İŞ YERİNDEKİ GICIK KIZLAR

Konuyu yazan 16-17 yaslarinda bir kiz cocugu gibi geldi bana yorumlarda universite bitirdim dediginizde sasirdim.
alinganlik yapmissiniz biraz. İsiniz cok zor butun gun ayakta mesai bitimine az kalmis sinirler iyice gerilmis, boyle seyler olur elinizi hizlandirmaya calisin pratik yaptikca duzelir zaten. Hak veriyorum bir an once cikmak isteyen gergin insanlar var ve is uzuyor falan, onlar da hakli.

Duygusalsan hiç bir noktaya gelemezsin onlar kadar çirkef, dedikoducu, sinsi, arkadan bıçaklayan olmalısın
İş hayatı çok acımasız, baktın çok üzülüyorsun çık ordan onlarla uyum içinde değilsen kalman işkence olur, her yer satış personeli arıyor gençsin her yerde iş bulursun
Birde üni mezunusun o kokuşmuş ve kötü ortamı çekme, bazen bütün kötüler bir arada olur, sen orada olma, bulunma zaman önemli bir kavram
İşten çıkma gibi bir durumum yok maalesef ancak daha iyi bir yerde iş bulabilirsem o zaman çıkarım işte iş içinde bulunuyor evde otur otur kimsenin senden haberi olmuyor bu işi de daha iyi iş imkanları yakalamak adına kabul etmiştim zaten 30 yaşındayım yaşım o kadar da genç değil yani diğer arkadaşların yorumlarını da okudum iyi hissettirdi bana kendimi

Konuyu yazan 16-17 yaslarinda bir kiz cocugu gibi geldi bana yorumlarda universite bitirdim dediginizde sasirdim.
alinganlik yapmissiniz biraz. İsiniz cok zor butun gun ayakta mesai bitimine az kalmis sinirler iyice gerilmis, boyle seyler olur elinizi hizlandirmaya calisin pratik yaptikca duzelir zaten. Hak veriyorum bir an once cikmak isteyen gergin insanlar var ve is uzuyor falan, onlar da hakli.
Zaten benim işimi bitirmem saat 10 der demez çıkacağımız anlamına gelmiyor kasalar kapanıyor onları bekliyoruz ve en fazla da o sürüyor birazcık alınganlık etmiş olabilirim ama bu benim yapım doğuştan olan

Zaten benim işimi bitirmem saat 10 der demez çıkacağımız anlamına gelmiyor kasalar kapanıyor onları bekliyoruz ve en fazla da o sürüyor birazcık alınganlık etmiş olabilirim ama bu benim yapım doğuştan olan
Benim yapim boyle dogustan derseniz cok kaybedersiniz benden size dost tavsiyesi. Her zaman gelisim icin cabalamanizi tavsiye ederim nacizane

Merhaba arkadaşlar ben bir giyim mağazasında çalışıyorul haftada 15 saat kısmi part time deniyor buna normal part timelar var onlar 20 saat çalışıyor en az çalışan personel benis haliyle onlar kadar da tecrübem yok orada ama sanki beni ezmek istiyorlar ya da bana mı öyle geliyor bilemiyorum özellikle bu akşam ki olaydan sonra farkına vardım reyonları toplarken o 20 saat çalışanlardan biri seri ol biraz 10da çıkalım dedi ben de çabuk tarafından bitirmek için işi özenmedim pek reyonlara ama o kadar da kötü değildi reyonlar oradaki diğer 20 saat çalışanlardan biri o toplamamış burayı demiş bana seri ol diyene geldi reyonu beraber topladık anlattı da biraz bana şöyle olur böyle olur diye sana öğretmek haddime değil ama diğer kız böyle dedi o yüzden sana laf gelmesin diye dedi hem acele ettiriyorlar hem de orası olmamış diyorlar sinirlendim zaten duygusal da bir insanım ağlamak bile geldi içimden akşamcı olmak çok zor bu işte reyonları toplamadan çıkamıyoruz ben normalde de pek akşamcı olmuyorum zaten bazen oluyorum ilk defa böyle birşey geldi başıma üzüldüm yani rahatsız daha doğrusu bu iş böyle beni üniversite mezunuyum 4 yıllık ama kendi alanımla ilgili iş bulamayınca mecbur oldum burada çalışmaya ayrıca işin terfisi de var mağaza müdürlüğüne kadar uzanabilecek bir süreç var önümde üniversite mezunu olmam büyük avantaj sağlayacak bana böyle bir düşüncenin içindeyim işte belki de ben abartıyorum şu anda hayatımın hassas bir dönemindeyim çokta zorluklar çektim özellikle bu yaz o yüzden mi hassasım bilemiyorum yorumlarınız önemli benim için
Alinganlink etmişsiniz...kendiniz de farkindasiniz 4* 4 Luk toplamamissiniz. Sizi dogru yonlendiren elestirilere alınganlık etmeyin.degerlendirin.yolunuz açık olsun

İs yerinde ki GICIK KIZLAR yazarak zaten sen ön yargini belli etmissin.

Merhaba arkadaşlar ben bir giyim mağazasında çalışıyorul haftada 15 saat kısmi part time deniyor buna normal part timelar var onlar 20 saat çalışıyor en az çalışan personel benis haliyle onlar kadar da tecrübem yok orada ama sanki beni ezmek istiyorlar ya da bana mı öyle geliyor bilemiyorum özellikle bu akşam ki olaydan sonra farkına vardım reyonları toplarken o 20 saat çalışanlardan biri seri ol biraz 10da çıkalım dedi ben de çabuk tarafından bitirmek için işi özenmedim pek reyonlara ama o kadar da kötü değildi reyonlar oradaki diğer 20 saat çalışanlardan biri o toplamamış burayı demiş bana seri ol diyene geldi reyonu beraber topladık anlattı da biraz bana şöyle olur böyle olur diye sana öğretmek haddime değil ama diğer kız böyle dedi o yüzden sana laf gelmesin diye dedi hem acele ettiriyorlar hem de orası olmamış diyorlar sinirlendim zaten duygusal da bir insanım ağlamak bile geldi içimden akşamcı olmak çok zor bu işte reyonları toplamadan çıkamıyoruz ben normalde de pek akşamcı olmuyorum zaten bazen oluyorum ilk defa böyle birşey geldi başıma üzüldüm yani rahatsız daha doğrusu bu iş böyle beni üniversite mezunuyum 4 yıllık ama kendi alanımla ilgili iş bulamayınca mecbur oldum burada çalışmaya ayrıca işin terfisi de var mağaza müdürlüğüne kadar uzanabilecek bir süreç var önümde üniversite mezunu olmam büyük avantaj sağlayacak bana böyle bir düşüncenin içindeyim işte belki de ben abartıyorum şu anda hayatımın hassas bir dönemindeyim çokta zorluklar çektim özellikle bu yaz o yüzden mi hassasım bilemiyorum yorumlarınız önemli benim için
Ne kadar naif alingansiniz.bizim sektorde calismamanizi tavsiye ederim bu kadar naifligi kaldiramayiz. Yuzumuze yeri geliyor musteriler kazagi firlatiyor. Yeri geliyo 20 saat degil ustune 20 saat daha koyulabiliyor. Kabinlerde bazen birbirimizi yiyoruz depolarda nerdeyse sac basa giriliyor. Simdi cikarr aaaa ne cirkinnn hirikitler diyenler ama isin gercegi bu. Anlasmaya bakicaksiniz oyle herseyi yanlis anlarsaniz isiniz var. Tamam toplariz 10 da cikariz insallah diyip gececeksin. Sonra laf ederlerse e acele ettik bu kadar oldu sabaha telafi ederiz diyeceksin.

Ne kadar naif alingansiniz.bizim sektorde calismamanizi tavsiye ederim bu kadar naifligi kaldiramayiz. Yuzumuze yeri geliyor musteriler kazagi firlatiyor. Yeri geliyo 20 saat degil ustune 20 saat daha koyulabiliyor. Kabinlerde bazen birbirimizi yiyoruz depolarda nerdeyse sac basa giriliyor. Simdi cikarr aaaa ne cirkinnn hirikitler diyenler ama isin gercegi bu. Anlasmaya bakicaksiniz oyle herseyi yanlis anlarsaniz isiniz var. Tamam toplariz 10 da cikariz insallah diyip gececeksin. Sonra laf ederlerse e acele ettik bu kadar oldu sabaha telafi ederiz diyeceksin.
Mecburen öyle yapacağım

Alıngan biriyim ve bu durumumun vesilesiyle iş yaşamım olamadı zira iş yerinde kendini tutamayıp höyküre höyküre ağlamam oradakiler üzerinde olumlu bir izlenim bırakmadı asdfasdf bununla birlikte sizin durumunuzda bir uyarı var sadece. Kişiliğinize ve çalışmanıza yönelik hakaret söz konusu değil. Bu durumu geride bırakın ve kendinizi sürekli bu konuyu düşünerek doldurmayın değecek bir durum değil çünkü.
Diğer üyelerin aksine sektörü/işi bırakmamanızı pes etmemenizi hatalarınızdan ders çıkararak devam etmenizi öneririm. Neticede annemizin karnından doğar doğmaz iş öğrenmiyoruz hata yapa yapa öğreniyoruz. Kolaylıklar dilerim.

Alıngan biriyim ve bu durumumun vesilesiyle iş yaşamım olamadı zira iş yerinde kendini tutamayıp höyküre höyküre ağlamam oradakiler üzerinde olumlu bir izlenim bırakmadı asdfasdf bununla birlikte sizin durumunuzda bir uyarı var sadece. Kişiliğinize ve çalışmanıza yönelik hakaret söz konusu değil. Bu durumu geride bırakın ve kendinizi sürekli bu konuyu düşünerek doldurmayın değecek bir durum değil çünkü.
Diğer üyelerin aksine sektörü/işi bırakmamanızı pes etmemenizi hatalarınızdan ders çıkararak devam etmenizi öneririm. Neticede annemizin karnından doğar doğmaz iş öğrenmiyoruz hata yapa yapa öğreniyoruz. Kolaylıklar dilerim.
Teşekkür ederim desteğiniz için ben de sizinle aynı moddayım bağıra bağıra ağlayacak bir yapıya sahibim hatta daha önce ki iş yerimde ağlamıştım da o yüzden istifa ettim çünkü bir daha oradakilerin yüzüne bakamazdım dilerim öyle birşey olmaz şu durumda hassas bir dönemdeyim zaten belli ki onun da etkisi olmuş çok sıkıntılar çektim zamanında hele ki bu yaz bazen durup dururken ağlamak geliyor içimden

Yeni olduğun için yavaşsın muhtemelen hızlı ol demişler. Bunda birşey yok. Ama hızlı ol demek özensiz yapabilirsin demek değil ki. Hangi sektör olursa olsun iş hayatı zor, gıcık kızlar da var ama senin olayinda gıcıklık yapmamışlar bence.

Eşim eskiden kısmı parttan başlayıp yöneticiliğe kadar geldi. Mağaza müdürlüğüne hazırlanıyordu ama memur oldu. Memur maaşından daha iyiydi maaşı primlerle. O sektörde kalmak istersen eğer tavsiyem her alanda çalışman. Full olmaya çalış. Sonra depo, kasa, mağazanın her bölümünde(çocuk, kadın, erkek gibi) çalış. Özellikle kasaya ağırlık ver. Arkadaki evrak işlerini ben yaparım vs diyerek al. Ne kadar çok şey bilirsen yöneticilik mülakatın ve sınavın o kadar iyi geçer. Çokta zordur. Ciddi çalışma ister o sınav. Bazıları seni enayi yerine koyar belki ama sen kendin bilirsin neye hazırlandığını. Okuduğun bölüm özellikle kasa yöneticiliğinde seni avantajlı yapar. Milletin üçüncü girişinde kazandığı sınavı eşim ilk girişte kazandı çünkü ders gibi notları ezberleyerek değil tecrübe ederek öğrendi her şeyi.

Ayrıca çalıştığı mağazada 60 kişi vardı. En az 45 kişi üniversite mezunuydu ve çoğunluğuda yüksek lisanstaydı. Orada da artık eğitimli kişiler öncelikli. Ben üniversite mezunuyum ondan alındım gibi bir durum yok. Orda eğitimden ziyade tecrübe konuşur. Hızlı ve düzgün yapmak zorundasın. Beş saat bile olsa senden daha fazla ayaktalar ve gerçekten yorucu. Bir an önce bitirip evine gitme derdinde herkes.

3 sene özel kurumda öğretmen olarak görev yaptım. Büyük kurumsal bir yerdi.

Tecrübeme dayanarak sana şunu söyleyebilirim ki... böyle aģlak olarak,çıtkırıldımlıkla Cok dayanamazsın. Birkaç veriyorum sana. Ya sen koşarak gidersin... ya da onlar sana yol verirler.

Unutma. Orda kalifiye eleman aramiyorlar. Senin yaptığını yoldan geçen herhangi bir insan da yapabilir.

Biliyorum. Okuduk ettik. Mavi yaka ile çalışmak zorumuza gidiyor.

Ama burası norveç değil.

Burasi dünyanın en kötü ve en küçük ekonomilerinden biri.

Aç kalmadigimiza şükredelim

Dur bakalim daha bu baslangic daha neler göreceksin bir isi iyi yaparsın basarini tebrik etmezler ama yanlis yaparsın dillerinden kurtulamazsin yuksek pozisyonlar istiyorsan eğer takilmamayi ogrenmelisin

Senin gibi onlarda çalışansa müdür amir yönetici vs değilse sana böyle yapmaya hakları yok kendilerini birşey sanmasınlar sen yapabildiğin kadar yap onlar erken çıkmak isterse kendi işlerini bitirip çıkabilirler sen erken çıkmaya mecbur değilsin maaşını onlar vermiyor ne zaman üst görevden biri gelir dinlersin

Back
X