Isimi meslegimi birakip yasamadigim hayati yasamak

İki oğlum var biri 10 biri 8 yaşında ilk oğluma 4 aylık hamile iken izine ayrıldım ve tam 7 sene evde kaldım ikisi okullu olunca tekrardana aynı işime haftalık 15 saat bir sene sonra 30 saat calișmaya başladım. Böyle çok mutluyuz. Ama çok şükür ben çalışmasam da eşimin kazancı standartin çok çok üstünde o yüzden bu şekilde yasayabildik. Maddi gücünüz varsa hayalini yașa derim ben yaşadım herkese tavsiye ederim.

Aileler en iyisi öğretmenlik gibi dayatmaları. Mühendislik çok isterken zorla yazdırdılar. Yaş oldu 35 şimdi istediğinib yap diyor annem. Seviyorum öğrencilerimi. Ama donup geriye baktıgımda hayatımı belli tabulara gore yasamısım. Sizi cok ıyı anlıyorum. Ancak birb de gercekler var. Ayrılıp iş bulamamak. Ben pek para isteyemem kimseden. Ucretsız izindeyken tartın. Yerinizde olmak isteyen bir suru insan oldugunu unutmayın. Çok bunaldığımda böyle düşünüyorum. Sonra şükrediyorum.

Birçok kişi yazmış. darkmore çok güzel ifade etmiş, 30 yıl sonrasını düşünmek lazım.
Benim eşim de sürekli benim adıma işi bırakıp ona evde baklava, börek açmamın hayali kuruyor.
Öyle mutlu olacağınızı düşünüyorsanız deneyin ama hayat çok zor, yarının ne getireceğini kimse bilemez.

Ben de mesleğimi severek yapmıyorum ama gördüğüm acı bir gerçek var o da para olmayınca mutluluk olmuyor. Paran yoksa gezemezsin, çocuklarına iyi bir gelecek kuramazsın. Bu birinin sana maddi destek olması ile bir yere kadar gider, peki ya sonra

Ücretsiz izin gibi bi seçeneğiniz var. Bu süre içinde deneyin görün

Okuyunca insanın yüzüne tatlı bir gülümseme yayılıyor.
Dediğiniz gibi yaşamak kim istemez?

Ama bugün eşinizle her şey yolunda, geliri de iyi vs..
Yarınlar bize ne getirecek emin olabilir miyiz?

Mükemmel bir ilişkimiz vardı, bir gün ''sıkıldım evlilikten'' diyerek gitti eşim diyeni bile
okuduk burada..

Kime güvenip sırtımızı yaslayabiliriz?
Ailenin de bugün gücü yerinde ya ilerde?

Bana iyi bir eş ve bu da iyi bir iş seç birini diye sunsalar.
İyi işi seçerim.

İşimi çok seviyorum ben, zorluklarına rağmen çocuklar her derde ilaç sanki..
Velisi, idaresi en sevimsiz yanı elbette.
Harca harca bitmeyecek bir servetimiz olsa da işe hobi niyetine gitsek keşke dimi? :)

Yok cnm buralardayim yazilan her bir msji tek tek okuyorum.cok kafa karistirmamak icin teker teker cvp yazmadim.sadece okuyup kafamda olcup tarttim.
Hatta iyi ki yazmisim dedim.gelen fikirleri okudukca bir aydinlanma oldu bende.
Sunu da soyliyim,evt depresyonda olabilirim.zaten msjimda da buna yakin seyler soyledim.ama isimi cok sevemiyorum buna neden calistigim ortam vs..isimi sevsem yine birakmayi dusunmezdim.
Soylenenler dogru aslinda farkettim isimi biraksam bile benimle ayni statude olan insanlar benim gibi evde olmayacak onlar da iste olacakti.hem esim de calisacakti.yine gezmemizi hafta sonlari yapacaktik.ve yine ogretmen oldugum icin kisin parami kazanip yazin 2ayi gezebilirdim yeterince.parasiz nereye kadar gezebilirim isin gercegi?babamdan esimden para istemeye hic alismamis biri olarak yine bunun altinda ezilecektim.daha onemlisi kucuk bir bebek bir de buyumek uzere olan bir cocuk var.
Ve yine dediginiz gibi yarinin ne getirecegi hic belli olmaz.
Tabi ben kendimi biraz toplamak icin bir sure ucretsiz izine ayrilip cocugumla ilgilenmek bu sureci de gozlemlemek istiyorum.zaten bu konuda herkes hemfikir olmus.insallah sonrasinda farkli bir okula atanabilirim de yeni bir cevre yeni bir ortam olur benim icin

bence sizde gerçeği görmüşsünüz. eğer çocuklarınız olmamış olsaydı bu özgürlük hayalinizi yaşayın derdim de zaten iki çocukla ne kadar özgür olabilirsiniz. çocukları kime bırakacaksınız? birlikte nereye kadar gidebilirsiniz. yani çalışmak sizin sadece çocuklarınıza yeterince bakmanızı engelliyor. onun dışında gezmek için şu şartlarda zaten imkanınız yok gibi duruyor. ancak bakıcı tutup kendiniz arabaya atlayıp gezme ya da uçağa atlayıp yurtdışı turlarına katılma şansınız olacak kadar zenginseniz işi bırakabilirsiniz. ama işi bıraktığınızda sadece iyi bir ev hanımı olursunuz o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…