İş buldum ama ulaşım sıkıntısı

Açık konuşmak gerekirse karda kışta sabah akşam yarım saat yürümek bana da zor geldi ama ben şeye takıldım. Eşiniz hallederiz demiş ya neyi nasıl halledecek mesela? Ben erkeklerin bu hallerine biraz uyuz oluyorum da. Halledecek tek kişi varsa oda sizsiniz yürüyerek gidip geleceksiniz bu okey. Ama nasıl halledecek mesela?

Ben yürürüm bana zor gelmez de evinizin yakınında durak olmaması kötü olmuş.

İçinize sinen bir iş olsa gene o istemediğiniz yolu yürümek zorunda kalacaksınız.

Küçük şehirde de yaşadım büyük şehirde de.
Küçük şehirde bir yere gitmenin zorluğu büyük şehirden farklı. Büyük şehirde yol çok uzun sürer, küçük şehirde ulaşım yeterli değildir ya da yoktur.
Ben sizi anladım, haftada 1 gitmem gereken yere bile gitmek istemiyordum otobus saatleri uymuyor diye.
Ama büyük şehirde saatlerce gittiğim yol gözüme gelmezdi, otobus sık geçer, altımda hemen durak var, otobus gelecek mi gelmeyecek mi derdim yok.
Sıkıntı sizi bekliyor yani umarım gidebilirsiniz, kendinizi biraz zorlayın sonrasına sonra bakın.

Zengin kızıysanız demek veya koca zenginse

sağlık sorununuz yoksa bence bu kadar yol hiç sıkıntı değil
işinizde tecrübe kazanmanız açısından bence bir başlayın deneyin
başarılar :)

bende istanbulda yaşıyorum 30 dk benimde yürüyüş yolum var üşenmiyorum valla aksine hava alıyorum ve alıştım çünkü buranın trafiği zaten başlı başına bir eziyet zamanla alışırsınız

6..7 yıl boyunca şehirler arası git gel yaptım iki yakın il arasında bende bilemedim de bilmek lazım
Ben kendimi bildim bileli yürüyüp duruyorum işe, okula... Hiç yadırgamadım şimdiye kadar. Hâlâ da yadırgamıyorum. Ruhum fakir işte

DEneyimi dert etmeyin halledersiniz.
Eğer yol güvenliyse o yarım saatlik yolda bisiklet ya da scooter fln kullanamaz mısınız?

her gün 10 dk yürüyorum yanımda 5 yaşında çocuğum ile sonra otobüse biniyoruz 10 dk sürüyor iniyoruz 2 dk daha yürüyoruz kreşe bırakıp oradan 22 dakika daha yürüyüp işe varıyorum.
akşamüstü yine 22 dk yürüyüp kreşe, oradan durağa, otobüsten inince de yine eve yürüyoruz. ve evet bunu 5 gün yapıyoruz. siz sanırım ki çalışmak zorunda değilsiniz. zorunda olunca öyle bir yapılıyor ki

Yarım saat yürümek için küçük ilcede biraz fazla bir mesafe
Özellikle kışın karanlıkta güvenlik sorunu yaşatacak mi ıssız mi açık bir alan mi kış şartları sizi nasıl etkiler bunlar önemli
Büyük şehirleri de biliyorum küçük şehirleri de zaman kavramı ikisinde de farklı işler
Ben biraz hak verdim ama şimdi kış 1 ay deneyin şimdi olursa yazın daha rahat olur yaşamadan karar vermeyin

Yarım saat çok uzun değil,yürünür bence. Ha çok erken saattir,karanlıktır durup düşünülebilir belki ama normal şartlarda özellikle İstanbul için uygun geldi bana. Çocuklarını okula bırakmak için hemde çocuklarla yürüyor birçok insan o mesafeleri.

Günlük güneşlik havada yürümek terapi. Ama işte bunun yağmuru var, çok soğuğu var, yakıcı güneşi var. Ayrıca sabah gideceğiniz saate bağlı gün ağarması 8 gibi oluyor kışın bu da sıkıntı.

3 vesait gidip geliyorum tam 3 saatim belki daha fazla yolda geçiyor ama yürüme yok arada. Ankara gibi yerde yarım saat sabah yürüyemezdim kopekler var hava karanlık tekinsiz yani. Eşiniz o noktaya kadar bırakacak ya da iş arkadaşlarınızdan gelen varsa ortak olacaksiniz

belki işyerinde ya da yakın işyerlerinde aynı güzergahı kullnan biri çıkar
belki araç paylaşımı ya da belki servis yapan bile çıkabilir, olabiliyor öyle
gidip denemeden bilemezsiniz ki

şun söyleyim ben de yolu hiç sevmem
hiiiç sevmem
hele sabah kalkacam işe gidecem
ben saçımı bile sabah kalkmam gerekmeyecek zamanlarda yıkıyorum -kurutma makinası vs kullanmıyorum. ve azcık nemli saçla dışarı çıksam migrenim tutar, 2 gün yatarım sonra. hele ki bir de şu mevsimde.
saç da belime kadar kurumuyor.
sabahın nurunda kalkcam giyincem makyaj filan yapcam, saç baş da düzgün olcak...bu enerjim ancak 20lerimde iken vardı. 40 oldum. yok şimdi.
ama ben bu yüzden senelerdir home-office çalışıyorum arada gittiğim bazı ofisler filan oluyor ki arada insan göreyim iş trendlerini takip edeyim.

karışan yok, makyaj yok giyinmek yok saatler ABD saati
ve fakat herkes böyle çalışamaz
+ böyle çalışmak da sosyal yaşamı öldürüyor

hepsi bir arada olmaz yani
bir yerden başlarsınız olmuyorsa olmuyordur alternatif düşünürsünüz en azından

Ben 8 yıldır sabah bir buçuk akşam saat akşam bir buçuk saatim yollarda geçiyor.

Evimizin önü boş tarla ve sabah 8de daha hava aymamış oluyor şuan yürümek dert değil ama yağmur da karda sabah ıssız nasıl olacak ben onu düşünüyorum yoksa diğer arkadaşlar çok farklı örnekler vermiş söz konusu zaman değil eski işimde 1 saat git 1 saat gel şehirler arası gidiyordum ama servisi vardı söz konusu olan evimin ıssız bir konumda olması

Iste tahmin ettiğim gibi, eşinizin vakti uyuyorsa en azindan müsait yere kdr sizi çıkarmalı yoksa 30 dk yürüme ilçeyi baştan başa yürümek demek ilçe için çok fazla

Siz de karar verin eviniz merkezi yerde mi ıssız bir konumda mı?

Sabah 8 civarı herkes iş için yollara dökülüyor. Sokakta insanlar olur muhtemelen. Ya da eşiniz eşlik eder bir noktaya kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…