem de hiçbirini.ama görüyorsunuz arıyorlar bir şeyler işte..
yarın kendime yepisyeni bir defter alıyorum( cep şeklinde) yanımda getirip götürüyorum.herşeyi de yazıcam
Siz ekip ruhu demissiniz de karsinizdaki ruh hastasi bireysel takiliyor. Anladigim kadariyla ekip ruhu falan yok o birimde, kasmayin o yuzden.inanın bu sorunun cevabını nerdeyse hayatım pahasına merak ediyorum.üst yönetim mi görevlendirdi yoksa kendi işgüzarlığı mı...amacı ne neyin peşinde...
Şimdi ben suna takildim.Neden bu iki arkadaş sürekli sigara içmeye çıkıyorken siz mola kullanmıyorsunuz?
Sizin mola hakkınız yok mu ?
Onlar çıktığında sizde çıkın bence hakkınızı kullanın.
Bir de adam.agir psikopat gibi geldi bana dikkatli olun birim falan değiştirin gerekirse.
kendisi 3 yıldır orada ve herkesle muhabbeti var bi şekilde tutunmuş.
öbür arkadaş gireli 1 yıl olmuş acaba onunla ilgili de not almış mıdır zamanında bilemem.. dediğim gibi kendisi baskın ve birimin sahibi gibi davranıyor.yeni gelen kişiyi gözlemlemek için bile olsa bu yapılan çok rahatsız edici
Belki de aşırı alıngan ve Obsesif kompulsif bozukluk vardır. Hani birisi gülünce bana mı güldü
niye güldü benimle alay mı etti gibi takıntıları olabilir. Gülmesen bile garip bir şekilde o öyle algılamış olabilir rahatsızlığı nedeniyle..Çok şahsi o yazdığı cümle..
Gülümsesen ne olacak ayrıca neden bunu deftere not edip bir de çerçeve içine almış belli ki kendince bir yorum yapmış ve kafasına takmış. İlginç yani..
Başkaları hakkında bir şeyler gördünüz mü peki? Eğer okb olsa herkese karşı olur ama sadece sizle ilgili
yazmışsa size karşı bir takıntısı olmalı..
Sizinle ilgili bu şekilde not falan alamaz nokta
Siz de defter alıp ben de onun hakkında yazacağım demişsiniz sakın haklıyken neden haksız dıruma düşeceksiniz ki.
Bu kisiye benzerlikte biri var calistgim yerde. Oda müdürlere gelip götürür laflari. Herkesle muhabbeti de iyidir.
Ama zamanla gördüm ki kimse ondan haz etmiyormus aslinda. Müdürler bile cikisir ona arada ama yine piskinlik yapar. Yani sizde herkesle arasi iyi gibi göründügüne bakmayin.
Patronlarda kendince gözlem yapiyorlar öyle birinin lafiyla birseycikler olmaz rahat olun. Ki salak biriymis zaten..olayi kisisellestirmis hahaha. Yani böyle salak birinin sizi isten attirabilecegini hic beklemem.
Yaza dursun kösede...önemli olan ordaki topyekün izleminiz. Yani öteki is arkadaslariyla sorununuz yoksa ve isinizi iyi yapiyorsaniz bir kisinin lafina kimse bakmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?