İŞ YERİNDEKİ GICIK KIZLAR

Ben işyerinde gıcık kızlar değil gereğinden fazla hassas ve alıngan bir konu sahibi gördüm.
Öğretmenliğimin ilk yıllarında bir velinin tavrına çok üzülüp ağlamıştım.
Müdürüm 'her veliye böyle üzülüp ağlarsan
bu işi yapamazsın, olayları-tepkilerini düşünüp değerlendir elbette ama bunu yaşananlardan ders çıkarmak için yap, sonra da olayı-veliyi orda bırakıp evine git' demişti.

Ben okulda yaşadığım her olumsuz olayı yazarım bir deftere.
Bu olay neden oldu? Nasıl gelişti?
Muhatabımın tavrı nasıldı?
Benim tepkilerim doğru muydu?
Yanlışsa ne yapsam daha doğru olurdu?
Bu olaydan ne öğrendim?
Tekrarlanmaması için ne yapabilirim?
Son 10 yıldır yönetici olmama rağmen bu alışkanlığımı sürdürüyorum çok da faydasını gördüm.
Size de tavsiye ederim.
Elma yy-Zor İnsanlarla Zorlanmadan Baş Edebilmek adlı kitabı da önerebilirim.

İş yaşamınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Merhaba arkadaşlar ben bir giyim mağazasında çalışıyorul haftada 15 saat kısmi part time deniyor buna normal part timelar var onlar 20 saat çalışıyor en az çalışan personel benis haliyle onlar kadar da tecrübem yok orada ama sanki beni ezmek istiyorlar ya da bana mı öyle geliyor bilemiyorum özellikle bu akşam ki olaydan sonra farkına vardım reyonları toplarken o 20 saat çalışanlardan biri seri ol biraz 10da çıkalım dedi ben de çabuk tarafından bitirmek için işi özenmedim pek reyonlara ama o kadar da kötü değildi reyonlar oradaki diğer 20 saat çalışanlardan biri o toplamamış burayı demiş bana seri ol diyene geldi reyonu beraber topladık anlattı da biraz bana şöyle olur böyle olur diye sana öğretmek haddime değil ama diğer kız böyle dedi o yüzden sana laf gelmesin diye dedi hem acele ettiriyorlar hem de orası olmamış diyorlar sinirlendim zaten duygusal da bir insanım ağlamak bile geldi içimden akşamcı olmak çok zor bu işte reyonları toplamadan çıkamıyoruz ben normalde de pek akşamcı olmuyorum zaten bazen oluyorum ilk defa böyle birşey geldi başıma üzüldüm yani rahatsız daha doğrusu bu iş böyle beni üniversite mezunuyum 4 yıllık ama kendi alanımla ilgili iş bulamayınca mecbur oldum burada çalışmaya ayrıca işin terfisi de var mağaza müdürlüğüne kadar uzanabilecek bir süreç var önümde üniversite mezunu olmam büyük avantaj sağlayacak bana böyle bir düşüncenin içindeyim işte belki de ben abartıyorum şu anda hayatımın hassas bir dönemindeyim çokta zorluklar çektim özellikle bu yaz o yüzden mi hassasım bilemiyorum yorumlarınız önemli benim için

14 satırlık yazı yazmışsın 1 tane bile noktalama işareti kullanmamışsın.Bence sana diploma veren kurumlar denetlenmeli, belki böylece her önüne gelen diploma alınca statü elde ettiğini düşünmeyi bırakır.

14 satırlık yazı yazmışsın 1 tane bile noktalama işareti kullanmamışsın.Bence sana diploma veren kurumlar denetlenmeli, belki böylece her önüne gelen diploma alınca statü elde ettiğini düşünmeyi bırakır.
Neden denetlenmeli bende dikkat etmiyorum hiç sevmiyorum bu kurallara uymayı sadece sınavlarda uyarım hayatımın geri kalanında noktanın virgülün yeri yoktur durup dururken bunu yazmanız hiç hoş olmamış belki diksiyonu çok düzgündür ayrıca çalışma hayatında noktayı virgülü kimse sormuyor . Nokta

Neden denetlenmeli bende dikkat etmiyorum hiç sevmiyorum bu kurallara uymayı sadece sınavlarda uyarım hayatımın geri kalanında noktanın virgülün yeri yoktur durup dururken bunu yazmanız hiç hoş olmamış belki diksiyonu çok düzgündür ayrıca çalışma hayatında noktayı virgülü kimse sormuyor . Nokta

Diksiyonu çok düzgün olan birisi dikkat ediyordur ki diksiyonu düzgündür ve kendini ifade etmekte zorlanmaz.Burada noktalama, vurgu ve paragraflara ayırma gibi şeyleri kullanmadan uzunca yazılar yazarsanız insanlar derdinizi anlamakta güçlük çeker ve yazıyı tekrar tekrar okumak zorunda kalırlar (acaba burada ne demek istemiş diye).

Sizce bir şeyi yapmak için illaki birinin sorması ya da eleştirmesi mi gerekiyor? İşverenler sadece elinde diploması var diye mi işe alıyor insanları? Müdür olunca resmi kurumlarla yazışmayacak mı ya da müşterilerle muhattap olup mail atmayacak mı başlık sahibi?
Başlığın içeriğinde de zaten yaptığı işe dikkat etmemiş etik davranmayıp işini savsaklamış ve diğer çalışanlar tarafından uyarılmış.

Alıngan biriyim ve bu durumumun vesilesiyle iş yaşamım olamadı zira iş yerinde kendini tutamayıp höyküre höyküre ağlamam oradakiler üzerinde olumlu bir izlenim bırakmadı asdfasdf bununla birlikte sizin durumunuzda bir uyarı var sadece. Kişiliğinize ve çalışmanıza yönelik hakaret söz konusu değil. Bu durumu geride bırakın ve kendinizi sürekli bu konuyu düşünerek doldurmayın değecek bir durum değil çünkü.
Diğer üyelerin aksine sektörü/işi bırakmamanızı pes etmemenizi hatalarınızdan ders çıkararak devam etmenizi öneririm. Neticede annemizin karnından doğar doğmaz iş öğrenmiyoruz hata yapa yapa öğreniyoruz. Kolaylıklar dilerim.
Çok güzel yazmissiniz.insallah dilediğiniz gibi bir iş hayatınız olur🤗

Merhaba arkadaşlar ben bir giyim mağazasında çalışıyorul haftada 15 saat kısmi part time deniyor buna normal part timelar var onlar 20 saat çalışıyor en az çalışan personel benis haliyle onlar kadar da tecrübem yok orada ama sanki beni ezmek istiyorlar ya da bana mı öyle geliyor bilemiyorum özellikle bu akşam ki olaydan sonra farkına vardım reyonları toplarken o 20 saat çalışanlardan biri seri ol biraz 10da çıkalım dedi ben de çabuk tarafından bitirmek için işi özenmedim pek reyonlara ama o kadar da kötü değildi reyonlar oradaki diğer 20 saat çalışanlardan biri o toplamamış burayı demiş bana seri ol diyene geldi reyonu beraber topladık anlattı da biraz bana şöyle olur böyle olur diye sana öğretmek haddime değil ama diğer kız böyle dedi o yüzden sana laf gelmesin diye dedi hem acele ettiriyorlar hem de orası olmamış diyorlar sinirlendim zaten duygusal da bir insanım ağlamak bile geldi içimden akşamcı olmak çok zor bu işte reyonları toplamadan çıkamıyoruz ben normalde de pek akşamcı olmuyorum zaten bazen oluyorum ilk defa böyle birşey geldi başıma üzüldüm yani rahatsız daha doğrusu bu iş böyle beni üniversite mezunuyum 4 yıllık ama kendi alanımla ilgili iş bulamayınca mecbur oldum burada çalışmaya ayrıca işin terfisi de var mağaza müdürlüğüne kadar uzanabilecek bir süreç var önümde üniversite mezunu olmam büyük avantaj sağlayacak bana böyle bir düşüncenin içindeyim işte belki de ben abartıyorum şu anda hayatımın hassas bir dönemindeyim çokta zorluklar çektim özellikle bu yaz o yüzden mi hassasım bilemiyorum yorumlarınız önemli benim için
Abartmışsın

İş hayatı zordur. Bu yaşadığın çok küçük bir şey. Kimseye fazla güvenmeyeceksin bu tarz iş yerlerinde. Ayrıca, erken çıkayım vb. şeyler için de işini yarım yamalak yapmayacaksın...

Komsum lcw de calısıyor
Eve gelıyor kahve ıcecek halı yok
Reyon topla yok günsonu al falan derken mesai 10da bıtecekken cogu zaman 11ı geçe evde oluyor. Muntazam bırakmaları gerekıyormus magazayı. Cok zor allah yardımcın olsun umarım kendı meslegını yapabılırsın

Back
X