İş değişikliği

İstifa ettiğinizde sizi kaybetmemek için istediğiniz şartları sağlarlarsa kalır mısınız?

Yakın zamanda benzer bir şey yaşadım.
9 yıllık tazminatımı yaktım. 1 aydır evdeyim. 3 hafta sonra yeni bir işe başlayacağım. Neden daha önce yapmadım diye kızıyorum kendime.
Hep yalvar yakar zam aldım, kıdem aldım. Hep ben talep ettim. Ben sesimi çıkarmazsam görülmedim.
Şirketteki ortam gereği unvanımın değişmesi gerektiğini söyledim en son ve istediğim unvanı da belirttim. Talep ettiğim maaşı da söyledim kabul görmedi. İstifa ettim dayanamayıp çok sinirlendim.
İstifamın ciddi olduğunu anladıklarında genel müdürümüz bizzat odasına çağırıp istediğim şartları kabul ettiklerini söyledi. Talep ettiğim maaşın da fazlasını verdi. Ama ben çok sinirli olduğum işin reddettim.
Siz de uzun yıllardır aynı işi yapıyorsunuz. Tecrübelisiniz. Sizi de kaybetmek istemeyeceklerdir. Kendi yöneticiniz umursamasa bile bir üst yönetim istifanızı sorgular mı?
Kendi yöneticim de umursar yönetim de. Fakat şöyle ki beni burda yönetici yapsalar bile ben bunu istemiyorum. Çünkü dayanılabilir bir şey değil parasına bile değmez. Başka birim için de yalvarmaya değer bulmazlar zaten.

Evden çalışma işinden sıkılanları hiç anlamadığım için biraz taraflı bakacağım sanırım. Bence iş arayın evet, 50k ile uygun bir iş bulduktan sonra da yöneticinizle toplantı talep edin. Böyleyken böyle, yani zaten gideceğim ama şirketi de benimsedim, benim için ne yapabilirsiniz diye sorun. Mesela zam ya da başka pozisyona kaydırma gibi. Ya da 2 gün yine bu pozisyonda kalıp yeni gelenleri de eğitip 3 gün daha kalifiye olmak gibi.. Bana önceden firmada olmayan bir üst pozisyon açılmıştı mesela böyle yaptığımda.
Sonrasında da yarım gün en azından çocuk kresteyken bir mekanı gözünüze kestirin ve gidip orda çalışın eğer mesleğiniz buna uygunsa. Biraz değişiklik olur.
Hiçbir yenilik yapmiyorlarsa da çıkın yani belli ki motivasyon olarak çok dusmussunuz değişiklik iyi gelir. Hybrid bir iş bulursunuz belki belli olmaz.
Yöneticim kendisiyle kalmak istemediğimi duyduktan sonra saçının telini oynatmaz maalesef. Onun işine yarayıp onla çalıştığım sürece üst yönetimi dürtüp bir şey yapılmasını sağlar. Bu birimde 100bin verseler de kalmak istemiyorum.

Yöneticim kendisiyle kalmak istemediğimi duyduktan sonra saçının telini oynatmaz maalesef. Onun işine yarayıp onla çalıştığım sürece üst yönetimi dürtüp bir şey yapılmasını sağlar. Bu birimde 100bin verseler de kalmak istemiyorum.
O zaman yöneticiye değil daha üste çıkacaksınız. Zaten işten ayrılmayı göze aldıktan sonra herkesle arayı bal şeker tutmaya gerek yok. Hakkınızı arayın. Aklınızda kalacağına acaba sorsaydım ne olurdu diyeceğinize gidip en üstle görüşün. Ama bunu yaparken elinizde başka bir teklif olsun mutlaka.

O zaman yöneticiye değil daha üste çıkacaksınız. Zaten işten ayrılmayı göze aldıktan sonra herkesle arayı bal şeker tutmaya gerek yok. Hakkınızı arayın. Aklınızda kalacağına acaba sorsaydım ne olurdu diyeceğinize gidip en üstle görüşün. Ama bunu yaparken elinizde başka bir teklif olsun mutlaka.
Daha üst de diyor ki seni yöneticin verirse alan birim de varsa geç diyor. Ama yöneticimde tıkanıyorum yine. Burda ciddi eleman açığı varken kimse geçişimi okeylemiyor maalesef. Ve bu yıllardır aynı terane asla burda yeterince insan olmuyor.

Yabancı diliniz mi var? Konuyla alakalı fikrim yok ama merak ettm işinizi? İş arayısındayım da nedir tam olarak bilgi verirmisiniz rica etsem?

Daha üst de diyor ki seni yöneticin verirse alan birim de varsa geç diyor. Ama yöneticimde tıkanıyorum yine. Burda ciddi eleman açığı varken kimse geçişimi okeylemiyor maalesef. Ve bu yıllardır aynı terane asla burda yeterince insan olmuyor.
Siz hiç elinizde bir teklifle buraya gittiniz mi? Bakın ben gidiyorum, insaniyet namına da soruyorum hani yabancı eleman değilim diye dediniz mi? Bunu düz demekle giderken demek arasındaki farkı göreceksiniz zaten.

Siz hiç elinizde bir teklifle buraya gittiniz mi? Bakın ben gidiyorum, insaniyet namına da soruyorum hani yabancı eleman değilim diye dediniz mi? Bunu düz demekle giderken demek arasındaki farkı göreceksiniz zaten.
Evet gittim, geçen sene büyük bi firmadan teklif aldım ayrılacaktım. Aynı maaşı verdiler ama birim değişikliği yok.

Yani şu an devlete gidiyor. Tam gün devlet yok. Zaten 1 sene sonra ilkokula başlayacak. Orda da anca özellerde tam gün var. Ben evde olmazsam hem özele gidecek hem servise vermem gerekecek.
Anladım çocuğunuz büyümüş bence artık biraz kariyer odaklı düşünün. Para kısmına yapacak birşey yok. Pozisyonunuz da artacağı için zamanla oransal olarak karlı duruma geçersiniz.

Yabancı diliniz mi var? Konuyla alakalı fikrim yok ama merak ettm işinizi? İş arayısındayım da nedir tam olarak bilgi verirmisiniz rica etsem?
Evet işe alımcıyım. International it headhunting yapıyorum ama biraz operasyon kısmı. ileri seviye dilim var toplamda 12 yıllık da ik tecrübem. 2 tane de yüksek lisansım.

Evet gittim, geçen sene büyük bi firmadan teklif aldım ayrılacaktım. Aynı maaşı verdiler ama birim değişikliği yok.
Şirket için vazgeçilmez değilseniz bence değiştirin işinizi. Herkesin girip çıktığı firmada o kadar sene çalışan elemanı önemsemeyen firmada çalışmaya gerek yok bence. Ben olsam iş değiştirip o süreçte daha da güzel bir fırsat gelir mi diye başvurulara devam ederdim.

Bence işiniz çok avantajlı. Çocuk olunca , evden çalışmak ,yol derdi olmaması vs.
Sosyalleşmek için farklı yollar dönerdim yerinizde olsam .
Maaşınız pozisyonunuza göre az ama yüksekte olsa çalışmak istemiyorsunuz.
O zaman riski göze alin, ve şansınızı deneyin.

Kreşlerin yarım yerine tam olması 20k ek gerekecek kadar pahalı mı ya. Vay halimize desene. Konfor alanından çıkmak zordur ama çıkmadan da mevki ve para artmıyor malesef.
Tam güne geçişte normal klasman kreşlerde bu kadar fark olmuyor tabii ki. Konu sahibinin kreşi lüks klasman sanırım.

Yani şu an devlete gidiyor. Tam gün devlet yok. Zaten 1 sene sonra ilkokula başlayacak. Orda da anca özellerde tam gün var. Ben evde olmazsam hem özele gidecek hem servise vermem gerekecek.
Özele vermek yerine okul çıkışı etüt merkezine gönderseniz veya bakıcı abla tarzında biri gelip ( üni öğrencisi filan da bulunur) ders çalıştırıp ödevlerini yaptırsa daha uygun gelir sizin için.

Farklı sektöre geçerseniz maaş beklentinizi düşerebilecek misiniz?Anladığım kadarıyla farklı sektör de düşünüyorsunuz 8 senelik deneyim ile yeni başlayacağınız işin getirisi aynı olmayacak.

Şu an en düşük özel okul ücreti 70 binin üzerinde (o da ya dershane bozması ya mahalli okullar) bu seneki orta mesafe servis ücreti 16 20 bin arasında. Hepsini totale vurunca bir anne olarak ben sıkılsam da değişiklik yapmazdım. Heleki 1.sınıfa gidecek ve bana daha çok ihtiyacı olacak çocuğum varsa.

Özele vermek yerine okul çıkışı etüt merkezine gönderseniz veya bakıcı abla tarzında biri gelip ( üni öğrencisi filan da bulunur) ders çalıştırıp ödevlerini yaptırsa daha uygun gelir sizin için.
Etüt merkezi 4’te bırakıyor. Diğeri için de ünv öğrencisinin lafına güven olmuyor maalesef bugün çok hevesliler ertesi gün telefonunuza çıkmıyorlar. İyi birini bulmam lazım o da zor gibi geliyor.

Farklı sektöre geçerseniz maaş beklentinizi düşerebilecek misiniz?Anladığım kadarıyla farklı sektör de düşünüyorsunuz 8 senelik deneyim ile yeni başlayacağınız işin getirisi aynı olmayacak.

Şu an en düşük özel okul ücreti 70 binin üzerinde (o da ya dershane bozması ya mahalli okullar) bu seneki orta mesafe servis ücreti 16 20 bin arasında. Hepsini totale vurunca bir anne olarak ben sıkılsam da değişiklik yapmazdım. Heleki 1.sınıfa gidecek ve bana daha çok ihtiyacı olacak çocuğum varsa.
Evet ben de bu hesabı yapıp evde mutsuzluğumla oturuyorum maalesef 🥹

Kendi yöneticim de umursar yönetim de. Fakat şöyle ki beni burda yönetici yapsalar bile ben bunu istemiyorum. Çünkü dayanılabilir bir şey değil parasına bile değmez. Başka birim için de yalvarmaya değer bulmazlar zaten.

O zaman benim kafaya gelmişsin. Ben dayanamadım tazminatını salla dedim. Çıktım.
Konu ile ilgili tek sıkıntı ofiste çalışmak bence. ofiste çalışmaya başladığında evi aşırı özleyebilirsin. Haftada 1-2 gün ofise gidebileceğin bir iş bulsan güzel olur bence.

Etüt merkezi 4’te bırakıyor. Diğeri için de ünv öğrencisinin lafına güven olmuyor maalesef bugün çok hevesliler ertesi gün telefonunuza çıkmıyorlar. İyi birini bulmam lazım o da zor gibi geliyor.
Çevrenizde komşu olur arkadaş olur part time bakıcılık yapmak isteyecek ev hanımları var mı? Bence yoklayın bir çevrenizi. Ben ilkokuldayken okul çıkışı part time bakıcıya giderdim. Belki kızınızın sınıf arkadaşlarından da velisi yapmak isteyen bulabilirsiniz.

30k maaşım var şu an. Hesaplarıma göre en az 50’ye geçmeliyim. O bile riskli geliyor, tamam o parayı vereni bulurum da iki ay sonra ne olur muamma.
Evden çalışıp 30 k maaş alıyorsunuz,ben ögretmenim,bir yıgın evrak ders ögrenci sorumluluğu maaşım ek ders ile 15 küsür..
Allahın mahremiyet bölgesine atadılar dünya kadar yol masrafimizida cabası.
2 çocuk büyütüyorum bir yandan.Yani sosyalaleşme açısından sizin için avantaj tabi.
Maaş da artacakmış.
Hakkınızda hayırlısı

Back
X