İşimi bırakmalı mıyım?

ben daha hıc ıyı gecınen ılımlı tonton dunya ıyısı bı patron gormedım
hele en son calıstıgım bı kadın vardı . onun kaprisi benı iş sahıbı etti ... gıtmıs kendı ofısımı acmıstım o kadın yuzunden

şimdı ev kedısıyım o ayrı mesele de... ben buraya kımsenın kahrını cekmeyın, yukselme sansınız da yokmus ,dıs tıcaret zaten önu acık, bence ayrılın demeye geldım :)

Ay iyiki konu açmışım iyice heveslendim

Bence hemen ayrılın. Bir daha tazminat alarak ayrılma şansınız olmayacak. O kadar parayı yakmayın. Ayrıca tam bir yıl değil, yaklaşık 15 gün önce ayrılmamız gerekiyor.
Mezun olduktan sonra 8 yılda 3 iş değiştirdim, iyiki değişirmişim zira her yeni işte kendi şartlarınızı iyileştirmiş oluyorsunuz tecrubesizliginiz gittiği için. Zaten profesyoneller aynı iş yerinde max 3 yıl çalışın diyor, sonrasında farkında olmadan köreliyorsunuz.
Hemen ayrılın bence, 7 yıl çok iyi bir referans zaten

Aa o 15 günü hiç bilmiyorum, o zaman hiç zaman kaybetmemem lazım evet uzun yıllar aynı yerde çalışmak köreltiyor ben de çok hissediyorum bunu. Ama işte hep tazminat yıllık iznimin 20 günün üstüne çıkması vs. Sebeplerden vazgeçemiyordum. Ama son olay bir anda bana cesaret verdi, bir yıl dolmadan gideyim herkes baksın çaresine dedim. Eşim de tereddütsüz destekliyor, eskiden dur sağlıklı bir düşünelim derdi. Tam istemezdi çıkmamı. Sanırım bu sefer gerçekten başaracağım

1 yıl dolduktan sonra patronunuz ileri geri konuşursa bu sefer çareniz de olmayacak. Tazminatınız hesapta olunca daha rahat iş ararsınız, ince eleyip sık dokursunuz. Tecrübesiz de değilsiniz ki artık rahat bir işi hakediyorsunuz. Ben de bi hödük yöneticiden muzdaribim ne yazıkki ama ben sizin kadar şanslı değilim. Sizin durumunuzda olsam pazartesi basardım istifayı
Huzursuz diken üstünde yaşamak insanı yaşlandiriyor inanın. Başarılar :)

M Meral Ak
Iş hayatında risk almaktan kaçınırsanız hayatınız boyunca ayni yerde aynı işi yaparak mutsuz bir iş hayatı yaşarsınız. Bence büyük şans tazminatınızı alabiliyorsunuz. Yeni işler bakarsınız. Kurumsal firmalarda çalışırsanız daha rahat edebilirsiniz.

Doğru söylüyorsunuz benim niyetim demkurulmsal bir firmaya girmek, inşallah girebilirim.

Evet Zaten yıllardır kovsa diyordum bu fırsatı da kaçırırsam ne o beni kovacak ne ben çıkabileceğim. Peki bu ay zam yapma ihtimali vardı, maaştan sonra mı dilekçemi vereyim yoksa maaşı hiç beklemeyeyim mi?

Patron %100 zam yapsa da dönme derim ben. Kurumsal yerlere bak, ben hep kurumsal yerlerde çalıştım patron kaprisi çekmemek için...

Maaşı falan bırak artık, kafanda bitir ve istifa dilekçeni ver. Kafanda bitirmen lazım önce.

Düğün tarihiniz ne zaman. Eğer zam daha önce yapılabilirse biraz bekleyebilirsiniz. Tazminatınız brüt maaş üzerinden hesaplanacağı için alacağınız para artar. Ornegin brüt 300 daha zam yaptı diyelim. 300 x 7 yıl =2100 Tl daha fazla tazminat alırsınız.

Son aldığım brüt üzerinden mi hesaplanıyor tazminat? Ben her sene kendi içinde hesaplanıyor sanıyordum.

Kafamda bitiremiyorrum tam olarak, şimdiden kalbim sıkışmaya başladı, nasıl söyleyeceğim itiraz edecek mi? Ya kal derse, bir sürü soru var kafamda, ama kendimi işten çıkmış düşünüyorum, bir rahatlama geliyor.

Bence işten çıkın kesin bir şekilde tazminatınızı alın . Daha sonrasındada bekleyin dinlenin biraz mutlaka ki geri dönmenizi ister hem zaman geçmiş dinlenmiş olursunuz hem tazminatınızı almış hemde tekrwr girdiğinizde sizi kaybetme korkusu oluşacağı için daha az sorumluluklar yükler

Ya aynı şeyi eşim de söyledi, sen tazminatı al bi çık zaten tekrar çağırır muhtemelen diyor, yani her şekilde tazminatı yakmamam lazım

Son aldığım brüt üzerinden mi hesaplanıyor tazminat? Ben her sene kendi içinde hesaplanıyor sanıyordum.
Evet son aldığınız brüt üzerinden hesaplanır. Ornegin son barutunuz 4000 ise 4000 ×7 yapılır. Eğer 7 yıldan fazla ise onlar da ay olarak hesaplanır:)

Kendimi sizin yerinize koydum. Tazminatimi alir bir sure keyfine bakardim bu surecte de is arardim. Esinizle iliskiniz duzgun ise tereddut bile etmeyin. Kurumsal yerlere yonelin. Bu sekilde ne uzar ne kisalirsiniz.

Yedi yıl aynı şirkette çalışmak iyi bir cv için gereklidir.

Tazminat hakkınız da var. Bence de ayrılın.

Sektörden ağzı laf yapan çevrenize de uygun bir iş aradığınızı duyurulmasi da is bulma sürecinizi kolaylaştırır.

İş alanlarımız farklı ama ben 9 yıl aynı yerde çalışıp ayrılmıştım. Benim de başka bir ortamda nasıl yaparım nasıl alışırım gibi korkularım vardı. Korkularım çok gereksizmiş. Kendime güvenim arttı ne çok tecrübem olduğunu fark etmiştim.

Kendimi sizin yerinize koydum. Tazminatimi alir bir sure keyfine bakardim bu surecte de is arardim. Esinizle iliskiniz duzgun ise tereddut bile etmeyin. Kurumsal yerlere yonelin. Bu sekilde ne uzar ne kisalirsiniz.

Eşimden yana ve maddi bir kaygım yok ama tabii bir maaş eksilmesi eski rahatlığın bira azalması anlamına gelecek tabii işsiz kaldığım süre uzamazsa. Evet bende artık kurumsal bir yerde çalışmak istiyorum. Çünkü böyle daha ötesi yok gibi.

İnsan bir süre sonra hiç ayrılmazmış gibi geliyor, evliliği kötü gittiği halde düzen bozmamak için boşanmamak gibi bir şey bu sanırım. Ama artık biraz cesur davranmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…