İsim Konusu

tabıkı o senın bebegın ısmınıde esınle karar vererek koyucaksın.... allah allah ne karısıyorlarkı

Sizin çocuğunuz ve istediğiniz ismi koyabilirsiniz

Onlarda zaten önce fikir verseler de sonra kendi çocuğunuza istediğiniz ismi koyun demişler :44:

allahım hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eder inş....

eşiniz tepkisiz kaldı sanırım....boşverin triplerini felan cefasını siz çekiyorsunuz ve çekeceksiniz....
bu konuda kimsenin gönlünü yapmayada mecbur değilsiniz.....
kararlı olun içinize sinen sizin begendiğiniz isimden asla vazgeçmeyin ne derlerse desinler
onların istediğini koyacaksınızda ne olacak kıymetlimi olacaksınız yoooo

emin ol aynısı benimde başıma geldi baya bi kızımızın ismiyle dalga geçti. konu komşuyada hemen iletti sağolsun. k.v. diğer eltim için bak ben ona bir kitap verdim orda kuranda geçen isimler var ordan seç dedi. en sonunda araştırdım kızımızın isminin illa kuranda geçmesine gerek olmadığını anlamının güzel olmasının önemli olduğunu öğrendim. k.v. de söyledim inatlaştık baya. en son doğumdan sonra kızım geldiğinde adını söyledim ve o anın mutluluğundan ve kalabalıkdan ötürü kimse ses çıkartamadı. ertesi günü kimliğini eşimle birlikte çıkartmaya gittim.
sonra öğrendim ki kızımızı kendi istediği isimle çağırıp herkese kendi istediği ismi söylüyormuş. tabi kavga ettim. birdaha kendi ismiyle çağırmazsa hiç sevme görme dedim. eşimde tabi benden taraf mecbur kabullendi.

anlıcağın mücadele edeceksin taviz vermeyeceksin. yoksa 10 çocukda doğursan bitanesinin adını bile sen koyamazsın maalesef

valla cnm,ben şuan çocuk sahibi degilim ama benimkiler de laf açıldıgında şimdiden karışıyorlar çok sinir oluyorum ve en son lafı geçtiginde kaynım ısrarla bi isim diyodu bunu koycaz yegenime diye...bende dedim ki "valla ben hiç sevmedim,kendi çocugun olunca koyrsın yengecim" dedim...
ve kayınvalidem...bigün bi kız isminden bahsettim "ayy sakın koymayın onuuuuu"dedi..."neden?"dedim ; "o isim konulan çocuklar böyle böyle oluyomuş" fln gibi bişyler sacmladı...sonra kendi kardeşinin karısı aynı ismi koydu geldi bana övdü ismi düşünebiliyor musunuzben de hemen söyledim.."sen mi sevdim bu ismi,bana koyma diyodun"dedim..ne zaman demişim diyo bide..ayyy herneyse yaa...canım boşverr taktıgın şeye bak..kim ne derse desin sonucta senin ve eşinin ortak kararı olacak takma kafana

Nasıl bir aile, çocuğunuza istediğiniz ismi koydunuz diye hayatı zindan edecekler size. Görümceniz de kendi çocuğuna koyduğu/koyacağı isme kendi kayınvalidesi ve görümcesi mi karar vermiş? Ya da böyle bir şeye karışmak isteseler kendileri ana kız neler yaparmış önce bunu sorgulasınlar başkasına karışırken. Bence kararında devam etmelisin. Herkes yapacağıyla kalır, yapamadığıyla da kendini paralar.

önce beğenmediğini söyleyip, sonrada aman ne yaparsanız yapın diyen insanları hiç sevmiyorum,

madem ne yapacaksam yapayım, kötü fikrini söyleyip ne moral bozuyorsun ???

Hayırla sağlıkla doğsun ogulcugun inşallah eşinle hallet sen onu ikna et siz ne istiyosanız o olur iş kocada biter bence bende yeni hamileyim erkek olursa muhammet enes koyacağım kayınvalidem istemiyor ama eşim evet dedi bitti bu konu kapandı inşallah sen eşinle konuş arkamda durmanı istiyorum ben bu ismi istiyorum de ben öyle yaptım.

canim benim bir yerde okumustum dinimizde de isim koymak annenin hakki ama nedir esinle ortak bir karar verirsin gonlun olur yani esinin dedigi olur o zaman yada kv veya baskasi onerir sana gonlun olursa koyarsin onun disinda bir baski yapilamaz dogru degil bence sen konuyu pek acma onlar acarsada kararli oldugunu goster daima boyle kararli durursan egitimine falanda karisamazlar o zamana kadar almis olurlar derslerini azarlama tersleme kirma sadece kararli ol tavrini yumusakca belirt haa trip atacaklarmis atsinlar canim kac gun atacak? senin ekmegini suyunu mu veriyor? kim duysa sana hak verir canim bosver surat sallar gecerler o da cok surmez ama yavruna her seslendiginde icin burulsa 'ben bu ismi koymayacaktim' diye -ki oyle olur- daha mi iyi yani bosversene....

Sen istediğini koy canım benim anlamadığım onlara ne....!
ben hiç taviz vermedim benim belliydi karnımı bile öyle seviyodumm sende onların yanında karnını sevv erenimm çokta güzel yani bu isimm

canim bence bir suru guzel isim daha var...ne onlarin dedigi olsun ne de seninki.. eger eren diye israr edersen bence inatlarina yaptigini dusunebilir ama esine bir sey diyemezler... sen bir isim begen onu da esine kabul ettir bunu koyacagiz diye. esin soylesin ailesine desin ben istiyorum kimse karisamaz.

ona birsey diyemezler... hatta arada sen eren koycaktim falan dersin senin de mahsusdan uzgun oldugunu gorurlerse konu kapanir belki...

ben kendi kv demden yola cikarak yazdim belki ise yarar...
allah yardimcin olsun canim

benzer durumu ben de yaşadım.isim konusunda tam net karar vermemişken bulduğumuz ismi paylaştık.herşeye gagasını uzatan görümcek ona da kusur buldu.ben de inadıma bulduğumuz ismi koydum halbuki diğer isimleri de değerlendirebilirdik.ne istiyorsan onu koy.o evlat senin ve isim hakkı senin.ben öyle düşünüyorum.kesinlikle taviz verme..

Istedigin ismi koy, sanki duzinelerce mi olacak cocugun. Hic dusunme o ne demis bu alay etmis. Esinle senin bir parcan olacak o bebek. Kocan da Eren'e olur dediyse icinde kalmasin.

Madem mahallede baska eren var, bu da Eren III anne dersin

Istedigin ismi koy, sanki duzinelerce mi olacak cocugun. Hic dusunme o ne demis bu alay etmis. Esinle senin bir parcan olacak o bebek. Kocan da Eren'e olur dediyse icinde kalmasin.

Madem mahallede baska eren var, bu da Eren III anne dersin

işin doğrusu eşim arada kalmış durumda. O yüzden onu çok zorlamak istemiyorum. Zamanında kv çocuklarının ismine kv kp görümceleri, herkes karışmış. Şimdi de aynısı olsun istiyor. Ama ben ne yapacağımı şaşırdım. İnsanlar kırılmasın diye alttan mı almalıyım? Ya da mantığımın sesini dinleyip çocuğuma istediğim adı mı koymalıyım?

bu isim koyma konusundan nefret ediyorum benimde görümcem ortalıga düşmüştü böyle kendi kendine isim arayıp begeniyordu hiç bana sormak falan yok sanki kendi cocugu bende ses etmedim hiç esimede bişi sölemedim zaten sölesem ne fayda ablam koyacak diye benle kavga ederdi kesin.neyse benim aklımda bi isim vardı bunu büyük kaynıma söyledim(adam beni cok seviyor)sanki kendi ismi bırakmıs gibi yapcaktık plan yaptık ki ööyle olduda bebegim dogdu amcası ben bırakıcam dedi ismini kimse ses edemedi sonucta benim istedigim isim oldu görümcemde g.. üstü oturdu olmadı sonucta onnun dedigi

of yarabbim nelere mecbur ediyorlar bizi. var ya canım her kafadan bir ses çıkıyor. kv diyor babanın adını koy, kp tamamen tuhaf isimler buluyor. görümce başka isim peşinde hatta eşimin kuzeni dayımın adını koymayacakmısınız diye hesap soruyor bana.

bla bla bla saçma sapan şeyler işte. bir de bunlara kafa yorduruyorlar bana.

aynen bence esin onlar koysun diye ısrar etmiyorsa sen istedigin isimde diret bosver onları kırmayayım diye taviz verdikce hep kırılan taraf biz oluyoruz

Onlara ne ya sizin çocuğunuz sen doğuracaksın adını ne koymak istersen koyarsın benimde en sinir olduğum şey insanlar üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan tipler girmeyin bu hakimiyete herkes saygı duymak zorunda çocuk sizin sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…