İş yerinde bi hasta üstüme yürüdü

SalakSacma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
1.490
723
123
27
O kadar canım sıkkın ki
İş yerinde triaj yapıyorum hastaları tek tek alıyorum ve doktorlarına yönlendiriyorum her gün hastalar bizşmle kavga ediyo ve beddualar hakaretler havasa uçusuyo “niye önce onu aldın niye doktor yok niye bekletiyosun sıra beklemek zorundamıyım “
Bunlar kavga sebepleri
Bugun daha önce camlara vurup bağırarak kavga eden bi amca geldi gayet kibar bi şekilde amca sen hemen şurdaki banka otur ben seni çağırıcam sıra gelince dedim
2 dk. Sonra amca tekrar camlara vurup hadisene beni alsana dedi bende sıra var amca görmüyomusun insanlarda bekliyo dedim sonra içeri geldi bağırarak sen halden anlamazmısın ben ayakta duramıyorum işini yapsana ne biçim insansın dedi
Bende amca zaten bankta oturuyosun bak bu iki oldu ben işimi yaparım sen bana karışamazsın buraya gelen herkes hasta bu insanlar da bekliyo dedim içeri girdi
Çıkarkende hiç yüzüne bile bakıp muhattap olmadım
Önüme gelip bidaha buraya geldiğimde seni burda görmeyecem seni taa nerelere sürdürürm bidaha burda olma benim karşımda seni ordan kaldıracam dedi
Bende arkama yaslanıp hadi gelip kaldırsana amca nasıl kaldırıyosun bakalım dedim adam üstüme yürüdü bende Gel karakol hemen arkaDa adını soyadını da biliyorum şikayet ederim seni dedim sonr hakaret ede ede gitti
Malesef sinir boşalması yaşadım ve işyerinde ağladım hergün bunları yaşadıgımız için iş yerindeki ablalar fln sarıldı çok haklısınız çok bunaldınız dediler hergün hastalar tarafından aşşağılanmaktan hakaret duymaktan kavga etmekten o kadar bunaldımki

eve geldim ailecek biraz zor bi dönemden geçiyoruz aynı zamanda annem canın mı sıkkın dedi bende işyerinde kavga oldu yine dedim işyerinde olan işte kalsın dedi dinlemedi bile bende adamın biri üstüme yürüdü ama sana derdimi mi anlatcam bu saatten sonra dedim
Biraz büyüyecekmişim benim tavrımı çekemezmiş ne oldu bile demedi bende ben bugun bu işi yapıyosam senin yüzünden dedim başladı saydırmaya bende babama gidip baba bak karın bu yüzden bağırıyo dedim
Ya çıkıpda kızım noldu başına ne geldi kimmiş o demedi bende siz böyle anne babasınız işte dedim
Ve suçlu ben oldum bi Allahın kuluda noldu demedi
Gerçekten bu hayatta tek başımaymışım adam beni dövsede üstüme yürüsede tek başımaymışım

Benimde birzkere annem çok hastaydı saatlerce sıra beklemiştik annem çağırılmayınca içeriye girip saatlerdir bekliyorus sırayı da erkenden almştık dedim içerde yaşlı bir amca vardı.. o kadar üzüldüm o kadar pişman oldum ki tepkime keşke yapmasaydım amcayı girerken görmemiştim görsem bile ayıptı yaptığım aklıma geldi...
Üzme kendini olayın sıcaklığıyla öyle düşünüyorsun.. sürekyi tartışma olunca ailen de alışmıştır o yüzden pek üztüne durmamıştır

Okurken duygudan duyguya gectim..

Önce guldum.. adamin tavrina. Ne yapabilecekse? Ne demek seni burda gormeyecegim? O gelir korkusuyla istifa mi edecekmissiniz, tayin mi isteyecekmissiniz? Ciftlik sanki orasi..

Sonra cok uzuldum okudukca.. annenizin babanizin derdinize kulak kapamasina. Ya derdiniz bu amca degil de taciz eden, asilan biri olsaydi.. ya siz derdinizi kimselere anlatamayip aksam haberlerinde duydugumuz isimlerden biri olsaydiniz.. anneniz bu sefer dövünmeyecek mi..

Allah yardimciniz olsun.. anne baba degil Allah bize yeter. Bu hayata tek geldik tek yasiyoruz cidden.

Ben hastayla konuşma şeklinizi pek hoş bulmadim. Elbette sinir olabilirsiniz, insanız hepimizin kızdığı/üzüldüğü anlar olur ama bunu diger insanlardan cikartamayiz.
Mesela ben de isteyken benzer tarzda insanlarla karşılaşıyorum. Birileri hatta mesai bitiminde gelmisti, herkes gitmisti üstelik. Yani düşünün tek basinayim ve üç adam üzerime yürüyor.
Ben de tatlı dille " keske elimden gelen bir sey olsa ama ben konuya hakim degilim.arkadasim.da çıktı" diyerek gönderdim. Baska zamanlarda da böyle üst üste vatandaş gelir ve işimi hallet diye soylenirler, ben beklemesi gerekeni sakinlestirmek icin ona bir yer gösteririm hemen isimi halledip sizinle ilgilenecegim diyerek sakinlestirmeye calisirim.
Tabii ki isiniz streslidir, sağlık çalışanları yeterince baskı altindalar ben sizi de anlamaya çalışıyorum. Ama hasta vatandaslarla olan diyaloglarda biraz daha hoşgörülü olmayi deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Sizin işiniz ayni zamanda psikolojik olarak da hastayi sakinlestirmek. Hakliyken haksız duruma sokmayin kendinizi.
Hastaneye gittiğimde bile birinci sirada ben olmama ragmen diger hastalarda sabırsızlik edenler, doktor ve diger calisanlara saydiranlar oluyor. Cok kez onlara bile doktorlari savunmuslugum vardir. Ben sağlık

Üslubumda bi yanlış oldugunu düşünmüyorum yaşı bende büyük diye insanların beddua etmeye hakaret etmeye camları yumruklayarak insanların önüne geçmeye hakkı yok üstelik bunu her geldiğinde yapılıyo zaten covid süreci içeri fazladan bi hasta girdiğinde ben azar yiyorum

Ahh ahhh herkes anne baba oluyor ama görünüşte. Üzmeyin kendinizi mesleğiniz var, durumunu düzelsin kendi hayatınızı kurarsınız inşallah. O yaşlı bunağı da takmayın bir daha gelirse güvenliği çağırıp attırın , iyice kafayı yedi millet. Yiyosa sağlık sisteminin içine edenlere sövsünler, hastaneler rezalet durumda.

Sorun şu ki derdim amca değil zaten
Ben aileme biri bana böyle yaptı diyorum o an tartışıyoruz diye kimse bana ne oldu demiyo yani şuan olayın aslını bile bilmiyolar açıkcası merak bile etmiyolar evet benimde aklıma sizin dedikleriniz geldi belki benim başıma bugun bişey geldi ben kötü bi evlatta olsam ne biliyim o an kavga ediyoda olsak insan bi noldu demezmi
Bu arada ailenizin dinlememesi üzücü ama isi iste birakmak lazim bu da bir gercek.

Beddua etmeye tabii ki hakki yok ya da hakarete.
Ayni kisi ayni tepkileri veriyorsa bu onun suçu/terbiyesizligi he he deyip geçmek lazim bazen. Zor biliyorum sizi de anlamaya çalışıyorum. Cam cerceve indirmesi zaten siddete girer. Caninizi sıkmamaya calisin, sevdiğiniz bir arkadasiniz varsa onunla dertlesin.

Güvenlik yok malesef bi tartışma oldugunda kocaman yerde tek başımıza tartışıyoruz ve kimse çıkıpta erkek çalışanlardan noluyo demiyo

Bazı yaşlılar böyle oluyor. Sokakta, pazarda, markette kuyrukta bile çok bekledim diye bağıranı oluyor. Zaten hastanelerde benim gibi sabırlı insanın bile gidip hala sıra gelmedi mi diye sorasım geliyor.

Ama ben sizin de yaşlı adamla konuşma tavrınızı hiç beğenmedim. Resmen adamın damarına basar gibi tavırlar konuşmalar. Gel kaldır demeler. Yani haklıdır demem asla ama sizin bu işte çalışırken, hastalarla ne seviyede konuşmayı bilmeniz ve durduk yere üstünüze sıçratmamanız gerekiyor bence.

Siz tabii ki haklısınız yerden göğe ama karşılık verirken çok dikkatli olun
Söyleyeceğiniz bir şey aleyhinizde kullanılmasın
Bir şikayet vs olsa bile hastane çalışan olarak sizi koruyabilsin
hizmet sektörü de böyle bir sektör yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum

Ulan benim bir derdim varsa anamla babamla paylaşamasam kimle paylayaşacağım ?

Amcayı işi gücü boşverin de evdekiler daha fena. Yazık yazık neyse canınızı sıkıp büyütmeyin.

Bu kadar yoğun duygular yaşayıp patlama olma sebebi bence evdeki sorunlar veya duygusal boşluğunuz olabilir.

Yaşanılanı önemsizleştirmiyorum yanlış olmasın. Yaşanılanın çok olası olduğunu söylemek istedim.

Çok geçmiş olsun. Annenize kırılmış olmanız doğal, zor bir günün sonunda insan tabiiki evdekilerden destek bekler. Sizin işiniz gerçekten zor. Savaşlardaki düşmanı ilk karşılayan grup gibisiniz neredeyse. Bazen de personel eksikse çok ağır ilerler sizin iş. Upuzun kuyruklar olur of of. Amca çok yanlış davranmış, yaşlılara elbetteki öncelik tanımalıyız ama bazısı bunu böyle kullanıyor. Bu ayrıcalığı sanıyor ki , orada onun sözü geçer, bir dakika beklemez, onun işi hemen görülür. Yerinizde olsam amcanın tavrına içerlerdim, ne diyeyim geçmiş olsun sabır dilerim size, çünkü insana laf anlatmak kadar zor bir şey yok.

Herkes işinin bir an önce hallolmasını istiyor.
Beklemeye tahammülü yok kimsenin.
Göz önünde olup, insanlarla birebir muhatap olmanız gereken bir iş yapıyorsunuz.Hastalık durumlarında daha sabırsız ve kaba olan bu insanlarla, her zaman karşılaşacaksınız. Gerçekten çok zorlayıcı ve yıpratıcı bir iş.Onun için sabırlı, sakin olup, kendinizi yıpratmamaya çalışın.İş dışındaki zamanınızı kendinizi deşarj ve motive etmek için kullanın. Aileniz sizi dinleyip, biraz motive edici konuşsalar, destek olsalar iyi olurmuş.Ama,onlarda sizin nazlandığınızı düşünmüş, pek oralı olmamışlar.
Böyle bir işte çalışıyorsanız, sinirleriniz zıpkın gibi olmalı, çok duygusal veya heyecanlı bir insansanız zorlanırsınız.Unutmayın, hayatta her türlü insan var. Bunlarla aynı dünyada yaşıyoruz ve bir şekilde iletişim halindeyiz.Doğru iletişim teknikleri ve öfke kontrolü, zor insan baş edebilme teknikleri üzerine eğitim alıp, uygulayarak kendinizi geliştirmeye gayret edin.
Genç bir arkadaşımızsınız sanırım.
28 yıllık çalışma yaşantımın 18 yılını sırf acil serviste yapan biri olarak. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim. Yaptığınız işi en iyi şekilde yapmaya, insanlara gerektiği kadar açıklama yapmaya ve sabırlı olmaya ve olumsuz olan hiçbir şeye çok takılı kalmamaya gayret edin.Eğer bu işi uzun vadede yapamayacağınıza kanaat getirirseniz, iş değişikliği yapmaktan çekinmeyin.İnsan sevmediği işi gerçekten yapamıyor, çok zorlanıp, yıpranabiliyor. Eğer sağlık problemlerim olmasaydı, asla acilden başka bir yer istemez, emekli olana kadar çalışırdım. Çünkü, ne kadar zor şeylerle karşılaşmış olsamda, yaptığım işi hep çok severek yapıyordum.
Sizede başarılar dilerim.

İnsanımız çok cahil
Böyle olaylar oluyor geçmiş olsun diyorum
Bu kadar kafana takma
Ben seni şikayet edicem sürdürücem amannn hepsi aynı
O değil de bu gücü nerden buluyorlar anlamıyorum
Sen benim kim olduğumu biliyor musuncular işte

Bir yayınında müge anlı şunu söylemisti. Kadın veterinere gitmis ve orda yine kendi gibi köpegini getiren bir adam haksiz yere kadinin üstüne gitmis o da alttan almiş içindende canın cehenneme demis. Müge anlı dedigin kadin 2 3 korumayla geziyor.düsünsene karsindaki adamin cesaretine.kadın diyorki hayatta bazen eyvallah demesini bileceksin.
(Kendin icin). Su sureçte sağlik calisanlarimiz bizler icin elmas değerinde keşke böyle yapacaklarina tesvik etseler

Reactions: 000
Müge Anliyi birkac kez izlemistim dobra bir kadin. Ama her zaman dobralik ise yaramıyor bazen nabza gore serbet vereceksin. "Her doğru her yerde söylenmez " diye düşünerek bazen ben de hakli bile olsam durumu tatlilikla halletmeye çalışırım, buyrun size bir.sey ikram edelim.seklinde sakinleştirmeye özen gösteririm.
Sağlık çalışanı olmasam da isini düzgün yapan çok doktor/hemsire vs gördüm. Her sey karsilikli ben en son hastanede bir ablaya denk geldim temizlikçi de olabilir hemsire değildi, beni iceri cagirdi buyrun diye o kadar tatliydi ki, bunu cikarken yuzune de söyledim. Tesekkur ettim.
Herkes yapılan iyiliğe tesekkur etse, fedakarlığı görse ve calisanlar da takdir edildiğini hissedebilse ben insanlarin daha şevkle çalışacağına inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…