- 4 Mart 2018
- 21
- 11
- 3
- 34
- Konu Sahibi Minnakhaylaz
-
Evet nasıl tahmin ettiniz cok sasirdm aynen öyle onlardan cekiniyor ayirm yapıyorKabul edin baktınız olmuyor ayrılırsınız. İş fırsatı herzaman cıkmıyor insanın önüne. Hem biraz sigorta gününüz gider tazminatınız birikir. Memnun kalmazsanız ayrılırsınız. Belkide annenız sonra pişman olur. Annenıizin yanında abi gelin vs varmı onlardan mı cekınıyor acaba
Ben olsam maaşın yarısı bakıcıya gidecekse çalışmazdım. Asgari ücretin üstünde bir iş imkanı yada part-time iş şansınız yok mu? Bebek henüz çok küçük. Profesyonel bakıcıları bile binbir elemeden geçiriyorlar gene bir arızası çıkıyor. Zor işler. Bir de çocuğunuza yetme herşeyin en iyisini sunma kaygısı taşıyan duyarlı bir anneyseniz, sıkıntılardan dert yanarken 2.bir çocuk düşünmeyin bence. 1 bebeğe kit kanaat vereceğiniz konforu boleceksiniz böyle bir ülke şartlarında. Üstelik yarın ne olacağı belirsiz. İnsan endiseleniyorİyi aksamlar. Kadinlar kulübünü hep takip ediyordum üye olup sizden yardim almak istedim. Esim ve ben arada kaldık ailem sırt dondu hanimlar.
Esimin net geliri aylik 2300 TL biz denizlinin bir ilcesinde yaşıyoruz. Hayat cok zor birtane evladimiz var. 15 aylık henüz evimiz kira 500 TL oldu kiramiz bu sene geciniyoruz ama kıt kanaat iste.. Rabbime yinede bin şükür bu gunumuzden geri koymasına, ama cok zoruma gidiyor bazen evladının ihtiyaclarina yetememek kendimide geçtim..
Bir is kapısı nasip oldu şartları cok iyi çalışma saatleri uygun asgari ücret+SSK verecekler bizim için bir nimet.. Boyle bir yerde bu sartlarda is bulmak buyuk mucize hemen heyecanla Annemi aradim hemen is buldugumu soyledim ben bakamam basinin caresina bak dediKV zaten rahatsız yoksa bakardi seve seve.. Biliyorm annem bakmak zorunda degil ama insanin cok Agrina gidiyor skntı cektigimizide biliyor.
Bende tanıdık biri ile görüştüm bakıcı tutmaya karar verdim yalnz 750 tl anlastik ablamiz ile...
Simdi dusunuyorum geriye kalan paraya bakıyorum evladına bakıyorum hayat sartlarina bakiyorum sizce kalan miktar içinde olsa ise girmelimiyim ? Evet bir nebze rahatlariz nefes alırız. Hersey değişir ama evladım ona kiymis gibi olmayacakmiyim?
Yarin kreş yaşına gelince evet biraz daha rahat olurum. Ama allah nasıp ederse evladim 1. Sınıfta iken kardeşi olsun istiyorum, calistigim surece maaşın yarisina yakin hep bakiciya gidecek ? Kafam allak bullak yardımcı olur musunuz hanımlar ?
Cektm çekmez olrmym ama onun için sadece oğlu ve gelini onemliKesinlikle çalışmalısın. Annene de rest çek, belki işe yarar.
Peki esinizin maasi düşük muDenemeden bilemezsin. Benim maaş da iyiydi ama 1 sene sonra bıraktım. Aklım hep oğlumda kaldı. Ikinci düşündüğümde çalışmayı hiç düşünmedim. Şimdi çalışsam bile nasıl iş bulacağım bilemiyorum ama o kısa çalışmadan da işi bırakmaktan da pişman olmadım. Hepsini yaşamak lazım.
Aslinda kreslerde ayni ücret degil mi ?,Bence başla bir yerden. Sigortan ödenecek. Çocuk yine biraz büyümüş sayılır. 1,5 sene sonra kreşe verebilirsin.
boyle bir ilçede ne yazik ki yok haklisiniz hic kolay değil emanet etmekBen olsam maaşın yarısı bakıcıya gidecekse çalışmazdım. Asgari ücretin üstünde bir iş imkanı yada part-time iş şansınız yok mu? Bebek henüz çok küçük. Profesyonel bakıcıları bile binbir elemeden geçiriyorlar gene bir arızası çıkıyor. Zor işler. Bir de çocuğunuza yetme herşeyin en iyisini sunma kaygısı taşıyan duyarlı bir anneyseniz, sıkıntılardan dert yanarken 2.bir çocuk düşünmeyin bence. 1 bebeğe kit kanaat vereceğiniz konforu boleceksiniz böyle bir ülke şartlarında. Üstelik yarın ne olacağı belirsiz. İnsan endiseleniyor
O zaman çok yüksek değildi. Belki bana kızanlar olacak ama ben işten çıktıktam sonra eşimin durum düzeldi hatta ikinci bebekten sonra ev aldık. Allah gerçekten berekitini veriyor. Para için değil ama azıcık ortam görmek, sgk yatması için çalışın derim benPeki esinizin maasi düşük mu
Saatler cok uygun sabah 8 30 aksam 5 c tesi pazar tatil resmi bir kurum masa başı bir is
Mesela hemen baslamasaniz bebek 2 yaşına gelince başlarsınız, o arada annenizi ikna edersiniz 3,5-4 yaşına kadar torununa baksin, sonuçta annane kıyamaz bence, ondan sonra kreş sizi zaten rahatlatirboyle bir ilçede ne yazik ki yok haklisiniz hic kolay değil emanet etmek
Bir yanim sizin dediğimiz gibi düşünüyor bir yanim buruk evladının yaninda mi olsam değmez diyorBence hiç kaçırma. Arkadaşların da dediği gibi çalışan annelerin maaşının çoğu zaten bu şekilde gidiyor. Kalan para da azımsanacak bir para değil inan ki, kenara koysan birikmişin, acil durum paran olur ya da biraz daha rahat geçinirsin.
Aslinda kreslerde ayni ücret degil mi ?,
Allah allah, biz de calisiyoruz hic yemek yapamayip disardan almadigimiz olmuyor. Kafanizda calisan kadin imaji nasilsa artik. gezecek yiyecek makyaj yapacak demissin. O isler oyke olmuyor hem olsa fena mi? Konu sahibi kendi parasiyla gezse yese icse makyaj yapsa kotu mu yani?O para size kalmayacak zaten. Sadece çocuk bakıcısı değil... Yemek yapamayacaksın hazır alacaksın hazır yiyeceksin, arkadaş ortamı olacak bir gezmeye çıkacaksın, kıyafet makyaj vs vs derken bitecek ama dediğim gibi bence bakıcı güvenilirse biraz çalış sonrasına sen karar ver.
Başla biraz tatil gibi düşün kendine çocuğunla haftasonu geçirdiğin zaman sana daha tatlı ve verimli gelecek ama hep aklın onda kalacak. Belki bir sene çalışıp bıraksan bile sana hem deneyim, hem anı kalacak. Çcuğuna da daha fazla sarılırsın. Belki ikinci olursa da daha uzun süre çalışamayacaksın. Bu fırsatı kaçırma. Çalışmayı da seviyorsan asla kaçırmaBir yanim sizin dediğimiz gibi düşünüyor bir yanim buruk evladının yaninda mi olsam değmez diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?