- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.390
- 248
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Yok yahu, ne yöneteni, bildiğin ev hanımı, evine bağlı kadın demek.Kezbanın anlamı aslında çok güzeldir. Çoğu dalga geçiyor ama yanlış biliniyor. Kezban; yöneten, çekip çeviren kadın demek aslında
Yalancı demek değilmi arapçadaYok yahu, ne yöneteni, bildiğin ev hanımı, evine bağlı kadın demek.
Bildiğim kadarıyla Farsça kökenli bir kelime.Yalancı demek değilmi arapçada
Yanlış mı biliyorum acaba
Baktım evet farsçaBildiğim kadarıyla Farsça kökenli bir kelime.
Google amca sağ olsunBaktım evet farsça
Dediğin gibi ev hanımı demekmiş
Susunuz ben onu kibarlaştırdımYok yahu, ne yöneteni, bildiğin ev hanımı, evine bağlı kadın demek.
Susunuz ben onu kibarlaştırdımev hanımıdır aslımda evi yöneten. Koca olacak hali yok
Refika gibi geldi. Yoksa Kezban mi? Erkekler de kamil deniyor ya o bakımdanCemile falan değildir umarım. Çünkü cemile güzel bir isim
O zaman kamile olurdu :)Refika gibi geldi. Yoksa Kezban mi? Erkekler de kamil deniyor ya o bakımdan
Benim ilkokulda kezban diye birxarkadasim vardı. Bak kız daha 7-8 yaşında falan kimsenin dalga geçtiği yok kezban ismini fonetik olarak güzel bulmuyordu. Adını keziban olarak düzeltiyordu sürekli. Yani anlamindan ziyade bence bir kadına uygun fonetik yokbende çok severim keşke adım kezban olsaydı
kezban :)Kamile tarzı bir isim.Babam evlatlıktan redderim diyorda aramız zaten iyi degil
Adın pakize değilse Kamile olabilir kaynanamin adı ve kaynanam izzetaltınmeşe gibi
Babam bin tanr laf soyler.tüm akrabalarımda aynı sekılde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?