İş arayın bulduktan sonra ayrılın
eşiniz de destekliyorsa cikin bence , yıpranmaktan iyidir ,eşlerimizin tribini çekemezken kendini bir halt zanneden patronları hiç çekemeyiz ,Kızlar uzun yıllardır aynı iş yerinde çalışıyorum. Patronum tam bir işkolik ve ne yazık ki tüm sorumluluk bende sürekli birileri bir şeyleri eksik yapınca beni arar beni sorumlu tutar. Sanki şirketin CEO su benim! Bu arada maaşım ortalama ne kötü ne çok çok iyi. Kafasına göre zam yapıyor yeri geldi 700 tl birden yaptı yeri geldi 100 tl yaptı dalga geçer gibi.
Yıllardır burada çalıştığım için yükselme şansım yok hep aynı işler, aynı sorunlar, aynı muamele. İşler ters gidince adamın beni arayıp kırıcı olmasından yoruldum.
En son bir olay yaşadık eve geldim ağladım, eşim de ayrıl dedi Zaten burada yükselme şansın yok köreliyorsun dedi, evleneli bir yıl olmadığı için de tazminatım yanmayacak öyle bir şansım var.
Ama korkuyorum, ya uzun süre iş bulamazsam, ya evde çok sıkılırsam, eşim de spora gidersin, kurslara yazılırsın, niye sıkılasın, al tazminatını çık diyor. Sizce artık yeni fırsatların peşinde mi koşmalıyım? Yoksa aynı tas aynı hamam devam mı etmeliyim?
Kafam çok karışık, korkularım olmasa ayrılmak istiyorum ama evde uzun süre kalmaktan da çok korkuyorum. Sizce mantıklı olan nedir?
Kaç yıldır ordasiniz ne iş yapiyosunuz
eşiniz de destekliyorsa cikin bence , yıpranmaktan iyidir ,eşlerimizin tribini çekemezken kendini bir halt zanneden patronları hiç çekemeyiz ,
Dış ticaret mi başka yerde de bulabilirsiniz rahatlikla7 sene oldu, yurtdışı işlerini yürütüyorum.
Hemen iş bulma olasılığınız var mı?
Ben olsam hem önümde bir yükseliş bir kademe artisi vs olmadığı için hem de patronun kırıcı ve biktirici tavırları yüzünden işten ayrılırdım
Dış ticaret mi başka yerde de bulabilirsiniz rahatlikla
Ayrıl.
İlk işimi çok severdim, kovuldum kriz dolayısıyla. 2.5 ay sonra yeni işimdeydim. Sonra da memur oldum. Şimdi geçmişe baktığım zaman iş hayatımda başıma gelen en güzel şeyin ilk işimden atılmak olduğunu söyleyebilirim. Çok güzel kapılar açıldı o sayede.
Tek işveren senin cins patronun değil, dışarıda çok güzel yerler var. Al tazminatını çık. Ve asla işten ayrıldıktan sonra telefonlara cevap verme
Ben de geçenlerde çok iş getiren iyi kazandıran bir müvekkille yolları ayırdım. Hergün defalarca arayıp benim işi hemen hallet demesinden yorulmuştum, sanki karar mercii benim, sen kısıtlı zararına sözleşme hazırlarsan geçmez o bilrkişi incelemesinden diyorum anlamıyor, bıktırmıştı . Huzur önemli. Ayrılırsan iş bulma şansın ne peki? Ayrılmadan biraz deneme yap istersen ortamı görürsün gerekirse ona göre bırakırsın.
Aynen öyle, bu işten ayrılmamda hayır var ben mutsuzum diyeceksin. Ben öyle yaptım en azından. Borçlar altında ezilmiyorsanız, işsiz kalmak size maddi açıdan çok kötü gelmeyecekse beklersin uygun iş bulmayı. Her bitiş yeni bir başlangıca gebedir.İş konusunda kısmetim yüksekti bundan sonra nasıl olur bilmiyorum, iş bulurum gibi geliyor ama işte hep ya bulamazsam, ya çok düşük maaşlar teklif edilirse gibi sorular kafamda. Biraz cesur olmak lazım sanırım.
Biraz kafa dinlersiniz o koşuşturmanın az dışında kalın ne olacak . Nitelikli bir insansınız belli kolay iş bulursunuz gibime geliyor tazminatınızı alın tadını çıkarın rahat edin az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?