- 28 Ocak 2014
- 334
- 865
- 103
- Konu Sahibi indira gandhi
-
Meslek neydi merak ettim :)
ben olsam kabul ederim belki özellikle daha çok olacak gibi gösterip aslında o kadar da seyahat olmayabilir
şimdi bi seyahatte nasıl yapıyorsan o zamanda yaparsın ne olacak sanki
Eşimin iş Arkadaşının eşi, büyük bir şirketin yurtdışı sorumlusu. Dolayısıyla ayda ortalama 2 haftası yurt dışında geçiyor. 2 çocukları var; biri 12 diğeri 2,5 yaşında. Çocuklar alışmış bu duruma. Kadın zaten 15 Yıldır bu işi yapıyor. Yani 2 çocuğu da daha çok küçükken anneleri yurtdışındaymış. İşini bırakmayı da hiç düşünmemiş çünkü çok iyi kazanıyor. Çocukların daha şimdiden evleri var. Tabi biraz fedakarlık gerektiren bir durum. Kadın bir hafta burada 1 hafta yok.
Sizin de çocuğunuzun 1 Yaşında olması avantaj. Biraz büyüdüğünde daha zor olabilir. Şimdi başlarsanız en azından benim annem bu şekilde çalışıyor düşüncesini daha kolay benimseyebilir.
belli ki alanında tecrübelisin.
bebeğin kreşe gidiyor mu ya da kim bakıyor??
şayet kreşe gidiyorsa ya da bakan çok güvendiğin biriyse ve annesütü almıyorsa bence ordan ayrıl.
ola ki durumu idare edemezseniz şimdiki yerinize zaten dönersiniz zira aile şirketi.
ama şartlar böyle değilse bebğiniz büyüyene kadar bekleyin. zaten her halükarda başka bir şirkete girebilecek konumdasınız anladığım kadarıyla.
anneler bakıyor şu an canım, 3,5 ay emdi sadece, güvenilir emin ellerde, şu an tamamen dışarıdan besleniyor, anne sütü almıkyor hiç.
üzülme üzülme rızkı o kadarmış onu da almış. şifa olsun kuzuya. ben olsam aile şirketinde her an kontrol altında çalışacağıma denerdim sanırım. dediğim gibi geri dönüşü nasılsa mümkün.
ne güzel işin var tabi ki daha iyi şartlarda teklif gelirse kabul etmelisin bebeğin böyle mi kalacak oda büyüyecek. bak ben hep evdeydim kızım 7 yaşında şimdi çalışmak zorundayım çocuğa zor geliyor alışmış bi kere bana ama seninki zaten çalışmana alışık bunun okulu var okul taksidi olacak kursları olacak yok yüzmesi resimi bilmem nesi aradaki farkı sadece çocuğun için biriktirsen bile ne büyük bir şey büyüyecek zaten bilmiyorum anlatabiliyor muyum ama.Yurt Dışı Müşteri Temsilcisi canım :)
yok, geri dönüşüm pek mümkün olmaz sanırım canım, zira fazlasıyla kızacaklar bana iş değiştiriyorum diye :) bu firmanın ortaklarından biri eşimin bir akrabasıydı, o nedenle akraba dolu firma... biz eşimle burada tanışıp evlendik, görümcem de eşiyle burada tanışıp evlenmiş, o şekilde yani... esra erol'un şirket versiyonu, evlenmek isteyen buraya başvuruyor :)
ne güzel işin var tabi ki daha iyi şartlarda teklif gelirse kabul etmelisin bebeğin böyle mi kalacak oda büyüyecek. bak ben hep evdeydim kızım 7 yaşında şimdi çalışmak zorundayım çocuğa zor geliyor alışmış bi kere bana ama seninki zaten çalışmana alışık bunun okulu var okul taksidi olacak kursları olacak yok yüzmesi resimi bilmem nesi aradaki farkı sadece çocuğun için biriktirsen bile ne büyük bir şey büyüyecek zaten bilmiyorum anlatabiliyor muyum ama.
eşin açısından da alışır gibi geliyıro her gidiş dönüş sonrası küçük tatlı sürprizler yapar gönlünü alırsın
Ben olsam giderim. Her hareketimin izlenip birilerine rapor edildiği bir yerde şartları iyi olsa bile duramazdım.
Aslında ben seyahatteyken gece kayınvelidem ya da annem de mutlaka olur yanında, bakım konusunda sıkıntı yok ta, ben bebeğimi ilgisiz ihmalkar büyütmek zorunda kalır mıyım acaba ?
Suanki isinizde pozisyon değiştiremez misiniz? Şuanki isiniz cok avantajli bence.Rahatsiniz.Tek eksi yönü aileden biriyle calismak.
Diğer işte iyi ama bence bekleyin çünkü o işte de evladinizi ihmal etmek zorunda kalacaksiniz
Siz bu kadar ince düşündüğünüze göre belli ki çok iyi, ilgili, özenli ama azıcık da evhamlı bi annesiniz =) Çocukları ihmal edecek bi yapıda olsanız ayda 2 günü kafaya takmazdınız bile. Ki hakikaten takmaya gerek yok. Ayda 2 gün de anneanne/babaanne sevgisine boğulsun, iyi işi, iyi bir geliri olan anneleri olsun. Uzun vadede bunu seçeceğine eminim =) Yani bırakıp yıllarca ortadan kaybolmuyorsunuz, bugün dünyanın en uzak yeri 17-18 saat.
Hiç dert etmeyiz, eşiniz bakımından azıcık özlemek iyi olacaktır. Siz de yeni işinizin mutluluğu/heyecanlıyla bebeğinize daha güzel bile yetersiniz.
Birazcık evham kısmında az bile söylediniz inanın fazlasıyla bebeğimin üzerine titrediğim için ona psikolojik açıdan zarar vermemek adına psikolojik destek aldım 6 ay boyunca.
eşimle çalışmak konusuna gelince, ayrı şirketler daha iyi olacak benim için, çünkü ben özlemeyi, ayrı kalarak azıcık ta olsa özel alan belirlemeyi seviyorum, herkes böyle düşünmeyebilir ama ben vıcık vıcık ilişkileri sevmiyorum anne baba kardeş eş bile olsa, özel alana da ihtiyaç var bence.
Aynen öyle. Birbirinize anlatacak bir şeyleriniz olur, sohbetleriniz farklılaşır, hep aynı insanlardan aynı olaylardan bahsetmek zorunda kalmazsınız, havanız değişir.. Belki yeni bir ortamda kıyafetleriniz, makyajınız (yapıyorsanız), kendinize güveniniz bile farklı olur.
Siz iyi bir anne olduğunuz kadar sağlıklı bir kadın da olun. Mis gibi değiştirin işinizi, ayda 2 gün evinizden uzak profesyonel hayatınıza zaman ayırmanız hiç mesele değil, hem networkunuz güçlenir, kapılar kapıları açar vs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?