iş mi, bebek mi ? ?

Kardeş daha mantıklı hem 2 cocugununuzuda kendi gozetiminiz altında buyutursunuz . Digeride kucuk cunku 3 yasinda iki cocugunuzuda yapin büyütün sonrasinda isi dusunursunuz eger maddi yonden buna imkanınız varsa tabii . Maddi yonden sıkışacaksanız ise girip bir kaç yıl sonra cocuk dusunun siz bilirsiniz

Is için cocugu ertelemiş biri olarak kesinlikle cocuk diyorum.Su an iyi bir isim var cocugum da var ancak keşke beklemesydim keşke ertelemeseydim diyorum.

Benim kizimin kardesi dogunca huylari,karakteri cok degisti,kardes istemesine onu sevmesine rgmen boyle.Aralari tam 4 yas.Krese basladiktan sonra biraz biraz duzelme oldu. Ikinci cocuk icin biraz daha bekleyin bence,mesela 3-4 yil

Son düzenleme:

Nasil hem ay sonunu zor getiriyorsunuz, hem 2 yil daha idare edebilceginizi düsünüyorsunuz? Bunda bir tezat yokmu?

3500 istanbul gibi bir yerde elbette yetmez. Ve mevcut siyasi ve ekonomi durumlardan otürü çok çok daha kötü olacagini diyebilirim.

Ayrica 5 yil tecrübe o kadarda cok degil. Siz şimdi 2inci bebegi yaparsaniz, en cok ihtiyac duydugunuz zamanda iş bulmayabilirsiniz. Yada alaniniz olmayan, asgari ücret ile ancak.

Yani yerinizde olsam çalişirdim. Hem eger halen ikinci cocuk isterseniz, para biriktirebilirsiniz onun icin, hem daha cok tecrübeniz olur. Bebek icin daha 35 yaşina kadar yolunuz var,iyi bir işi her zaman bulmayabilirsiniz.

Maddi olarak durumunuza bakarak iş diyorum.

Siz mevcut duruma göre bile anca yetiyor diyorsunuz.Düz gitmiyor ki hayat.Hep sabit bugünkü gibi kalmayacak ki giderleriniz.

İyi düşünmek lazım.Ben olsam önce iş derdim.Allah hayırlısını versin.

30 yaş üstünden sonra şuan size teklif edilen (beğenmediğiniz) ücretten fazla ücret teklifi ve iş teklifi olursa (şuanda bile o teklifi yapmıyorlar ki 2.çoçuk fikri olmuş)
Hemen çocuk yapın

çocuklarım arasında 2 yaş var.
ilk çocuğuma 1 yıl ben baktım 1 yıl çalıştım bakıcı teyzesi baktı.
işte pozisyonum değişti çok yoğun çalıştım.
2. çocuğum doğdu yine 1 yıl evdeydim bakıcımız da bizimleydi.
işe başladım. eski pozisyonu kaybettim ama bu bir bakıma iyi oldu izinlerimi vs rahat rahat kullandım.
mesai saatlerinde esnek davranabildim.

şimdi büyük kreşte küçük bakıcıyla.
eski görevime de döndüm.

ben de çok ara vermek istemedim, birlikte büyüsünler istedim.
güvenilir bakıcı bulmuşken kaçırmak istemedim.
şimdi hamile kalsanız zaten 4 yaşı geçecek fark. belki biraz daha rahatlamış olursunuz.
kreşe gidiyor muydu çocuğunuz?
gitmiyorsa siz hamileyken gitmesi daha uygun olur. kardeş doğmadan.

zor bir karar.
yaşınız genç ama bu süreyi çalışmadan geçirmek size nasıl döner bunları da düşünün.
bu arada kendinizi acaba geliştirebilir misiniz? hamilelikte özellikle.
çünkü iki çocukla pek kolay olmayacak çok azimli biri değilseniz.
iş bulmak gittikçe zorlaşıyor. geleceği de kestiremiyoruz.
daha az maaşla daha düşük pozisyona razı olmak zorunda kalabilirsiniz.

ben maaşın yeterli olmayacağını düşünüyorum. kaldı ki yaşınız da genç. 3. çocuk fikri yoksa 30 küsürler ikinci çocuk için harika zaman aslında... iş diyorum. gittikçe zorlaşır iyi bir iş bulmanız...

Bebek yapmak hatta bebeğimi kendim büyüteceğim demek bunlar aslında direkt maddi durumla ilgili şeyler (kariyer takıntısı yoksa)Evet çocuklar gerçekten kardeşe ihtiyaç duyuyorlar ayrıca insanlar da kariyerleri için erteleseler bile 30 dan sonra biyolojik saatten kaynaklanıyor herhalde bebek bebek demeye başlıyorlar. Bir de şunu söylemek isterim 30 yaş sonrası (malum artık çevresel faktörlerden kaynaklı) kısırlık ihtimali de çok artıyor. Yok hormon bozuklukları yok yumurtlama sorunları derken ilk bebeğinizde olduğu kadar çabuk hamile kalamayabilirsiniz. Sitede gebelik kategorilerini bir inceleyin etrafınıza bakın ciddi durumda artmış durumda infertilite..Aslında gelişim psikolojisinde gelişim dönemleri anlatılırken 20-30 yaş arası "üreme" 30+ yaş "üretme" dönemi olarak tanımlanır. Tabi artık evlilik yaşı da ilk bebek yaşı da kurulu sistem gereği pek böyle olamıyor. Zaten deneyiminiz varmış, maaş bizi zorlamaz diyorsanız ben bebekten yana fikir belirtiyorum...

Bir de şunu eklemek istiyorum kendi bebeğini kendi büyütebilen anneler bence şanslılar, tabi bebeklerde. Ben çalıştığım için mecburen anneanneye bırakmıştım. Şimdi bakıyorum da ne çabuk geçmiş seneler nasıl büyümüş hiç anlamamışım, yanında olamamışım. Büyüdüğünü anlayamadım kısaca...

Yas cok gecmeden 2. Cocuk diyorum.
Ki siz niyet edeceksiniz bakalim ne zaman kismet olacak istanbulda işten cok bir sey yok. Bulursunuz.

Bir de ogretmenim, lakin gecmiste annelerimiz bize gore kardes yapip yapmamaya karar vermiyordu. 6 kardesiz yas farklari cesit cesit, gayet mutluyuz. Cocugunuzun kres yasi da gelmis. Orada da cok guzel seyler ogreniyorlar, kurallari, paylasmayi, baska cocuklarin da var oldugunu daha iyi anliyorlar, benimsiyorlar.

Çocuk yapın bence. İş amaç değil araç sonuçta. Ayrıca dünyanın binbir türlü hali var artık yediğimiz şeylerden mi bilmiyorum yaşınız ilerledikçe çocuk sahibi olma şansınız düşüyor. Benim doktorum salgın gibi demisti. Bu arada ben tedavi ile hamile kalabildim. İyi ki de en başında korunmamisim da bu durumun farkına varabildim diyorum. İş her zaman bulunur.

Merhaba, 2. Çocuk olursa tekrar çalışmaya başladığım zaman onlara babaannesi ya da anneannesi bakacak... ben 1 çocuğu bırakmaktansa kardeşiyle birlikte 2sini birden bırakıyor olmamın ilk çocuğumu da daha iyi hissettireceğini düşünmüştüm yalnız olmayacak sonuçta ben tekrar işe başladığımda ki şuanda istediğim gibi çocuğumı bırakmaya değecek bir iş bulamıyorum.....

şu an ki geliriniz yetiyorsa ve bir çocuk daha yapmak aklınızı bu kadar karıştırıyorsa yapın
ama hemen olacak diye bir şey yok
siz yine bir yandan iş araştırın derim ben. iyi bir yer bulursanız başlarsınız sonra hamile kalsanız bile en azından sosyal haklardan faydalanırsınız. doğum parası, doğum izni, süt izni vs. hepsini kullandıktan sonra çalışmak istemezseniz işi bırakırsınız..

Evet dediğiniz gibi çalışmaya başladıktan 1 yıl sonra bile bebek düşünsem özel sektörde bunu hiç hoş karşılamıyorlar özellikle yöneticilerle yakın çalışıyorsanız. Ben de işyerinde sibu yüzden sıkıntı yaşamak istemeyeceğim için yarın iş bulsam en az 2 3 sene çocuk yapamam..... daha sonra da cesaret edebilir miyim emin değilim. Şuanda evde kendimi rahat hissettiğim için cesaret edebilmiştim ama burdaki bazı yorumlar da hemen kafamı karıştırdı. Şuanda evdeyken kardeşi düşünelim fikrine tam odaklanmıştım birkaç gündür. Şuan fifty fiftyim :) burdaki yorumları okuyunca :) çünkü inanın çocuğa karar vermek de benim için kolay değil

Bende iş diyorum.
Yaşınizda sorun göremedim. 30 veya 31 ikinci cocuk icin ideal bence. Simdiden yerinizi hazirlasaniz, sonra cocuk yapip ücretsiz izin hakkınızı kullanisiniz.

Bizde de o civar fark olck şuan düşünsem. Peki büyük çocuğunuzu hemen kreşe verdiniz mi ? Ben mesela küçük 1 yaşına falan geldiğinde büyüğünü anaokuluna vermiş olacağım. Küçüğü 1 yaşında olana kadar en azından büyük de bizimle olacak hep birlikte olacağız. Sizde durum nasıldı

Benim kizimin kardesi dogunca huylari,karakteri cok degisti,kardes istemesine onu sevmesine rgmen boyle.Aralari tam 4 yas.Krese basladiktan sonra biraz biraz duzelme oldu. Ikinci cocuk icin biraz daha bekleyin bence,mesela 3-4 yil

Maalesef hayatta bazı şeylere öncelik vermek zorundasınız. Fizyolojik olarak zaten 35 yaş sonrası hamilelik çok zor. Sabir da tükenmeye başlıyor. 35 yaşında hem çalışan hem yeni doğum yapmış hemde okul çağında bir çocuk bakmak çok zor. Ama en azından o yaşlrda her ikiside okulda olursa kafanız rahat olur. Çocuk defteribide kapatmış olursunuz. Kalıcı bir işe girersiniz.

Çocuk en büyük servet. Hazır bu düşünce varken yapın bence. Bende baya nüfusu arttırmaya çalışıyorum kk da :)

Tavsiyem, bebek dogmadan 1 sene once krese baslamasi.Hem ortama alisir kardesi gelince bizimki kadar buyuk tepkiler vermez hem de ilk sene çok hastalanacagi icin bebege de gecmez. Bizde kardesi 6 aylikken krese basladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…