Valla sayin konu sahibesi bir gun Linkedinde geziyordum. Bir tane down sendromlu adam is ariyorum yazmis. Bilirsiniz buyuk sirketlerde engelli bireyler icin kadrolar oluyor. Bir tane buyuk sirketin IK gorevlisi bir abla yorum yazmis ki buyrun goruselim diye. Adam da cevap vermis, ben sizin sirkette calistim ustune sagligimi kaybettim
Altina da sebepleri yazmis, haftasonu da calisma, mesailerin uzun olmasi, ogle yemeginin iyi olmamasi vs. IKci abla zonk olmus kalmis, yani bu kadar berbat sartlari olan bir isyerini insan hangi akla hizmet engelli bir insana ya da herhangi bir insana oneriri ki?
Sevgili konu sahibesi, sikayet falan hikaye b ulkede adalet aramayin. En guzeli lafinizi koyup gecmek bu abimiz gibi. Misal, Linkedin'de veya sosyal medyada bu sirket bir sekilde yorum yazarsa altina mobbinge ugradiginizi citlatin. Veya bu kadin bir yere feysbuk olur, twitter olur, Linkedin olur bir seyler yazarsa siz de lafinizi koyun gecin. Veya google mapste ofisin yeri isaretliyse yorum yap, profesyonellikten uzak mobbing yuvasi, evli barkli bir yonetici yasina basina konumuna bakmadan lise cocuklari gibi benim ozel hayatimla ugrasti kimseye tavsiye etmem yaz.
Lafini koy gec diyorum kisacasi.