İşi eşi parası olmayan insan var mı?

Nasıl yok, tüm yaşıtların okumuş, evli ve iş sahibi mi? Herkes varlıklı mı bu ülkede? Ama çabalıyor insanlar.
Sen çalışıp yılmışsın, gözün korkmuş, cesaretini topla lütfen. Meslek edin bir şey yap. Yoktan kendisine bir hayat var eden nice insan var.
İş hayatına yeniden dönmezsen ömrün boyunca böyle evde tüketirsen yaşamını, senin gibi yüzlerce yılmış kabullenmiş insan olsa ne yazar, senin sıkıntın hafifler mi?
benim çevremde yok benim gibisi. Okumadıysa evleniyor, evlenmiyorsa işi var.

Hayatınızdan memnun musunuz peki? Yoksa bir şeyleri değiştirmek istiyor musunuz?
Tüm ömrünüzü televizyon ve bilgisayar başında geçirmeyi mi planlıyorsunuz? Umarım öyle değildir. Hayat böyle harcanmayacak kadar kıymetli.
Açık öğretimden okulunuzu bitirebilir, iş bulabilir, hobiler edinebilirsiniz. Aşk meşk konuları ikinci planda. Önce kendiniz için bir şeyler yapmaya başlayın. Bu yaşta bu kabullenmişlik, bu vazgeçmişlik ileride size çok büyük pişmanlıklar olarak geri döner. Keşke şöyle yapsaydım, böyle yapsaydım der durursunuz.
Aslında o kadar çabaladım ki detaya girmek istemiyorum kısaca kalmadı bende

benim çevremde yok benim gibisi. Okumadıysa evleniyor, evlenmiyorsa işi var.
Benim çevremde evlenmiyorsa işi olanlar, işsizse de iş arayanlar mevcut. Yakın çevrem genelde üniversite mezunu sanırım ondan. Ama sağda solda, burada bile rastlıyoruz hem evlenmemiş hem çalışmayan kişilere. Zaten kısmetiniz çıkınca içinize sinice hemen evleneceksiniz gibi geldi bana, memnunmuşsunuz da zaten halinizden. Ben dertlisiniz bundan dolayı sanarak yorum yapmıştım..

Benim çevremde evlenmiyorsa işi olanlar, işsizse de iş arayanlar mevcut. Yakın çevrem genelde üniversite mezunu sanırım ondan. Ama sağda solda, burada bile rastlıyoruz hem evlenmemiş hem çalışmayan kişilere. Zaten kısmetiniz çıkınca içinize sinice hemen evleneceksiniz gibi geldi bana, memnunmuşsunuz da zaten halinizden. Ben dertlisiniz bundan dolayı sanarak yorum yapmıştım..
zannetmiyorum öyle olacağını. ben aile kavramına karşı çok soğuğum ve kendimi beğenmiyorum ve beceriksizim ve kalabalık sevmiyorum ve bissürü şey

zannetmiyorum öyle olacağını. ben aile kavramına karşı çok soğuğum ve kendimi beğenmiyorum ve beceriksizim ve kalabalık sevmiyorum ve bissürü şey

Evlilik konusunu bilemem tabi ama...
Bir meslek edinsen kendine güvenin gelecek ama hem bunları diyorsun, sen beceriksizim dedikçe elinden hiç bir şey gelmez zaten. Bence bahaneni yaratmış, arkasına sığınmışsın. Zaten tv, pc başında ömür tüketmekten memnunum diyorsun. Bence memnun da değilsin şimdilik kendini kandırıyorsun, yarın göreceksin bunları, ama neyse ben çok uzatmayayım artık.

vakit dolana kadar yaşayacağım.
şu ana kadar okumak için müsait ortamım yoktu. kitap okumak istiyorum

Kitap okumak istemen bence çok güzel. Ki konuna kitap okumanı tavsiye etmek için girmiştim. Madem evdesin boş vaktin çok, sana tavsiye edeceğim kitabı mutlaka oku. Ufkunun genişleyip fikrinin değişeceğine inanıyorum. "Beyaz zambaklar ülkesinde" kitabını edin ve mutlaka oku. İnternet elinin altındayken araştır bi istersen.

Ne ailene ne çevrene nede yaşadığın ülkeye zerre kadar bir faydan olmadan yaşamak seni mutlu edecekse buyur yasa kardeş. .neden senin gibi baskalarida varmı diye merak ettin?Bir grup kurup birlikte vakit öldürmek için mi?Nickinin hakkını veriyorsun tebrikler..26 yaşında ama ruhu nine))

En son 18 yasinda oyleydim. :işsiz:

Degistirmek istiyorsaniz degistirirsiniz, sikinti yok derseniz birakin oyle kalsin.

büyük resime bakarken arkada kalmış gerçeği göremiyorsunuz bence yorum yapan arkadaşlar..
nicki ve seçtiği resim dahi ne kadar bunalımda ve hayal kırıklığına uğramış bir insan olduğunun göstergesi değil mi ?

hayatta bir takım sorunlar yaşamış, çabalamış ama olmamış ve konu sahibi hayata küsmüş.
tv ve internetin arkasında ki hayal dünyasına saklanıyor.
yüzünde yaralar olduğunu boyunun kısa olduğunu girdiği iş yerinde kötü deneyimler yaşadığını üstü kapalı anlatmış.
bana derinlerde bir yerlerde çok kırılmış incinmiş bir insan hissi verdi yazdıkları.
sanki umursamıyormuş, sanki kendi seçimiymiş gibi ama değil yaşadığı hayat..

konu sahibi bilmiyorum belki yanılıyorum yazdıklarımda ama eğer böyleyse bile lütfen kendine yapma bunu..
ne boyun ne kilon ne yüzün hiçbiri hiçkimseyi ilgilendirmez.
sen sadece kendine değer ver ve kendin için yaşa, çalış, oku ..
çabala ve hayatı sev..
aptal bir monitorun arkasına saklanma orda tüketme hayatını..
bütün bunları bir zamanlar saklanmış,gizlenmiş biri olarak yazıyorum :)
Çık dışarıya en ufaktanda olsa işe gir, para kazan , açık öğretime kayıt ol belediyenin kurslarına git kendine şans ver neler yapabileceğini kendine göster ..

başarılar..

edit: Bu arada işim yok param hiç yok. ailemle kalıyorum. okulum bitti ama hayallerim var dağ gibi.. deli gibi hayal ediyorum ve onları yaşamak gerçekleştirmek için çabalıyorum. çırpınıyorum.. Sen de hayal kur ve hayalin için çabala olmaz mı

Önünde 40-50 yıllık daha bir ömür var. Bunu bu kadar boş geçirmeye değer mi?

Bence sıkıntılısın durumundan, psikolojin sıkıntılı. Tedavi ol diyeceğim ama onu da yapmazsın muhtemelen. En güzel yıllarını harcıyorsun tv ve bilgisayar karşısında.

Kendine güven
Kendini sev
Kendi Hayatinin sorumlulugunu al
Sevdigin seyleri yap
Mutlu olmayi sec
Kalbini titreten seni sevince bogan seylerin pesinden git hic beklemeden.. bekledikce üzerinde düsündükce zihin insani kandirmaya calisir bahaneler üretir..ben böyle iyiyim riske girmeyeyim der, ya böyle olursa söyle olursa ya üzülürsem vs diye durdurur insani. Kalp herzaman dogru yola götürür bizi..ha bu o yolda aci cekmiceksin anlamina gelmez. Belki cekersin görünüste, ilk baslarda ama o acilar sana tecrübe olarak geri dönecek..ufkun genisleyecek bakis acin degisecek vs..ama sonuc olarak deneyim olacak. Serrin icinde hayri görmeye dene.
Ve Kendini hangi konularda kandirdigina, hangi konularda kendine bahane ürettigine bak..kendine karsi dürüst ol kendini tani.

Back
X