İsim değişikliği

Bende öyleyım Bır dr amca kızımında adı aynı.Babaannemın dedemın adınj çift koymuslar.Degıstırsem buyuk tepkı verırler ama umrumda bıle degıl

Bende öyleyım Bır dr amca kızımında adı aynı.Babaannemın dedemın adınj çift koymuslar.Degıstırsem buyuk tepkı verırler ama umrumda bıle degıl
Benimki babannemin ismi de değil. Nereden buldularsa kendimi doğduğumdan beri 70 yasinda hissediyorum ismim yüzünden. Ama dediğim gibi farklı bir isme cesaretim yok. Siz karar verdiyseniz hiç düşünmeden değiştirin bence. Tepki verirlerse de versinler akrabaların işi gücü milleti kinayip dedikodu yapmak zaten.

Evet belli bir süreliğine mahkemesiz isim değişikliği oluyor diye duymuştum ben de.
Rahatsızsanız değiştirin mutlaka.
Kim karışır yaa sinir olurum böyle şeylere. Karşıdaki insan bu durumdan rahatsızken kime ne?

Benim kuzenim ismini değiştirdi hep de desteklemișimdir helal olsun iyi ki değiştirdi.
Saygı dede nene ismi verilerek mi oluyor. Saçmalık geliyor böyle şeyler.
Kuzenim 3-4 yıl önce mahkeme kararı ile yapmıştı ve aile izni lazımdı. Tam anlamıyla süreci bilmiyorum ama şimdiki kararla daha rahat olduğunu biliyorum bu süreyi mutlaka değerlendirin araştırın, bu avantajı kaçırmayın.

Evet.Sürekli elestırı falan.Nefret edıyorum hepsınden.Ama işte görüyosun bi sekılde de.Benım adımda eskı.Annemde hic sevmıyor adımı

Ben babaannemı kac yıldır görmüyorum.Ölse aglamam.Hanı aramda sevgı yok.Babamı da sevmıyorum zaten.

Vallah kardeşim değiştirdi ismini bende şahit olarak gittim, babaannem kötü bir kadın kardeşim küçüklüğünden beri mutsuzdu bu ismi taşımak zor geldi hep ona. Kimlikte ilk isim olarak ona istediği ismi yazdılar. Babaya falan belge gelmiyor reşitşen de ilaki öğrenecek adam

AYnı şekilde eski çalıştığım iş yerinde Arapça tercümanımız vardı. Türkler neden Kezban ismini koyuyor Kezban yalancı demek derdi.

AYnı şekilde eski çalıştığım iş yerinde Arapça tercümanımız vardı. Türkler neden Kezban ismini koyuyor Kezban yalancı demek derdi.
Kezban isminin keziban olarak farsça anlamı güzelmiş sanırım. Ne olduğunu tam hatırlamıyorum.
Osmanlı zamanında bi dönem farsça konuşulduğu düşünülürse yaygın olması ondan herhalde.

Ben acayip katılıyorum size.
İsmini kişi sahiplenirse dalga geçilecek bir durum kalmıyor.
Benim ismim orta halli bi isim diyebilirim. Arapça kökenli.
Hiç dalga geçen olmadı ki bende zaten anlamını çok seviyorum.
25 yaşında olamama rağmen yeni isimleri hiç beğenmiyorum.
Doruk, Doğa, Toprak, Su, Ecrin, Ceylin, Aras, İnanç, Asil, Cemre vs.
Çok sıradan geliyor.
Çoğu doğa ya da bitki ismi.

Mukadder,memnune,mürüvvet filan geldi aklıma eski isim deyince:) ama satı,döne,durkadin filansa hiç durmayin değiştirin derim.
Arkadaşımın ismi döne ablasının satı erkek kardeşinin adı da durali ydi. Nerdeyse bire bir tutturmuşsunuz :)
Hepsi de değiştirdi.
Satı; Gözde
Döne; Deniz
Durali; Mert
Yaptırdı. Hepsi kendi ismine kendi seçti :)
Bir miktar para yatırdılar dilekçe verdiler oldu babaları mahkemeye falan gitmedi.
Bu arada isminiz Kadriye mi?
Kadriye diye Bi arkadaşım var babaannesinin ismiymiş oda memnun değil.

kamile dediğinde hamile diyorum K leri söleyemiyorum ay özür dilerim.
değiştirin bence.
bazı isimleri diyemiyorum.
Bazı Eski isimleri beğeniyorum bazisini beğenmiyorum.
ismini beğenmemekle hak verdim size.:)

kadriye ismi bende beğenmiyorum ismim kadriye degil Allahtan. benim ismim tam türk ismi :)
erkegin Kadir Kadinin Kadriye.
salih Saliha.
cemil Cemile.
vahit vahide.... vs:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…