- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Şu satmaklı dönmekli durmaklı isimleri neden koyarlar anlamak mümkün değilMukadder,memnune,mürüvvet filan geldi aklıma eski isim deyince:) ama satı,döne,durkadin filansa hiç durmayin değiştirin derim.
Şamanlardan kalma bi inanç var; aile çocuğu çok sevdiğini belli ederse Tanrı’lar kıskanıp öldürür diye “biz zaten bunu sevmiyoruz çok umurumuzda değil” imajı vermek için çocuğa satılmış döne gibi kötüleme kelimelerini isim olarak verirlermiş.Şu satmaklı dönmekli durmaklı isimleri neden koyarlar anlamak mümkün değil
Geçen gün emsal bir karar çıktı, sebep göstermeksizin soyisim değişikliği de mahkeme yoluyla yapılabiliyor artık.Isim oluyo ama soyisim olmuyo diye biliyorum
Ben şok Ben iptalŞamanlardan kalma bi inanç var; aile çocuğu çok sevdiğini belli ederse Tanrı’lar kıskanıp öldürür diye “biz zaten bunu sevmiyoruz çok umurumuzda değil” imajı vermek için çocuğa satılmış döne gibi kötüleme kelimelerini isim olarak verirlermiş.
Degıstırıcem ve sosyal medyada yayınlayacam bana bıdaha bu ısımle hıtap etmeyın dıyeSoylesin yani onlarda guzel hos bi isim koysalarmis. Zaten kotuymus araniz bosver degistir sen. Zaten adini soylemezsen yine o isimle seslencekler sana. Bende esimin soyadindan memnun degilim. Cok sacma bisey cunku. Diyorum degistir soyadini diye bakalm mirastan red olunuyomus falan da filan. Kendi soyadimi almadigima pismanim bu konuda. O yuzden nasi rahat ve mutluysan oyle yap
Degıstırıcem ve sosyal medyada yayınlayacam bana bıdaha bu ısımle hıtap etmeyın dıye
Mahkemede babamı da babaannemı de bu ısmıde sevmedıgımı söylıyecegım.Acababu haklı bır sebep miIstiyosan yap tabiki. Bi arkadasimda universitede degistirmisti ismini. Memnun oldugunuz sekilde yasamaniz en guzeli. Zaten 26 yil diger ismi kullanmissiniz
Mahkemede babamı da babaannemı de bu ısmıde sevmedıgımı söylıyecegım.Acababu haklı bır sebep mi
Kamile tarzı bir isim.Babam evlatlıktan redderim diyorda aramız zaten iyi degil
Kezbanın anlamı aslında çok güzeldir. Çoğu dalga geçiyor ama yanlış biliniyor. Kezban; yöneten, çekip çeviren kadın demek aslında
Adım kezban olsaydı orda kezban yazardı:)Adin Kezban mi yoksa?
Adım kezban olsaydı orda kezban yazardı:)[/QUOTE
Meyra... kulaga hoş geliyor , daha once hiç duymadım ama
humeyra adını çok severdim ama eşimin eski sevgilisininadı olunca vazgeçtim koymaktan ama meyra koyarım diye düşünüyorum 2. bir kızım olur saEvet öyle ışıldayan ışık demek anlamıda güzel ama telafuzu zoruma gidiyor diye hep değiştirmek istemiştim . Düz sıradan isimleri daha çok seviyorum. Daha doğrusu türk isimlerini
Kac yasindasin? 18 i gecmis isen aile izni aranmaz.Adım çok eski bir isim.Birine söylerken rahatsız oluyorum.Mahkemede değiştirmek istiyorum.Babamın haberi olmadan değiştirebilir miyim?
Benim de kimlikte yazan değil de farklı bir isimle sesleniyordu ailem.Okul hayatım ise kimlikte yazan eski tip isimle geçti. Yıllar sonra ailemin ve yakın çevremin seslendiği ismi eklettim. Herkese tanışırken onu söylüyordum davetiyemde bile o yazılıydı.Sadece bir arkadaşımı şahit olarak götürdüm mahkemeye normalde bu ismi kullanıyorum diye. Ancak sildirmedim eklettim. Bir arkadaşım kimlikteki ismini sildirip normalde kullandığı ismi yazdırmıştı ben de ona şahit olmuştum. Anne babanın haberi bile olmuyor ben söylemesem benim ailemin de haberi olmazdı dedim sonunda eklettim diye iyi yapmışsın dediler. Mahkemeye dilekçe veriyorsunuz onlar size gün veriyorlar. Aynı gün halloluyor ancak 1 ay kadar resmi gazetede yayımlanmasını bekliyorsunuz daha sonra kimliğinizi alabilrisiniz :) bu arada mahkemede ödenen tutar yüksek bir mevla değil maksimum 300-400 arasıydı sanırım. Fazla fazla söylüyorum azıdır çoğu değildir yani. Eskiden resmi gazete için de ayrı ödeme yapılırmış şu an öyle değilAdım çok eski bir isim.Birine söylerken rahatsız oluyorum.Mahkemede değiştirmek istiyorum.Babamın haberi olmadan değiştirebilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?