sevgili
C
caninfistigi
evet memurluk çok güzel bir meslek. şu yönden haklarını çok iyi kullanabiliyorsun sendikan var, işin de problem mi var olmadı bölüm değişirsin, il değişirsin, süt iznin, yıllık iznin rahat rahat kullanırsın falan filan.
ama kafan rahat diye bir şey yok. bunu net söylüyorum. kaldı ki memurlar diye herkesi kapsaması da yanlış. şu an nüfus müdürlüklerinde tuvalete gidemeyen arkadaşlar var. ha bugün orda bu şartlarda çalışıyor, yarın yine kendi bakanlığında bir sınava girip, bakın sınav diyorum daha rahat bir kurumda oluyor.
adliyelerde dosyaların içinden çıkılmıyor. ysk rahat bir kurum gibi seçimden seçime ama gelgelelim seçim yoksa adliye için de haldır haldır çalışılıyor.
polisler- askerler yeri geliyor eve gelmiyor ama ne mesai alıyor ne başka bir hak.
ya da çok rahat bir x kurumu farklı nedenlerden gece 22 lere kadar çalışıyor haftasonu da çalışıyor mesai almıyor.
kaldı ki herkes memur olabilir. kpss çalışır girer soruları cevaplayabiliyorsa, yeteri kadar puanı alabilecek kapasitedeyse alır. ha olmazsa da bu onun seçimi. memur şöyle böyle deyince komik oluyor.
acaba senin arkadaşın ben miyim

bi ara wc gidemiyordum neden müdürüm dedim?? o da : çalışana veririm dedi.