- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi Minnakhaylaz
-
bence başlayabilirsinCok tesekkur ederim inanin birilerinin yol gostermesine çok ihtiyacım var
[/QUOTE]Evet ama buradaki olumsuzluk asgari ücret ve arkadaş bunun farkında olduğu için sormuş burada. Anneniz ne kadar alıyordu acaba ve ne kadar harcıyordu? Kıyafet konusunda zaten önceki ve sonraki yorumumda yazmıştım kendinize ve evladınıza harcarsınız diye.
Anneniz ne güzel çalışmayı seviyormuş. Ben de severim çalışmayı ve haftasonındab buzlukta yemek doldururdum çeşit çeşit ama illaki dışarıda yenir, çok yorgun ya da hasta olur dışarıdan söyler ya da hazır alır ayda bir kaç kez olsa 100 tl.. Asgari ücretli için çok para bu. Eline kalan parayı konu sahibi çalışıp görecek inşallah.
gelire göre gider arkadaşım. Annem döneminde asgari ücret x 12 maaş alıyordu ama bu mantıkla her gün her öğün dışarıda yiyebilirdik ya da evde çalışan olurdu ama hiç biri olmadı. Mantıklı harcamalar yapıldı evde. Asgari ücret alıyorsam, bebeğime yetemiyorum diye üzülüyorsam dışarıda yemem 2 yumurta kırarım hiç yoksa peynir ekmek yerim. Ayda yılda bir jest olsun diye hazır yenir ama öyle her hafta olmaz. Ya da gidip marka almam üstüme başıma, bebeğime alırım. 100 tl de gitsin sonuçta konu sahibinin eline 800 tl gibi mebla kalacak.
aynen dediğiniz gibi.. belki bazıları şöyle düşünüyordurçalışan kadının yarısı bakıcıya birazı da temizliğe gidiyor
sen sigortanın olacağına 3-5 de olsa birşeyler kalacağına seviniyorsun
genel olarak böyle zaten
ama sigorta da önemli bu da çocuğunuz için unutmayın
yarın birgün tek emeklilik aylığı alacağınıza çift maaş evladınıza sizi muhtaç etmez en azında böyle düşünün
çalışan her kadın herşeyi 4x4 lük olarak düşünmeyn
bende çalışıyorum.. evet çok para kalmıyor elime ama eskisine göre cok daha iyiyiz.Aslında aynı şeyi farklı şekillerde söylüyoruz. Benim de söylediğim bu zaten. Arkadaş çalışsın diyow. Ne olacağını çalışarak görebilir. Ben de elinde çok kalmaz ama çocuğuna ve kendine harcarsın dedim. Dışarıdan yemek de olsa, kıyafet, oyuncak, eğitim vs... Yine kendi için olacak. Ikinci çocuk olmazsa devam eder belki ücret de yükselir. Ikinci bebeği olursa işten çıkmak zorunda da kalsa ileride tecrübe olur, ortam olur, anı kalır diyorum ben de... Eline de 800 kalmasa da ayda bir çeyrek kenara atar belki işten ayrıldığında ya da ikinci bebeği olduğunda kenara parası kalmış olur. Vs vs... Az da olsa, elinde hiç para da kalmasa bence çalışmalı... Etrafımda çok kadın var hiç çalışmamış ve kısa süreli de olsa çalışanlar daha kendine güvenli...
Saatler cok uygun sabah 8 30 aksam 5 c tesi pazar tatil resmi bir kurum masa başı bir is
bende çalışıyorum ama dışardan hiç yemek söylemem yazdan kışlık hazırlıklarımı yaparım bir kışı onlarla geçiririm kahvaltımı evden götürürüm siz çalışan kadınları ne sanıyosunuz acabaO para size kalmayacak zaten. Sadece çocuk bakıcısı değil... Yemek yapamayacaksın hazır alacaksın hazır yiyeceksin, arkadaş ortamı olacak bir gezmeye çıkacaksın, kıyafet makyaj vs vs derken bitecek ama dediğim gibi bence bakıcı güvenilirse biraz çalış sonrasına sen karar ver.
keşke benim annemde çalışsaydı onun bunun eline bakmasaydı da beni kreşe verseydi bende oğlumu 3 yaşına bile gelmemişti kreşe verdim evet içim arada sızlıyormu sızlıyor ama hiç pişman değilim onun istediği şeyleri alabiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum5 yaşında zaten kreşe başlıyor çocuk kreş yaşına kadar yanında olmak önemli olan. Benim halen içimde bir yaradır
Ne güzel sizi tebrik ediyorum.bende çalışıyorum ama dışardan hiç yemek söylemem yazdan kışlık hazırlıklarımı yaparım bir kışı onlarla geçiririm kahvaltımı evden götürürüm siz çalışan kadınları ne sanıyosunuz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?