İs teklifini kabul etmeli miyim ? Kafam çok karışık

Asgari ücrete burun kıvırmamak lazım. Neden çünkü günümüzde asgari ücrete çalışanların çalışma şartları bahsettiğinizden daha kötü. Sizin haftasonu var akşam 5’te çıkış. Kulağa iyi geliyor değerlendirin.

bence çalışın. yolun sonunda emeklilik de var... ikinci çocukta doğum izni falan yaparsın. doğumlarını da saydırır erken emekli olursun. hakkında hayırlısı olsun.

Bence kabul edin .
Eşinizden aile geçim indirimi tutarında bir düşme de olacak işe başlayınca.
Ama SSK çok iyi . Geleceğin ne getireceğini bilemeyiz.

bencede kabul etmelisiniz
şartları uygun calısma saatleri uygun bir iş inanın çok zor bulunuyor
şimdi 850 tl kalır diğer sene örnek veriyorum asgari ücrete 200 tl zam gelir.
ama siz bakıcınıza yapacagınız 50 tl zam olur böyle böyle daha çok para kalır elinize.
hem 850 tl günümüz şartlarında dar gelirliler için hiç de küçümsenecek bir para değil.
onunla evladınızın ihtiyaçlarını karşılıyabilir
kendi ihtiyaçlarınızı cıkarabilir
üstüne birde yapamadıgınız sosyal aktiviteleri yapabilirisiniz
örneğin hafta sonu avm de oyun parkına rahatlıkla götürebilirsiniz
birşeyler yiyebilirsiniz
yaz gelir pikniğe gidersiniz mesela
arabada benzin yok, tavuk pahalı vs olmaz cok rahatlatır
ben ufak bir örnek vermek istedim.
ilerisi için ise emeklilik...
evet 2. cocuk oldu diyelim yine bakıcı olacak
ama şimdi 750 tl veriyorsanız hadi 3 4 sene sonra maksimum 1000 tl verin misal
ama asgari ücret nerelerde olacak bakalım ? hiç kaçırmayın derim
eşinizin maaşı eve yeter sizde o parayla cok rahat edersiniz.

Ya sanki para içinde yüzüyormus gibi çocuğu bakıcıya bırakınca vicdan azabi cekmek bana tuhaf geliyor. Hayat bu zaten. Vicdan azabi cekecekseniz, bu maddi imkansızlıklara çocuk yaptığınız için çekin. Ama yapmışsınız. Bir çocuğun annesiyle babasiyla zaman geçirmesinden daha onemli bir sey varsa, o da eğitimidir. Sosyal etkinligidir. Bugününü ya da geleceğini garanti altina alamadiktan sonra 24 saat sizinle geçirse ne olacak ki? Bu konuda bu kadar duyar kasılmasını anlamsiz buluyorum. Bence de çalışın. 750 tl 750 tldir. Bir kursa gider fazladan. Ingilizce öğrenir. Ustelik emeklilik imkaniniz olacak. Esiniz de 2300 lira icin eminim eşek gibi çalışıyordur tabiri caizse. Ama ne yapsin? Sizin ve cocugunuz icin calismak zorunda. Ederine, önüne arkasina bakmamak lazim.

[/QUOTE]
gelire göre gider arkadaşım. Annem döneminde asgari ücret x 12 maaş alıyordu ama bu mantıkla her gün her öğün dışarıda yiyebilirdik ya da evde çalışan olurdu ama hiç biri olmadı. Mantıklı harcamalar yapıldı evde. Asgari ücret alıyorsam, bebeğime yetemiyorum diye üzülüyorsam dışarıda yemem 2 yumurta kırarım hiç yoksa peynir ekmek yerim. Ayda yılda bir jest olsun diye hazır yenir ama öyle her hafta olmaz. Ya da gidip marka almam üstüme başıma, bebeğime alırım. 100 tl de gitsin sonuçta konu sahibinin eline 800 tl gibi mebla kalacak.

bence calısın . hiç yoktan ıyıdır. bugun asgarı ıle baslar yarın öburgun kıdemınız arttıkça daha ıyı maaslar alırsınız. akmasa bıle damlar. kimin parası ay sonunda elinde kalıyor kı hepimizinki farklı farklı ıhtıyaclara gıdıyır.

hayırlı olsun şimdiden

çalışan kadının yarısı bakıcıya birazı da temizliğe gidiyor
sen sigortanın olacağına 3-5 de olsa birşeyler kalacağına seviniyorsun
genel olarak böyle zaten
ama sigorta da önemli bu da çocuğunuz için unutmayın
yarın birgün tek emeklilik aylığı alacağınıza çift maaş evladınıza sizi muhtaç etmez en azında böyle düşünün
çalışan her kadın herşeyi 4x4 lük olarak düşünmeyn

Aslında aynı şeyi farklı şekillerde söylüyoruz. Benim de söylediğim bu zaten. Arkadaş çalışsın diyow. Ne olacağını çalışarak görebilir. Ben de elinde çok kalmaz ama çocuğuna ve kendine harcarsın dedim. Dışarıdan yemek de olsa, kıyafet, oyuncak, eğitim vs... Yine kendi için olacak. Ikinci çocuk olmazsa devam eder belki ücret de yükselir. Ikinci bebeği olursa işten çıkmak zorunda da kalsa ileride tecrübe olur, ortam olur, anı kalır diyorum ben de... Eline de 800 kalmasa da ayda bir çeyrek kenara atar belki işten ayrıldığında ya da ikinci bebeği olduğunda kenara parası kalmış olur. Vs vs... Az da olsa, elinde hiç para da kalmasa bence çalışmalı... Etrafımda çok kadın var hiç çalışmamış ve kısa süreli de olsa çalışanlar daha kendine güvenli...

hiç düşünme başla çalışmaya bir tek bakıcı abla için iyi araştırman gerekiyor. yoksa 200tl bile kalsa senin cebine kendi paranı kazanmak bambaşka bir şey vazgeçemeyeceksin birkaç ay sonra:)

aynen dediğiniz gibi.. belki bazıları şöyle düşünüyordur
çalışan kadınların ne güzel maaşı var hepsi kendine kalıyor yada yarısından fazlası vs..
bu devlet memuru içinde geçerli aslında
ya kreşe ya bakıcıya gidiyor+ üstüne temizlikci tutarlar ise temizlikciye
birde metrolar da sürünmek yol parası vermek ohoo.

bende çalışıyorum.. evet çok para kalmıyor elime ama eskisine göre cok daha iyiyiz.
en azından istediğimiz birşeyi yiyebiliyoruz mesela.. hafta sonu
cocugum doyasıya oynuyor oyun parkında önceden mümkünmüydü asla ?
eşim le geçen hafta misal bir cafe ye oturduk birer çay içtik tatlımızı yedik
ben calısmasam mümkünmüydü ?
ohoo asla.
önceden bayramdan kalan kıymalardan idare ederdim şimdi her ay evime kıyma alıyorum 1 kilo misal. et alabiliyorum..
değişen şeyler. önceden kendime ayda yılda bir kez kıyafet alırken şimdi tek tük her ay indirimleri takip ederek alabilyorum.
cocugumu en iyi şekilde giydirebilyorum
birşey istiyor ihtiyacı varsa asla ikiletmiyorum.
önceden yazın misal ; aksamları gezmeyi çok severdik.. ama kuru iki çay içer gelirdik anca çay bahcesinde
şimdi cıktık mı dondurmydı çekirdek di. çig köfteydi vs.. yiyebilyoruz düşünmüyorsun
yaz geldi mi 2 3 hafta da bir yada ayda bir pikniğe gider bazen tavuk bile alamaz iken şimdi yaz geldi mi her hafta pikniğe gidebilyoruz bir gittiğimde tavuk bir gittiğimzde köfte bir gittiğimizde et alıyoruz rahatlıkla..
bunlar ufacık bir örnek
ben calısmaz iken asla tatile gidemezdik şimdi tatile gidebilyoruz bütcemiz dahilinde =)
gibi gibi.. benm de maasımın yarısından bir tık fazla kalıyor ama bir bakıyorum ne kadar çok şey değişmiş.
850 tl ile de bunun gibi şeyler rahtlıkla değişebilir değil mi..

Ben çocukların kreş yaşına kadar anne yanında olmasından yanayım ama hayat şartları işte mümkün olmuyor. İşin çok yoğun olmayacaktır, masa başı iş o kadar yorucu olmaz, belki daha sonra maaşın da artar. Annenle aran kötü değilse tekrar söylersin, duygu sömürüsü yaparsın biraz. Torunlar evlattan daha kıymetli oluyor, dayanamaz tamam der belki. Ayrıca bakıcıya vereceğin paradan annene verirsin biraz, o da ihtiyaçlarını görür, ya da evine birşeyler almayı teklif edersin. Çok katı bir kadın değilse ikna olur umarım. Yoksa idare edersin birkaç yıl bakiciyla. Devlet anaokulları 3 yaşında kayıt yapıyor bildiğim kadarıyla. Aylık aidat da çok bişey değil.
Söz konusu iş cazip bir fırsat gibi geldi bana. İleride aynı fırsat denk gelmeyebilir. Kabul et derim ben

Saatler cok uygun sabah 8 30 aksam 5 c tesi pazar tatil resmi bir kurum masa başı bir is

şartları gayet iyiymiş. Tecrübe kazanırsınız, evet yemek temizlik yardımcı bakıcı kıyafet bakım vs. hesaplayınca kadının maaşının yüksek olması bekleniyor.
Ama ben her durumda çalışmaktan yanayım. Ev hayatı yapıyorsun hep aynı..

bence de bakıcıya vereceğin parayı annene var, hem için rahat eder, hem kazandığın yabancıya gitmez.

bende çalışıyorum ama dışardan hiç yemek söylemem yazdan kışlık hazırlıklarımı yaparım bir kışı onlarla geçiririm kahvaltımı evden götürürüm siz çalışan kadınları ne sanıyosunuz acaba

5 yaşında zaten kreşe başlıyor çocuk kreş yaşına kadar yanında olmak önemli olan. Benim halen içimde bir yaradır
keşke benim annemde çalışsaydı onun bunun eline bakmasaydı da beni kreşe verseydi bende oğlumu 3 yaşına bile gelmemişti kreşe verdim evet içim arada sızlıyormu sızlıyor ama hiç pişman değilim onun istediği şeyleri alabiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum

Ne güzel sizi tebrik ediyorum. Ben ne anlarım ki çalışan kadının halinden... Eli ekmek tutmamış, garibin tekiyim. Anca ev işinden anlarım haklısınız. Siz çalışan kadınları asla anlayamam.

Bu arada üslup şahane, bayıldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…