• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerinde uyarı

Yahu bu kadar baskı zaten hata doğurur. Üstelik belli ki konu sahibi de hassas bir yapıda, kendine güveni yok. Hata yapılmaması anormal olurdu. Hata yapmayayım baskısı daha çok hata yapmaniza neden olur. Maddi olarak kendinizi cevirebilecek durumdaysaniz bu işten bir an önce ayrılın. Burada kalarak hem var olan motivasyonunuz azalacak hem psikolojik hem ileriye dönük mesleki hayatınız daha fazla zarar görecek. Bir yerden kâr edeyim (tazminat) derken daha büyük sorunlara sebep olabilir bu süreç maalesef.

kontrol ediyorum ama bu yaptığım hatalar çoğu mail order, o da biliyorsunuz mutabakat yapılmadığı sürece gün sonu veya ay sonu farkedemem ki bütün hesapları ben kontrol etmiyorum. ona rağmen kızıyor binden fazla cari var
Şimdi mail Order olduğu zaman biraz sıkıntı çünkü karşı taraf bunu fark ettiğinde sorun olur müşteriyi kaybedebilir düşünsene kartından iki kere çekim yapılıyor güven sarsıcı dikkat etmen lazım ona benim de 1000’den fazla carım var yani kontrol ederek ilerliyorum gerekirse not alıyorum hata yapmıyor değilim yapıyorum ama mail Order’ı falan sıkıntılı işler ona çok dikkat et

Bu gercekten bir sürec yani ilk ise girdigimde böyle toydum 23 yasindaydim , aptal gibi ilk tecrubesizligimle kabul ettim ama toksik bi yer belli. Karsimda bi muhasebeci vardi iyi bir firmadan gelmisti , kadina surekli bir mobing vardi koordinatöründen patronuna . Kadin aglaya aglaya calisiyordu tum isi o biliyordu ama yeni gelenlere iki kati maas veriyorlardi falan ona da demistim neden sana bu yapilanlara izin veriyosun diye. Bana da orda mobing yapmaya calistilar , ofisin ortasinda once koordinatorun asistanina bagirdim (koordinatorden aldigi gucle cirkinlesti) ofis bana kitlendi ama öyle boyle bagirmak degil. Beni burdaki kimseyle kiyaslama hayatina bela olurum senin dedim ki olurdum. Koordinator sessiz kaldi hatta kadin beni cok sevdi sonradan ama bu seferde patron zam yapmıyor bana gittim konustum bana gicik oldu . En son zam yapmamak icin bana bi isten kizmaya calisti sesini yukseltti bende ona yukselttim her seyi pat pat soyledim zam yapmamak icin mi bu cirkinlikler diye. Gittim ihtar cektim ciktim. Suanki isime girdim , herkes nezih yonetici sadece bana suna dikkat edelim artik ! dedi diye üsluptan kendisini de sikayet ettim , gayette kendne ceki duzen verdi falan . Sana deger verilmeyen hicbir yerde durma seninki artık rezalet boyutuna gelmis bu ne boyle
helal olsun sen dişliymişsin benim en başından beri onurum gururum kırıldı fazlasıyla zaten bilmeyerek girdim bu işe ondan ötürü mahcubiyet mi dersiniz o vardı sonra da böyle muamele görünce ister istemez böyle bir psikolojiye büründüm

Şaka yapıyorsun heralde. Ben de ön muhasebeciyim benim de hatalarım olmuştur mutlaka. Hatasız kul olmaz. Ama kimse benimle bu şekilde konuşamaz. Ben tecrübem yokken de böyleydim tecrübem varken de böyleyim. Kendinizi önemseyin kimse sizinle böyle konuşamaz. O zaman kıymete binersiniz
bir daha derse ne münasebet yetti ama düzgün konuş dicem madem beğenmiyorsun gelip böyle bağıramazsın madem beğenmiyorsan ver tazminatımı dicem de inanın ki g*tüm yok söylemeye başımı duvarlara vurucam ben neden böyleyim

Yahu bu kadar baskı zaten hata doğurur. Üstelik belli ki konu sahibi de hassas bir yapıda, kendine güveni yok. Hata yapılmaması anormal olurdu. Hata yapmayayım baskısı daha çok hata yapmaniza neden olur. Maddi olarak kendinizi cevirebilecek durumdaysaniz bu işten bir an önce ayrılın. Burada kalarak hem var olan motivasyonunuz azalacak hem psikolojik hem ileriye dönük mesleki hayatınız daha fazla zarar görecek. Bir yerden kâr edeyim (tazminat) derken daha büyük sorunlara sebep olabilir bu süreç maalesef.
evet aynen bu şekilde ne eksik ne fazla, başka bir arkadaşa da dediğim gibi ben sanki hala kaybedecek bir şeyim var ondan korkuyorum ama ne bende bilmiyorum

Şimdi mail Order olduğu zaman biraz sıkıntı çünkü karşı taraf bunu fark ettiğinde sorun olur müşteriyi kaybedebilir düşünsene kartından iki kere çekim yapılıyor güven sarsıcı dikkat etmen lazım ona benim de 1000’den fazla carım var yani kontrol ederek ilerliyorum gerekirse not alıyorum hata yapmıyor değilim yapıyorum ama mail Order’ı falan sıkıntılı işler ona çok dikkat et
yok yok yanlış anladınız mail orderı patron çekiyor ben posa sadece akşam günsonu ve z almak için elime alıyorum, bana tahsilat makbuzunu ve mail order formunu veriyor ben sadece sisteme işliyorum

cesaret hapı mapı yok mu valla bıktım arkadaşlar ne güvenim ne özgüvenim yok yok yani ama her yerde değil bi bu allahın belası yerde böyleyim

cesaret hapı mapı yok mu valla bıktım arkadaşlar ne güvenim ne özgüvenim yok yok yani ama her yerde değil bi bu allahın belası yerde böyleyim

Ne abartttin yahu asgari ucrete iş mi yok sanirsin cok onemli bir sirkette dunyanin parasina calisiyorsun. Asgari ucretli bir işi illa ki bulursun yani.

helal olsun sen dişliymişsin benim en başından beri onurum gururum kırıldı fazlasıyla zaten bilmeyerek girdim bu işe ondan ötürü mahcubiyet mi dersiniz o vardı sonra da böyle muamele görünce ister istemez böyle bir psikolojiye büründüm
Cik bu psikolojiden oyle bi tip ol ki burnundan kıl aldirma . Bu sirkettende cik kendine kurumsal bir yerde is bul hayatini zehir etme orda ben heo diyorum keske 19 ay orda calismasaydim

Ne münasebet size böyle bir dille konuşur..Muhasebe hesap kitap işi dikkat isteyen bir iş..Ve evet 320 yazılması gereken yerde 321 yaparsanız bakiye listesi çektiğinizde o hesabı göremezsiniz,Çok sık hataniz oluyorsa ufak büyük farketmez dikkatiniz dağılmasın diye müzik telefon falan yasaklama hakkını kendisinde bulmuş olabilir.Tamamen ise konsantre olmanızı istiyordur..Tabi ki bunu talep etme dili yine de böyle olmaz.Yüz kızartıcı suç islemezseniz tazminatsız çıkartmaz..Tecrübeniz arttıkça daha sakin çalışırsınız, her insan hata yapar ama süreklilik arz ederse hiçbir işveren idare etmek istemez..

yok yok yanlış anladınız mail orderı patron çekiyor ben posa sadece akşam günsonu ve z almak için elime alıyorum, bana tahsilat makbuzunu ve mail order formunu veriyor ben sadece sisteme işliyorum
Anladım canım korkma hata yaparım diye düşünürsen hata yaparsın eğer patronunla mutlu değilsen çalışma yanı orada en azından başka yerde iş bak senin psikolojınden daha önemli değil hiç bişey

biraz dikkatsiz biri olabilirsin ama işverenin sürekli devam eden bu tavrı da iyice elini ayağına dolaştırmış durumda bence.
işe giderken kendine telkinler vererek git, hayattaki başarılarını düşün neleri yaptım bu işi mi yapamayacağım de kendi kendine.
işe gidince de gerçekten dikkatini işe vermek için kendini zorla, derin nefesler al işe yoğunlaşmaya çalış.
gelip başında durarak bir şey yaptırmaya çalışırsa x bey şimdi hallediyorum bu işi lütfen başımda durmayın dikkatimi dağıtıyorsunuz işime konsantre olmam lazım diyebilirsin. sen hata yapma diye başında duruyorum hatan olunca müdahale etmek için duruyorum falan derse de müsaade edin ben işimi yapayım bir hatam olursa ayrıca hesabını sorarsınız gibi cevaplar ver.
ters şeyler söylemeye başlarsa işte baban seni dövmesi lazımdı bilmem ne falan filan anlayamadım, bana fiziksel şiddet mi uygulanmasından bahsediyorsunuz gibi adamın söylediği salaklıkları yüzüne vur.
temelde iki tane önemli konu var birincisi her zaman profesyonel bir tavırla yaklaşmak. ikincisi ve en önemlisi asla bir duyguya kapılmamak, kapıldıysan bile belli etmemek. çünkü bu tarz insanlar senin o anda hissettiğin utanç, suçluluk, panik hislerinden besleniyorlar. sana salak saçma bir şey dediğinde yüzünde bir şaşırma ifadesi ile anlayamadım söylediğinizi, şöyle şöyle mi demek istiyorsunuz? gibi net, sakin ve duygusuz bir tavırla konuşursan bu davranışını keser.
ayrıca çok büyük bir maddi hata yapmadığın müddetçe seni işten kovarken tazminatını yine alabilirsin kafanda büyütme bu kadar.
kolaylıklar diliyorum.

Back
X