- 11 Ağustos 2011
- 5.846
- 3.396
- 373
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Arkadaşlar yakıt parası istememeniz lazım demiş ama ben buna katılmıyorum. Dolmuşun keşmekeşliğini çekmiyor ayakta dolmuş da beklemiyor dur kalk da uğraşmıyor oohh hususi araba ile dönüyor ve ücret ödemiyor yani bir fayda sağlıyorsa maliyetine de katlanması sizi bıktırmaması ve enayi yerine koyuyormuş gibi hissettirmemesi lazım, x canım bugün benzini ben ödeyeyim diyip 50, 50 bir şekilde ödemesi gerekiyor. Ama bu durum olayı süreklileştirir, eğer kadını istemiyorsanız ki ben istemezdim car car vır vır dır dur, açıkça söylerdim abla artık ben bırakamayacağım seni iş çıkışı işlerim oluyor veya kursa yazıldım kusuruma bakma der geçerdim.
Ben olsam çok samimi olmadığım kişilerle her gün yolculuk yapmak istemezdim.
Arkadaşlar yardım etmesine gerek yok demiş tamam her gün dolmuş parası gibi para vermesin ama bir yemek ısmarlasın bir gün benzinciye git de biraz benzin alayım sana desin ister insan. Bunun sadece yol üstü bırakıver ile alakası yok. Araba alırken ve arabayla yolculuk yaparken insanlar farklı konfor beklentileri içinde oluyor. Ben sizi anladım. Yol yakın samimi arkadaşla zevklidir ve bu tarz destekleri anca yakın arkadaş der ya da insan yakın arkadaşından bekler.
Arabası olan kişiler servis çekmek zorunda değil.
O samimiyette değilseniz, bir süre başka yere uğrama yolu uzatma alışveriş yapıp onu bekletme gibi şeyler deneyin.
Millet ne kadar uyanık valla kız arabasıyla gelsin,benziniydi, kaskosuydu, trafik sigortasıydı, bakımıydı, muayenesiydi,kış lastiğiydi vs... bi dünya masrafı olsun bizim uyanık abla da her gün beleşten arabaya kurulsun bi de yol boyu dedikodunun dibine vursun.Memleketimiz zaten böyle uyanıklarla dolu.Eğer arabanızla her gün götürmek zorunda kalıyorsanız ve kullanıldığınızı hissediyorsanız,götürmeyin bir bahane bulun arabaya almayın.İnsan bir benzin almayı vs teklif eder.Bence burada konu sahibinin takıldığı nokta kadının niyeti.Şahsen iyi niyetli olmayan insanlara kendimi kullandırtmam,siz de kullandırtmayın.
ben annem için bir şey yapsam parasını alamam ama kızları en ufak bir şey yaptığında parasını alıyor biraz da kendimi salak gibi hissediyorum.. evlerine bizden çok para giriyor, evleri kendinin biz 1000 tl kira ödüyoruz..
Bu olay 4 sene önce oldu.ama şimdiki aklım olsa böyle yapmazdım.pişmanım koni sahibi pişman olmasın.hep iyi niyet ama insanlara deymiyor.
Arkadaşlar yakıt parası istememeniz lazım demiş ama ben buna katılmıyorum. Dolmuşun keşmekeşliğini çekmiyor ayakta dolmuş da beklemiyor dur kalk da uğraşmıyor oohh hususi araba ile dönüyor ve ücret ödemiyor yani bir fayda sağlıyorsa maliyetine de katlanması sizi bıktırmaması ve enayi yerine koyuyormuş gibi hissettirmemesi lazım, x canım bugün benzini ben ödeyeyim diyip 50, 50 bir şekilde ödemesi gerekiyor. Ama bu durum olayı süreklileştirir, eğer kadını istemiyorsanız ki ben istemezdim car car vır vır dır dur, açıkça söylerdim abla artık ben bırakamayacağım seni iş çıkışı işlerim oluyor veya kursa yazıldım kusuruma bakma der geçerdim.
şakayla karışık gibi gülerek
abla her akşam gelirsen ekonomi malum benzine ortak olursun ona göre de hafif gülümse
ama dar gelirli ise yardımcı olmak adına haftada bir kere bırakılabilir bence
bir kaza geçirseniz ve o kadın ölse siz ne yaparsanız yapın hapistesiniz. kendi konforunuz için aldığınız araçta, sürüc olarak bir kaza bela durumu için kendiniz için risk alırsınız, aileniz ve sevdikleriniz için alırsınız ama başkası için bu iş görev haline gelmemeli kanısındayım ben de. aracım yok ama alıcak olursam ben de herkesi arabamla taşıma fikrine karşıyım, ara ara gelen bine olur ama zaten yolunun üstü ne var diye kimseyi taşıyamam. zira gün olur ben kafama esip de hadi şuraya gideyim hadi şuraya uğrayım diyemem arabadakine ayıp olmasın diye. biraz daha fazla özgürlük ve biraz daha fazla konfor için ortalama 20 aylık maaşın kadar olan bir meblağı koy kenarıya, belki kredilerle boğuş, belki arabanın belli arızalarıyla masraflarıyla boğuş, belki aile içinde sıkıntılara göğüs ger arabaya kavuş, sonra da zaten yolunun üstü diye bunu sana görev bellesinler. valla kimse kusura bakmasın ben kimseye öyle her gün her gün yük olamazdım utanırdım. bir iş olduğu zaman eğer sen de müsaitsen şuraya kadar gelebilir miyim derim bir iş arkadaşıma, neticede insanız ama her gün binemem. ayıp denen bir şey var.
belli bahanelerle işini aksatın onun, eve geç gitmesine sebep olun. o sizden yaka silksin. isterse arkanızdan konuşsun boşverin, duymayın. dolmuş, otobüs, ring, metro, metrobüs, vapur, tren vs herhangi bir toplu taşımanın geçtiği yerde ulaşamamak diye bir şey yoktur, geç varmak vardır beklemek vardır biraz yürümek vardır ve bu şahsi meselelerdir. onun arabasının olmamasının suçlusu siz değilsiniz.
uyanıklık eden ve kendini akıllı zanneden insanlar zaten hayatı çekilmez kılan olgulardan sadece biri...
ve dediğiniz gibi o saydığınız masraf kalemleri herkesin aklına gelmiyor. kendini otomobil, futbol ve kadın muhabbetlerinde de profesör sanan gerizekalı erkek milletinin bir çoğu da bunları hesap edemiyor.
- kaç kuruş yakıyo bu km'de?
+ 35 kuruş kanki
- iyi ya normal...
be gerizekalı arabaya yılda nerdeyse 1000 liralık kasko, nerdeyse 600-1000 arası sigorta yaptırıyosun. 1000-2000 tl arası bakım-arıza masrafı, dediğin gibi kış lastiği, yağ değiştir, antifriz koy, HGS yüklet, yıkamaya götür (beyfendiler eline bez alıp arabayı iç-dış silmekten acizler bir de ben arabamı temiz kullanırım derler), yok pas pas al, ilk yardım çantası al... hatta araba her geçen yıl değer kaybediyo... bunları da ortalama bir hesapla aracın yakıtına ekle...
araç km'de 1 tl yakıyor. artı sürücü can taşıyor. kendisi yaralansa sorun yok ama yanındakine bir şey olursa baş sorumlu...
bu bencilliktir değildir hanımlar, bu realitedir. herkes realiteyi göz önüne koymalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?