İs teklifini kabul etmeli miyim ? Kafam çok karışık

Ben kötü bir şey yazmadım ki. Evet ben de zamanında uzun süre çalıştım ve ortam hep buydu. Hadi Öğle arası bir çay içelim, cuma Öğle arası uzun dışarıda yiyelim, sabahları bir simiy poğaça, vs vs. .. Çalışırken her sene mont almak zorunda kalırdım şimdi 3 senedir aynı mont giyorum. Ayakkabı kıyafet evde eskimiyor. Bazen yemek yapmaya zaman kalmazdı Pizza, hazır hamur işi vs alırdım. Her zaman demiyorum. Bayramda seyranda da olsa temizlikçi tutarfım. Yoksa yetişmiyordu. Yetiştitrn vardır bilemem helal olsun derim sadece
Bir de asgari ücretyrm bakıcıdan kaln paradan bahsediyoruz.

Üslubunuz çok kırıcı. Kafanızdaki çalışan kadın imajı felan. .. Herkesin yaşam tarzı farklıdır. Ben çalışıp kendime çocuğuma harcardım. Keyif için çsloşırdım. Şimdi durumun iyi ama yine de inşallah çalışacağom...

Son düzenleme:
Elinize kalan 850tl bi aylik mutfak masrafini karsiliyor. Sizi maddi anlamda rahatlatacaklarsa ise baslayin derim

5 senedir calisiyorum. Ogle arasinda disarda yemem, yiyen olursa ayda yilda bir giderim, kahveyi is yerinde iceriz. Aksamlari sevgilimle bir mutfaga gireriz, hergun en az 2 cesit yemek yapiliyor. Haftasonlari birimiz supurur birimiz sileriz.
Aylik makyaj, kiyafet harcamam 250tlyi gecmiyor

Bunlar tamamen sizin aliskanliginizla alakalı. Konu sahibine gelecek olan +850tl belki gercekten onu rahatlatacak. Demoralize etmeyin derim.

Çalışın derim konu sahibi :)
8-5 gayet makul bi saat ,
Artık yaz geliyor işten sonra havanın kararması 9u bulacak ,
Parka da gidersin çocuğunla , alışveriş de yaparsın :)
Bakıcı güvenilirse , hiç düşünme.

Amacım demoralize etmek olsa çalışma derdim. Bekarken ve çocuk yokken o dediklerinizi ben de yapardım. Çocukla iş temizlik yemek kesinlikle zor. Gönlü olsun diye alınan oyıncaklar bile para... Aylık 250 tl kıyafet vs için bence çok. Çünkü şuan çalışmıyorum ve bu kadar kıyafet vs harcamıyorum. Bunu söylüyorum işte. 850 den 250-300 de kıyafete çıkar. 500-600 kalır. Sevgi vs yok kocadan ayrı iki farklı insan göreyim deyip dışarı da çıkardım tabii. Çol değil gibi ama çay kahve para giderdi yani. Bekarken kesinlikle daha az harcardım. Daha çok param kalırdı.

Tüm bunlara rağmen ben kesinlikle çalışsın hiç olmadı havası değişir, kendine evladına para harcar diyorum. Bunda kötü bir şey yok.

Minnakhaylaz arkadaşlar çok güzel yazmış. Çalışma saatleri çok uygun. 17:00 çıkış için harika bir saat. Hem ilçede böyle iş zor diyorsun. Bir dene en azından. Olmazsa ayrılırsın. Denemeden reddetme bence de.

Geriye kalan para sizin için azımsanacak bir rakam değil bence, kirayı verirsiniz üstüne pazar paranız çıkar. Birde akşam 5 te çıkmak şahane bir şey, ben 18:30 da çıkıyorum düşünün, ama yine çalışıyorum.

ben de bunu yazacaktım, annem çalışan kadındı üstelik üst düzey yönetici. Kadın sabah 5te kalkar akşamın yemeğini yapar, duşunu alır işe giderdi. Ayrıca giyim kuşam makyaj vs. bunlara herkes sahip olsa keşke. Bir olumsuzluk gibi bahsetmiş yazan kişi.

Hic dusunmeden kabul edin sonucta cocugunuzun gelecegi icin calisacaksiniz sigortaniz da yatar isi kacirmayin derim.

Bizim şirkete 1800 e başlayan bir kadının bu sene maaşını 2.200 tl yaptılar, bakarsınız siz de güzel bir zam alırsınız. Yıllar önce asgari ücrete başlayan bir abla da şimdi çocuğunu özel okula gönderiyor, birlikten kuvvet doğar, çalışın ailenize destek olun, elbet devamı gelir.

Minnakhaylaz kesinlikle işi kabul edin. Zamanla ücretiniz artar, üstelik ssk da var. Ancak herkesin yazdığı bir konuyu görmezden geliyorsunuz bence dikkate alın : 2.çocuğu düşünmeyin bu durumdayken. Çocuğunuza orta-iyi seviyede bir gelecek vaadedecekken kardeş yapıp şartlarını elinden almanız yanlış olur. "Rızkıyla gelir , biz de kıt kanaat yetiştik" tarzı sağlıksız inanışlar evladın geleceğinden çalıyor resmen. Durumunuz düzelirse, iyi eğitim iyi sosyal yaşamı 2 çocuğa eşit sağlayabilecekseniz o zaman düşünün.

Bir yanim sizin dediğimiz gibi düşünüyor bir yanim buruk evladının yaninda mi olsam değmez diyor

Ben memurum, ülkede tek maaş geçinmek daha kolay olsa hiç düşünmem bırakırım işi, bebeğimi büyütürüm güzel güzel. Ama ne yazık ki yaşam çok pahalı, yarın bir gün istediklerini alabilmek için, ona daha iyi bir yaşam sunabilmek için çalışmak zorundayım. Senin de ayağına böyle güzel bir fırsat gelmişken (hele ki şu dönemde) değerlendirmen lazım diyr düşünüyorum. Hem yaşlandığında emekli maaşının olması çok çok çok önemli, az da olsa kimseye muhtaç olmamak için.

Küçük bir ilçedesin anladığım kadarıyla ve beste çıkacaksın bu nasıl büyük bir nimet bir bilsen... bakıcına güveniyorsan çocuğuna daha iyi imkanlar sağlamak adına çalışmalısın, kendin icin çalışmalısın. Şimdi asgari olur maaşın seneye bakarsın daha iyi olur Allah ne kapılar açar ki bunu da böyle düşün bence kul sıkışmayınca hizir yetişmezmiş...

Bence başlamalısınz. Neredeyse yarısı size kalıyor maaşın. Çalışan kadının maaşının büyük miktarı kreşe bakıcıya gidiyor zaten.
Tabi bakicidan eminseniz ,içiniz rahat edecekse.

5 yaşında zaten kreşe başlıyor çocuk kreş yaşına kadar yanında olmak önemli olan. Benim halen içimde bir yaradır

Çocuğunuzun kardeşi o 1. sınıfa giderken değil de, o okula başlamadan en az 1 yıl önce veya okula başladıktan en az 1 yıl sonra doğsa daha iyi olabilir. Yoksa çocukta, “kardeşim oldu/olacak diye beni başlarından atmak için okula gönderdiler” gibi bir duygu olabiliyormuş. Bu da okulu sevmemesine, başarısız olmasına sebep olabiliyormuş.

Evet ama buradaki olumsuzluk asgari ücret ve arkadaş bunun farkında olduğu için sormuş burada. Anneniz ne kadar alıyordu acaba ve ne kadar harcıyordu? Kıyafet konusunda zaten önceki ve sonraki yorumumda yazmıştım kendinize ve evladınıza harcarsınız diye.
Anneniz ne güzel çalışmayı seviyormuş. Ben de severim çalışmayı ve haftasonındab buzlukta yemek doldururdum çeşit çeşit ama illaki dışarıda yenir, çok yorgun ya da hasta olur dışarıdan söyler ya da hazır alır ayda bir kaç kez olsa 100 tl.. Asgari ücretli için çok para bu. Eline kalan parayı konu sahibi çalışıp görecek inşallah.[/QUOTE]

Zamanla maaşınız artar belki? Çalışan anne kötü bir şey değil, akşam 5'te evdesiniz zaten.
Diğer yandan 750 TL bile olsa o fark kira + faturaları öder belki ya da hiç gelmemiş gibi o farkı biriktireyim deseniz yılda 9000 TL eder. Deneyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…