• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş ve stres.. Sizce ne yapmalıyım

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
329
391
103
26
Merhaba herkese,

2020 de üniversiteden mezun oldum. Bir ay önce çalışmak istediğim alanda bir şirkete stajyer olarak girdim ama artan COVİD-19 vakaları yüzünden devam edemedim. Ancak kendi müdürüm şirkette çalışmaya başladığı zaman dönebileceğim. Ama bu gidişle zor gibi görünüyor. Ben de yine stres olmaya başladım yeniden iş arayışına girdim ama bulamıyorum.

Seneye yüksek lisans yapmayı düşünüyorum tezli olmazsa tezsiz kesin başlamak istiyorum. O zamana kadar kendimi bu alanda yetiştirmek istiyordum ama iş bulamıyorum. İş bulana kadar sadece paramı kazanmak için markette reyon görevlisi olarak vb.çalışsam mı veya iş bulabildiğim herhangi başka bir meslek.

Maddi durumumuz kötü değil ama ben artık çok kötü hissetmeye başladım geceleri uyuyamıyorum, sürekli içimde bir sıkıntı var ve bu mideme de vurdu. Sizce bu kötü histen uzaklaşmak için ne yapmalıyım?

Ögrenciyken bir yaz kasiyerlik yapmistim, 1 HAFTA çalişabilmiştim. Kasiyerlik can sıkıntsından yapilacak iş değil.
Para ihtiyaci yoksa size manevi veya gelişim olarak birşey katacak biyer degil aksine sinir sahibi olabilirsiniz.

İş alanınız nedir?

Onunla ilgili bir işe bakın.

Eğer ki maddi anlamda ihtiyacım yok diyorsanız alanınız dışında iş bulmak yerine dil çalışın.
şu anda dil öğreniyorum zaten. Psikolojik danışma ve rehberlik bitirdim. İnsan kaynaklarında iş arıyorum.

şu anda dil öğreniyorum zaten. Psikolojik danışma ve rehberlik bitirdim. İnsan kaynaklarında iş arıyorum.

Tamam alanınız gayet iyi. Bu noktada online atolyeler ile geliştirmenizi önerebilirim. Market vs ne yapacaksınız. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar çok faydanıza olacak. Zira pdr okuldaki bilgi ile kalınmaması gereken,sürekli kendinizi güncelleyeceğiniz bir iş alanı. Ne kadar donanımlı başlarsanız o kadar iyi. Belediyeler, kızılay, yeşilay, MEB dururken marketi düşünmek çok sığ.

Maddi imkaniniz varsa markette calismanin anlami yok, cok zor bi is ayrica yani degmez. Kendinizi gelistirmeye yonelik egitimler alabilirsiniz. Kitap okuyabilirsiniz.

ben sizin bu olayı takıntı yaptığınızı düşünüyorum

bölümünüze istemeden mi girdiniz

daha önce babm başkaları çalışıyor dedi diye de konunuz vardı

bulduğum işi beğenmedi diye de

insan kaynakları insan kaynakları diyorsunuz sadece

ikinci üniversite bağlamında insan kaynakları ile ilgili bir bölüme kaydınızı yaptırın

yine uzaktan eğitim, ömür boyu eğitim bölümleri var üniversitelerin işe alım iş hukuk vs vs alanlarda eğitimleri var onlardan alın

bana kalırsa alanınızda çalışın biraz tecrübe edinin hatta KPSS çalışın ama madem insan kaynakları diyorsunuz ona ilişkin alt yapı oluşturun

biraz beni anlatmışsın. ben yıllardır yurtdısında iş arıyordum en son buldum derken covid patlak verdi ve gidemedim zaten vize de verilmiyor. 4 yıldır alan dışı sektörde çalışıyorum. biraz para biriktireyim dedim ama primle çalıştığım için para da zar zor elime geçiyor. yıprandım tükendim. Allah yardımcımız olsun

Pdr okuyup ik da niye çalışmak istiyorsun ki? Yeni mezunsun bence kpss veya yüksek lisans düşünebilirsin. Özel okullarda iş bulabilirsin. Markette çalışmak maddi manevi hiçbir şey katmaz

Back
X