İsim Konusu

sen de ayıl bayıl, ki ayılıp bayılmak için çok uygun durumdasın şu anda, rol yap madem öyle, başka türlü baş edilmez o cadılarla

Halbuki siz öyle kara verdiyseniz ne güzel adıyla yaşasın torunumuz deseler zorlarına mı gidecek? Ama kararı bana bırakmaları bile triple, duygu sömürüsüyle. Bu yüzden bana hiç inandırıcı gelmiyorlar doğrusu.

İnşallah eşim de fikrini değiştirmez.

cocugun ismide cok onemli allah sag saglim kucaginiza almayi nasip etsin oncelikle´bizim ilk cocugumuz kiz oldu istedigim ismi koydum simdi erkek olcak ve ismi daha ben hic hamile kalmadan bile belliydi esimin babasinin ismi basasi vefat ettmis yasiyor olsaydi koymazdim o ayri
benim kvdede diyo bidaha olursa benim ismimi koyarsiniz diye ben hic cekinmeden soyluyorum kayinbabanin ismi guzel ondan koyuyorum kusura bakma seninkini koyamam diye
bide kayinbabanin iki ismi var ben ikincisini koymuyorum ve dedimde 2isim koycam biri benim dedigim olcak ondada hep birlikte karar verdik kendi babamin gorusunude aldim sen ne istersin diye oda bitane soyledi esim diyogel benim babamla senin babanin ismini koyalim ama ben istemiyorum
ama genel olarak kvdeler hep ayni benim kizimin ismindede boyle isimmi olur dedi ama ben koydum hic duyma sen ben bunu istiyorum ben cekiyorum acisini de ben tasiyorum karnimda 9ay de oda biliyodur herhalde hamilelik nekadar zor ayrica dinende de isim hakki anneyle babaya dusermis biz bunu istiyoruz bu olcak simdi bunda taviz verirsen bebegin egitiminde terbiyesinde hep karismak isterler

isim konusunda taviz vermeyi düşünmüyorum ama ilerde eğitimine karışacakları %100 belli. Maalesef.

Anladığım kadarı ile baskı yapmamışlar, kendi fikirlerini beyan etmişler. Bence takma, kendi istediğin ismi koyarsın...

Eğer bu konuyu açıp kendi istediklerini diretirlerse biz çocuğumuzun ismine karar verdik diye konuyu kapatırsın...

isim konusunda taviz vermeyi düşünmüyorum ama ilerde eğitimine karışacakları %100 belli. Maalesef.

aman derim canim ben sadece bi kere dinledim kizimi onlarin dedigi saatte uyuttumda bayabi geceledik ondan sonra
ben simdi diyorum onun uyku saati belli kv hemen diyo uykusu yok diye bende var ben biliyorum diyorum hergun nerdeyse ayni saatlerde oglen ve gece uykusuna yatiriyorum duzeni bozulunca zor gece geciriyo kizim yada yemegi konusunda karismaya calisiyo ama ben mudahale ettirmiyorum
benim en cok sinir oldugumda kizim biyere carpiyo cani aciyo kv hemen oraya vuruyo caninimi acittin torunumun diye
benim kizim 16aylik ve her gordugunu yapiyo yerdeki oyuncagina takildi ve dustu kafasini koltugun kenarina carpti kalkti bebege ve koltuga vurmaya basladi ben goruyosun dimi dedim sen oyle yapiyosun diye cocukta normal goruyo ve herkese bu sekilde karsilik verir dedim olay esime intikal ettiginde ben suclu oldum o ayri ama simdi yaptirmiyorum daha kvdeye oyle seyler malesef birileriyle birlikte bebek egitmek cok daha zor oluyo kesin karismak istiyolar yok ben onu yediriyodum yok ben boyle yapiyodum yok sanki biz hic cocuk buyutmedik duydugumuz en masum kelimeleri

amaannn benim dedemin koyduğu isimleri babam yazdırsaydı kimliğee
ohhoooooo
nerdeyse otuz yıl önce babam karşı gelmiş de, şimdi siz mi gelmeyeceksiniz
üstelik sanki annem koymuş gibi bide herkes anneme küsmüş
4 görümce de cabası
altlı üstlü de olsan, eşin senin yanındaysa sende taviz verme zaten.
allah yardımcın olsun

Eren ismi cok guzelmis :))
Rabbim hayirlisiyla, saglikla kucagina almayi nasip etsin ins.
O bebegin zahmetine katlanan sensin.
Dis seslere cokta takilma derim.

Egitim konusunda da yanlis hatirlamiyorsam, sen zaten ogretmendin.
Eminim ki en guzel egitimi de yine sen vereceksindir.

Diyelim ki, nüfusa gidip kendi istediklerini koydurdular. Anne , sonra dava açıp kendi isteğini koyduramaz mı ? Bileniniz var mı ?

Bence şimdiden sıkıntı yapmayın, ya da doğum kağıdı olmadan gidip nüfusta isim koyduramazlar herhalde değil mi ? Pek fikrim yok.

Doğumdan önce doktorunuza, ya da hastaneye, doğum evraklarını benden başka kimseye vermeyin şeklinde anlaşabilirsiniz eğer öyle bir durum mümkünse.

Ne insanlar var yahu ... Sen ne karışıyorsun torunun ismine ? ALLAH böyle insanlardan sakınsın bizi. Yüzsüzler.

anne dava acip ismi degistirebiliyo diye biliyorum ablamlarin komsusu vardi o vermisti esini mahkemeye ozaman ogrenmistim bende
ben almanyadayim ve burda dogumda soruyolar ismi ne diye orda yazilan isimde heryerde geciyo

anne dava acip ismi degistirebiliyo diye biliyorum ablamlarin komsusu vardi o vermisti esini mahkemeye ozaman ogrenmistim bende
ben almanyadayim ve burda dogumda soruyolar ismi ne diye orda yazilan isimde heryerde geciyo

İyi o zaman, şahsen benim bebeğime, yavruma gidip kendi istedikleri ismi, beni umursamadan koyarlarsa, çekinmeden davamı açar, uğraşır, kaç paraysa da avukata döker, istediğim ismi koyardım :)

Angryangel hep üzerine geliyorlar ve sende etkilenip ne yapacağım diye kara kara düşünüyorsun. Bırak artık ya tattırma onlara bu zevki.

Çocuk soyadını babadan, ismini anneden alırmış. Ben taşıyorum karnımda, ben beğendiğim bir ismi koyacağım de. Seni yumuşak yüzlü görünce yapıyorlar bunu. Benden söylemesi. Biraz sert olsan sesleri çıkmaz.

Elbette ki. Terbiye benim işim. Şimdiye kadar ailesinin terbiye veremediği yüzlerce çocuğu eğittim. Ama var gel anlat kendilerine. Bu gidişle sert oynayacağım sanırım.

Öncelikle, birbirimizi tanımıyor olsak da, sonuna kadar arkandayım "sert oynamak" konusunda...

Yalnız kırılmayın, bir düzeltme.. "Ailesinin terbiye veremediği çocuk" yoktur... Aileler kendi kültürleri çerçevesinde terbiye vermeye çalışır ve fakat çocuk "fıtrat" ile doğar.. Üstelik ataerkil bir toplumda yaşıyor olduğumuz için terbiyesine herkes karışır.. Sizin konunuzda da olacağından korktuğunuz gibi.. Çorba gibi terbiyesi olmasın, sizin çocuğunuz için de "aile terbiyesi almamış" denilsin istemiyorsanız, şimdiden sert tavır koyun... Çocuk yine fıtratının ona çizdiği yolu, en azından ailesinin yanında tatbik etmeye devam edecektir. Örseleyebildiğimiz kadar örselemek de bize kalacak inşallah..

Seçtiğiniz isim bence mükemmel... İstedikleri tavrı alsınlar... İsterlerse tencere tava çalsınlar... Siz eğitimli, kültürlü bir bayansınız.. vız gelip tırıs gitsin.. Kim oluyor bunlar ben anlayamıyorum.. Biraz saygı duymaları, ürkmeleri gerek sizden...

Selamlar,

Bazen insan istediğini güzellikle alamıyorsa,
karşındakinin anladığı dilden konuşarak alır.
Keşke herşey saygı çerçevesinde halledilebilse ama malesef öyle olmuyor.
Asla müdahale ettirmeyin.
Fikir danışmıyoruz, kararımızı söylüyoruz deyin.
Terbiye konusuna gelince ipleri baştan sıkı tutun.
Nerede çokluk , orada b..luk derler

Yahu niye söylüyorsunuz ki? :)

Onlar ismi ne olacak diye sormadan söylemeseydiniz keşke.

Çünkü onlar sormadan söylemek, bir anlamda onların fikrini almak,
biz bu ismi düşündük,
sizin düşünceniz nedir demek :)

Neyse söylemişsiniz iş işten geçmiş
ama yine de gönlünüzden ne geçiyorsa onu koyun :)

Neden onların yanında hangi isme karar verdiğinizi açıklıyorsunuz öncelikle bunu anlamadım..

Söyleseniz bile eşinizin orda olmadıgı bi anda söyleseymişsiniz bari..

Erkekler böyle bi durumda çok etkileniyorlar..Karar verdiğiniz ismi zaten dogunca gidip yazdırırdınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…