İsim değişikliği

Şu satmaklı dönmekli durmaklı isimleri neden koyarlar anlamak mümkün değil
Şamanlardan kalma bi inanç var; aile çocuğu çok sevdiğini belli ederse Tanrı’lar kıskanıp öldürür diye “biz zaten bunu sevmiyoruz çok umurumuzda değil” imajı vermek için çocuğa satılmış döne gibi kötüleme kelimelerini isim olarak verirlermiş.

Ben şok Ben iptal

Degıstırıcem ve sosyal medyada yayınlayacam bana bıdaha bu ısımle hıtap etmeyın dıye

Istiyosan yap tabiki. Bi arkadasimda universitede degistirmisti ismini. Memnun oldugunuz sekilde yasamaniz en guzeli. Zaten 26 yil diger ismi kullanmissiniz
Mahkemede babamı da babaannemı de bu ısmıde sevmedıgımı söylıyecegım.Acababu haklı bır sebep mi

Mahkemede babamı da babaannemı de bu ısmıde sevmedıgımı söylıyecegım.Acababu haklı bır sebep mi

Bence memnun olmadiginizi alay edildiginizi kisiliginizi zedelediginizi fln soyleyin. Akrabayi karistirmayin. Birinci derece de siz mutlu olmadiginizi soyleyin daha mantikli

Evet öyle ışıldayan ışık demek anlamıda güzel ama telafuzu zoruma gidiyor diye hep değiştirmek istemiştim . Düz sıradan isimleri daha çok seviyorum. Daha doğrusu türk isimlerini

Ismini begenmiyosan senin icin sikinti yaratıyorsa değiştir, babanı falan düşünerek hayat boyu çekme yani bunu. Benim de adimi telaffuz edemiyorlar burada( Ingiltere), saçma sapan isimler yakistiriyolar kendilerince, o kadar bıktım ki artık bu durumdan senin gibi değiştirmeyi düşünüyorum bazen. Burda ama isim değiştirmek çok kolay. Mahkemelik bi durum yok, ücretini oduyosun, formu dolduruyorsun ve 250 karakteri gecmeyecek sekilde ismini ve soy ismini istediğin gibi seciyosun-yasal bi sekilde. Gecen gazetede okudum manyağın teki Craig Davis olan ismini Mickey Mouse yapmış :)))

Evet öyle ışıldayan ışık demek anlamıda güzel ama telafuzu zoruma gidiyor diye hep değiştirmek istemiştim . Düz sıradan isimleri daha çok seviyorum. Daha doğrusu türk isimlerini
humeyra adını çok severdim ama eşimin eski sevgilisininadı olunca vazgeçtim koymaktan ama meyra koyarım diye düşünüyorum 2. bir kızım olur sa

gider hakime psikolojimi bozuyor dersin, değiştirilir. babanın elbette haberi olur ileride. ama izni olmasına gerek yok.
değiştir gitsin hiçbir şey senden kıymetli değil

Adım çok eski bir isim.Birine söylerken rahatsız oluyorum.Mahkemede değiştirmek istiyorum.Babamın haberi olmadan değiştirebilir miyim?
Benim de kimlikte yazan değil de farklı bir isimle sesleniyordu ailem.Okul hayatım ise kimlikte yazan eski tip isimle geçti. Yıllar sonra ailemin ve yakın çevremin seslendiği ismi eklettim. Herkese tanışırken onu söylüyordum davetiyemde bile o yazılıydı.Sadece bir arkadaşımı şahit olarak götürdüm mahkemeye normalde bu ismi kullanıyorum diye. Ancak sildirmedim eklettim. Bir arkadaşım kimlikteki ismini sildirip normalde kullandığı ismi yazdırmıştı ben de ona şahit olmuştum. Anne babanın haberi bile olmuyor ben söylemesem benim ailemin de haberi olmazdı dedim sonunda eklettim diye iyi yapmışsın dediler. Mahkemeye dilekçe veriyorsunuz onlar size gün veriyorlar. Aynı gün halloluyor ancak 1 ay kadar resmi gazetede yayımlanmasını bekliyorsunuz daha sonra kimliğinizi alabilrisiniz :) bu arada mahkemede ödenen tutar yüksek bir mevla değil maksimum 300-400 arasıydı sanırım. Fazla fazla söylüyorum azıdır çoğu değildir yani. Eskiden resmi gazete için de ayrı ödeme yapılırmış şu an öyle değil

Bu konuyu keşke, torunuma benim adımı koyun diyen kvler okusa.

Ben de ismimi hic sevmiyorum. Kardeşlerimin, kuzenlerimin isimleri çok güzel. Sulalede bı benim adımı kötü koymuşlar. Küçüklüğümden beri bıriyle tanışmayı, adımı söylemeyi hiç sevmiyorum. Ama değiştirmeye cesaretim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…