İsim Konusu

Eren bence çok güzel bir isim. Soner'de kötü değil ama bebeğin annesi sensin. Senin gönlünden geçen neyse o olmalı bence. Hiçkimse beğenmediği bir ismi çocuğuna koymak zorunda değil.

Eren bence çok güzel bir isim. Soner'de kötü değil ama bebeğin annesi sensin. Senin gönlünden geçen neyse o olmalı bence. Hiçkimse beğenmediği bir ismi çocuğuna koymak zorunda değil.

evet soner de kötü değil ama anlamı hoş değil. Son çocuğum olacakmış gibi bir anlam çıkarttım ben. soner'e göre eren çok daha güzel anlamlı bir isim.

o görüşe eğilimim olsa da kesinlikle siyasi bir düşüncem yok. ben denizi sevdiğim için (çünkü deniz kenarı bir memleketten geldim) bu ismi koymak istedim. Eren ise sevdiğim başka bir isim - di...

deniz liseden beri benim hayalim olan bir isimdi.bende denizi çok severim.ve aynen bu tip laflar duymuştum,hatta babam bile o ismi koyma ben asla deniz demem demişti.ama umursamadım.gönlümden geçen oydu.iki isimli iki oğlumda.

Son düzenleme:
deniz liseden beri benim hayalim olan bir isimdi.bende denizi çok severim.ve aynen bu tip laflar duymuştum,hatta banam bile o ismi koyma ben asla deniz demem demişti.ama umursamadım.gönlümden geçen oydu.iki isimli iki oğlumda.

helal olsun sana gerçekten. Senin kadar yürekli olabilsem keşke.

helal olsun sana gerçekten. Senin kadar yürekli olabilsem keşke.

canım bunun yürekle ne ilgisi var? o bebeği taşıyan ve tüm zorluklarına katlana kim? sensin!

isim hakkı sana ait ve tabii eşine.gerçi benim eşim de denize karşıydı orası ayrı mevzu.

ne istiyorsan onu seç,alınan alınır önemli değil.babam hala iknci ismiyle hitap eder oğluma ama olsun,hiç önemli değil :)

varsın deniz gezmişi çağrıştırsın. kötü bir insan değildi.

canım ben zaten o kişiler hakkında yorum yapmadım , ama biliyorsun ki günümüzde bu görüşler aleyhınde görüşler çoğunlukta ve etkin, ileride kamu kurumlarına girmek istese, adı yüzünden sıkıntı olabilir. Çocugu, geleceğini de düşünmek lazım diye demiştim, yoksa tabiki isim hakkı anne babanın, anne baba istediği ismi koymakta serbesttir, ama bu ülkede yaşamanın gerçeklerını ve zorluklarını da hesaba katmak lazım dıye düşünüyorum nacizane:)

biliyorum canım onlar hakkında yorum yapmadığını ama deniz isminde çok arkadaşım var ve şimdiye kadar hiç başları belaya girmedi.

son sözü eşin ve sen söylersiniz canım... tabiki onlarda aile filan ama herkese herşeyi beğendiremezsin, birinin beğendiğini diğeri beğenmez... eşinide ikna edebilirsen asla vazgeçme derim düşündüğün isimden..eleştriyede kapat kendini gerekirse... bende hamileyim 34 haftalık yeni buldum ismini kızımın...ne söylesem birileri bi kulp takıyo onu farkettim şimdi ismi bu olacak diyorum bitti!! kimseyi takamam valla...

biliyorum canım onlar hakkında yorum yapmadığını ama deniz isminde çok arkadaşım var ve şimdiye kadar hiç başları belaya girmedi.

Canım en başta dedim zaten çift isimden vazgectiğin iyi olmuş, çünkü o çift isim daha çok çağrışım yapardı, ama sadece Deniz ya da sadece Eren'de öyle bir şey olmaz dıye.
Sorun yok yani:)

hayırlı olsun canım bebeğin,Allah analı babalı büyütsün inş.

aynı senın dedıgın gıbı olmustuk bızde eşimle gittik konusurken dedı eşim yiğit koycam dıye bagırdı annesıde dedesının ısmı olacak dıye eşim hiç öyle etkı altında kalmaz bn bunu koycam dedı bnde ıkı isim koyalım dedım evde eşime dedesınınkıyle bırlıkte olsun önce cocuk doğdu dedesının adını söledıler ben hiç şaşırmadım yiğit asagı yiğit yukarı söleyemedıler sonra çünkü dedesının adını söleyınce baskasından bahsedıyo gıbı bı hal oluyodu havada kalıyodu isım biz kullanmadıgımız için. ve kendılerı kv ve görmce çocuklarına hiç kv ya da kp isimlerı koymamışlar bıde bıze ısrar etmışlerdı..dedesının ismini yanına koydum yaranamadım kızım olursa kesınlıkle ama kesınlıkle koymam adını yada istedıklerını..

biz dedenin ismin çok geçerli bir bahaneyle bertaraf ettik :) Ama Eren ismine neden bu kadar tepki gösterdi hala anlam veremiyorum. Hatta o konuşmamızda biz "Eren" diye karar verdik demiştik. Şimdi de gelip gelip çocuğun adını belirleyemedik ne koyacağız deyip duruyorlar. Ben de hiçbirşey söylemiyorum. Bıyık altından gülüp geçiyorum sadece.

oh kendi elleriyle koz vermişler
siz de aynen sonucta benim cocuğum kendi bulduğum ismi koydum diyin
herkes haddini bilsin
o bebeği siz tasıyorsunuz önce söz hakkı sizin
görümceye ne oluyor

fikirlerini söylerler o baska ama trip atamazlar sana

Zaten artık istedikleri kadar trip atsınlar eskisi kadar takmıyorum. İsim konusunu geçtim abuk subuk konulardan gelip trip atıyorlar, surat asıyorlar. Sağolsun eşim de kendisi gibi cool davranmayı öğretti bana. ben de tamamen umursamazlıktan geliyorum.

Bu dünyaya bir kere geliyoruz. Kendimi samimi olmayan insanlar için programlayamam doğrusu.

canım bence istediğin ismi koy bebek senin bebeğin herşeye burun sokmayı biliyolar valla. Bendede aynı sorun kafalarına göre isim buluyolar sadece kv deil Kvninde kvsi karışıyo düşün artık..

Bende istediğim ismi koyucam Allahım nasip ederse Takma kafana boşverrr.. Kaderimiz aynı senle galibaaa

Son düzenleyen: Moderatör:

kesinlikle kimseyi dinleme onu karnında taşıyan sensin..
bende ilk hata yaptım bi isim buldum anneme dedimm ooo o isim olurmu gibi tepkiler..
dalga geçerler filan dediler beni isimden soguttular yoksa dinlemez koyardım ama sogudum birkere..
şimdi başka bir isme karar verdim kesinlikle kimseyede demiyorum
kimliğini çıkarıp söyleyeceğim :)

Görüyorum ki bu sorunlar hiç bir zaman bitmiycek bitmeyecek :) Sırf eşimizin ailesini üzmemek için sesimizi çıkartmıyoduk..Zorla bişeyleri ettirmek kendilerinden uzak tutturuyorlar hemde arada böyle sorunlar yaşatıyorlar.Bu bence kültür meselesi..

Benim eşimin aileside böyle etti.Ben ısrarla istemiyorum dedim.Eşimle karar verdiğimiz ismi koyacağız dedim.Şimdi kvdemle bi yere gitsek ismini ne koycaksınız deseler hemen bunu koycaz diyorum.Sonuçta bu benim ve eşimin bebeği..Sinir oldum şimdi baaak :)

Aman arkadaşım eşin isim konusunda yanında değilmi ? gerisi booooş ..

cnm aklını başına topla ve sakın kendı ıstedıgın ısımden vazgecme.sakın bu seferde ıstedıklerını kabul ettırmelerıne ızın verme.ileride çok pişman olursun.o senın çocugun ve sana ait.görumcen kendı cocuguna senın buldugun ısmı koyarmıydı sence?istediği kadar gulsun emınım taktıktır kendı ıstedıklerını koydurmak için.sakın tavız verme bu konuda.benden sana tavsıye...hamileliğin zorlugunu sn cekıyosun,9 ay sen taşıyosun sonra annesin sen,doğurduktan sonra göruceksın sana özel aslında yavrun.eşin ve senin parçan.sizin özeliniz çocugunuz.bu özel varlığına da ismini koyma hakkı musade etsinler annesiyle babasına kalsın.

hiçmi iyisi yok bu kayınvalidelerin bizde evlendiğimizden beri çocuğumuza şu ismi koyacağız diyorduk şimdi sanki kendi bulmuş gibi bu ismi koyun diyor bizim bulduğumuz ismi bize satıyor amac benim istediğim ismi koydular demek. çok küçük hesaplar bunlar gülüyorum sadece kayınvalideme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…