İsim değişikliği

Kızlar alemsiniz:))bu arada Kezban halamın adı,vallahi şimdiye kadar araştırmak hiç aklıma gelmemişti..sayeniz de bilgim,genel kültürüm arttı,ne diyeyim teşekkürler:)

Bana babannemin adını koymuşlar ikinci isim olarak ama çocukluğumdan beri dalga geçilirdi. 30 yaşımda değiştirdim hatta kimliğim yeni geldi. Mahkemeye başvurdum bir dilekçeyle, babamın haberi yoktu ama söyledim, anılarına saygı duyuyorum ama ben artık dayanamıyorum diye gönlünü aldım. Söylemesem ruhu duymazdı öyle diyim

bende çok severim keşke adım kezban olsaydı
Benim ilkokulda kezban diye birxarkadasim vardı. Bak kız daha 7-8 yaşında falan kimsenin dalga geçtiği yok kezban ismini fonetik olarak güzel bulmuyordu. Adını keziban olarak düzeltiyordu sürekli. Yani anlamindan ziyade bence bir kadına uygun fonetik yok

6 sene önce değiştirdim. Daha doğrusu kimlikte yazan ismime bir isim daha eklettim. Şimdi kanunlarda ne gibi düzenlemeler yapıldı bilemiyorum.
Benim toplamda 3 ay sürdü. 2 de şahidim vardı.
İsmim kötü değildi ama o simi ailem dahil kimse kullanmıyordu. Herkes eklettiğim adla hitap ediyordu,sıkıntı oluyordu benim için.

şaka bir yana..bence insanlar isimlerini ne kadar özgüven ve gururla taşırsa o isim onda o kadar güzel ve anlamlı olur,,,her ne isim olursa olsun...çok kez güldügümüz isimlerde ..insanlarla tanıştım...öyle bir karakteristik söylüyorlar ki..isim bir andan dünyanın manalı ismi oluyor ...isim sizi değil bence sizin tarzınızdır güzelleştirecek ,mana ve anlam kazandıracaktır..saygılar
benimde ismim %80 erkeklerde var :)
tanımayanlar bilmen ne bey diye ararlar hahahahahahahahahah
çokta hoşuma gider ..afallayıp kalmaları ..pardon pardon özür dilerim demeleri :)))

Kezban isminin aslı "kezziban" dır ve yalanlamak dan gelir hatta arapçada "kezzab" yalan söyleyen kişiye denir.
Rahman suresinde de bi çok yerde geçer "febi eyyi âlâ i Rabbi kuma tükezziban..." ( öyleyse Rabbinizin hangi nimetini yalanlarsınız) anlamında.
İmam Hatip de arapça dersinde görmüştüm oradan biliyorum.

Farsça bilmiyorum dolayısıyla Farsça da ne anlama geldiğini bilmiyorum.

Babam bin tanr laf soyler.tüm akrabalarımda aynı sekılde

Soylesin yani onlarda guzel hos bi isim koysalarmis. Zaten kotuymus araniz bosver degistir sen. Zaten adini soylemezsen yine o isimle seslencekler sana. Bende esimin soyadindan memnun degilim. Cok sacma bisey cunku. Diyorum degistir soyadini diye bakalm mirastan red olunuyomus falan da filan. Kendi soyadimi almadigima pismanim bu konuda. O yuzden nasi rahat ve mutluysan oyle yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…