İs teklifini kabul etmeli miyim ? Kafam çok karışık

Minnakhaylaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2018
21
11
3
34
İyi aksamlar. Kadinlar kulübünü hep takip ediyordum üye olup sizden yardim almak istedim. Esim ve ben arada kaldık ailem sırt dondu hanimlar.
Esimin net geliri aylik 2300 TL biz denizlinin bir ilcesinde yaşıyoruz. Hayat cok zor birtane evladimiz var. 15 aylık henüz evimiz kira 500 TL oldu kiramiz bu sene geciniyoruz ama kıt kanaat iste.. Rabbime yinede bin şükür bu gunumuzden geri koymasına, ama cok zoruma gidiyor bazen evladının ihtiyaclarina yetememek kendimide geçtim..
Bir is kapısı nasip oldu şartları cok iyi çalışma saatleri uygun asgari ücret+SSK verecekler bizim için bir nimet.. Boyle bir yerde bu sartlarda is bulmak buyuk mucize hemen heyecanla Annemi aradim hemen is buldugumu soyledim ben bakamam basinin caresina bak dedi KV zaten rahatsız yoksa bakardi seve seve.. Biliyorm annem bakmak zorunda degil ama insanin cok Agrina gidiyor skntı cektigimizide biliyor.
Bende tanıdık biri ile görüştüm bakıcı tutmaya karar verdim yalnz 750 tl anlastik ablamiz ile...
Simdi dusunuyorum geriye kalan paraya bakıyorum evladına bakıyorum hayat sartlarina bakiyorum sizce kalan miktar içinde olsa ise girmelimiyim ? Evet bir nebze rahatlariz nefes alırız. Hersey değişir ama evladım ona kiymis gibi olmayacakmiyim?
Yarin kreş yaşına gelince evet biraz daha rahat olurum. Ama allah nasıp ederse evladim 1. Sınıfta iken kardeşi olsun istiyorum, calistigim surece maaşın yarisina yakin hep bakiciya gidecek ? Kafam allak bullak yardımcı olur musunuz hanımlar ?

Son düzenleme:
Maasimin tamamina yakini kizimin okul masrafina, eve aldigim yardimciya + calistigim icin ekstra bakim giyim ve disarda yeme icme masraflarimiza gidiyor. Buna ragmen calisiyorum cunku ben isi biraksam kizimi bu kadar iyi bir okula gönderemeyecegim, her haftasonu sinemaya tiyatroya goturemeyecegim, istek ve ihtiyaclarini istedigim gibi karsilayamayacagim. Bunlar icin deger bence.
Kaldi ki bu zamanda 750 tl de en azindan kiranizi cikarir cok daha rahat edersiniz. Bence teklifi degerlendirin.

Cok tesekkur ederim inanin birilerinin yol gostermesine çok ihtiyacım var

Saatler cok uygun sabah 8 30 aksam 5 c tesi pazar tatil resmi bir kurum masa başı bir is

Bence şartlar iyi. Keşke biraz daha yuksek olsaydı maaş. İlerde bundan daha iyisini bulamam diyorsanız başlayın. Zamanla zam alirsiniz. Annenizle de bi daha konuşun. Belki gönlü olur.

Bence mantıklı bir seçenek. İleriki yaşlarda işe girmek daha zor olabilir. Gençken başlamakta fayda var. İleride maaşınız da artar ve daha refah yaşarsınız. Bir de bebeğiniz 5 yaşına bile gelse işe başlarken suçluluk hissedebilirsiniz. Bunun sonu yok bence.

Konustm bir miktar ucret teklif ettim hatta ama yok bakamazmis..

O zaman başlayın bence. 1600 TL asgari ücret. 750 düşünce 850 kalır size. Yine iyi para. Zamanla belki farkı artıracak derecede zam alırsınız. Kimse evde oturan birine al bunu harca diye para vermiyor. Yapacak bişey yok.

2 yıl önce ben de çalışıyordum. Kızımın belli başlı ihtiyaçları, bakıcı, benim ihtiyaçlarım falan derken 400 tl kalıyordu maaşımdan. Ama ben çok mutluydum. Sonra şehir değiştirdik. Uygun saatleri olan bir iş bulamadım henüz.
Szin çalışma saatleri de çok uygunmuş. Bence kabul edin. Çalışmanın size ne kadar iyi geldiğini farkedeceksiniz.
Baktınız olmuyor, ayrılırsınız. Bence bir deneyin.

Bence kabul edin calisma sartlari cok iyi oldugu icin.maastan geriye kalan oyle aman aman bi sey degil ama yine de azimsanacak kadar da degil cocugunuza istediginiz imkanlari saglarsiniz en azindan.

Bi de yanlis anlamayin ama daha birine bile yetemezken ikinci cocuk dusunmek niye simdiden.

Artik hic bir sey eskisi gibi degil.bizim zamanimizda biz de her istedigimiz alinarak buyumedik ama en azindan herkes ayni imkanlarla yasadigindan bu kadar her sey goz onunde olmadigindan eksikligini duymuyorduk pek.

Simdi secenek cok her sey elimizin altinda gozumuzun onunde. alamamak zoruna gider insanin. O yuzden tek cocuga daha iyi imkan saglamayi dusunurdum ben olsam.yine de karar sizin tabi de.

Haklsiniz elbet demez daha 1 haftam variyice dusunuo tasinacagim cok tesekkur ederim sizlerin yorumlari beni yonlendiriyor

bakıcı dışında da ekstra masraflar oluyor calışırken. kahvaltı yapamazsın günlük bişiler yersin. bazen evde yemek olmaz hazır alırsın falan. o kalan 850 de azalır. kreş yaşında başlasan daha iyi sanki. yada evden çalışmayı denesen. yemek sarma vs yapıp satamaz mısın mesela. çevrendeki çalışan kadınlara yapabilirsin belki

Kabul edin baktınız olmuyor ayrılırsınız. İş fırsatı herzaman cıkmıyor insanın önüne. Hem biraz sigorta gününüz gider tazminatınız birikir. Memnun kalmazsanız ayrılırsınız. Belkide annenız sonra pişman olur. Annenıizin yanında abi gelin vs varmı onlardan mı cekınıyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…