- Konu Sahibi angryangel
-
ayyyy bu kv beni çıldırtacak 4 yıldır çocuğum olmuyordu eylülde gebe kaldım kayınvalidem duyar duymaz kız olursa adı fatma zehra olucak ben hacda öyle içimdne geçirdim dedi.bende anne önce bi sevinelimde daha 9ay var dedim.malesef bebeğimde 2.5 aylıkken kalp durması nediyle kürtaj oldum hala isim kavgalarımız bitmedii.bu yüzden çocuğumu gidip dağ başında doğrasım varrrrolursaaa beni çıldırtıyolar.sneinde allah yardımcın olsun cnm
Benimde görümcem hamile bende sordum ismini ne koyacaksiniz diye. Kayinpederi kendi ismini bekliyormus, erkek olacagi icin, söylememis ama caktirmis bir sekilde. Görümcemde esim rüyasinda görmüs bir isim ama söylemiyor dedi. Bende esine sordum, oda "ismi önceden söyleyerek dejenere olmasini istemiyorum, cocuk dogdugunda ögrenirsiniz" dedi.
Herkesede öyle diyormus zaten. Dejenere oluyormus yani, iste millet begenmiyor, su bu diye dalga geciyor, baska isimlerde konusuluyor su olsun bu olsun diye herhalde onu demek istiyor.
Bencede böyle bir tavirda takilabilirsiniz, bozulanda bozulsun siz söylemiyorsunuz diye, kafan rahat olur...
Nasıl etki altında kalmışsınız korkuyorsunuz da eşinizle aranızı mı açarlar diye hiçbir şey yapamazlar inanın o bebeği eline alsın eşiniz kimseyi dinler mi acaba? Elinizde olmadan kafanıza takılıyor bu durum anlıyorum size düşen öncelikle eşinizle konuşmanız bizim çocuğumuz bu adını anne baba koymalı istemediğim sevmediğim bir isimle çocuğumu çağırmak istemem diyin ona konuşun bebek doğunca zaten adını düşünmez kimse o sevinçle torunlarını kucaklarlar siz kendi bildiğinizden şaşmayın.
allah gönlüne göre versin canım
umarım her şey dilediğin gibi olur
eren güzelll....benimde çocuğum olsa 2 isim düşünürüm....hanii öyle bir niyetim var nasip....eskidenmiş oo ...onun bunun isminii eklemek koymakk....belkide kendi çocuklarına koyamadılar....bu özlemlerinii senin çocuğunda gidermek zorunda da değil ayrıca....erkek tarafından konulsa ...kız tarafı kızar ...kız tarfından isim konulsa erkek tarafı kızarr ben ce de haksızlık olur en iiisii hiççç bulaşmamakk... paşa gönlün bilirrr ..kocişinle senin kararın canımm...allah bebişinize sağlık versinn...Koymak istediğim isim Eren. Hatta Deniz Eren istemiştim ama eşim iki isime kesinlikle karşı çıkıyor. Yaşadığımız yerde 2 tane Eren isimli çocuk varmış, herkeste olan isimden olmasınmış.
Soner ismini önerdiler çocuğuma.
Ben kararımı açıklarken izin alır gibi değil de biz Eren ismine karar verdik şeklinde açıklamıştım, ona rağmen problem çıkardılar.
tuttum görümcenin düşüncesini. Aynısını yapacağım ben de.
öncelikle Allah sabır versin kardeşim. Fatma Zehra güzel bir isim ancak anneye sorulmadan diretilmesi çok yanlış. bir de hala kavga mı ediyor sizinle? yazık...
eren güzelll....benimde çocuğum olsa 2 isim düşünürüm....hanii öyle bir niyetim var nasip....eskidenmiş oo ...onun bunun isminii eklemek koymakk....belkide kendi çocuklarına koyamadılar....bu özlemlerinii senin çocuğunda gidermek zorunda da değil ayrıca....erkek tarafından konulsa ...kız tarafı kızar ...kız tarfından isim konulsa erkek tarafı kızarr ben ce de haksızlık olur en iiisii hiççç bulaşmamakk... paşa gönlün bilirrr ..kocişinle senin kararın canımm...allah bebişinize sağlık versinn...
en güzeli kimseyle yüz göz olmamak ... karar vermedik düşünmedik gibi kaçamak cevap vermekk....insanların başka işi yok sankii....doğurduktan sonra isim koymasınıda bilirsinn ....
bende solememe kararı aldım etrafta cok bılmım o kdr fazlakı sankı kenbı buldukları ısımler cok mahatms gibi bnm koyacagım ısmı begenmıolar kız olursa nefes erkek olursa ates koycaz . gelmıs yok nefes deıl efes pılsen koyun dıolar ne alaka ya fasatlıga bakarmısınız benm ısımlerımı begenmıolar bızce bu ısımler daha guzel dıolar onerılen ısımde seyit le ılknurhanı daha ılgınc bısey bulsalar nadır bısey bulsalar aa ıyı dıcem ama ısımlere bak antika. valla azı olan konusur ben tasıorum ben doguruorum anca havlarlar hoca bıldıgını okur zaten kv falan dırek bole koyun edın derse cok fena tepkıyı yer.
aslında canım kız tarafı yok. O yüzden diledikleri şekilde at oynatabiliyorlar ya...
ilk zamanlardaki hatam politik olmayı bilmediğimden olduğum gibi davranmak oldu. Ama şimdi politik olacağım mecburen. bir isim belirleyeceğim (eren isminden de soğuttular beni, gerçekten arkadaşın görümcesinin dediği gibi isim DEJENERE oldu) ama eşimden başka kimseye söylemeyeceğim. Allah'ın izniyle bebeğim doğduğunda onlar da herkesle aynı anda öğrenecekler.
eğer çift isim olsaydı biraz siyasi çağrışım yapardı bence, insan istediği ismi koyabilir tabiki, ama devir, siyasi görüşler değiştikçe o kişiye karşı fanatik kişilerce bir önyargı, antipati vs. de oluşabilir.
siyasi çağrışım derken? biraz açar mısınız?
siyasi çağrışım derken? biraz açar mısınız?
deniz eren ismini kastediyor arkadaş sanırım.yanlış değilse öyle anladım ben.oğlumun birinin adı deniz ve bu zamana kadar bir sorun yaşamadık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?