- Konu Sahibi angryangel
-
Deniz Gezmiş ve Erdal Eren 'i kastetmiştim.
İkisi yan yana olunca daha çok çağrışım yapabilir, sadece Deniz ya da sadece Eren'den bahsetmedim zaten.
Eren bence çok güzel bir isim. Soner'de kötü değil ama bebeğin annesi sensin. Senin gönlünden geçen neyse o olmalı bence. Hiçkimse beğenmediği bir ismi çocuğuna koymak zorunda değil.
o görüşe eğilimim olsa da kesinlikle siyasi bir düşüncem yok. ben denizi sevdiğim için (çünkü deniz kenarı bir memleketten geldim) bu ismi koymak istedim. Eren ise sevdiğim başka bir isim - di...
deniz liseden beri benim hayalim olan bir isimdi.bende denizi çok severim.ve aynen bu tip laflar duymuştum,hatta banam bile o ismi koyma ben asla deniz demem demişti.ama umursamadım.gönlümden geçen oydu.iki isimli iki oğlumda.
helal olsun sana gerçekten. Senin kadar yürekli olabilsem keşke.
varsın deniz gezmişi çağrıştırsın. kötü bir insan değildi.
canım ben zaten o kişiler hakkında yorum yapmadım , ama biliyorsun ki günümüzde bu görüşler aleyhınde görüşler çoğunlukta ve etkin, ileride kamu kurumlarına girmek istese, adı yüzünden sıkıntı olabilir. Çocugu, geleceğini de düşünmek lazım diye demiştim, yoksa tabiki isim hakkı anne babanın, anne baba istediği ismi koymakta serbesttir, ama bu ülkede yaşamanın gerçeklerını ve zorluklarını da hesaba katmak lazım dıye düşünüyorum nacizane:)
biliyorum canım onlar hakkında yorum yapmadığını ama deniz isminde çok arkadaşım var ve şimdiye kadar hiç başları belaya girmedi.
bende fatma zehra adını çok severim.hatta kendi adıyla annemin adı aynı oda çok güzel bi isim ama sırf direttiği için çok sinir oluyrm daha kötüsü benim ailemde kaynanan ne derse onu koyarsın die beni çılrtmışlardııııııbu yüzden allahım af etsin bebeğimin hiç kız olmasını istemedimmm.insanı günahada sokuolarrrr
aynı senın dedıgın gıbı olmustuk bızde eşimle gittik konusurken dedı eşim yiğit koycam dıye bagırdı annesıde dedesının ısmı olacak dıye eşim hiç öyle etkı altında kalmaz bn bunu koycam dedı bnde ıkı isim koyalım dedım evde eşime dedesınınkıyle bırlıkte olsun önce cocuk doğdu dedesının adını söledıler ben hiç şaşırmadım yiğit asagı yiğit yukarı söleyemedıler sonra çünkü dedesının adını söleyınce baskasından bahsedıyo gıbı bı hal oluyodu havada kalıyodu isım biz kullanmadıgımız için. ve kendılerı kv ve görmce çocuklarına hiç kv ya da kp isimlerı koymamışlar bıde bıze ısrar etmışlerdı..dedesının ismini yanına koydum yaranamadım kızım olursa kesınlıkle ama kesınlıkle koymam adını yada istedıklerını..
Arkadaşlar dün eşimle konuşup çocuğumuza bir isim koymaya karar verdik. Sonra bunu kayınvalidemlerle paylaştık. Kv peşinen kesinlikle istemiyorum dedi. Ben hiç karşılık vermedim. Sonra da sizin çocuğunuz ne yaparsanız yapın dedi. Görümce de bulduğum isimle dalga geçti. Kendisi bambaşka bir isim bulmuş, "ben buldum diye bunu koymak zorunda değilsiniz. Sonuçta sizin çocuğunuz ne koyarsanız koyun" dedi.
Ama sanırım ben bu isimde ısrar edeceğim. Yalnız şimdilik pek renk vermedim.
Arkadaşlar bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Önerilerinizi bekliyorum.
Bu arada belirtmeliyim ki kv ile görümcelerin konu ne olursa olsun bana kendi istediklerini yaptırma gibi huyları var. Ben de doğrusu bu durumdan çok rahatsız oluyorum.
oh kendi elleriyle koz vermişler
siz de aynen sonucta benim cocuğum kendi bulduğum ismi koydum diyin
herkes haddini bilsin
o bebeği siz tasıyorsunuz önce söz hakkı sizin
görümceye ne oluyor
fikirlerini söylerler o baska ama trip atamazlar sana
Arkadaşlar dün eşimle konuşup çocuğumuza bir isim koymaya karar verdik. Sonra bunu kayınvalidemlerle paylaştık. Kv peşinen kesinlikle istemiyorum dedi. Ben hiç karşılık vermedim. Sonra da sizin çocuğunuz ne yaparsanız yapın dedi. Görümce de bulduğum isimle dalga geçti. Kendisi bambaşka bir isim bulmuş, "ben buldum diye bunu koymak zorunda değilsiniz. Sonuçta sizin çocuğunuz ne koyarsanız koyun" dedi.
Bu arada belirtmeliyim ki kv ile görümcelerin konu ne olursa olsun bana kendi istediklerini yaptırma gibi huyları var. Ben de doğrusu bu durumdan çok rahatsız oluyorum.
Koymak istediğim isim Eren. Hatta Deniz Eren istemiştim ama eşim iki isime kesinlikle karşı çıkıyor. Yaşadığımız yerde 2 tane Eren isimli çocuk varmış, herkeste olan isimden olmasınmış.
Soner ismini önerdiler çocuğuma.
Ben kararımı açıklarken izin alır gibi değil de biz Eren ismine karar verdik şeklinde açıklamıştım, ona rağmen problem çıkardılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?