İş yapmaktan nefret ediyorum yerinde olsanız ne yapardınız?

kız anne kollarim agridi gel beraber olsun deyin.
Bakalim gelecek mi? Gelmezse tabaklarini pencereden at aşağıya.Hem bulasik azalmış olur.

Batması zamanında yaşadığım olumsuz şeyler kaynaklı ve kızının burada yaşamayacak olup ailesini tek bırakacak olması kaynaklı ne vardı yaşadıkları şehirde çalışsaydı, illa hayallerini gerçekleştirme peşinden koşacak. kızı böyleyken benim ne mecburiyetin var her misafir çağırdığında orda olarak iş tutmaya?

Evet kendi annem de yapsam sorun yok ,çünkü biz gelin çalıştırmıyorz ,ondan iş beklentisine hiç olmuyoruz.onu sevmeyi beyq sevmemeyi iş yapıp yapmamasına göre değerlendirmiyoruz.dışardan gelmiş mecburiyeti yok gözüyle bakabiliyoruz

Evet kendi annem de yapsam sorun yok ,çünkü biz gelin çalıştırmıyorz ,ondan iş beklentisine hiç olmuyoruz.onu sevmeyi beyq sevmemeyi iş yapıp yapmamasına göredeğerlendirmiyoruz.dışardan gelmiş mecburiyeti yok gözüyle bakabiliyoruz

Sofradan kalkilir. tabaklar mutfak tezgahina konur, o kadar, ben herkesin evinde bunu yapıyorum...biri benim evime geldiginde de kimseye is yaptırmam, sadece masa toplansa yeter...

ben de 4 yillik evliyim. kv.gittigimde onlar demeden ben mutfağa giderim. yemek yapilacak sa beraber yapar, beraber sofra kurariz vs bunda gucenmememin sebeplerinden biri severek isteyerek yapmam.bekarken de kendi evimizin cogu isi bana kalirdi ben yapardim simdi konu sahibi;burda nisanliliktan beri kv.ile aranda bi sogukluk olduğunu sevilmedigini soyluyorsun iste bu yuzden zoruna gidiyo bence insan sevilmedigi bir yere dahi gitmek istemezken kalkıp da hizmet etmek eziyet olsa gerek kizi giderse ne yapcam diyosun yapacagin sey belli kendin de soyluyorsun yapacagin sey belli ya gitmiyceksin yada yardim edeceksin hem aranizda bi sicaklik da olur sizin icinde iyi olur

Yaşamadım. Kimsenin evinde de hizmetçilik yapmam. Kv çok yaşlıdır ancak o zaman arada yaparım. Zaten o kadar elden ayaktan düştüyse 20 kişiyi de yemeğe çağırmasın. Nişanlıyken eşimin bekar evinde annesi yemek yapardı eşimin annesi ve abisinin karısı mutfağı toplamaktan içeride oturamazlardı ben yemeği yer eşimle kalkardık. Sonuçta misafirim. Neden hizmet edeyim.

Bizde kimse gelinlere is yaptirmaz,beklemez de. Kendi evimde bile misafire hizmet etmiyorum servise yardim disinda. Ama eger sizden boyle bir beklenti varsa ya gitmezsiniz yemege ya da gidiyorsaniz da yaparsiniz el mecbur

neden sebep nedir evlendiysem neden heosini yapacakmışım suzin agziniz yokmu goturmuyorum essek kadarsin git kendin al diyemiyormusun ahhh ana kuzuları yetisiyor gidip el oglu icin herkese gonullu kölelik yapmak icin vallahi hic kusura bakmayin bunun adi evlilik falan defil kimseninde kolesi değilsiniz ha tabi dur demeyi bilmezseniz tepenize cikan cok olur oda ayri bir mesele

15-20 kişi yemek yiyip bulaşığı tek kişinin üstüne yıkıyorsa ayıptır bu yahu. Hiç mi bayan yok ortamda. Benim bildiğim erkekler sofrayı kaldırmaya yardım eder, iki bayan bulaşığı halleder, başka bayan varsa yemek yenilen yere bi süpürge tutar, imece usulü biter işler

Bütün yazıları okudum bir kaç kişi dışında kimse birşey dememiş. Ne kadar meraklı bu kadınlar hizmetçi olmaya. Kocalarınız ne işe yarıyor. Evin oğlu olan adamlardan bahsediyorum. O oturuyor ama ben gittiysem yapacakmışım. Bu paşalar bu hayatta ne işe yarıyor anlamıyorum. O evin oğlu kocalarınız. Anne onların ev onların o yapacak tabii ki. Eşim yardım ederse ben de ederim yoksa hiç işim olmaz. Sizlerin evine gidince annenize paşalarınız mı yardım ediyor. Pes yani. Çoğu kişi de kadını suçlamış.

Konu sahibi sonuna kadar haklısınız. Yapmayın. Gidince kalksın eşiniz yapsın. Burda ki saçmalıkları dinlemeyin

Merhaba kayınvalidesini bizzat canı kadar çok seven biri olarak yazıyorum ki o da beni kızlarından ayırmaz
( eski konularıma bakarsanız tamamen ondan bahsettiğim bir konum var)
Ben 15 yıllık evliyim ama onun değil 15 sadece 5 defa bile bulaşığını yıkamamışımdır
Bir defa yemek yaptığımı hatırlıyorum
Bir defa da avluyu süpürmüştüm sanırım
Başka hatırladığım bir iş yok

Ki kendisi de gülerek ismimi söyler ve “ x sevmiyor iş yapmayı” der

Ama bakın dilim çok tatlıdır
Yağa yatırır bala batırırım eşimle ne sorun olsa kv beni tutar ben haksız bile olsam beni tutar ve sonra eşim yokken açıklar bana sen şöyle haksızdın kızım diye
Eğer ben haklıysam da eşime onu üzersen sütüm sana haram olsun demişliği sayısızdır

Son olarak yine bir şey anlatmak istiyorum farkındayım uzun oldu ama tatlı dil nelere Kadir onu anlayın istiyorum

Görümcemin kızının kayınvalidesi benim yaşadığım şehre gelmek zorunda kaldı oğlunun yemin töreni için
Ben bu hanımı hiç tanımıyorum görmedim kendi içlerinde akrabalıkları da var eşimin tarafında akraba evliliği çok yaygın
Neyse ben bunları seve seve misafir edeceğimi söyledim 5 kişiler törenden sonra oğlu da kalacak 6 kişi olacaklar

Görümcemin kızı beni aradı “ yenge kaynanam çok fenadır bir işe de elini sürmez sana da çok zahmet olacak” dedi güldüm başımın üstünde yerleri var dedim
Geldiler yedik içtik uyuduk uyandık tatlı sohbet muhabbet derken ben dedim ki “sizin yörenin yemeklerine bayılıyorum keşke bilsem en azından buradayken yemekleri siz yapsanız hem öğrenirim “ ( onlar güneydoğulu ben Ankara lıyım )tabii kızım dedi bana ve kaldıkları 5 gün boyunca yemekleri o yaptı yalnız yemek mi hayır inanın benden fazla iş yaptı ama bakın ben mizacen tatlı dili gülümsemeyi asla elden bırakmayan bir insanım
Kısacası kendi yaptı yedi derledi topladı daha da yıllardır her yerde benden benim iyiliğimden bahsedip duruyor kadın hep geliyor kulağıma
Uzun oldu farkındayım fakat benim sırrım bu tavsiye ederim

Buram buram eziklik kokuyor...
Çok gülüyorum bu hallere.

+1000000000000

Bire-bir biz yediğimiz de onlardaysak yıkama ya da makineye yerleştirme kısmını yaparım.Eger 15 -20 kişiyse toplar aradan sıvışırım çay kısmına el atarım sonra oda gönüllü değil sırf konuşmasınlar die:)

Esimim ailesi de beni sevmez ama ben onlara gittigimde 1 igne bile kaldirmiyorum sahsen. Esimde yap et demez. Hatta onlarla yasadigimda oldu izin almadan buz dolabini bile acmam ne kadar resmiyiz sen dusun. Ama 45 gun birlikte de yasadik guzel sekilde. Bu bence sizin ve esinizin tutumuyla ilgili. Yani ortamda gorumceniz gitse bile 15 20 kisi arasinda genc biri yok ku hepsi erkek mi ki oturuyor?? Ben kizarim mesela esime. Tabagini kaldir bardagini ortada birakma diye. Herkes kendi bulasigini toplarsa yada en azindan pisligini yikayip kenara koysa bile bulasik yikayan icin buyuk kolaylik. Mesafeniz yakinsa yemek saatlerinde gitmeyin o zmn. Ona gore ayarlayin esinizle de konusun bu konuyu

Eşime bunları söylesem aaileme karşı tepkilenir.zaten onlarda sıkıldığımı hep bilir.farkında bazı şeylrrin.beni anlaması mümkün değil onun. bizim taraftada annesinin evinde de oturuyor zaten bi iş tutmuyor ki .asıl sıkıntı bayana oluyor.bi evlat annesine babasına hizmet etmeli onun yardımına koşmalı bu Allah ın emri zaten.ama onların kızı var sonuçta ,kızı varken bana düşmez ,gitmesin şehir dışında çalışmasın o düşünmeli bunu.ben değil ki .kimse kendi evladı gibi olamaz kimseye.

Oyle tabi ki. Ama istemedigin seylerde de net olmali insan. Sahsen ben evlenirken kv bize tanismaya geldiginde ben yemek yapmayi sevmem hele pencere asla silmem demistim. Pat pat istemedigim seyleri soylemistim. Annem agzi acik bana bakmisti. Kvde de hicbisey yapmana gerek yok demisti. Ve gercekten de oyle oldu. Kendi evimde bile canim isterse yemek hazirlarim canim istemezse 3 gun bulasik 1 hafta ev temizligi bekler. Esime de ogrettim itu camasir bulasik yapiyo valla. Benden daha guzel camasir katlar. Daha ozenerek bulasik yikar utu yapar. Begenmedigimi de tekrar gosteririm bak boyle diye. Yani kv evlenince biraz yan cizdi oglum hizmetci mi ayagini yikayacaksin meyvesini soyup ayagina getirceksin filan dedi. Bende ben niye yapayim o benim ayagimi yikasin dedim hemde esimin yaninda. Hic ses etmedi. Arkamdan da laf ediyolar mi bilmiyorum ama esimin savunacagini biliyorum. Laf soyluyolarsa da kendi aralarindadir biz duymuyoruz. Gitmeyin o zmn kvde ye. Yada kalabaliklarsa akraba varsa gitmeyin is yapmamak icin. Yada hep beliniz agrisin basiniz agrisim filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…