Isimi meslegimi birakip yasamadigim hayati yasamak

asianzade

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
216
64
103
Konuyu acmak icin cok dusundum.Daha dogrusu en dogru sekilde anlatmak icin kivrandim cunku ne oylesine yazilmis birsey ne de kolay olmayacak.
7 senelik evliyim nisanlilik doneminden itibaren de ogretmenim.suan bir bebegim daha olunca evde kalip kendimi daha iyi dinledim isimi birakmaya karar verdim.ogretmenlik hayalimdeki meslekti hala cok seviyorum.ama calisma ortami,idare,veli,ogrenci kiskacindasin.calisma saatlerin ne kadar yogun gorunmese de gunu en dolu dolu gecen mesleklerden biri.neyse benim sıkıntım daha once aklimdan cok gecirip cesaret edemedigim bu isi birakmak.aileme karsi mahcup olmamak icin vs. birakamiyordum ama ise hep ayaklarim geri geri gittim.kac sene oldu ise giderken hic mutlu uyanamadim.2.cocugum olduktan sonra da farkettim ki ömür geciyor.giden zaman geri gelmiyor.yasla birlikte enerjimiz de kalmiyor.aldigin para bunu karsilamiyor bile.gelsin saglik sorunlari gitsin hastaliklar.artik emekliligi bekle dur.peki ya sonra?
Elalem ne der felsefesini hayatinin tam merkezine almis,kizlarini psikolojik baskiyla buyutmus,evlenince "kocanla gezersin",evlenip coluk cocuga karisinca da "nereye gezeceksin,cocugun var" diyen bir aileye sahibim.her zaman sukrediyorum maddi acidan hic bunaltmadilar beni.ama bi yandan ozgur ruhlu olmamam icin onume hep bir tas koydular.kolumu kanadimi bilerek yada bilmeyerek kirdilar.simdi hadi uc diyorlar ve bunu yapmam icin kanatlara ihtiyacim oldugunu bilmiyorlar.Yani ben kendime guvenmiyorum.Asosyalim.Kimseyi de bu vakitten sonra suclayamam.Zaten birsey de degismiyor.Yas da yolu yarilayinca insan daha fazla sorgulamaya basliyor.Hayatta tatli bir ani biriktiremedikten sonra yillarca ailemi memnun etmek,eve fazladan bes kurus daha fazla getirmek icin buna katlanmaya deger mi bilmiyorum.Maddi durumum evimde yardimcilarim olacak kadar tabi ki cok iyi degil ama Allaha sukur esim de iyi bir ise sahip.Babam bana maddi acidan destek olacaktir bunu biliyorum.Ben isi birakip biraz ozgur ruhunu elime almak biraz yasayamadiklarimi yasamak,gidip gormedigim yerleri gormek,agiz dolusu kahkahalara bogulmak,biraz evimin kadini olmak,cocuklarimla ilgilenmek,arkadaslar edinmek,biraz nefes almak istiyorum.Daha beklersem bunun icin de gec kalmaktan korkuyorum.

Suan bebegim biraz buyuyene kadar ucretsiz izin alip bunu denemek istiyorum.Bu dusunceyi kafama koyunca da birdaha o ise yeniden donmek zulum gibi geliyor.Ne dersiniz?Biraz fikir almak istedim sizden de.ama lutfen yargilamayi dusunen olursa once hic kendi hayatini yasayamamis birini dusunsun.yine bu hayata devam mi ederdi.yoksa hayallerinin pesinden mi giderdi.Bu gidisle hem kendi hayatim,hem esim,hem cocuklarim avuclarimin arasindan kayip gidecek.Cunku mutlu kadin mutlu aile demek.

valla ben de aynı şeyleri düşünüyorum zaman zaman acaba başka bir iş mi yapmalıydım gibi gibi...
bence kendinize şans verin
denemelisiniz diye düşünüyorum.

Ben de dokuz yildir ogretmenlik yapiyorum. Biraz da calistiginiz okula, arkadas cevresine ve calisma saatlerine gore bu dusunceler degisiyor. Cok zorlandigim okullar da oldu. Ben de sizin gibi dusuncelere cok kapildim ama Allaha sukur su an calistigim okuldan, arkadaslarimdan ve ogrencilerimden memnunum. Ben ise gelmezsem evde kafayi yerim. Ayrica gezmeye, sosyallesmeye ayiracak cok vakit de kaliyor elimizde. Bence sosyallesmenin en buyuk basamaklarindan biri calismak, uretmek. Ucretsiz izinde fikrinizin degisecegini dusunuyorum.

Merhaba.
Ilk cocugum okula baslayınca ısı bırakacagım dedım. Hamıle kalınca bırakıcam dedım , sonra 2.cocuk dogunca , ucretsız ızınden hemen sonra. Sonuc olarak bırı 9 yasında dıgerı ,17 aylık bebegım var. Calısıyorum . Sımdıde kucugu okula baslayınca dıyorum 18 yasımdan berı calısıyorum cok kucuk kısa aralarım var. Son 9 senedır aynı yerdeyım , dogum ve ucretsız ızın aram var sadece.

Cocuklar kendı kendılerıne buyuyemıyorlar maalesef, buyuduklerınde okula basladıklarında cok fazla seye ıhtıyac duyuyorlar. Tabı kı calısmasam , durumum olmasa ona bu ımkanları sunamam , oturupta uzerıne dusunemem. Oglum ıcın sene sonunda almayı dusundugum bır oyuncak var fıyatını yazmıyayım . Bunları yapabılmem ıcınde calısmam gerekıyor. 2 ayakkabı aldık gecen gun cocuklara 480 lıra tuttu . Demem o kı cocukların ıhtıyacları var , ama kendım ıcın bunu soylıyemıyorum .Cogu zaman kendım ıcın bırseyler almak ıstedıgımde bu vaktı yaratamıyorum , sonrakı hafta sonrakı hafta dıye dıye aylar gecıyor bazen.
Maddı olarak soylemıyorum bunu sorun vakıt. Sureklı planlı yasamak zorundayız, sureklı sonrasını dusunmek zorundayız. Eger planın dısına cıkarsak veya aksı anı bısey olursa sonrakı zaman dılımı cok etkılenmesın ıstıyoruz.Mutsuzmuyum hayır , ama hıc calısmamıs olmak ısterdım . Aldıgımız paranın kölesiyiz.

32 yaşındayım

bence en iyi kararı vermişsiniz ,ücretsiz izne ayrılın kendinizi bulun .
Eminim o zaman mesleğinize tekrar döneceksiniz ve daha verimli olacaksınız , böyle ne öğrencilerinize ne çocuklarınıza ne de kendinize bir faydanız olmayacak .
Ben de öğretmenim böyle bir mutsuzluk icin de kıvransam tabiki de izne ayrılırım , ben çalışmayı seviyorum her sabah okula gidiyorum diye içim içime sığmaz , hatta simdi ders saatim düştü 3 gün gidiyorum diye üzülüyorum 4 gün evdeyim . En verimli zamanlarımı neden evde geçiriyorum diye mutsuzluktan ölüyorum :))
hayallerinizin pesinden gidin arkadaşım , mutluluklar .

Kesinlikle katılıyorum ben de 7 senelik öğretmenim ve evde olsaydım depresyona girerdim herhalde. Beni genç tutan öğrencilerim. Kendilerine de söylerim hep sizin sayenizde yaşlanmiyorum hiç diye. Gezmek sosyalleşmek için de vaktimizin kaldığını düşünüyorum.

ücretsiz izin hakkınızda dediğiniz özgürlüğü yaşayarak işinizi kaybedip pişman olmadan doğru karraın ne olduğunu anlayabilirisiniz denemelisniz bence
kim işinden memnunkii ünlüler bile şikayetçi dizi saatlerinden v.s.
ben kendim evde 2 ay ücretsiz izin sonucunda şu cümleyi kurdum çalışmak gibisi varmı dedim evde çocuklarla devamlı dip dibe olunca daha özensiz daha yıpratıcı günler geçirdim

Ücretsiz izne ayrılın ve hayallerinizi yaşamaya bakın.
Eğer halinizden memnunsanız devam edersiniz.
Pişman olur veya sıkılırsanız da işinize geri dönersiniz.
Ama ne olursa olsun denedim kendim için bir şeyler yaptım dersiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Neden olmasın ?
Tam da bahsettiğiniz hayatı yaşıyorum...

İnsan sadece çalışmak için mi okur ? Okuduk diye çalışmak zorunda mıyız?

Bilgimizi donanımızi evimizde ki işlerde yetiştirdiğimiz çocuklar da kullanamaz miyiz ?

Bana göre geçim sıkıntısı çekilmeyecek, eş de bu konuda destekçi olacak eee bir de düzenli aile hayatı söz konusu ise bir kadın çalışmaya bilir ..

Yaşasın diplomalı ev hanımları

karari su an vermek zorunda degilsiniz,
2 yiliniz var, degerlendirin bu sansi.

buyuk planlar yapmiyorum ben artik,
2 cocugum var, 2 yillik planlarla yasiyorum.

30-35 li yaşlarda bu sorgulama başlıyor çoğu insanda...hatta yaş dahada ilerledikçe bu duygu dahada çoğalıyor...2 tanıdığım bayan oldu, biri bankacı, biri mühendisti ilk çocuklarını doğurduktan sonra istifa edip, ev hanımı oldular...diğeri daha sonra kendi işini kurdu, hayatından gayet memnunlar...illa kadınlar çalışacak diye, bir tutum var toplumda, tamam çalışıyorlar ama, birçokta çile çekiyor çalışan bayanlar...ben açıkçası çocuklar büyüyene kadar anneleriyle olmaları taraftarıyım, maddi güç yetiyorsa...o yıllar birdaha geri gelmiyor, ayrıca çocuklarında o yaşlarda
bakıcılara değil, annelerine ihtiyaçları var....yanlışta olsa, doğruda olsa, hayattaki kararlarınızı kendiniz verin, kimseye hesap verme durumunda değilsiniz, yanlış bir kararda olsa o SİZİN kararınız olcaktır....

ücretsiz izin dönemınde fikrin değişecek bence.
ben dogum iznine çıkarken güle oynaya cıkmıstım,hatta dönmememk üzere gidiyorum demıstım..işim agır ve yorucu bankada calısyordum.
6 ay ücretsiz izin aldıgım donemde fikrim degıstı.nekadar zorlanırsam zorlanayım çalışırken hem ekonomık özgürlüğümün tadı hemde sosyalleşmenın tadını aldıgımı farkettım.bebegım 9 aylık oldugunda da koşa koşa işe döndüm..
yani demem o ki,yıllarca çalışmış ve buna alışmış insanlar uzun bir süre iş hayatından uzak kalanca kesınlıkle dönmek stiyor

Çalışırken arkadaş edinemediyseniz 2 çocukla evde otururken nasıl arkadaş edineceksiniz? Ayrıca eşiniz çalışırken yine 2 çocukla gezip göremediğiniz yerleri nasıl göreceksiniz? Moral bozmak için yazmıyorum bunları. Hayal ettikleriniz bana biraz gerçek dışı geldi sadece.

Bebeğiniz büyüyene kadar ücretsiz izin almayı düşündüğünüze göre devlet memuru bir öğretmensiniz.

Meslek kavgası değil amacım ama çalışma saatleri, tatili ve çocuğa akademik destek anlamında en şanslı meslek grubu öğretmenler diye düşünüyorum. Ders saatlerinizi 15-20 saat ve civarında tutabiliyorsanız haftada 3-4gün 5-7 saat çalışma ile ortalama bir maaş (4bin civarı sanırım) alabiliyorsunuz. Kurslar vs yorucu olabiliyor bunları eklemediğiniz sürece çocuklarınıza çok güzel bir hayat, gelecek sunabilirsiniz.
Özelde öğretmen olsaydınız sizi destekleyebilirdim. Haftaiçi 8-18 arası çalışma saati, cts yarım gün (8-14) çalışma gerçekten yorucu. Psikolojik şiddet fazla, performans beklentisi yüksek...
Bebeğim Ekim doğumlu, Ocak ayında ücretsiz iznim başladı. Bir yılı aşkın süredir ücretsiz izindeyim. Normal yaşantımdan bir eksiğim olmadı ama herşey eski standartında değil tabi ki. A otelinde tatil yerine B otelinde tatil yapabiliyorum. Çocuğumun ihtiyaçlarını alıyorum ama istediğim şeyi almak için indirim takip etmeye çalışıyorum. Çocuğum için uygun gördüğüm kreşe/okula bakıyorum bunu ücretsiz izindeyken/çalışmıyorken karşılayamam. İki yaşında işe başladığımda onun için yapabileceğim herşeyi yapmış olacağımı düşünüyorum.
Bence kafanız karışmış. İzninizin bitmesini bekleyin.

3 sene öğretmenlik yaptım. Hep bu düşünceler içindeydim.
Mutsuzluktan ölüyordum resmen.

Bigün istifa ettim. (Özel kurum)

Ailemin yanına döndüm. Annem babam özgür ruhlu insanlardır. Cebime para koydular. Gez dediler. Gezdim. Türkiyede görmediğim çok az şehir kaldı. Üniversite okurken de gezmiştim. Bazen tek başıma. Bazen arkadaşlarımla.

Evlendim. Eşim de çok gezenti bi insan. Ama ben işsizim maalesef. Bir daha iş bulamadım.

Maddi olarak büyük kazaçlarimiz yok. Ama ben para biriktiriyorum.

Kumbarama bazen 1 lira atıyorum. Bazen 20 lira. Yazın görmediğimiz yerlere gideceğiz.

Birikmiş param var. Eşim asla para lafı etmez. Elimde kredi kartı var. Nakit var. Kapıda arabam var. Eşim ve babam bu konuda beni asla kırmazlar üzmezler.

Ama ben isterdim az da olsa benim de bir kazancım olsun. Sonuçta 3 sene kendi parami kazanıp yedim. O da güzel bir tecrübedir.

Her iki hayati da tecrübe etmiş bir insan olarak birini tercih etmem gerekirse çalışmayı kesinlikle tercih etmiyorum. Tek 1 tatil günüm vardı. Ve kazandığım parayi harcayacak vaktim yoktu. Resmen kölelik yapıyordum.

Belki daha rahat çalışma koşullarında farkli düşünebilirdim.

Istıfa etmeden önce :

Eşiniz tek başına ailenize yetebilecek mi?

Eşiniz para lafı edecek mi?

Kenarda az da olsa birikmiş paranız var mı?

Iki çocukla gezip mutlu olmak derken evde tıkılıp kalma ihtimaliniz nedir?

Birgün (15 sene sonra) pisman olma olasiliginizi hesaba kattınız mı?

Gün içinde; kitap okuyorum, kanavice isliyorum, spor yapıyorum,yürüyüş yapıyorum, alt sokaktaki anneme uğruyorum, annemin baktığı çocuğu deniz kenarinda parka götürüyorum, arkadaşlarımı kahvaltıya çağırıyorum, arabama binip gezmeye gidiyorum, annemle yengemi gitmek istedikleri yerlere götürüyorum(onlar da her zaman bana destek olurlar).

Bunlar bence çok güzel. Ama aksi durumlar da ihtimal.

Bunları iyi tartmanızı öneririm.

Ben daha önce istifa etmediğim için pişmanim. Ama herkes benim hayatıma ve koşullarıma sahip değil. Herkes benim gibi küçük seylerle yetinebilen bir mizaca sahip değil. Herkesin benimki gibi bir anne babası ve eşi yok..

Sizin için en iyisini diliyorum. Allah kalbinize göre versin.

Hayalleriniz için gerekli olan maddi imkana çalışmadan da sahip olabiliyorsaniz neden olmasin?
Dünyanın bin türlü hali var, 5-10 yıl sonra esinizi yada babanızı yanında bulamadiginizda da ayakta kalabilecekseniz neden olmasin?
Öğretmenlik kendine vakit ayırma anlamında en rahat mesleklerden biri.
Bir kere 2 aylık uzun bir tatil imkanı var ve bu da pek çok hayaliniz için yeterli bir zaman.
Memuriyetin özlük hakları iyi.
Dünyayı gezme anlamında yeşil pasaportunuz var :)
Her şey rağmen bence böyle bir bıkkınlık oluştuysa ara veriyorsunuz zaten.
Önce doğum izni, yetmezse 6 aylık ücretsiz izin hakkınız varsa onu kullanın.
Yaz tatilini bağlayın vs..
Hala geri dönmek istemiyorsanız kimse size silah dayayacak değil :)

Vallahi sizin dusuncelrinize bende sahibim suan. Ama benim imkanlarim el vermiyor.
Keske bende herseyi herkesi arkamda birakip yapayalniz bir ozgurluge ucsam.. Ama benimkisi kulliyen hayal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…