İşi bırakmalı mıyım?

VisneliPasta

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
1.102
286
373
İstanbul
Kızlar merhaba 1-2 haftadır üzerinde kafa patlattığım bir konu var. Sizin de fikrinizi almak istedim.

Ben yaklaşık 3 aydır yeni bir işyerinde çalışıyorum (yonetici pozisyonundayim). Aslında işten memnunum ama tek problemim yol. Haftanın 6 günü İstanbul trafiğinde 45 km git gel toplam 90 km araba kullanıyorum ve maaşımın yarısı benzine diğer yarısı da kiraya gidiyor. ise baslarken bir deneyelim bakalim dedim ama yolda cok bunaliyorum.

Servis imkanım yok toplu taşıma kullandığımda ise 45 kmlik yol 2,5 saat sürüyor ve akşam saat 9 da evde oluyorum malesef işin yakınlarına taşınma gibi bir imkanım yok çünkü yakında evleniyorum ve nişanlımın işi sebebiyle işine yakın bir yerde oturmamız gerekiyor, bir de burası oturmayı tercih edeceğim bir yer değil.. velhasıl kelam tek sorunum uzaklık..

işi bırakırsam işsizlik maaşımı 7 ay kadar daha alabileceğim, tabi bu sürede yeni iş bulamazsam.. ki bulurum diye düşünüyorum.. bir de evlilige 3 ay kaldı bu arada hazirliklarimi daha rahat yaparim..

siz ne dersiniz kizlar? bir oneriniz var mi? fikirlerinizi almak isterim

Ay çok karışık :) ne desem bilemedim eşinle evlenince taşınacagınız yakın yarlerde iş bulmaya çalış o süre zarfında 1 ay falan daha çalış ki parasız kalma maddi durumunu bilemiyorum en kötüsünü söylüyorum arkadaşım en ayırlısı bu sekilde gariba :)

evet bir ay daha dayanabilirim sanırım. maddi durumda sorun yok eski çıkışımdan kalan tazminatın bir kısmı duruyor hala.. yani parasız kalma demişsin ya benim bu ayki maaşım bitti bile öyle söyliim sana ve kendime aldığım 1 tane etek.. kalanı benzine ve kiraya gitti ve daha maaşımı almama 10 gün var.. yani işsizken de bu kadar cepten yiyordum çalışırken de cepten yiyorum..

işte işsizlik psikolojisi zor

Mesafe cok önemli. Bekarken çalıştığım yer annemlerin evine 1,5 saat uzaklıktaydı. Çalışırken değil ama yolda yoruluyordum. Arabayla da toplu taşımayla da çile haline gelmişti. Kendi evim işime 15 dk uzaklıkta, araba ile daha kısa. O kadar güzel birşeymiş ki bu. Zaman kazanıyorum ve yorulmuyorum.

Eğer oradan cıkınca kariyerinizden eksilen bir durum olmayacaksa cıkın. Zaten düğün olmak üzereymiş o arada da yeni bir yer bakarsınız.

İstanbuk trafiği çekilmiyor ya
Yerinde olsam hafiften yeni iş arayışlarına koyulurum
Uygun bir iş bulduğumda ayrılırdım şimdiki iş yerimden

kariyerimi etkiler mi bilmiyorum, su an buyuk ve bilinen bir sirketteyim ve calisma surem cv me yazamayacagim kadar kisa (yola dayanamadi kacti gibi olur ) ama buradan cikarsam da bu ayarda bir is bulabilirim sanirim (tek dusundugum bu aslinda). biraz mizildanip nabiz mi yoklasam acaba? bizim sehir merkezinde de bir ofis var (evime 15 dk ve evlendikten sonra oturmayi dusundugumuz bolgede) oraya gecsem? ama iste cok yeniyim bu ne şımarıklık derler mi acaba??

Sonuçta çıkmayı göze almışsın, çıkarsalar da şımarık da deseler bişi değişmez neticeye bakmak lazım :)

O zaman direk restleşmek yerine, bu durumun seni cok yordugunu eğer onlar için de uygunsa merkezdeki ofiste çalışmak istediğini söyleyebilirsin.

doğruu araya cumartesileri de gelmesem olur muuu? diye sıkıştırsam abartmış olurum dimi

ben sırf bu istanbulun trafiği yüzünden terkedecem bu diyarları
alış başımı gidecem

Son düzenleme:

İşten kendi isteğinle ayrılırsan işsizlik maaşı alamazsın ki

Bana edilen iş teklifini sırf bu yol yüzünden reddetme durumum var.. Hemde istediğim bir işi :26:

Yani yol önemli malesef..

ısı bırakırsanız degıl ısten kovulursanız ıssızlık maası alabılırsınız dıye bılıyorum.ıyı arastırın bence.

Eşinizin işine yakın diye şu anki yerinizde oturmaya devam etmek bence büyük fedakarlık.Peki sizin işinize yakınlığı ne olacak? Kimin yeniden iş bulması daha kolaysa o istifa etsin, ya da yeniden iş bulması zor olanın işine yakın yerde oturulsun bence. Gerçi İstanbul'da imkanlar daha çok, insanlar 1-2 haftada iş değiştirebiliyorlar, sektörüne, senin kariyer geçmişine, yeniden iş bulabilme durumuna göre değişir bu durum. Bence erkeğin işi daha önemli, kadın için 2.planda diye düşünmeyin. Ben öyle düşündüm ve çok da doğru bir karar verdiğimi düşünmüyorum.

Bu arada, bu işsizlik maaşları sonradan geri ödenmek üzere mi alınıyor işkurdan acaba? Ben hiç işsizlik maaşı almadım bugune kadar, hakettiğim şeyden vaz mı geçmiş oldum?

Son düzenleme:

Valla evlendikten sonra o mesafeler daha bi uzak geliyor insana,evde her iş size bakarken bunu daha iyi anlıyorsunuz.benim iş yerim avrupa yakasından anadolu yakasına taşındıve ben avrupa yakasında oturuyorum.
:44:kesinlikle gitmem oraya dedim.evliyim ve 7 yaşında 1 oğlum var.iş arayışlarım deva etti ama maalesef oldu dedğim yerler bile olumsuz geri döndü.mecburen bu tarafa taşınan iş yerimde devam ediyorum.sabah 3 akşam 3 tam 6 vesayit.akşam 8 de evde oluyorum pestil gibi ve hiç bir işime doğru dürüst yetişemiyorum.sana tavsiyem henüz daha yolun başındayken ayrıl ve başka iş bak.sonrasında çocuğa karışınca her şey o kadar zorki..

onun isi birakmasi mumkun degil.. ayin belirli gunleri nobetci ve benim ona ihtiyacim oldugunda hemen eve ulasabilecek mesafede olmali, mesaisi sabah 7de basliyor, sehrin en guzel yerinde ve merkezinde calisiyor ve 3 sene kadar daha orada. benim calistigim yer ise fabrikalarin bulundugu, sehir disinda sayilabilecek ve benim oturmak istemedigim bir yer.. yani sehirdeyiz orasi net :) tai ki erkegin isi daha onemli diye dusunmuyorum ben de yillarca dirsek curutup okudum, benim de isim onemli ama onun degil benim esnek olmam daha mumkun gibi gorunuyor....

issizlik maasi ise kredi degil, maas ve geri odenmiyor. calistiginiz sure boyunca sgk primleriniz duzenli olarak odeniyorsa isten cikartilma durumunda yeni bir is bulana kadar size bir nevi destek.. issizlik maasina benim bildigim kadariyla isten cikarildiktan sonra 1 ay icerisinde basvurmaniz gerekiyor. gec basvurdugunuz takdirde o gune kadar olan maaslarinizi almayip hakettiginiz maasin kalanini aliyorsunuz.

ben 3 sene araliksiz calistigim icin 10 ay maas almaya hak kazandim. daha kisa sure calisanlar ve prim odeyenler daha kisa sure boyunca maas alma hakki elde ediyorlar. yani isten cikarilip da iskura basvurmadiysaniz hakettiginiz maastan vaz gecmissiniz demektir. istifa ederseniz alamazsiniz yalniz isten cikarilmaniz gerekiyor.

Bence bırakıp güzel güzel hazırlıklarını yap 3 ay dediğin neki çabuk gelip geçiyor. Paraya ihtiyacın olacak tabi ama bu şekilde hem zamanın ölüyor hem paran cebine kalmıyor.
ayrıca evlendikten sonra da iş yerini özellikle evine yakın olanı seçmelisin çünkü çoook zorr oluyor (

Bence bırakıp güzel güzel hazırlıklarını yap 3 ay dediğin neki çabuk gelip geçiyor. Paraya ihtiyacın olacak tabi ama bu şekilde hem zamanın ölüyor hem paran cebine kalmıyor.
ayrıca evlendikten sonra da iş yerini özellikle evine yakın olanı seçmelisin çünkü çoook zorr oluyor (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…